« Yanıtla #20 : 10 Haziran 2007, 22:27:54 » |
|
Cagatay Berilgen
|
Arenas yerinde ben de olsam bende istemezdim o opsiyonu..Zira sporcu hayatı garanti değildir,uzun dönem kontratları tercih edilir..Arenas'ı haklı buluyorum..Wizards'la anlaşmayacağım demek değil tabiki bu,sadece kariyerini garanti altına almak istiyor uzun bir kontratla.. He şu da var ki ; Adam önemli bir sakatlık geçirdi dizinden..Diz en önemli yerlerden biri ve cidden çok zordur diz sakatlığı..Belki kendisini eskisi gibi hissetmiyordur..Dizindeki sakatlığın nüksedeceğini düşünüyordur..Haklı bence adam ama şöyle düşünelim = Penny H. - A. Houston  Wizards'ın Arenas'a uzun süreli ve yüklü bir kontrat verdiğini ama Arenas'ın dizinden bir sakatlık daha geçirdiğini düşünün..Alın size yeni Penny yeni Allan Houston..Bunun acısını öğrenmek için NYK yada lordapo'ya özel mesaj atın eheh..Dimi Salih hocam dimi Apo abi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #21 : 11 Haziran 2007, 00:32:49 » |
|
NYK
|
Sen belden aşağı vurmaya devam et bakalım,elbet ödeşiriz.  Hadi Penny bizden evvel sakatlanmıştı ama Houston,kol gibi kontratla içimizde patladı.Hatta hiç unutmam,3 gün aralıksız sövmüştüm salak Isiah'a bundan 2 sene evvel,bir kereye mahsus olmak üzere,takımlara bir oyuncunun kontratını feshetme ve capten düşme fırsatı vermişlerdi,tabi oyuncuya parayı ödemek koşuluyla ama salaryde gözükmeyecekti.Hepimiz Houston'ın kontratının feshedilmesini beklerken bi de baktık "Big Dog" Williams'ın kontratı feshetti gerizekalı. Tabi bu ikisi stress krığı yaşamılşı ve bir diğer stress kırığı yaşayan ama bomba gibi dönen Amare örneğini de unutmamak lazım.Hem hatırladığım kadarıyla Arenasın sakatlığı stres kırığı değildi.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınYippi Ka Yey motherfucker...
|
|
|
« Yanıtla #22 : 21 Haziran 2007, 19:53:58 » |
|
Can Çetin
|
ne ilginç bunun bir gün işe yarayacğını düşünmüştüm x bir dergide görüp bu olay çok etkilemişti okuyun arenas gerçeten dünyanın en çılgın "arenas"ı
DÜNYANIN EN ÇILGIN “ARENAS”I Washington Wizards’ın all-star point guard ı Gilbert Arenas,2001-02 sezonunda gsw da çaylak sezonunu geçirdiği sırada bir gün öğle saatlerinde takım arkadaşı troy murphy de annesini warriors un idman tesislerini dolaştırmaktaydı takımın izin günü olduğundan tesislerde hiçbir oyuncu yoktu.O yüzden tesiste bulunan üç spor salonundan en büyüğünden gelen yüksek müzik sesi murphy yi hayli şaşırtmıştı.Murphy annesi ile birlikte salonun içinde ilginç bir tablo ile karşılaştılar Gilbert Arenas sahanın kenarında bulunan üç koşu bandının bir tanesinde yüksek koştururken diğer iki koşu bandında da iki pitbull Arenas ile aynı tempoda dilini dışarı çıkarmış koşturmaktaydı.Murphy şaşkınlığını gizleyemez bir şekilde faltaşı gibi açtığı gözlerle Arenas a bakarken,kan ter içindeki arenas gürültülü müziği bastırırcasına afallamış takım arkadaşına şöyle dedi “oğullarımı idmana çıkardım amcası,çok hamlaşmışlar.Bugün 6 kilometre koştuk,yarın kısmetse 10 kilometre koşacağız.”aradan 4 yıl geçmesine rağmen Wizards’ın süper guard ı arenas hala kendisine has ve ilginç idmanlarını sürdürüyor.oğullarım olarak nitelendirdiği pitbullları kendisine eşlik ediyor mu bilemiyorum ama bilinen şu ki gilbert arenas NBA in en iyi oyuncularından biri olması yanı sıra belki de NBA in en olağandışı karakterlerinden birine sahip ismi.
