« Yanıtla #20 : 22 Mayıs 2008, 21:32:44 » |
|
vence
|
bu kadar güçlü bir batıdan hanedanlık artık nerdeyse imkansız... daha bu sene nereye kadar gidecekleri belli değil... neyse bynum gelince daha kuvvetli olacaklar...orası aşikar...
güçlü batıda hanedanlık neredeyse imkansız? bir bakalım şu güçlü batıya; spurs yaşlandı, suns, utah, denver dağılmanın eşiğinde, dallas keza öyle, houston'da neyin ne olacağı belli değil, golden state takımını koruyabilir mi hatta daha ileriye gidebilirler mi belli değil... Hornets ve Lakers ikilisinden başka şu çok sağlam diyebileceğiniz takım var mı? Portland sağlam geliyor ama ne zaman gelecekler? Ne kadar gelebilecekler? şunu söyleyebilirim kendi adıma; şu bir araya getirilen takım bugüne kadar gördüğün en sağlam birkaç takımdan bir tanesi. Salary sorun olmaz, Kobe Gasol bundan çok daha fazla şey almayacaklar, ayrılırsa Odom ayrılır. Bynum kontrat alsa bile ancak Odom kadar alabilir. Salary konusunda yükselecek salary cap ile birlikte çok dertleneceğimiz, mahvolduk bittik diyebileceğimiz bir salarymiz yok. oyuncuların hepsi genç, istikrar sağlanıp takım bir arada tutulabilirse önümüzdeki 5 sene Lakers'ın tarihine altın harflerle yazılacak bir süreç olacaktır.
|
|
|
|
|
|
Cobarde Gallina Gasol ( Cesur Yürek Gasol )
|
|
|
« Yanıtla #21 : 22 Mayıs 2008, 21:33:50 » |
|
lordapo
|
nie hanedanlık kuramasın kobe 29 odom 28 gasol 27 radmanoviç 27 walton 28 ariza 22 bynum 21 farmar 22 vujacic 24 turiaf 24 yaşında en az 5 senesi var takımın salary olarakta bu düzeyde oynayan takımların çoğundan iyiler
Valla bu dediğin adamlara birde adam akıllı pg eklemen lazım yoksa hanedan yalan olur,bynum döndü nerden biliyorsun bu sezon başındaki gibi oynucağını ? Adam 5 ay bekledi düzelsin diye daha yeni ameliyat oldu yane yaz kampıdır,antremandır sorasında takıma adaptasyondur gelecek senin 20-30 maçı gider seneye oden sağlam dönücek,minnesota çok can yakar sölemesi benden,seattle keza drafttan uzun kaparsa adam akıllı onlarda anasını ağlatır ortalığın.Spurs,utah ve dallas ı sölemedim bile keza doğuda bulls un bu draft hakkı ile toparlamasıda olası bu böle uzar gider...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : 22 Mayıs 2008, 22:05:11 » |
|
vence
|
nie hanedanlık kuramasın kobe 29 odom 28 gasol 27 radmanoviç 27 walton 28 ariza 22 bynum 21 farmar 22 vujacic 24 turiaf 24 yaşında en az 5 senesi var takımın salary olarakta bu düzeyde oynayan takımların çoğundan iyiler
Valla bu dediğin adamlara birde adam akıllı pg eklemen lazım yoksa hanedan yalan olur,bynum döndü nerden biliyorsun bu sezon başındaki gibi oynucağını ? Adam 5 ay bekledi düzelsin diye daha yeni ameliyat oldu yane yaz kampıdır,antremandır sorasında takıma adaptasyondur gelecek senin 20-30 maçı gider seneye oden sağlam dönücek,minnesota çok can yakar sölemesi benden,seattle keza drafttan uzun kaparsa adam akıllı onlarda anasını ağlatır ortalığın.Spurs,utah ve dallas ı sölemedim bile keza doğuda bulls un bu draft hakkı ile toparlamasıda olası bu böle uzar gider... Spurs'un yaşlandığını belirttim. Ne bekleyeceksiniz bu yaştan sonra Duncan'dan, artık yavaş yavaş düşmeye başlayacaktır. Utah'ın sorun yumağı olduğunu bilmiyor musunuz? Dallas'ta huzursuzluk var, orası da karışık. Seattle uzun kaparsa ne kadar ağlatacak ortalığın anasını? Seattle dan cacık olmaz, Durant de beklenen adamın yanına yaklaşamayacak. Tek adam olduğunda bile ne kadar etkili olduğu ortada. Minnesota bu adamlarla mı can yakacak? Bulls doğuda, şaka mı yapıyorsun? Oden sağlam dönücek diye yazmışsın, Bynum'ın sakatlığına bir dolu şey yazmışsın yok 20 maç gidecek bilmemne. Hanedanlık bir senede gidecek 20 maçla mı engellenecek? Takıma adaptasyon mu? Sanki yeni gelmiş de takıma adapte olacak. Bu heriflerle aşağı yukarı 3 senedir oynuyor Bynum, bir Gasol gelince mi adaptasyon süreci 30 maça çıkacak? Bynum seneye nasıl dönecek biliyor musunuz? Özgüvenli dönecek, oyununu geliştirmiş olarak dönecek, daha da önemlisi ne biliyor musunuz? Çok daha kalıplı olarak dönecek. Bu adam daha 20 yaşında, çoğunun drafte katıldığı yaş. Geçen sene başında herkes takas edilsin gönderilsin derken Bynum için 16 sayı 9 ribaunt ortalamaları tutturur demiştim, düzenli süre almaya başladığı zaman bu ortalamaların çok üzerine çıkmıştı. Önümüzdeki sene ne yapar biliyor musunuz? 