All-Star 2007’den Resimler All Star 2007 Doğu-Batı Maçı Resimleri
Three-Point Shootout (3 Sayı Yarışması) Resimleri
Sophomore & Rookies Challenge Resimleri
Slam Dunk Contest (Smaç Yarışması) Resimleri
Skills Challenge (Yetenek Yarışması) Resimleri)
All-Star 2007’den Videolar All-Star Haftasonu Top 10
Batı Konferansı En İyi Hareketler
Doğu Konferansı En İyi Hareketler
All Star Dance Team (All Star Kızları)
Dwight Howard - Lebron James Ve Shaq Dans Show
Rookie-Sophomere Maçı Top 10
Sophomore:155, Rookies: 114 David Lee'nin Performansı
All-Star 2007'de Memo İzlenimleri All-Star'da Memo İzlenimleri Magic yazısından sonra unutulan yıldızlar hakkında uzun bir yazı yazmayı planlıyordum 10-15 sayfalık, oturdum, yazmaya başladım, aslında gayette güzel yazıyordum ama araya giren işler yüzünden yazı yarım kaldı ve bitirmek için tekrar yazının başına oturmadım. Belki ilerleyen günlerde tamamlanmamış haliyle gönderebilirim ama bu sefer güncel bir yazı yazmaya karar verdim. Sanırım bu yazı size sitede okuduğunuz “Jordan’ın Büyük Ayıbı”, “Doğru Bilinen Yanlışlar” gibi pek beğenmediğim ve NBA takipçilerine pek hitap etmediğini düşündüğüm yazılardan daha çok keyif verecek.<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Hepinizin bildiği gibi bu hafta All-Star hafta sonuydu. Son yıllarda All-Star’da diğer tüm sporların büyük organizasyonlarında ve pazarlama harikalarında olduğu gibi yeni yıldızları görmeye başlamıştık. Tabii yeni yıldızlar All-Star olurken eski toprak yıldızları All-Star’da görememeye başladık. Bu döngü önce Karl Malone, Webber sonra Marbury, Francis, Kidd gibi yıldızlara kıydı. Aynı zamanda son yıllarda All-Star bireysel superstarları değil takım oyuncularını da görmeye başladık. AK47, Jamaal Magloire ile başlayan bu takım oyuncusu All-Star jenerasyonu bu seneyle sakatlanan oyuncuların da etkisiyle tavana vurdu. All-Star’ı All-Star yapan oyunculardan Paul Pierce sakatlığından dolayı koçlar tarafından göz ardı edilirken, kadroya çağrılıp sakatlanan oyuncular arasında Jason Kidd, Steve Nash, Yao Ming ve NBA’in 2000ler deki yüzü olan Allen Iverson sahada yerini alamadı. Belki dikkatinizi çekmiştir Carlos Boozer’ı söylemedim çünkü benim All-Star anlayışıma göre Carlos Boozer bir superstar değil.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Benim All-Star anlayışım ne mi, bence All-Star’da takımın başarısına göre değil bireysel başarıya göre oyunculara yer verilmeli, tamam bir oyuncu o sene takımını iyi yerlere getirmiş olabilir ama bence bu oyuncu ödüllendirme biçimi All-Star yapmak olmamalı. Ödüllendirilmesin demiyorum, All-Star’a alternatif örneğin bir Pro-Star organizasyonu yapılsın orada ödüllendirilsin. Bu şekilde geçen yıllarda yapılan organizasyonda olduğu gibi dört tane Pistons oyuncusu yerine daha sansasyonel oyuncular izleme fırsatına sahip olabiliriz. Eğer NBA bir pazarlama harikasıysa All-Star’da pazarlama harikası oyuncularla oynanmalı. Hayran kitlesi belirli bir seviyeye ulaşmış gününün kült oyuncularıyla oynanmalı. Bu düşüncelerime göre Tony Parker, Josh Howard, Caron Butler, Carlos Boozer ve hatta Mehmet Okur orada olmamalı. Tabii bu sadece benim ütopyamda olduğu için All-Star son yıllarda çok daha farklı bir şey. Organizasyon hakkımda düşüncelerimi belirttikten sonra gelelim Memo’ya. Memo’nun All-Star olması bu sene hepimiz için ayrı bir zevkti.