GİLBERTOLOJİ Kendine has rutinleri alışkanlıkları olanlardan biri idmanlar.Takımın maç yapmadığı günlerde Arenas genelde günde 3 kez idman yapıyor.Güne takımla birlikte idman yaparak başlayan Arenas daha sonra akşamlar saat 8 de iki saatlik bir idman ve gece yarısı başladığı 1.5 saat süren ve bu sürede 300 şut attığı şut idmanı yaparak noktalıyor.Gilbert Arenas ın mantığına göre bu idman programının mantığı şu:Normal sezon sırasında rakiplerinin çoğu ekstra idman yapmadıklarından dolayı Arenas sezon içinde yaptığı idmanları bir şans olarak görmekte.ama bu sistemin bir püf noktası var 41. maçtan sonra-yani sezonun ikinci yarısında-uygulamıyor.Sebep:”çünkü ben kendimi fiziksel olarak en tepe noktasına doğru gelmişken,rakiplerimin pilleri sezonun ikinci yarısında bitme noktasına geliyor.” Wizards coach u Eddie Jordan a göre başarılı oyuncusunun bu düşüncesi “gilbertoloji”yi uygulama yöntemlerinden biri.”nasıl ideolojiler varsa,gilbert in de da bir ideoloji si var “Gilbertoloji.” Kendi inandığı doğrultuda hareket etmesine saygı duyuyorum Gilbertoloji yi seviyorum”diyor Jordan NBA oyuncularının “uçuk kaçık” dünyalarıyla kıyaslandığında Gilbert arenas ın farklı bir galaksi den geldiğini söyleyebiliriz.bunun için maç öncesi rutinine göz atmak yeterli:NBA e adım attığı günden beri maç öncesinde aynı yemeğe (tavuk-patates püresi-dondurma-gazoz)yiyor,maç giysilerini aynı sırada giyiyor(forma-çorap-şort ayakkabı) ve aynı müzik cd sini dinliyor(cd deki tüm şarkıları dinleme sıraları var ve evet o sıra da değişmiyor) ve aynı oyuncuyu gıdıklıyor.Evet yanlış okumadınız.Ayrı kaldıkları 1 sezon dışında Gilbert Arenas sürekli olarak takım maça çıkmadan önce toplandıklarında Antawn Jamison un sol kolunun altından gıdıklamadan sahaya adım atmıyor.Takım arkadaşları da Arenas ın bu durumunu yadırgamıyor eski takım arkadaşlarından Larry Hughes Gilbert ı “farklı”,Wizards pivotu Haywood “renkli” olarak nitlendiriyor.
seviyorum bu adamı=)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : 21 Haziran 2007, 20:24:56 » |
Conrad IV
Shamrock
Starter

özbeöz kaliforniyalı
|
Hangi dergide okudum hatırlamıyorum henüz ama,bu adam Warriors'tan ayrılmadan evvel ona talip olan iki takım vardı biri Wizards diğeri ise Clippers.Arenas'ın gittiği takımı belirleyen en önemli ve tek etmen ise elinde 10 kez fırlattığı ve 8'inin Wizards'tan yana geldiği bozuk parasıymış,bu nedenle tercihini Wizards'tan yana kullanmış.Biyografisi gerçekten çok etkileyici,lisedeki koçu onu seneye takımda görmek istemeyince iyi bir basketbolcu olmaya karar vermiş ardından NCAA'deki ilk senesinde Richard Jefferson'la aynı takımda finale kadar gelmişler fakat Jason Williams&Battier ikilisine kaybetmişler.Daha henüz Freshman iken NBA'ye draft adayları arasına adını yazdırmaya karar vermiş.31.sıradan seçilince de büyük hayal kırıklığına uğramış çünkü aynı zamanda draft günü için büyük bir parti ayarlamış,fakat bu kadar geriden seçilmesi onun gününü rezil etmiş bayağı,ona tek teselli babasından gelmiş.Sonraki yıllarda Arenas kimseler yokken antrenman sahalarında yüksek sesli müzik ve "oğullarım" diye hitap ettiği köpekleriyle antrenman yaparmış.Başlarda SG oynuyormuş,fakat hem undersized olduğundan hem de aynı mevkiide J-Rich bulunduğundan yeteri süre alamamış fakat sonraları dönemin GSW koçu Eric Musselman onun mevkiisini PG'liğe kaydırmış,ardından da mayası tutmuş.Birkaç yıl sonra ise yukarıda bahsettiğim ilginç yöntemiyle(Gilberteoloji'sinin bi ürünü bu tabii) Wizards'ın yolunu tutarak kariyerini parılıtılı bir şekilde sürdürmektedir Arenas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 21 Haziran 2007, 20:38:36 » |
|
Can Çetin
|
utkucum=) o 8 i clippers mış hehe bizimki ters ya gitmiş 8 kere clippers geldiyse kesin bu işte bir keramet vardır diyip wizards a gitmiş tam ters ya aynı ben 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : 21 Haziran 2007, 20:46:37 » |