18 sayı 12 ribaunt. Guard bölümüne gelince, allah aşkına Lakers'ın three peat döneminde guardı kimdi? Derek Fisher değil mi? Sonra tepki gösteriyorsun, ego tatmin ediyorsun oluyor, allah aşkına bakın düşünün öyle yazın. Guard önemlidir ama her şey değildir, guarddan önemlisi arkadaki savunmacı direk. Bakın bakalım Phil'in Chicago'sundan sonra bir tek arkada savunmacı direği olmayan şampiyon var mı? Kaldı ki o Chicago'da en iyi savunmacı 5'in 3'ü vardı. Guardları da kimdi? Neyse, aynı şeyleri Utah serisinden önce de yazmıştım. Merak eden gider bakar orada guardların karşılaştırmasına.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : 22 Mayıs 2008, 22:50:38 » |
|
Torres#9
|
Lakers'ın iyi olacağı,önümüzdeki yıllarda iyi bir takımla parkelere çıkacağı aşikarda,hanedanlık konuşmaları için biraz erken değil mi ? Yani Spurs'un bu geçtiğimiz senelerdeki performansı ve Nba'de sevenenin çok olmamasından ötürü,hak ettiği övgüleri çoğu zaman alamaması ile birlikte,hanedanlık kavramı için bile yeterli olmadığı söylenirken,daha şampiyonluk almamış ve alacağıda kesin olmayan bir takım için ben hanedan yakıştırması yapmam,yapamam.Oranın yanına bile yaklaşamaz henüz,he gelecek senelerde çıkar,topunu çatır çatır oynar,o zaman bende kendi adıma,tamam bu iş olmuştur derim.İmkansız değil,ama kolayda değil.
vence'ye Bynum konusunda katılıyorum,sakatlığının öyle aman aman birşey olmadığınıda biliyorum,yani bir Amare sakatlığı değil Bynum'un ki.O yüzden,bomba gibi dönecektir.Dönmesinin ardından,bu sene takımda kalacak(ki kalmazsa büyük ayıp eder) Turiaf'ın back up'lığı uzun mevkisine,Gasol-Bynum,gerektiğinde Odom-Radman,güzel gözüken,Lakers taraftarını umutlandırıcı bir kadro yapısı kağıt üstünde.Bynum'un takıma getireceği bir diğer artıda,rakibi pota altında korkutmak olacak.O şuan Bynum'suz Lakers'da pek yok,ama onun gelmesiyle o da olacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 23 Mayıs 2008, 00:26:56 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

Sadece duvarlar Dönmez.....
|
@ vence
Senin bu yaptığın Polyannacılıktan başka bir şey değil -Bynum şu anda 2.3 md a oynuyormuş toplam salary seneye 75 md olacak odomun 15 md ı kadar da bynum alacağına göre oldumu sana 90 md daha bunun vujacic i Turiaf ı var Fisher ın akıbeti belli değil 35 ine yaklaştı zaten
-Kobe 29 undan sonra nereye hanedanlık kuracak...Spurs e bile şu 10 yılda hanedan değil diyenler var Kobe daha kaç sene böyle üst düzey oynayabilecek...
-Gelecek Lakers ın veya Kobe nin değil...Gelecek LeBron un Howard ın Amare nin paul ün belki Durant in...İsterse Three-Peat yapsın Kobe...Hanedan olur mu sence o...5 yıl sonra o da şimdi küçümsediğin Duncan gibi çöküşe girecek...
Ha belki senin hanedanlık anlayışın farklıdır orasını bilemem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : 23 Mayıs 2008, 00:56:10 » |
|
vence
|
@ vence
Senin bu yaptığın Polyannacılıktan başka bir şey değil -Bynum şu anda 2.3 md a oynuyormuş toplam salary seneye 75 md olacak odomun 15 md ı kadar da bynum alacağına göre oldumu sana 90 md daha bunun vujacic i Turiaf ı var Fisher ın akıbeti belli değil 35 ine yaklaştı zaten
-Kobe 29 undan sonra nereye hanedanlık kuracak...Spurs e bile şu 10 yılda hanedan değil diyenler var Kobe daha kaç sene böyle üst düzey oynayabilecek...
-Gelecek Lakers ın veya Kobe nin değil...Gelecek LeBron un Howard ın Amare nin paul ün belki Durant in...İsterse Three-Peat yapsın Kobe...Hanedan olur mu sence o...5 yıl sonra o da şimdi küçümsediğin Duncan gibi çöküşe girecek...
