« Yanıtla #40 : 07 Eylül 2007, 20:04:30 » |
|
Can Çetin
|
@nyk:Her şeyi anlıyorum da neden Pippen Jordan'ın yanında pişmiş olamıyor onu anlamıyorum...Mesela yakın geçmişten ve en basitinden bir Wade örneği var.Ki bence ve çoğu kişilere göre Shaq takıma alınmasaydı,Wade bu kadar patlayamazdı veya daha çok skor üretemez,daha fazla ön planda olamazdı.Shaq ilk takıma geldiğinde herkes Wade'in daha fazla arka planda kalacağını ve daha az skor üreteceğini düşünüyordu...ama gene herkesin atladığı bir mevzu vardı.Shaq'ın isterse 40 yaşına bile gelirse gelsin yine dominant olacağını düşünememiş ve akabinde Wade için oyuna daha fazla akış getirme,daha rahat haraket edebilme daha "basit" oynayabilme özelliğini getirebileceğini düşünememeşti...Şimdiki Shaq'ı o zamanki -dominantlık bakımdan- MJ'e benzetirsek;tıpkı Shaq'ın Wade için hem istatistik,hem kendi oyununu geliştirmesi bakımından bakarsak,MJ de Pippen'a böyle bir rahalık ve kolaylık sağlıyordu...Belki de İggy meselesine buradan bakmak lazım...Takımı tek başına taşıma,sürükleme ve her şeyi tek başına yapma gibi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #41 : 07 Eylül 2007, 20:14:23 » |
|
Arda
|
Iverson'ın takım eşorfmanlarıyla kenarda oturup öylece izlediği maçlardan birine Celtics'le yaptıkları bir normal sezon maçı sayesinde denk gelmiştim.İlk önce Celtics'in deplasmanda 30 küsür sayı fark atmış olmasına önce bir "oha!" diyerek karşıladım ardından baktım ki Iverson maçı kenardan seyrediyordu ve bu sayede büyük farkın nedenini farketmiştim (gerçi bizim skor uçuk değildi sadece Sixers'ın çok az sayısı vardı).Ardından NBA'yi çok yakından takip eden bir arkadaşıma geçen maçta Iverson'un sanki koçu takımdan kesmiş gibi sürekli kenarda oturduğundan bahsettim,o da bana Iverson'ın hafif sakatlığı nedeniyle kenardan gelmeyi reddettiğini,koçuyla arasında çok büyük problemler olduğunu ve sezon sonu ikisinden birinin takımdan kesinlikle ayrılacağını söyledi.2-3 ay sonra T-Mac'le birlikte Iverson'ın takas edilip,edilmeyeceği konuşuldu.T-Mac Rockets'in yolunu tuttu,ancak Iverson gitmedi ve Jim O'Brien'ın yerine Mo Cheeks getirildi.
Örnekler çoğaldıkça çoğalır.Benimde Iverson ile ilgili vereceğim çok iyi örnekler var.Belki genç yaşta genç yaşın ve zor bir hayatın getirdiği olumsuzluklar oldu ama artık Iverson eski Iverson değil,çok değişti ve değişeli 2 yılı aştı bana göre.Neyse anlaşmamız önemliydi.Demek istediğim şu Iverson eskiden belki hatalar yaptı-ki neden yaptığını belirttim- ama artık yapmıyor,2 çocuk babası olgun bir adam.Sahada basketbolunu oynayıp dışarıda hayranlarına örnek oluyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #42 : 07 Eylül 2007, 20:21:38 » |
|
Th3STaT
|
Arkadaşlar Allen Iverson biyografisinin yer aldığı bu topicte Shaq,Wade,Jordan ve Pippen gibi oyuncuları kıyaslamaya ne gerek var. Bu konu sadece ama sadece Allen Iverson'a özel,Allen Iverson'un geçmişte yaşadıklarına ve oyun düzenine özel.Lütfen konu daha farklı yerlere çekilmesin,kişisel tartışmalar ve birinin başka bir birine kendini kanıtlamaya çalışması gibi olaylar yaşanmasın.Görevli olduğum bölümde bu tür mesajlar görmek istemiyorum.Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir.Lütfen rica ediyorum. Neyse sadece Allen Iverson'u ilgilendiren mesajlara devam  .