Conrad IV
Shamrock
Starter

özbeöz kaliforniyalı
|
Evet haklısın Can şimdi hatırladım,tersini yapıyordu.Bu arada sözünden bahsettiğim NCAA finali Arizona Wildcats'le Duke BlueDevils arasında bundan 5 yıl evvel oynanmış ayrıca Duke'te ufak Dunleavy'de varmış.J-Will 5-15 atmış,Battier finallerin MVP'si olmuş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : 06 Ağustos 2007, 00:02:45 » |
|
Cpzai3
|
@Can Çetin imzandan gördüğüm kadarıyla top kapmak savunmayla eşdeğer...peki onu her maç defalarca deneyen arenasın başaramayınca adamının nasıl bomboş kaldığını biraz düşün bakalım..ha birde savunmasını övdüğün arenasın daha iyi savunma yapmaya çalışacağını belirtmesi de ilginç(ha arenası sevmediğim anlaşılmasın.Hala kendini geliştirmeye çalışıyor olması inanılmaz)... With Arenas leading the way, Washington ranked fourth in the NBA in offense at 104.3 points. But the Wizards also allowed 104.9 points per game -- more than all but two teams in the 30-team NBA.
"We have been playoff contenders for three years in a row, but that is not good enough anymore. We want to get to the Eastern Conference finals," Arenas said Thursday. "We can score with anybody in this league and we proved that this season, but we know now that the way to get better is to get better on defense. I'm going to get stronger so that we can do that."
|
|
|
|
|
|
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #27 : 06 Ağustos 2007, 00:20:52 » |
|
Can Çetin
|
bu açıklamayı 16 mayıs 2007 deki yazımda şöyle dile getirmişim "Şu açıklama beni kalbimden vurulmuşa döndürdü sakat Arenas savunmasın geliştirmek istiyormuş ve sakat olduğu periyotta buna çalışacakmış bu ne aşktır anlamadım gitti bu ne çalışma arzusudur…" ve nbatr deki yazımda ise randy ayers geldiğinde de şöyle demişim "Süper!!İşte Wizards adına en sevindirici haberlerden biri bu olsa gerek.Larry Brown’ın 76ers dayken yardımcısı olan Randy Ayers’ı getirmek yapılabilecek en aklı başında hamle.Wizards için hem takım savunmasını,hem de bireysel olarak savunmada ki tutum değişikliğini yeni sezonda hissedecek gibiyiz sanırım artık 100 atarken 100 sayı da yemeyeceğiz.Ne var ki savunmaya getirdiği bu değişimi iyi olacağı gibi,takım üstelik Arenas’ın alışamaması durumunda sorun çıkartabilir.Hatırlarsınız AI da zamanında Larry Brown giderken kendisine yerine geçen Randy Ayers’a dayanamamış ve bizim Ayers baş antrenörlüğü erken bırakmak durumunda kalmıştı.Ivy ile karşılaştıma durumum şu;tamam Arenas hiçbir zaman ivy kadar egolu biri değil hiçbir zamanda onun kadar popüler ol(a)madı ancak 2001 deki ivy neyse,2008de de Wizards için Arenas o demek ve eğer ivy ile oluşan sorunları Arenas ile yaşamazsa iyi bir ikili olabilirler.Zaten Arenas çalışmayı çok seven ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile çalışan bir oyuncu bunu pek sorun edeceğini sanmıyorum.Wizards seneye kesinlikle daha iyi savunma yapacaktır.Randy oyuncuların bacaklarında yürümeye hal bırakırsa tabi…" burada altını çizilecek olay bu adamın savunma yapmaması değil,belki bilinçili yap(A)maması belki dediğin gibi böyle hatalar yapabiliyor olabilir.ben bunu zaten inkar hiç bir zaman etmedim ki!!Ancak ve ancak hala gelişiyor ve daha çok genç hem de "oynamış" bir genç.artık ne yapmaması gerektiğini daha iyi öğrenecek benim hamilton ile arenası karşılaştırmamdaki (hatta benim karşılaştığımadığım ve nasıl buraya geldiğini anlamasam da bir şekilde oraya gelen)arenas ın daha iyi savunma yaptığını ve yapacağını anlatmamdı.istatistik olarak bakarsak istatistik ve eğer öyle bakmayacaksak da porto riko-abd maçını izleminizi tavsiye ederim.bunun gibi bir şeyi onun gibi bir deli olan 38 yaşındayken(sanırım) darrell armstrong,dallas forması altında top dışarı çıkacakken sakatlanma pahasına kendini atmış ve kafasını çarpımştı hatta yanılmıyorsam maçı nbatv veriyordu.eğer bir süperyıldız(burasını altını çizmek isityorum)böyle bir şey yapıyorsa ve çoğu süperyıldızın takmadığı savunmayı bu kadar önemsiyor ve hala kandini daha da geliştirmek istiyorsa ve bu bir darrell armrstrog gibi görev adamı değilse ve 2001 deki ivy kadar önemli ise(tabiki kendi görüşüm katılmayanlar olabilir)burada herkes şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #28 : 06 Ağustos 2007, 00:29:32 » |
