Öncelikle bizim maçın öncesinden tatlı niyetine giden bir maç oldu,güzeldi yani.Wizards öne geçti,James önderliğinde Cavs öne geçti,yani maç bir o tarafa bir bu tarafa gitti geldi ama sonunda müthiş bir seyirci desteğine sahip olan takım galip gelmesini bildi.
Geçen sene Warriors seyircisini müthiş bir şekilde izliyordum,bu sene de bunlar.Muhteşem bir atmosfer yaratmışlardı,o atmosferde olmak sanırım,7'den 77'ye herkes ister.
Lebron kendini veremedi maça morali bozuldu faul bile kaçırdı adam
Lebron'un bu tür serbest atış başarısızlıklarına ben çok kanıt oldum,yani bence Lebron öyle aman aman bir serbest atıcı değil.Böyle süper bir serbest atıcı olmayan adam adına da normal serbest atış kaçırmak.
Lebron'u zaman zaman kitlemesine kitlediler ama Lebron sahneye çıktığında hep takımını bir adım yukarı çıkaracak işleri yaptı,yani Wizards'ın Lebron'u yavaşlatması maçın bazı bölümlerinde avantaj getirdi ama bu avantajlar hep kısa süreli oldu çünkü bu adamın adı Lebron James.Ne yapacağı belli olmaz,zaten toparlanmasınıda bildi.Smaç basmalar,turnikeler vs.Stevenson'ın üzerinden bastığı bir smaç sonrası yaptığı sevinç ile Stevenson'a ben işime bakarım demek isteyerekte sahada kendine ne kadar güvenen biri olduğunu gösterdi Lebron.
Cavs'de James'e en iyi yardım eden isim ise,orta mesafe şutlarını takır takır atan Ilgauskas'dı.Maçın kazanılmasındaki bir diğer önemli etken Ilgauskas,zaten Cavs'in kilitlerinden biri onun istikrarı.Böyle oynamaya devam ederse serinin geri kalanınca Cavs adına müthiş olur ama hücumda verimi düşerse Cavs için diğer elemanlardan fazla uyanan olmamışken kötü olur.
Ilgauskas dışında,West'in playoff tecrübesizliğinden bahsetmiştim.Bunu şutlarında yaşadı bence,airball'larıda bunu gösteriyor.Bir tedirginlik,kafasında soru işaretleri var gibiydi ama oyunun diğer alanına yardımlarını çok iyi yaptı West,şut konusu dışında iyiydi.Onunda üstesinden ilerleyen maçlarda gelebilir.
Gibson ise bir ara fark Wizards adına açılmaya başlamışken,bulduğu üçlükle takımına hayat verdi bence,hem o üçlükten sonra müthiş olan seyircide daha da coştu.Ama Gibson'ın çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim,daha iyi olmalı Cavs'in geleceği için.
Wally-Ben-Joe-Dewin Cavs'de dökülen isimlerdi.
Wizards'da Arenas'ın ben döndüm mesajını vermesi onlar adına önemli ama hücumda oyunu yaymaları şart bence.Oyunun sıkıştığı anlarda bu onlar adına sıkıntı açıyor,direk zorlamaya başlıyorlar.
Jamison başta ve sonda kötü oynayınca,Butler genelde tutuk olunca,Arenas'ın x-faktörlüğü takıma galibiyeti getirmedi.Ben ikinci maçta da ev sahibinin galibiyet alacağını düşünüyorum.