NbaTR

Brand Heyecanı

Philadelphia Sixers'ın başarılı point guardı Andre Miller yaptığı açıklama ile Elton Brand transferinden dolayı oldukça heyecanlı olduğunu söyledi.

NbaTR

Dooling Nets Yolcusu

Orlando Magic'in point guardı Keyon Dooling,  Sign-And-Trade yöntemi ile New Jersey Nets yolunu tutuyor. Dooling'in;

NbaTR

Turiaf Warriors'a Kaldı

Golden State Warriors'ın ön kontrat yaptığı sınırlı/free-agent Ronny Turiaf için Lakers cephesi kararını verdi.

NbaTR

D-Will Uzattı

Utah Jazz'in yıldız oyuncusu Deron Williams, kulübü ile olan kontratını uzattı. Dün gece geç saatlerde Jazz'le kontrat yenileyen Williams'ın;

NbaTR

Azubuike Clippers'ta

Golden State Warriors'ın sınırlı/free-agent olan guardı Kelenna Azubuike, Los Angeles Clippers'ın kendisine sunduğu teklifi kabul ederek 'Offer Sheet' kontrata imza attı.

NbaTR

Posey Hornets'te

İlk tercihinin Boston Celtics olduğunu açıklayan James Posey, çark etti ve New Orleans Hornets'in kendisine sunduğu teklifi kabul etti.

NbaTR

Tyronn Lue Bucks'ta

Phoenix Suns ya da Boston Celtics'e gitmesi beklenen ve bu yönde açıklamalar yapan Tyronn Lue, sürpriz bir şekilde bu sabaha karşı Milwaukee Bucks'la anlaştığını açıkladı.

NbaTR

Camby Clippers'ta

Elton Brand'in Sixers'a gidişinin ardından Los Angeles Clippers bombayı patlattı ve Marcus Camby'i takas etti. Denver Nuggets'la takasa giren Clippers;

NbaTR

ABD 2. Takımı

Pekin Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdüren ABD Ulusal Takım'ına yardımcı olacak 10 genç NBA yıldızından oluşan takımda açıklandı.

NbaTR

Free Agent Listesi

NBA'de 2008 yazında Free-Agent (sınırlı/sınırsız) olacak olan oyuncuların tam listesi ise şöyle;

NbaTR

NBATR Forum Ateşi

NBA'de 2007/08 sezonu heyecanı en seviyeli ve en ateşli şekilde NBATR forum sayfalarında yanmaya başladı.


>NBA Puan Durumu
>NBA İstatistik Liderleri
>Gecenin İstatistikleri
>07-08 Power Rankings
Anasayfa arrow Köşe Yazıları arrow Detroit Pistons arrow It's Time Detroit/Bad Boys Time
It's Time Detroit/Bad Boys Time
Kemal Erdem - Pazar, 16 Eylül 2007

Detroit Pistons’la ilgili bundan önceki iki yazımda biraz olumsuz tablo çizmiştim. Özellikle Coach Flip Saunders’dan dolayı endişelirim vardı. Ancak bu saatten sonra Saunders’ı düşünüp ahlayıp vahlamanın bir anlamı yok.

SAUN-DERS- ALDI

Flip Saunders, 3.senesine giriyor Pistons’ın başında. Ve yaşayabileceği en büyük 2 tecrübeyi iki kez yaşadı. Normal sezonda Saunders’dan yana bir sorun yok. Zira normal sezonu çok iyi oynayatan bir Coach. Bizim sorunumuz Saunders’ın play-off oynatmayı becerememesi. Ancak off-season boyunca Saunders’ın kendine dersler çıkardığı ve dersine çalıştığı gelen haberler arasında. En azından Detroit News gündemi böyle. Ki onlarında Saunders’ı pek sevdiği söylenemez.

Artık Saunders’ın kaybedeceği hiçbir şey yok. Yeteri kadar kaybetti kariyerinde. Ve insanlar ona Loser gözüyle bakıyor. Ama Saunders’ın kazanacağı çok şey var. Başarması halinde kariyerinde yeni bir sayfa açacak. Ve en önemlisi son yıllarda hiç olmadığı kadar çekişmeli geçmesi beklenen Doğu Konferansı’nda kazanmış olacak.

Doğu Konferansı demişken;

Garnett takası sonrası bambaşka bir kimliğe bürünen Boston Celtics, bizler için özel bir yeri olan Isiah Thomas’ın New York’u, geçmişte hakemler ‘’Jordan Kurallarını’’ devreye sokana kadar bize boyun eğen Chicago Bulls, nasıl elendiğimizi hala çözemediğim Cavaliers, Avrupa rüzgarı Raptors ve kadrosuna takviye yapmayı akıl eden New Jersey gibi takımlarla Doğu epey bir hararetli geçecek.