|
Cpzai3
|
benim arenasın "hırsına,skorerliğine,kazanma azmine,gelişimine ve çoğaltılabilir örneklerine" lafım yok saygım büyük.Ama ne kadar hırslı da olsa,çalışkan da olsa savunması oyuncu durdurmaya değil istatistiklere yönelik(AI örneği vermişsin,aynı AI gibi).Bir gard için uzun kolları ile iyi top çalıyor ve bunu yapmak istiyor.Çünkü top çalarsa istatistiklerinde gözükeceğini biliyor(bana kimse şu superstar istatistikleri önemsemiyor demesin.Belli seviyeye gelmiş herkes istatistik ister).O da kendince haklı olarak rakibin karşısında durup potaya drive etmesini önlemek yerine topu çalmayı deniyor.Çalarsa ne ala.Ama çalamazsa zaten pota altında 1 2 oyuncu dışında pek de umut vermeyen wizards savunması drive etmeye hazır önü boş bir gardla karşı karşıya kalıyor.Eğer dediğin gibi wizards final oynayacaksa bence önce rakibi en önde karşılayan arenasın savunma mantalitesini değiştirmesi gerekir.Butler Arenas için en iyi örnek olabilir.Adama silah dayasanız rakibin önünden arkasından yanından ayrılmıyor..
|
|
|
|
|
|
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #29 : 06 Ağustos 2007, 00:31:11 » |
|
KE-Billz
|
Daha ne yapsın adam sende çok şey istiyorsun baksana top çalıyor ya..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #30 : 06 Ağustos 2007, 00:40:28 » |
|
Can Çetin
|
@cpzai3:tamam bana arenas kadar savunmayı en azından "önemseyen" bir adam göster onun kalitsinde,onun seviyesinde onun gibi oynayan birini ben açıkçası ben böyle birisini tanımıyorum.
bu arada final oynaması konsuna gelirsek eğer orada ben 5-6 tane sebeb sıralamışım o nedenler içinde benim için gerçekten de final yapabilecek potansiyelde ve oraya gayet dikkatli bakacak olursak ben "5 bilet 1 aday" konusunda ilk yazdığımda ne arenes'ın savunmasından bahsetmişim ne başka bir şey oradaki olaylar sonradan çıkıyor ki sende vardın o sırada sanırım ve orada takım savunmasına da değinmişim;
"takımın sorunu savunma ve iki "küs" uzun.Savunma asistan coach randy ayers ile çözülecek gibi ve aynı zamanda etan&haywood dan biri gönderildi mi daha huzurlu olacak olan bir "hazır" wizards"
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2007, 00:42:45 Gönderen: Can Çetin »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #31 : 06 Ağustos 2007, 00:48:28 » |
|
Cpzai3
|
5 aday 1 bilet topicinde ben olaylara hamilton arenas kıyaslaması girince katıldım.Ben sana Nba tarihinin şampiyonlarına ve yıldızlarına bakmanı öneririm..Jordan üstün savunmacı ,shaq&kobe şampiyonluk yıllarında konsantre savunmacılar Hakeemli rockets magic&jabbarlı lakers,bird,mchale,djohnsonlı celtics...daha da çok var.Bu saydıklarımın hiçbiri istatistik savunmacısı değildi.Ama iddialıyım.Arenas istatistik savunmacısı.oyuncu durdurucu değil...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #32 : 06 Ağustos 2007, 00:55:11 » |
|
Can Çetin
|
pg larda baron,kidd ve billups'ı bir kenera bırakırsak şimdiki pglere bakmanı tavsiye ediyorum hepsine bakabilirisin ha istersen hepsini yazabilirim(bibby,stephon,franchis,nash,j-will,tony,deron,nelson vs vs)
ve sanırım dikkatinizi çektiyse yukarıda savunma yaptığın yazdığım oyuncular genelde bir pg değil play maker buraya da dikkat