Ha belki senin hanedanlık anlayışın farklıdır orasını bilemem...
Öncelikle şu anda durum şu şekilde; Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınÖnümüzdeki sene salary 75 milyon civarında olacak. Sonrakinde Bynum maximum alsa bile -ki alabileceği 10 milyon civarında olur - Odom'un imzaladığı sözleşmeyle birlikte geri kalanlar da imzalarlarsa 85 milyon civarı bir kontrat yükümüz olur. Gel şimdi bir göz atalım bugünkü salarylere; Dallas 100 milyonun üzerinde, Knicks 88 milyon, Denver 81 milyon, hangisi battı bu takımların? Salary cap yükselecek, çok büyük farklar da olmayacak. Öyle bir anlatmışsınız ki salary ne cap space ne bilmesek yiyeceğiz vallahi. Kobe 29'undan sonra mı hanedanlık kuracakmış. Kobe'nin bugünkü düzeyde efektif oynayabileceği daha 3 senesi var, sonrasında da çok büyük düşüşlere geçmeyecektir. Unutmayınız ki Kobe Shaq gibi fiziğiyle oynayan bir oyuncu değil, o şut atarak dahi çok çok etkili olacaktır. 35'inde bir kobe 15 sayı ortalamaları rahat bulur. Gelecek Hidayet ile birlikte oynayan Howard'ın mı? Big Ben ile muhteşem bir ikili oluşturan LeBron James'in mi? Yoksa takımı bitmiş, dağılma noktasına gelmiş Amare'nin mi? Evet, oyuncu performansı önemlidir fakat tek adam hiçbir şey ifade etmez. En bariz örneği de Kobe'nin son üç yılıdır. 29 yaşından sonra hanedanlığın kralını kuran Jordan örneği önündeyken Kobe'ye bu kadar imkansız bakman da ayrıca komik. Hanedan anlayışım mı farklıdır? Hanedan "dynasty" lafını NBA'e sokan Mikan'lı Lakers'tı. From the George Mikan-led Minneapolis Lakers teams of the '40s and '50s to the "Showtime" era Magic Johnson teams of the late 1980s to Shaquille O'Neal and Kobe Bryant's dynasty of the early 21st century, one thing has been consistent about the Lakers: winning. The franchise has boasted a host of Hall of Famers and has compiled a string of championships which has scarcely been rivaled in the history of American sports. Bilmem yukarıdaki paragraf sana dynasty'nin ne demek olduğunu anlatabilmiş midir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : 23 Mayıs 2008, 01:14:21 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

|
Öncelikle Dallas ın Salary si içinde 21 md lık bir M.Finley var bunu unutma, Denver ın salary si Iverson ile bu kadar yukarılara çıktı ve onlarda dağıtıma başlayacaklar bu sezon...New York zaten allaha emanet... Yani kusura bakma da NBA de hiç bir takım 90md lık salary nin üzerine çıkıpta bunu yıllarca sürdüremez...Bunu ne takımın şehri nede sahibi değiştirebilir... Orda kalın puntolarla yazdığın three-peat var ya işte o hanedan manedan değildir sadece NBA e nadir gelen iki oyuncunun oluşturduğu başarılı bir takımdır...Bir yerde okumuştum yada bir maç sonrasıydı Popovic bir röportajında şöyle diyor : "Tek bir Dynasty vardı onuda Celtics kurdu onlarınkinin yanında bizimki bir hiç " gibi bir şeydi anafikri anladın sen... Bu sözün doğruluğunu asla tartışmam...3 senede dynasty falan kurulmaz...Ne "Showtime" Lakers nede "21st century" Lakers hanedan değildi... Ha şunuda söylemeden geçemicem NBA de Celtics den sonra dynasty olmaya en çok yaklaşan takım Spurs dür buna Bulls da dahil 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 14:46:08 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : 23 Mayıs 2008, 01:42:56 » |
|
vence
|
Öncelikle Dallas ın Salary si içinde 21 md lık bir M.Finley var bunu unutma, Denver ın salary si Iverson ile bu kadar yukarılara çıktı ve onlarda dağıtıma başlayacaklar bu sezon...New York zaten allaha emanet... Yani kusura bakma da NBA de hiç bir takım 90md lık salary nin üzerine çıkıpta bunu yıllarca sürdüremez...Bunu ne takımın şehri nede sahibi değiştirebilir... Orda kalın puntolarla yazdığın three-peat var ya işte o hanedan manedan değildir sadece NBA e nadir gelen iki oyuncunun oluşturduğu başarılı bir takımdır...Bir yerde okumuştum yada bir maç sonrasıydı Popovic bir röportajında şöyle diyor : "Tek bir Dynasty vardı onuda Celtics kurdu onlarınkinin yanında bizimki bir hiç " gibi bir şeydi anafikri anladın sen... Bu sözün doğruluğunu asla tartışmam...3 senede dynasty falan kurulmaz...Ne "Showtime" Lakers nede "21st century" Lakers hanedan değildi... Ha şunuda söylemeden geçemicem NBA de Celtics den sonra dynasty olmaya en çok yaklaşan takım Spurs dür buna Bulls da dahil  Dallas'ın salarysi içinde 21'lik Finley var da herifler Finley'e para vermiyorlar mı? Hayır, bu nasıl bir mantık anlayamadım. Finley başka takımda olduğu için verilen 21 milyon etkilemiyor mu? Denver'ın salarysi İverson ile yukarı çıktıysa Lakers'ınki de Bynum ile çıkar. NBA'de neden hiçbir takım 90 milyonun üzerine çıkıp bunu yıllarca sürdüremesin? Knicks geçen senelerde 120 milyon dolar harcamasına rağmen kar ediyordu. Kaldı ki Buss paradan kısan bir adam değil. Pop Jordan'ın Chicago'sunu izlememiş o zaman. O Chicago hanedandır, o paragrafta yazılanlar hanedanlardır
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 14:48:11 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #28 : 23 Mayıs 2008, 02:04:01 » |
--
Ziyaretçi
|
Hanedanlık konusunda kısa bir şey diyecem hazır fırsat bı fırsat  Yalnız tamamen benim anlayışımdır ve bakış açımdır onu belirteyim; Boston Celtics'in arka arkaya 8 yıllık şampiyonluk süreci ve yarattığı hanedan etkisini tek bir lafım olmaz..Zaten olsa ip adresini takip edip beni bulurlar beyaz gömlek giydirip hastaneye yatırırlar.. Hanedanlık konusuna çok takılıyor insanlar..Her zaman söylüyorum geçmiş gelecek için bir saygı oluşturur ancak ötesi olmaz..Benim için bir organizasyonda aradığım temel unsurlardan biri istikrardır..Boston'un hanedanlık dönemleri sonrası hiç bir istikrarı yok. 20 yıldır tık yok organizasyonda. Oysa Lakers her döneme damgasını vurmuş bir yapıyı oturtmuş. Lakers'ı 70'lerde, 80'lerde, 90'larda, 2000'lerde görebiliyorsak eğer hanedanlık benim gözümde budur..Sadece kazanılan şampiyonluk sayısına bakmam ben..Beni Amerika'lıların konu hakkındaki görüşleride bağlamıyor..Onlar hanedanın tanımını farklı yapsınlar.. Benim hanedan tanımlamamda önce istikrar vardır..Lakers demek gerçek anlamda büyük bir organizasyonki bu istikrarı oturtmuş ve her döneme damga vuracak takımı mutlaka yaratmış.. Detroit'li olduğum için söylemiyorum ama onlarda Bad Boys'la birlikte 20 yıldır (ki bu 20 yıl Boston'un tıkı olmadığı 20 yıl) organizasyon içinde bir istikrar sağlamış ve sendelensede toparlanmasını bir şekilde başarmış..Spurs'ünde Duncan'la beraber bir periyota girdiği gerçeği var..Bakalım Spurs Duncan sonrası neler yapacak..Yeni Duncan'ı yaratacak mı kendi içinde sistem Duncan'ları çıkartacak mı? Yoksa kaderlerine razı mı olacaklar.. Konudan saptım farkındayım ama şu hanedan mevzuularında bunları söylemek içimden geliyor..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2008, 02:06:19 Gönderen: KE-Billz »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #29 : 23 Mayıs 2008, 02:11:00 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

|
Finley konusunda yazma amacım kontratının bitiyor olmasıydı...Yani o cap öyle veya böyle 75 in altına inecek, gerek Kidd in kontrat alamayacak olması gerek Nowitzkinin son büyük kontratını almış olması itibariyle...Ha bir de Dallas bu konuda örnek olarak verilmeside, J.Buss ve Cuban para harcama konusunda karşılaştırılamaz çünkü...
Sen hala Jerry Buss a güvenmeye devam et...İşe bak ya tek amacı ikinci tur olan Allah ın takımı bir takasla hanedan oldu...
Hanedan konusunda ise susuyorum bu dynasty kelimesi herkese farklı bir şey ifade ediyor çünkü bana göre saygı sana göre başarı bir başkasına göre iyi oyuncuların oluşturduğu 2 yıllık bir takım...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 14:51:14 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #30 : 23 Mayıs 2008, 03:13:29 » |
|
vence
|
Finley konusunda yazma amacım kontratının bitiyor olmasıydı...Yani o cap öyle veya böyle 75 in altına inecek, gerek Kidd in kontrat alamayacak olması gerek Nowitzkinin son büyük kontratını almış olması itibariyle...Ha bir de Dallas bu konuda örnek olarak verilmeside, J.Buss ve Cuban para harcama konusunda karşılaştırılamaz çünkü...
Sen hala Jerry Buss a güvenmeye devam et...İşe bak ya tek amacı ikinci tur olan Allah ın takımı bir takasla hanedan oldu...