‘’Bu kadar güçlenen bir Doğu’da draft edilen 2 çaylak ve Wizards’dan gelen Hayes mi sana şampiyonluk şarkıları söyletiyor?’’ derseniz hayır derim. Çünkü bana bu şampiyonluk yolunda bu inancı veren geçmişe baktığımda genlerimizden gelen bir şey;

Detroit Pistons ne zaman geri plana atılır ve yarışta yokmuş gibi muamele görürse o zaman devreye giriyor. Detroit takımı yıllar yılı böyle. Zaten hemen hemen herkesin söylediği bir şey dir bu; Detroit’i göklere çıkartır ve överseniz poposu kalkar öz benliğini kaybeder,rakibi küçümser ve bir anda pat diye yumruğu yiyecek hale gelir.

Son yıllarda bu hep böyle gitti. Doğu’da Detroit, diğerlerinin uyuması nedeniyle az biraz uyanık kaldığı için en kötü ihtimalle Konferans Finali yaptı..Oysa bu sene roller değişti. Herkes bir anda uyanıverdi. İşte bu en çok Detroit’in işine yarayacak.

Manşetler de Kevin Garnett’li Boston olduğu sürece Detroit Pistons güç kazanacak.

UZUN ROTASYON SORUNSALI

 

Big Ben gittiğinden beri herkesce biliniyor yeni bir Big Ben aranıyor. Yeni bir Big Ben’in yoksa yeni bir sistemin olur. Zaten Saunders bunu uygulamaya çalışıyor.

Hakkını verelim biraz Saunders’ın. Yiğidi öldürürken bile hakkı verilir. Saunders, Big Ben’i zaten pek de istemiyordu. Onun kafasındaki potaaltı şablonunda Big Ben gibi biri lazım değil.

Saunders’ın istediği Rasheed Wallace tarzı uzunlar..Aslında Saunders’ın Pivot bile istediği şüpheli.Ha Saunders’ın Detroit’ine Mehmet Okur gibi bir uzun cuk diye oturur. İşte belki Memo Detroit’te olsa idi bizler bugün tarihi değiştiren adam Saunders diye yorumlar yapıyor olacaktık. Çünkü Saunders pota altındaki 4 ve 5 numarasının hareketli içerden olduğu kadar dışardan oynayan uzunlar olmasını istiyor. En kötü ihtimalle 5 numarasının hücumda dışa kaçmasa bile hareketli olmasını istiyor ki istediği hücum varyasyonlarını yaptırabilsin.

Webber’ın gelişinden sonra takımın bir anda düzene oturmasının nedeni de yarım haliyle bile C-Webb’in hareketli olması ve orta mesafe şut tehditi ile rakip potaaltının gömülmesini engellemesiydi. Keza aynı şekilde McDyess’da geçtiğimiz sezon orta mesafe şutlarıyla epey sayı bulmuş ve onun oyuna girdiği zamanlarda da Detroit hücumu farklı bir boyut kazanmıştı.

Pota altındaki iki uzunun hareketli olması Prince’in doğan boşluklarda 4 numara edasıyla post-up yapmasına, Rip Hamilton’ın devamlı içeri katetmesine neden oluyordu.

Bu yıl C-Webb’le büyük bir ihtimalle devam edilmeyecek. Ben yazımı yazarken son gelişmeler böyle idi.

Nazr Mohammed, Rasheed Wallace, Antonio McDyess, Jason Maxiell ve Amir Johnson’ın bulunduğu 5’li bir rotasyon kullanılacak.

Saunders, Nazr’a çok fazla süreler vermeyecek. Sadece rakip pivotlara bağlı olarak ona süreler verecek. Saunders’ın planlarını okuduğum kadarıyla aktarmam gerekirse;

McDyess-Sheed ana silah olmak üzere, Sheed-Maxiell, Sheed-Johnson gibi bir rotasyon kullanacak. Tabi arada;

Nazr-Sheed, McDyess-Maxiell varyasyonları da denenecek pota altında.

Potaaltı oyuncularımızı kısaca analiz edersek eğer şöyle bir fikir yüretebiliriz.

Nazr Mohammed;Özgüven eksikliği bariz göze çarpıyor. Eğer kendine biraz güveni gelir ve kafaca rahat olursa alacağı maximum 15 dakikalık süre içersinde faydalı işler yapabilir.