ben zaten arenası bir jordan kefesine koyamam ve bilenler vardır ki jordan ın benim için yeri değeri her zaman farklıdır.dj ise dedğim gibi "yıldız" bir isim değildi kobe ve shaq'e ise şimdilerde bireysel bakmanı tavsiye ederim (jordan kariyeri boyunca sürekli savunma yapardı)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2007, 00:56:53 Gönderen: Can Çetin »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #33 : 06 Ağustos 2007, 01:01:14 » |
|
Cpzai3
|
şu yazdığın aslında beni haklı çıkarır nitelikte.parantez içindeki oyunculara bir göz atalım..hangisinin büyük bir başarısı var.Tonyi dışarda bırakıyorum o duncanın kanatları altında ve her zaman sevmediğim bir oyuncu olmuştur.Wizardsın elinde bir duncan yok.o yüzden takımın yıldız gerçek manada savunma yapmalı.tabi wizardsın başarı isteği varsa.yoksa boşa nefes tüketiyoruz demektir.ama eğer wizards vasatın biraz üzerinde bir pg bulabilir ise (gençlerden vs) arenas ligin en iyi skorer gardı olacaktır.Pgnin savunmada önemi büyük.Smush usta(!)nın da dediği gibi savunma da hücum da o pozisyonda başlıyor.hücumda sorun yok.ama savunma top çalmaya çalışmakla bitmiyor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #34 : 06 Ağustos 2007, 01:16:13 » |
|
Can Çetin
|
(deron,bibby ve nash konferans finali oynadılar,hatta unutmuşum ivy final bile oynadı) başarı dediğin nedir ki şu anda pg oynayıp şampiyonluk yaşamış iki kişi var oda billups ve tony.ee o zaman sonuç ne?billups ve tony en iyi ve rakipsiz mi?bence değil.billups bana kalırsa takımda her şeyin "cuk" oturması ve sistem maestrosu(idi),tony ise bahsettiğin gibi duncan ve "spurs organizasyonunun" kanatları altında kazandı bazı şeyleri peki burada garip olan ne arenas ın hiç bir zaman savunma yapmayacağı mı yoksa diğer süperyıldızların yaptığı gibi savunma yapmaya bile çalışmaması mı?(diğer süperyıldız derken sg ve sf oynayanları da gösterebilirisn) oynatan pg kavramına gelecek olursak daniels çok iyi bir oynatan pg olabilir hatta bunu geçen play-offlarda gördük.bunu bir zaman dilimine yayması önemli senin dedğin gibi bir guard alınması için(savunma yapacak oynatacak vs)çok kötü bir sezon geçirmek lazım.draftten çok potansiyelli bir oyuncu alınması lazım ki günümüzde öyle savunması ile yıldız olan bir genç pg yok ki wizards oldu da 1. sıradan ya da başka bir sıradan bir oynatan pg buldu ve onun gelişmesi alınması draft edilmesi deken 5-6 sene geçecek bu süre içinde arenas 30-31 yaşına gelecek ve şimdiki gibi oynayıp oynayamayacağını bilemeyiz asıl sorunun defalarca söylememe rağmen yine söylüyorum ben savunma zaten süper yapıyoruz demedim bakın yazıyor orada silmedim 2 post önce de dedim.yalnız arenas kadar savunma yapmayan ve onun kadar yıldız olmayan bir sürü oynucu varken arenas'a savunma yapmıyor demek biraz garip(hatta sıfır diyenler bile olmuştu) 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2007, 01:27:14 Gönderen: Can Çetin »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #35 : 06 Ağustos 2007, 01:28:09 » |
|
Cpzai3
|
şu son paragrafta yazdığın şekilde düşünseydi gilbert şu an özel topici olmazdı..herkesten üstün olacaksa extra şeyler yapmalı..sayı atıyor tamam...e onu redd de yapıyor(redd de müthiş adamdır ona lafım yok)...asist zaten pozisyonun getirdiği birşey..extra şeyler isterim ben..bu böyle sürer uzatmanın manası yok..inşallah 2 3 sene içinde gil kendini savunmada da aşar da elinde yüzükle görürüz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #36 : 06 Ağustos 2007, 01:32:09 » |
|
Can Çetin
|
inşallah bende öyle ümit ediyorum ve umarım ve dilerim ki olacakta...extra şeyler ise kritk bir konu bakalım bu sezon başlasında (sözüm O'na) ya ben rezil olacağım ya da onu bu kadar yerden yere vuranlar(bu arada son sözüm sana değil Sezai=)zaten o kendine inanıyor. ve zaten kariyeri boyunca böyle yapmamış mıydı ki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|