Hanedan konusunda ise susuyorum bu dynasty kelimesi herkese farklı bir şey ifade ediyor çünkü bana göre saygı sana göre başarı bir başkasına göre iyi oyuncuların oluşturduğu 2 yıllık bir takım...
Cap 75'in altına inecek diye vermişsin örneği ha? Kıvır bakalım. Lakers'ın 90 milyonu da 75'in altına iner bir dönem. Şakacı mısın sen? Mantığa bak, bugüne kadar nasıl dayandı o zaman Dallas? Dirk'ün sonuncuydu da Kobe bundan sonra birkaç büyük kontrat daha alacak değil mi? Buss Cuban'dan çok daha rahat para harcayabilir zira bugün para kazanma konusunda Dallas, Lakers ile karşılaştırılamaz bile. Lakers'a tek amacı ikinci tur olan takım diyorsan NBa tarihinden bihabersin demektir. Hanedan sana göre saygıysa Boston ve Lakers takımlarından daha çok saygı duyulan takım var mıdır bilemiyorum. o yukarıda koyduğum paragraf nba.com'dan alınmıştı. sağdan soldan değil, resmi siteden. Hanedan sana göre odur, bana göre budur da NBA'e göre o koyduğum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 14:53:06 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #31 : 23 Mayıs 2008, 03:29:56 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

|
Konu kazanmak değil harcamak zaten bu yüzden karşılaştıralamaz dedim...Hala Dallas diye örnek vermenin anlamı yok o yüzden...Lakers o üçlüyü minimum 55 md a tutar elinde yanlarına elle tutulur bi kaç adam derken o cap 75 in altına inmez...
Evet Lakers bu sene Boston la Suns la Detroitle Spurs le birlikte şampiyonluk adayları arasındaydı değil mi...?
Verdiğim örneği yanlış anlamışsın bana göre şöyle sana göre böyle bir başkasına göre böyle diyerek insanların bakış açılarının farklı olduğudan bahsettim...Yoksa ben sadece saygıyla olur demiyorum...Şöyle diyeyim sana göre saygı bana göre başarı başkasına göre ....
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 14:54:58 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #32 : 23 Mayıs 2008, 03:45:32 » |
|
vence
|
Konu kazanmak değil harcamak zaten bu yüzden karşılaştıralamaz dedim...Hala Dallas diye örnek vermenin anlamı yok o yüzden...Lakers o üçlüyü minimum 55 md a tutar elinde yanlarına elle tutulur bi kaç adam derken o cap 75 in altına inmez...
Evet Lakers bu sene Boston la Suns la Detroitle Spurs le birlikte şampiyonluk adayları arasındaydı değil mi...?
Verdiğim örneği yanlış anlamışsın bana göre şöyle sana göre böyle bir başkasına göre böyle diyerek insanların bakış açılarının farklı olduğudan bahsettim...Yoksa ben sadece saygıyla olur demiyorum...Şöyle diyeyim sana göre saygı bana göre başarı başkasına göre ....
İnmesin kardeşim salary 75'in altına(cap üst limit, salary verdiğin para). İnmesin, çok mu koyacak Buss'a vereceği lüks vergisi. güzel kardeşim nba.com-ki nba'in resmi sitesidir- Lakers'ın o three peat dönemine hanedanlık diyor. NBA'e göre o dönem hanedanlık, sana göre değilse çok üzgünüm senin için.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 14:58:24 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #33 : 23 Mayıs 2008, 04:04:43 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

|
Hah tamam üzül benim için güzel kardeşim...Bana göre Lakersın Three-Peat i hanedanlık değil dedim diye üzül bravo...
Max. kontrat konusu hakkında bir fikrim yoktu...6 yıl için miktar belirlenir ve bu miktar yüzdelerle artarak yıldan yıla verilir diye biliyordum alt sınırın 12 olduğundan haberim yoktu...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 14:58:07 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #34 : 23 Mayıs 2008, 04:43:57 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

|
Ha yani NBA.com ne derse biz onu kabullenicez öyle mi..Ben kabullenmiyorum kardeşim...
Sen Dynasty ve "büyük şehrin büyük takımı"nı karıştırıyorsun...
Dynasty dediğin 10 - 15 yıla hükmetmiş her sezon başında şampiyonluk adayı olarak gösterilen ligdeki her takımın saygıyla korkuyu birarada hissettiği oluşumdur...Bu tanımda olmayacak şey ise kopukluktur...Lakers büyüktür her dönem büyük olmuştur ama dynasty dediğin 50 yıllık bir tarih değildir ki...?
Yine de dediğim gibi Sana göre başka şekildedir bana göre böyle...Spurs de buna en çok yaklaşan takımdır...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 14:59:28 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #35 : 24 Mayıs 2008, 14:30:28 » |
|
Kq5
|
Geçmiş olsun Bynum'ın şimdi gelecek sezon için iyi hazırlanması lazım hazırlık kampına yetişip gelecek sezon için sıkı çalışıp takımdaki yerini alması lazım bir daha böyle şansız sakatlıklar yaşamaz umarım hiç bir oyuncu yaşamaz inş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #36 : 24 Mayıs 2008, 15:06:02 » |
|
the_apo_1
|
Gereksiz mesajlar silinmiş bazı mesajlarda düzenlenmiştir.