Antonio McDyess;Geçtiğimiz sezonun gizli kahramanlarından. Gösterişsiz bir oyunu var ancak ne zaman oyuna girse mutlaka extra katkılar yaptı. Savunmaya hareket getirmesinin yanı sıra ribaunt’lara da büyük katkı sağladı. Hücumda da takımına enerji getirdi. Pistons geçen sezon ondan beklediği verimi aldı.

Jason Maxiell:Alın size tam anlamıyla olmasa da yeni bir Big Ben. Oldukça sert. Kora kor mücadeleye girmekten çekinmiyor. Blok zamanlaması çok iyi. Boyu kısa ancak atletik yapısı sayesinde ve sıçarama kabileyitle boy açığını kapatıyor. Savunma da oldukça iyi. Hücumda ise orta mesafe şutları zayıf. Eğer şutunu geliştirirse müthiş bir oyuncu kazanmış olur Detroit.

Amir Johnson:Bu çocuğa bu sezon çok dikkat edin derim.Bu satırların yazarı olarak şunu söylebilirim adımın Kemal olduğu kadar biliyorum ve inanıyorum ki Amir Johnson kendisine verilen şansı çok iyi kullanacak ve herkese ‘’Nerden çıktı bu adam’’ dedittirecek. Ribaunt sezgisi, blok hameleleri ve şutu oldukça iyi.

Rasheed Wallace;O bir deli..Ve bu deli çocuk kendisini oyuna verdiği anda NBA’in en tehlikeli 4 numarası olup çıkıyor. Yeter ki istesin. Her maç onun karşsına Duncan çıkartamıyoruz J Ancak karşısında her maç Duncan varmış gibi hareket ederse ki bu sezona öyle başlayacak bunun sinyallerini veriyor işte o zaman bu deliden korkun.

HAYES-PRINCE

Prince’i anlatmaya gerek yok sanırım uzun uzun. Savunma da tam bir kelepçe ve makine dişlisinin en önemli parçalarından. Enerjisi, oyun disiplini ve herşey den öte mütevazi ve soğukkanlı yapısıyla Prince her sene olduğu gibi bu sene de bütün görünmeyen işleri yapacak. Ha o birilerine yine yaranamayacak. Yine sosyatik forwet’lerden olmayacak. Ama olsun biz onu böyle seviyoruz. Gösterişten uzak ama her işi yapan biri.

Jarvis Hayes tam anlamıyla bir hamle oldu Detroit için. Hayes’in savunması oldukça iyi aslında ve ceza şutlarını da kesebilen bir oyuncu. Şuan gelişimini daha tamamlamamış Bowen diyorum ben ona. Washington Wizards’ın abuk sisteminde böyle bir oyuncunun gelişmesini beklemek karpuz tarlasından zeytin beklemeye benzerdi zaten. Hücumdan başka bir şey düşünmeyen bir Wizards ve kendisinden başka birini düşünmeyen bir Arenas’ın yanında harcanmadan ve geç olmadan doğru yere geldi.

Jarvis Hayes, düzensizlikten düzene doğru yol aldı. En azından şimdi onun bir düzeni var. Ve onun bir görevi var. Chauncey Billups ona şut pozisyonu hazırlayacak en basitinden. Rip bildiğimiz koşularını yapacak ona boşluk yaratacak. Savunma da Billups’ın da, Rip’in de yardımını görecek. Hayes kendisinden bekleni vereceği gibi gelişimini tamamlayacak dahası bu sene kariyerinin en parlak senesi de olabilir.

ÇAYLAKLAR

Arron Afflalo ve Rodney Stuckey ikilisinden Joe Dumars çok şey bekliyor. Sadece Dumars değil Pistons taraftarı da uzun yıllar sonra ilk defa draft heyecanına kapıldı ve çaylaklarını merakla bekler oldu.

Arron Afflalo, Vegas Yaz Ligin de biraz tutuk gözüktü. Şutlarında güven eksikliği ve heyecanı hissedildi ilk maçlarda. Sonlara doğru açıldı. Daha çok arkadaşlarına şut hazırlamayı seven, egolarından arınmış, gösterişe kaçmayan bir oyunu var. Rodney ise inanılmaz bir piyango oldu Detroit için. Bir kere güven sorunu hiç yok. Kendisine güveni var. Çok aşırı değil. Haddini biliyor. Ama gözüne kestirdi mi şutunu yolluyor çekinmiyor. Billups’ın yanında yetişecek olması onun tarzı biri için büyük bir şans.

Saunders, çaylaklara yeterli süreleri ve şansları vereceğini söyledi. Çaylaklar için biraz daha bekleyip NBA sahnesinde görüp daha detaylı bir analiz yaparız.