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Şimdi daha sonra kendimle çeliştiğimi düşünmemeniz için bir yukarıda yazdığım All-Star’da olması gereken oyuncuların özellikleri hakkındaki düşüncelerimi bir süreliğine unutmanızı istiyorum. All-Star seçimlerinin ne ye göre yapıldığını az çok herkes biliyor. Bir grup oyuncu bahsettiğim pazarlama harikası sansasyonel oyuncular ve diğer gruptakiler ise takımını bir yerlere getiren ya da bir önceki sezona göre büyük gelişme gösteren ya da başarılı takımın göze çarpan oyuncuları oluyor.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Bu birinci gruba A sınıfı dersek Memo daha çok B sınıfı bir yıldız ve All-Star diyebiliriz. Mehmet’in takımının galibiyet yüzdesine bakarsak, takımını bir yerlere getirdiğini söyleyebiliriz. Memo şampiyon olup yüzüğü takarken Pistons takımının önemli parçalarından biri değildi. Ama All-Star olurken Jazz takımın en önemli parçalarından, beklide en önemli parçası.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Mehmet’e ne kadar oy kampanyası yapsak da onu ilk beşte göremeyeceğimiz belliydi çünkü önünde dev Yao Ming ve Yao Ming’in arkasında da dev Çin halkı vardı. Eğer Çinlilerde Mehmet’e oy verseydi Mehmet, Yao’nun önünde All-Star olabilirdi ama Yao’nun All-Star olmayı Mehmet’ten daha çok hakkettiğini A sınıfı ve B sınıfı kraterleri göre söyleyebiliriz.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
İlk beşler açıklandı, Memo All-Star’da yoktu. Buna pek şaşırmadık, yedekten girmesi konusunda hala şansı vardı, yedeklerden girmeyi de hak etmiyor değildi ve yedekler açıklandı. Bırakın Memo’yu sayı kral Carmelo bile yedekler arasında yoktu. Ama Yao’nun sakatlığı vardı ve Memo’nun takım arkadaşı Boozer’da sakattı. Bu iki oyuncunun sakatlanması Memo için bir şans daha demekti. Memo ve Melo el ele All-Star olabilirdi. Ama Memo yine dışarıda kaldı. Bu sefer Iverson ve Nash sakatlandı ve sonunda meraklı bekleyiş sona erdi Memo All-Star oldu.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Ana haberlere çıktı, bir Türk çocuğu All-Star’daydı. Hepimiz gururlandık ama bazıları olayı çok abarttı. Aslında haklılarda, abartılması gereken bir olay. Bazıları da objektif olalım o kadar da önemli bir olay değil ya da ilk beş değil, sonradan adamlar sakatlanınca çağırıldı önemli değil gibisinden laflarla marjinal olmaya çalışıp olayı küçümsediler. Öyle ya da böyle Mehmet Okur All-Star oldu. Hala bazıları Mehmet’in orda olmayı hakketmediğini düşünüyor. Yazının başında bahsettiğim benim ütopyamdaki kriterlere göre de hakketmiyor ama NBA’in, koçların, organizasonun ve Stern’in kriterlerine göre sonuna kadar hakkediyor. Öncelikle iki-üç sene önce Kirilenko All-Star olmalı, tam bir takım oyuncusu vs. vs. diye ülkemizde de NBA severler tarafından konuşuluyordu. Kirilenko All-Star olunca herkes Kirilenko’nun hakkederek All-Star olduğu konusunda hem fikirdi. Kirilenko All-Star olurken takımı Utah Jazz’ın istatistikleri Memo All-Star olurkenki istatistiklerinde daha düşüktü. Ki Memo bu sene Kirilenko’nun olduğu takımda Kirilenko’nun All-Star olurken ki durumunda sayı bakımından daha yüksekken All-Star oldu. Bu Kirilenko-Memo kıyaslamasından sonra belirtmek gereken bir nokta daha var Mehmet Okur 2.5 sezondur yani 216 maçtır hiç maç kaçırmadan oynuyor ve bu maçlarda 16.1 sayı ve 8 rebound istatistikleriyle oynuyor, ki bu istatistikleri yorucu NBA temposunda maç kaçırmadan yaptığını da unutmayalım.