Konuyu kişiselleştirmerden,kişiliklere laf etmeden devam ettirirsek sevinirim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #37 : 24 Mayıs 2008, 15:56:15 » |
|
lordapo
|
Gereksiz mesajlar silinmiş bazı mesajlarda düzenlenmiştir.
Konuyu kişiselleştirmerden,kişiliklere laf etmeden devam ettirirsek sevinirim 
Saolasın kardeşim herkezden özür diliyorum verdiğim rahatsızlıktan dolayı saygılar ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #38 : 24 Mayıs 2008, 19:06:05 » |
|
NYK
|
güçlü batıda hanedanlık neredeyse imkansız? bir bakalım şu güçlü batıya;
spurs yaşlandı, suns, utah, denver dağılmanın eşiğinde, dallas keza öyle, houston'da neyin ne olacağı belli değil, golden state takımını koruyabilir mi hatta daha ileriye gidebilirler mi belli değil... Hornets ve Lakers ikilisinden başka şu çok sağlam diyebileceğiniz takım var mı? Portland sağlam geliyor ama ne zaman gelecekler? Ne kadar gelebilecekler?
şunu söyleyebilirim kendi adıma; şu bir araya getirilen takım bugüne kadar gördüğün en sağlam birkaç takımdan bir tanesi. Salary sorun olmaz, Kobe Gasol bundan çok daha fazla şey almayacaklar, ayrılırsa Odom ayrılır. Bynum kontrat alsa bile ancak Odom kadar alabilir. Salary konusunda yükselecek salary cap ile birlikte çok dertleneceğimiz, mahvolduk bittik diyebileceğimiz bir salarymiz yok. oyuncuların hepsi genç, istikrar sağlanıp takım bir arada tutulabilirse önümüzdeki 5 sene Lakers'ın tarihine altın harflerle yazılacak bir süreç olacaktır.
"At gözlüğü ile bakmak" dedikleri bu olsa gerek. Neredeyse tüm rakiplerini "vay bunun kaşı eksik yok bunun kıçı çıkık..." benzeri farazi nitelemelerle,bir kalemde siliyorsun.Bu yazdıkların o takımların değerini değil,senin değerini düşürür.Daha açık bir örnek vereyim : Ne bekleyeceksiniz bu yaştan sonra Duncan'dan, artık yavaş yavaş düşmeye başlayacaktır.
Kobe'nin bugünkü düzeyde efektif oynayabileceği daha 3 senesi var, sonrasında da çok büyük düşüşlere geçmeyecektir. 35'inde bir kobe 15 sayı ortalamaları rahat bulur.
Wikipedia ya da TDK sözlüğünden "Tutarlılık" kelimesine bir bakıver hazır bilgisayar başındayken "Bynum seneye 18-12 yapar,En fazla 10 milyonluk kontrat alır,Odom da Odom kadar kontrat alır,Cap yükselecek fark kalmayacak ..." gibi daha da olan ama yazmaya üşendiğim pek çok beylik laflarını gülmeye bile değer bulmuyorum.Ama buraya yazıyorum ki başkalarına söylediğin ama kendi yaptığın bir yanlışı fark et diye : allah aşkına bakın düşünün öyle yazın. Bir de şu var : İnmesin kardeşim salary 75'in altına(cap üst limit, salary verdiğin para). İnmesin, çok mu koyacak Buss'a vereceği lüks vergisi.
İşte buna g.tümle gülerim.Sadaka mı veriyorsun dilenciye? Buna üşenmedim,senin "şu ana dek gördüğün en sağlam kadrolardan biri" nin salary durumuna göre geleceğinin falına baktım : - Şimdi önümüzdeki yıl,Turiaf'a kontrat verilmeksizin toplam cap 75 milyon.Şu an cap 55 milyon.Zaten 40 milyon içeride takım.Turiaf'a da yıllık 4 milyonluk,Walton'a verdiğiniz gibi bir kontrat verdin tuttun diyelim. - 2009/10 için kontratı bitecek olan Lamar,5 yıl 60 milyon civarı bir kontrat talep edecektir.Şu performansına göre,o yıl için cap boşaltmaya çalışan takımlardan birisinin bu parayı seve seve verme ihtimali yüksek."Bird exception" sayesinde,kontrat altındaki oyuncunu,cap üzerine çıksan dahi takımda tutabilirsin.Verdin tuttun diyelim. - Ariza'nın kontratı bitiyor.Önümüzdeki sezon bu yıki performansını sergileyebilirse,MLE'den daha azına imza atmaz.Verdin tuttun diyelim - Aynı durum Vujacic için de geçerli.Verdin tuttun diyelim. - Bir de Bynuma'a verilecek max. kontrat var.Hele senin dediğin gibi 18-12 falan yaparsa 3 haneli bir kontrat bile isteyebilir.Verdin tuttun diyelim. Toplam : 100 milyon doları geçti.Cap 60 milyon olsa,takım sadece bir yıl için 80 milyon içeride.(Lüks vergisini de say) Buss takımı şu an satmak istese biçilen değer yaklaşık 400 milyon dolar. Hayır belli ki sağlam bir mal çekiyorsun,iyi kafa yapıyor.Benim senden ricam,ne olduğunu bana da söyle ki bir deneyim.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, 19:08:53 Gönderen: NYK »
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınYippi Ka Yey motherfucker...