BILLUPS-HAMILTON

Takımın can damarı ve ana silahlarına gelelim. Eee biz bu takıma gönül veririken Joe Dumars ve Isiah Thomas gibi guard ikilisi vardı. Onları çocukken büyük bir hayranlıkla seyreder hatta o zamanlar bilgisayar, play station falan da yok memlekette atarilerimiz vardı basketbol oyun kasetlerini takar Detroit’i alır Tohmas-Dumars ikilisiyle oynardık.

Böyle bir guard ikilisiyle büyüdük ettik derken gençliğimizde Billups-Hamilton ikilisine hemde yine kendi tuttuğumuz gönül verdiğimiz takımda denk geldik.

Chauncey Billups, büyük üstad Murat Murathanoğlu’nun dediği gibi ‘’Point Guard olunmaz doğulur felsefesini’’ doğmadan da olunur hemde çalışarak diyerek çürüttü. MM’nin dediği gibi Billups, çoğu kişiye çalışarak da bir yerlere gelinebileceğinin örneği.

Billups, 2004 NBA Finallerin de MVP tacını da alarak zaten kendisini yeterince ispat etti. Ve herkesce bilinen bir gerçek (özellikle Nets’liler çok iyi bilir) son saniyelerde Billups’ın varsa korkmayacaksın.

Gerçi geçtiğimiz sezon Billups biraz tökezledi diye akbaba gibi sanki bunu bekleyen, bazı ileri zekalılar Billups’ı tartışmaya kalktı. Hatta şutörlüğünü sorgulayan asalaklar bile vardı. Neyse bunları geçelim. Mr Big Shot bi son saniye daha çakar elbet o zaman her zaman ki gibi bir kapak destanı çıkar ortaya.

Rip Hamilton’a gelince. Bu adama hakettiği saygıyı vermeleri için ne yapmak lazım bilmiyorum. Sosyete güzelleri vardır. Bir de köylü güzelleri. Rip köylü güzeli gibi. Değeri geç anlaşılıyor. Köylü güzeli sadıktır. Sizi aldatmaz. Yüreğini ortaya koyar aşkı için. Sosyete güzeli ise sizi Tarabya’da bir kata satar gider. Çünkü karakteri böyledir. Ruhsuztur, yüreksizdir.

Rip Hamilton, bu sene de her sene olduğu gibi yüreğini ortaya koyacak enerjisini sakınmadan mücadele edecektir. Ekürisi Billups’la birlikte bu takımın en büyük silahı olacaktır.

NE YAPARIZ ?

Flip Saunders başta olmak üzere herkesin ispat etmesi gereken bir şeyler var. Saunders, Coach olarak saygıyı alacak. Takım ölmediğini ispat etmek için savaşacak.

Pistons’ta başarı için tetikleyici tüm etkenler var içerde. Dışarda da Pistons’ı tetikleyecek olan güçlü takımlar var. Çünkü herkes artık bir şeyin farkında Detroit’te. Ekmek aslanın ağzında bile değil artık midesinde. Bir şeylerin ispat edilmesi mi gerekiyor? Evet gerekiyor.

Eeeeee o zaman?

IT’S TIME DETROIT

Kemal Erdem

Yorum (5) >>
...
Yorumu Yazan: KG21, 16 Eylül 2007, 20:36:47

Bence bu yıl Nazr Mohammed yollanıp da ii bi pivot şart Nazr Mohammed tek başına tranferde işe yaramazsa 2. tur draft hakları falan verilerek bi pivot şart ve geçen sezon Chris Webber'ın gelmesiyle geçen sezon hiç forma şansı bulmamasına ramen bu kadar çok para alan bi pivot takımın bütçesinede zarar.Hade bakalım Bad boyslar umarım bu yıl yeniden doğar İlk beş kusursuz ama benche da kaliteli adamlar şart.Bu yılki draftlarda ii umutla beklioruz

LET'S GO PİSTONS

...
Yorumu Yazan: KG21, 17 Eylül 2007, 18:24:02

Aslında Detroit Fenerden Willie Solomonu alsa ii olur gibi ama draftta guard seçince gerek kalmadı ama avrupanı büük guardları alınabilir benche örnein jasikevicius veya theo papaloukas alınabilir dilerim draftımz umarım başarılı olur zaten takımanda bence başka eksii yok

...
Yorumu Yazan: mtators, 24 Eylül 2007, 22:30:59

ben anlamıyorum big bengi gonderipte daha vasat pivotlarla oynamasını eger saunders mehmet gibi bir pivot arıyosa ha bide nowizitki var o tarz oyunculardan bulması cok zor bulsa bile bad boysları o oyun sistemine alısması cok zor genede takım icinde yuzukleri takma potansiyeli cok yuksek oyuncular var bir atesleyici guard bide iyi bir pivot alırsak tarih yazarız