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Memo bir nevi bu istikrarının ve takımının başarısının ödülünü almış oldu. Bu ödül sadece Memo’ya verilen bir ödül değildi. Hem bu sezon 35-17 derecesiyle Northwest grubunun birincisi Utah Jazz’a verilen hem de Türk basketbolu verilen bir ödüldü. Memo’nun All-Star olmasıyla beraber Türk bir basamak yükseldi, sadece Mehmet’in değil tüm Türk basketbolcularının hedefleri büyüdü. Eskiden genç basketbolcuların hedefi NBA’e gitmekken şimdi NBA’e gidip All-Star olmak olacak. Aynı zamanda NBA’e gidenler ve şuan NBA’de olanlar All-Star olmak için daha fazla çabalayacak. Eskiden milli takımımızın şu kadar sayıda NBA’de oynayan oyuncumuz varken artık şu kadar NBA’de oynayan oyuncumuz var diyeceğiz. Mehmet Okur önce NBA’e adım atarak, sonra şampiyon olarak daha sonra büyük bir kontrat imzalayarak hedefini All-Star olmaya yükseltmişti, Memo hedeflerini yükseltirken hem bizi gururlandırıyor hem de diğer basketbolcularımızın da hedeflerinin yükselmesini sağlıyordu. Ve All-Star olarak bu çıtayı biraz daha yükseltti. Şimdiki öncelikli hedefi bu çıtayı sabit tutmak. İlk All-Star maçında heyecandan son periyoda kadar top bile kullanmadı. Umarım ikinci All-Star maçında daha iyi olur. Mehmet Okur bir kez All-Star oldu. Gelecek sezon performansını bir vites hatta yarım vites daha arttırırsa takımı iyi bir performans sergilemesede All-Star olacaktır. Çünkü bir kez All-Star olup o etikete sahip oldu. Tüm basketbol hayatı boyunca o All-Star etiketi taşıyacak ve bir All-Star olarak hatırlanacak.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Mehmet Okur bu başarılarıyla Türk basketbolunun ve basketbolcusunun hedeflerini yükseltti, umarım ilerleyen yıllarda bu başarılarını koruyarak, üzerine bir şeyler daha ekleyerek hedeflerimizi büyütmemizde bize yardımcı olur.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->Kaan Özaydın
E-mail:
Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
All-Star Haftasonu Öncesi Videolar Nate Robinson 2006 Smaç Şampiyonası Nate Robinson Smaç Yarışması Tanıtım Videosu Gerald Green Smaç Yarışması Tanıtım Videosu Tyrus Thomas Smaç Yarışması Tanıtım Videosu Dwight Howard Smaç Yarışması Tanıtım Videosu Kobe Bryant Tanıtım Videosu Gilbert Arenas Tanıtım Videosu Tracy McGrady Tanıtım Videosu Kevin Garnett Tanıtım Videosu Tim Duncan Tanıtım Videosu Yao Ming Tanıtım Videosu Dwyane Wade Tanıtım Videosu Gilbert Arenas Tanıtım Videosu LeBron James Tanıtım Videosu Chris Bosh Tanıtım Videosu Shaquille O'Neal Tanıtım Videosu Doğu Konferansının Tanıtım Videosu Batı Konferansının Tanıtım Videosu All-Star 2007 hakkında yorumlarınız ve bilgi alışverisi için forumumuzu kullanabilirsiniz:
http://www.nbatr.com/forum/allstar-haftasonu-2007-b177.0/ All-Star 2007 Resimleri, All-Star 2007 Videoları, Doğu-Batı Maçı, Slam Dunk Contest 2007 , Smaç Yarışması, 3 Sayı Yarışması, All-Star 2007 Yetenek Yarışması, Slam Dunk Contest Resimleri, Slam Dunk Şampiyonu, All-Star Haftasonu 2007, All-Star 2007 Maç saati, NTV Maç Programı, All-Star 2007 NTV, Allstar Haftasonu, Allstar 2007
İlgili Diğer Haberler