|
|
|
« Yanıtla #39 : 24 Mayıs 2008, 20:05:24 » |
|
vence
|
güçlü batıda hanedanlık neredeyse imkansız? bir bakalım şu güçlü batıya;
spurs yaşlandı, suns, utah, denver dağılmanın eşiğinde, dallas keza öyle, houston'da neyin ne olacağı belli değil, golden state takımını koruyabilir mi hatta daha ileriye gidebilirler mi belli değil... Hornets ve Lakers ikilisinden başka şu çok sağlam diyebileceğiniz takım var mı? Portland sağlam geliyor ama ne zaman gelecekler? Ne kadar gelebilecekler?
şunu söyleyebilirim kendi adıma; şu bir araya getirilen takım bugüne kadar gördüğün en sağlam birkaç takımdan bir tanesi. Salary sorun olmaz, Kobe Gasol bundan çok daha fazla şey almayacaklar, ayrılırsa Odom ayrılır. Bynum kontrat alsa bile ancak Odom kadar alabilir. Salary konusunda yükselecek salary cap ile birlikte çok dertleneceğimiz, mahvolduk bittik diyebileceğimiz bir salarymiz yok. oyuncuların hepsi genç, istikrar sağlanıp takım bir arada tutulabilirse önümüzdeki 5 sene Lakers'ın tarihine altın harflerle yazılacak bir süreç olacaktır.
"At gözlüğü ile bakmak" dedikleri bu olsa gerek. Neredeyse tüm rakiplerini "vay bunun kaşı eksik yok bunun kıçı çıkık..." benzeri farazi nitelemelerle,bir kalemde siliyorsun.Bu yazdıkların o takımların değerini değil,senin değerini düşürür.Daha açık bir örnek vereyim : Ne bekleyeceksiniz bu yaştan sonra Duncan'dan, artık yavaş yavaş düşmeye başlayacaktır.
Kobe'nin bugünkü düzeyde efektif oynayabileceği daha 3 senesi var, sonrasında da çok büyük düşüşlere geçmeyecektir. 35'inde bir kobe 15 sayı ortalamaları rahat bulur.
Wikipedia ya da TDK sözlüğünden "Tutarlılık" kelimesine bir bakıver hazır bilgisayar başındayken "Bynum seneye 18-12 yapar,En fazla 10 milyonluk kontrat alır,Odom da Odom kadar kontrat alır,Cap yükselecek fark kalmayacak ..." gibi daha da olan ama yazmaya üşendiğim pek çok beylik laflarını gülmeye bile değer bulmuyorum.Ama buraya yazıyorum ki başkalarına söylediğin ama kendi yaptığın bir yanlışı fark et diye : allah aşkına bakın düşünün öyle yazın. Bir de şu var : İnmesin kardeşim salary 75'in altına(cap üst limit, salary verdiğin para). İnmesin, çok mu koyacak Buss'a vereceği lüks vergisi.
İşte buna g.tümle gülerim.Sadaka mı veriyorsun dilenciye? Buna üşenmedim,senin "şu ana dek gördüğün en sağlam kadrolardan biri" nin salary durumuna göre geleceğinin falına baktım : - Şimdi önümüzdeki yıl,Turiaf'a kontrat verilmeksizin toplam cap 75 milyon.Şu an cap 55 milyon.Zaten 40 milyon içeride takım.Turiaf'a da yıllık 4 milyonluk,Walton'a verdiğiniz gibi bir kontrat verdin tuttun diyelim. - 2009/10 için kontratı bitecek olan Lamar,5 yıl 60 milyon civarı bir kontrat talep edecektir.Şu performansına göre,o yıl için cap boşaltmaya çalışan takımlardan birisinin bu parayı seve seve verme ihtimali yüksek."Bird exception" sayesinde,kontrat altındaki oyuncunu,cap üzerine çıksan dahi takımda tutabilirsin.Verdin tuttun diyelim. - Ariza'nın kontratı bitiyor.Önümüzdeki sezon bu yıki performansını sergileyebilirse,MLE'den daha azına imza atmaz.Verdin tuttun diyelim - Aynı durum Vujacic için de geçerli.Verdin tuttun diyelim. - Bir de Bynuma'a verilecek max. kontrat var.Hele senin dediğin gibi 18-12 falan yaparsa 3 haneli bir kontrat bile isteyebilir.Verdin tuttun diyelim. Toplam : 100 milyon doları geçti.Cap 60 milyon olsa,takım sadece bir yıl için 80 milyon içeride.