|
|
|
|
|
|
ThE STaT Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınStanding Tall and Talented
|
|
|
« Yanıtla #43 : 07 Eylül 2007, 21:18:14 » |
|
lordapo
|
Amma konu sapmış ya gene nyk vs can çetin klasiği gelişmiş neyse nyk ve can çetin in nba bilgisinin yanında benim yorum yapmam ukalalık olur neyse nba tartışma platformu var orda devam edebiliriz konuya arkadaşlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #44 : 07 Eylül 2007, 21:58:16 » |
|
NYK
|
Sakın Jordan'dan iyi dediğimi sanmayın,bneraber çok iyi bir ikli oluşturdular ve ayrılmaz bir bütün olarak bakmak lazım olaya.Ve eşdeğer saygı göstermek lazım.
Hala söylüyorum,"Pippen Jordan ve sistem ile pişmiştir" lafı yanlıştır.Phill Jackson da,Jordan da ve Pippen da hatta sonraki yıllarda Rodman bile sistem içerisine entegre olunca başarı yakalanmıştır.Evet denklemin en önemli bileşeni Jordan'dır ama tamamı değildir. Demişim zaten Can.Uzun mesajların dezavantajı da bu işte,bir paragrafa takılıp kalıyoruz. @apo : Üstad ne zamandır ismimle hitap etnmek yerine nickimi kullanır oldun? Gücendim vallahi...
|
|
|
|
|
|
 Everything fall apart,after your footprints...
|
|
|
« Yanıtla #45 : 07 Eylül 2007, 22:19:27 » |
|
lordapo
|
Salihim ayıp ediyorsun nyk vs can çetin dedim yane olayı anlatma babında sen bu forumda benim için birinci kurtarılcak kişisin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #46 : 07 Eylül 2007, 22:32:32 » |
|
|
|
« Yanıtla #47 : 08 Mart 2008, 23:08:01 » |
|
Can Çetin
|
Neyse geldiğimden bu yana beni Ivy'den nefret eden biri olarak gördünüz...Özellikle buraya yazdıklarımdan sonra...Ama işin aslı öyle değil,Ivy benim ikinci aşkımdı  Basketbolu bana sevdiren bir insandı,oyuncuydu.Onu takip etmek hep çok hoşuma gitmişti,ama son zamanlarda Sixers'da yaptıkları ve Nugs'a gidişi beni çok üzmüştür... Her neyse,odamı toparlarken bi kart buldum...Basketbolcu kartları olur ya onlardan...Amcamın Amerika'da olması bu konuda bana avantaj sağlamıştı,sene 99'dan kalma kartlardan sadece bir tekini saklamışım,diğerleri türlü sebeplerden kayboldu yırtıldı atıdı vs vs ama bir tanesi duruyor ve evet o Iverson'ınki...Bi tuhaf oldum,biraz eskimiş artık,ama olacak o kadar 9 sene geçmiş aradan...  Malum sözü edilen kart   
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Mart 2008, 23:13:09 Gönderen: Can Çetin »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #48 : 01 Mayıs 2008, 02:48:24 » |
|
streetglow
|
NBA tarihinde en fazla satılan 3. formanın sahibidir bu adam!
Dünyanın her yerinde,herhangibir sahasında formasını görmek mümkündür.
1.83 olmasına rağmen,dev bir adamdır Al!
izlemeyenler varsa,2002 yapımı bir belgeseli var ivy'nin yaklaşık 1 saat.izleyin,gerisini kendiniz görüceksiniz.saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #49 : 19 Haziran 2008, 17:21:40 » |
pardus
NBA Draft'ında
I Love You NBA
|
ben iversonu örnek alıyorum çünkü benimde boyum kısa ve bende muhalefet bir çocuğum  onun boyuna yakın olanlar tony parker(1.88) smaç vuramazken,o saldırıyor adeta,(kusura bakma tony ama ivy yırtıcı kuş) Ve NBA kariyerinde karşısına hep sorun çıkıyor. mj23 yüzünden alamadı yüzüğü ama onunda bir yüzüğü olsa iyi olur.kg gibi 
|
|
|
|
|
|
Hayat Kendisini Alt Edenindir.D-Wade-GilbertArenas
|
|
|
« Yanıtla #50 : 02 Temmuz 2008, 23:46:19 » |
c-note
NBA Oyuncusu
oakya
|
İverson çok büyük zorluklarla karşılaşmış ama şimdi dimdik ayakta, her gencin onu örnek alması gerek.