GO PİSTONS GO

...
Yorumu Yazan: emintd21, 05 Ekim 2007, 12:44:23

detroitin cok iyi bi kadrosu war ama benchten yeterli destegi alamıyor bu uzayan playoff serilerinde bi dezavantaj oluo dogal olarak ama yinede sampiyonlugun en guclu adayların die dusunuyorum

...
Yorumu Yazan: blackking, 10 Ekim 2007, 15:29:04

abicim bence HAMİLTON bu takımın en süper oyuncusu koçun hatası yüzünden şu an detroit bu hala geldi Ben Wallece gibi bir pota altı hakimi olan birisini takım atarsa böle olması çok doğal çünkü bu takım o zman oyunculara alışmıştı bence şampiyonluk için Ben Wallece geri dönmesi lazım çünkü o zman yine detroit eski gücüne geri gelecektir diye düşünyorum

Yorum yazın

Site yönetimi olarak aldığımız karar sebebiyle, artık Yorum gönderebilmek için Üye olmanız gereklidir. Sistemimize Kayıt olarak son gelişmelerimizden ve bültenlerimizden faydalanabileceksiniz...

Sisteme Kayıt olmak için tıklayın
Eğer kayıtlıysanız Üye Girişi yapmak için tıklayın.
Şifrenizi unuttuysanız tıklayın


busy
 
< Önceki   Sonraki >

San Antonio Spurs

Yaş Otuz Beş

Memphis Grizless

Off-Season 2008

Milwaukee Bucks

Volume 7...Remember When

New Orleans Hornets

Texas Hold'em Poker

Seattle Supersonics

Kara Sezon

Philadelphia 76ers

Ben Burdayım Ya Siz ?

Boston Celtics

Big Defanse!

Denver Nuggets

Takas ???

Golden State Warriors

Hedef Play-off

Houston Rockets

Yapma be Yao..

Los Angeles Lakers

Mitch'in Cevabı GASOL !!!

New York Knicks

Ölüm İyiliği

New Jersey Nets

Dibe Çöküş

Orlando Magic

Bu Sene Bu Kadar

Los Angeles Clippers

Yeni Sezon

MinnesotaTimberwolves

Geleceğimiz Parlak

Sacramento Kings

Yeni Sezon Yeni Umutlar

Charlotte Bobcats

Merakla Bekliyoruz

Atlanta Hawks

Rotasyon???

Indiana Pacers

Son Durum

Son Yorumlar

Turiaf Warriors'a Ka...
lakers için kayip, ben karşilayacaklarini dusunu...
D-Will'e 4 Yıl İçin ...
stockton'a yaklasmak cok zor, gecmek imkansiza yak...
LeBron James Senden ...
lebron iyi bir oyuncu ve genç bir oyuncu fakat mj...
ABD 'Genç Takımı' Aç...
igoudala ikinci takım içn bras yalnş bi seçm b...
ABD 'Genç Takımı' Aç...
Zaten takviye kadro bu. Amerika milli takımı 4 ...
Kaya Efes'e Döndü
bence kaya avrupaya gittiken sonra eğer dönmeyi ...
Tanjevic'i, Semih'in...
bence aydın örs dururken tanjevicin getirlmesi b...
Warriors, Randolph İ...
golden da transferler arka arkaya patlşatıyo tur...
Turiaf Warriors'a Ka...
çok ii bi seiçm
Marcus Camby Clipper...
Tun瀀 Chicago yla öyle takasa girilirse bir Gor...
Heat, Artest'i İstiy...
miami hiçbir takasa girmemeli keşke kapono ve po...
Kobe'nin Finaller Performansını Nasıl Buldunuz ?
 
Finallerdeki En Etkileyici Performans ?
 
Celtics Gelecek Sezonda Şampiyon Olabilir Mi ?
 

Tugay Pektaş


NBA DRAFT 2008

Şevket Topaloğlu

The Final Lakers vs Celtıcs
The Final Lakers vs Celtıcs

Kaan Mert Kayrak


VE PLAY-OFF 2008

Kaan - Kemal


Batı Alev Aldı

OğuzCan Ekinci


2008 NBA ALL-STAR






© 2004 - 2008 | Türkiye'nin NBA ve Basketbol Portalı | nbatr.com
Sitede yer alan haber ve yazılar Kaynak gösterilmeden herhangi bir medya ortamında yayınlanamaz.!

NBA | NBA Haberleri | Basketbol Haberleri | NBA | Basketbol | D| Picasa indir - Firefox indir

eXTReMe Tracker
domain