(Lüks vergisini de say) Buss takımı şu an satmak istese biçilen değer yaklaşık 400 milyon dolar. Hayır belli ki sağlam bir mal çekiyorsun,iyi kafa yapıyor.Benim senden ricam,ne olduğunu bana da söyle ki bir deneyim. At gözlüğü ile bakmak? Tarihin en çekişmeli Batısında bu takım elini kolunu sallaya sallaya konferans finaline geldi, son 10 yılı domine etmiş takım karşısında da çatır çatır basketbolunu oynuyor, hem de pota altında en büyük gücü Bynum olmadan. Bu mu at gözlüğüyle bakmak? Haydi ben at gözlüğüyle baktım diyelim, sabaha karşı "son 5 yıl Suns, Mavs, Spurs'ündü, bunlar yavaş yavaş düşerken yükelen Lakers, Hornets ve Portland önümüzdeki 5 seneye hükmedecek" diyen Kaan Kural da mı at gözlüğüyle bakıyor? Bu üçlünün yanına "bir de Utah" diyerek ekleme yapan Murat Kosova da mı at gözlüğüyle bakıyor? Şunu söyleyebilirim; at gözlüğüyle bakan biri varsa sizsiniz. Biryerlerde şunu dememiş miydiniz? Sonuç : Utah 4 - Lakers 3
İtiraf ediyorum : sevmiyorum Lakers'ı.İlk defa duygusal bir yorum yaptım ve mantığımın sesi yerine duygularıma kulak verdim. Şimdi Denver dağılmak üzere değil mi? Utah ya Boozer kaçarsa diye endişelenmiyor mu? Suns dağılmadı mı? Spurs yaşlanmadı mı? Geçiniz. Pardon, Duncan kaç yaşında? 32 değil mi? Duncan yavaş yavaş düşmeye başlayacak demişim, yanlış mı söylemişim? Elbette o yaştan sonra özellikle de uzun oyuncular düşüş yaşarlar. David Robinson yaşamadı mı ? Shaq yaşamadı mı? Hakeem yaşamadı mı? Bu adamlar fiziksel oynayan adamlar, yaşları ilerleyince o kadar fiziksel teması kaldıramıyorlar, sürekli itiş kakış içerisinde oynayamıyorlar. Kobe tamamen fiziksel oynayan bir adam mı peki? Kobe 32 yaşına kadar bugünkü düzeyde efektif olur-ki bu Duncan'ın bugünkü yaşı- ondan sonra da 35'inde 15 sayı ortalamalarla oynar. Bu adam ligin gelmiş geçmiş en elit şutörlerinden biri değil mi? Yaşı ilerledikçe şutu mu bozulacak, bozulsa bile ne kadar bozulacak? Jordan 32 yaşında 30 sayı ortalamayla oynuyordu, kariyerinin sonunda bile 20 sayının altına düşmedi. Bird 32'sinde 30 sayı ortalamayla oynuyordu, o da 19'un altına düşmedi. Bu kadar mı zor şutör ile fiziksel temasla oynayan pivotun farkını anlamak, yoksa laf sokmak için açık aradın da bula bula ancak onu mu buldun? Al bakalım, nerede tutarsızlık? Bynum seneye 18-12 yapar, arkasındayım söylediklerimin. En fazla 10 milyon alır değil, 10 civarı alır dedim. Orayı açmadım, alabileceği max. kontrat bugün LeBron, Carmelo gibi oyuncuların aldığı 6 yıllık 90 milyonluk kontratı alır. Kontrata 12 civarında başlayıp alacağı para her sene 13-14-14-16 gibi ilerliyor. Cap yükselecek fark kalmayacak da demedim, çok büyük farklar kalmayacak dedim. 25 milyon gibi bir fark kalır 5 sene sonra, o da koymaz efendim. Adam gibi okumayı öğren, çarpıtma yazdıklarımı. Ribaunt çekmeye bile yaramayan, tek işi şaklabanlık olan Turiaf'e ne kadar para vereceğimizi çok merak ediyorum doğrusu. Walton yıllık 4 almıyor, 6 yıllık 30 milyona anlaştı. Turiaf o kontratın yanından geçemez. Seneye Lakers'ın kontrat yükü Mihm opsiyonunu kullansa bile-haydi Turiaf ve gelen bir adama da kontrat verdik diyelim- 80 milyonluk olacak. 2009/10 sezonunda Lamar 5 yıl 60 milyonu aldı diyelim(Hoş o yaştan sonra Odom'a 5 yıl 60 milyonu veren adam da bulunmaz ya, neyse), Lakers neden Ariza'ya Mid Level civarı kontrat versin? Elde 3 numarada oynayan Odom var(3-Odom 4-Gasol 5-Bynum), yanında iki tane mid level civarı kontrata sahip 3 numara var bir de neden Ariza'ya kontrat verelim? Hem Ariza kim afedersin? Sanki takımda ilk 5 başlayan, ta | | |