|
|
|
|
|
|
chicago'nun arka sokaklarından nba'in parkelerine... dwyane wade
|
|
|
« Yanıtla #51 : 05 Temmuz 2008, 10:15:44 » |
|
crazy9508
|
Bence Carmeloyla Şampiyon olmalı. carmelonun daha çok istemesi lazım şampiyonluğu ıverson yeterince istiyor. aslın hiç zor değil rahat şampiyon olabilir
|
|
|
|
|
|
ALLEN ıVeRsOn dwyane wade  imza için eyes of fire'a teşkür
|
|
|
« Yanıtla #52 : 03 Ağustos 2008, 21:30:42 » |
|
the_apo_1
|
Gereksiz mesajlar temizlenmiştir. Benim babam senin babanı döver..."X" 60 atmış "Y" 50 atmış, o zaman "X", "Y" den iyidir gibi saçma tartışmaları aştık sanıyordum ben ama ...Aramızda varmış demek hala bazıları. Neyse, bundan sonra daha dikkatli olmanız dileğiyle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #53 : 04 Ağustos 2008, 01:48:56 » |
ronartested
Life is money but Stern is love
Starter

De-fense!!! Sacto!!!
|
tony parker(1.88) smaç vuramazken
Saçmalamanın lüzumu yok.  sadece izle Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapınveya Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın$$ Life is Money $$
|
|
|
« Yanıtla #54 : 04 Ağustos 2008, 01:52:21 » |
|
Suns Fan
|
Hatta bir smacını da Nba Tv maç özetleri başlarken hep görüyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #55 : 06 Ağustos 2008, 16:51:27 » |
|
fadeaway86
|
Washington 2001 AllStar maçını verdi simdi NBAtv de.. Iverson'ın mac sonu ödül konusması tam örnek.. muhtesem.. ozellikle 2006 mvp konusmasını gören bu bünye icin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #56 : 06 Ağustos 2008, 16:55:36 » |
Anto James
Brotherhood
Rookie

T-mac LeBron Fan
|
Washington 2001 AllStar maçını verdi simdi NBAtv de.. Iverson'ın mac sonu ödül konusması tam örnek.. muhtesem.. ozellikle 2006 mvp konusmasını gören bu bünye icin  Ben de izledim ama Ivy sanki biraz bencil oynadı son anlarda Carter'da özellikle T-mac ve mutombo'ya hiç top gelmedi diyebilirim son 4 dk içinde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #57 : 06 Ağustos 2008, 17:07:08 » |
|
fadeaway86
|
KG de boyleydi.. JO'ın batırdıgı MJ'in son macında.. biraz giriyor işin icine bazı yerlerde..ama unutmayalım ki aynı soz ettigimiz Iverson'ın 3 sayı 11 asist gibi bir All Star'ı da var 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #58 : 12 Ağustos 2008, 00:20:27 » |
The_An$wer3(Iverson)
NBA Draft'ında
|
Her maçını son maçıymış gibi oynuyan yüreğini sahada ortaya koyan,hakem görüp oyundan atmasın diye 1 çeyrek boyunca kanını yutan bir başka oyuncu daha varmı bu dünyada???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #59 : 13 Ağustos 2008, 16:44:32 » |
iverson_0_3
Yeni Üye
|
iverson çok hırslı ve çokkkk hızlı bunun gibi nba oyuncu gelmez ama biraz hayatı bana garib geliyor iverson birde savunma da yapamıyorlar yakın savunma yapsalar çabuk geçiyor uzakta yapsalar şut çekiyor.yüzüğü olmadığı için diğerlerinden eksin olacak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|