+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » NBA -Haber Merkezi- » Haber Arşivi (Moderatörler: Dağlar, magic mania, TP)Konu:
  Dallas'ın Yeni Coachu Carlisle !!

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: Dallas'ın Yeni Coachu Carlisle !!  (Okunma Sayısı 452 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 03 Mayıs 2008, 12:14:24 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Avery Johnson'la yollarını ayıran Dallas Mavericks'in takımın başına Rick Carlisle'ı getirdiği belirtildi. NBA kaynaklarının verdiği bilgiye göre Dallas'ın;

Carlisle'a yaptığı görüşmeler sonucunda olumlu sonuç aldığı belirtilirken gelecek sezon Dallas'ın başında Rick Carlisle'ın olacağı ifade edildi.

Carlisle bir dönem Detroit Pistons ve Indiana Pacers'ı çalıştırmıştı.

---------------------------------------
NbaTr/KE
« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2008, 12:21:44 »
magic mania
Magic Johnson #32
Moderator
All-Star

Üyelik Bilgileri
Ynt: Dallas'ın Yeni Coachu Carlisle !!

Carlislie çok iyi bir savunma koçudur,Dallas için doğru tercih.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2008, 12:53:26 »
Dağlar
spontaneously sportsman
Moderator
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Carlisle'ın bunca zamandır boş kalması hataydı. Zamanında Pacers'da zirvesini yaşamıştı. Nasıl dönecek bakalım Dallas'la.
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2008, 12:59:16 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Tam olarak kesin değil ama diyelim oldu ya da olmasın farketmez ortada büyük çelişkiler var.

Hem D'Antoni'yi isteyeceksin,
Hem Carlisle ile görüşeceksin,

İnsan ne istediğini bilmeli..D'Antoni felsefesi ve Carlisle felsefesi arasında dağlar kadar fark var..

Carlisle imzalarsa takıma katılıp ne yapar bilinmez ama en çok Salih sevinir buna şimdi..Bir adam daha NYK listesinden gittti  grin
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2008, 13:02:12 »
Dağlar
spontaneously sportsman
Moderator
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

İnsan ne istediğini bilmeli..D'Antoni felsefesi ve Carlisle felsefesi arasında dağlar kadar fark var..

Doğru diyosun benim kadar fark var Fantastic ama Steve Kerr D'Antoni'yi bırakmayacaz dememiş miydi? Belki de ben yanlış hatırlıyorum...
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2008, 13:22:27 »
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

Sadece duvarlar Dönmez.....

Üyelik Bilgileri

Bana D'Antoni ismi daha yakın geliyor...Malum Cuban delisi sevmez öyle sıkıcı takım (!)

Onun istediği takım coşsun oda kenarda çığırsın dursun elinde de kola içine saklı içkisiyle önünde ki bir kazan pop-cornuda unutmayalım tongue smiley

« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2008, 14:11:21 »
MeaCulpa
The Lawyer
All-Star

Üyelik Bilgileri

Zamaninda NBA in normal sezon en iyi derecesini elde etmis bir coach.O sene ayrica dogu da final oynatmistir.Detroit ile yılın coach u olan Carlisle %50 altinda sadece Indiana nin son senesinde düsmüstür.
Savunma kurgusunu daha cok önem veren,elinde ki kadroyu maksimum kullanmasiyla nam salmis olan Carlisle benim gözümde iyi bir hocadir.
Carlisle bizim D'Antoni yi getirmemizden cok daha iyi bir tervih olacaktir.Tek sorun Cuban'in savunma kurgusu üzerine kurulmus bir takim görmek isteyip istemeyecegi

CSKA FANS!!!
2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS
6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR
CSKA!!!!
« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2008, 14:28:31 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Elinde Kidd gibi oyunu forse etmeyi seven,fast-break uzmanı bir guard var.Üstüne her hücumda 20 saniyeden evvel şut atan adamı cezalandıran,kontrol delisi,yarı saha hücumu aşığı Carlisle'ı coach olarak getiriyorsun.

Hem Avery ile yol ayrımının temel sebebi,Kidd'in hücumda effektif kullanılmayışı idi.Zaten orta mesafe ve dış şut konularında istikrarsız olan Kidd,yarı saha hücumunda sırıtacak.

Bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu? 

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2008, 14:29:30 »
DwyaneWadeCns
Gizli Admin :P
Moderatör
MVP

Kişiiişellll Meşajjjj :)

Üyelik Bilgileri

D-Antoni sanki daha iyi olurdu.Gerçi Carlisleyi pek bilmiyorum yöntemi stili nasıldır ama hayırlısı olsun.. Bakalım hangisi netleşecek.

''Hayattan korkmayın,hayatın yaşamaya değer olduğuna inanın.İnancınız gerçeği yaratmanıza yardım edecektir.''      Henry James
« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2008, 14:31:29 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

Cuban'ın hiç Kidd faktörünü takım tarzını falan düşündüğünü sanmıyorum.Menajer getirmiştir Carlisle in kariyerini ve olay bitmiştir Cuban için.
Nitekim beğenmezse verir parasını kovar.Koymaz ona.
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
« Yanıtla #10 : 03 Mayıs 2008, 14:52:21 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

Tamda bunları yazmak için girmiştim ama Salih üstad yazacak bir şey bırakmamış.
« Yanıtla #11 : 03 Mayıs 2008, 15:06:18 »
MeaCulpa
The Lawyer
All-Star

Üyelik Bilgileri

NYK arkadasimiz bu söyledikleri cok mantikli gelip hic düsünmemisti olaya buradan bakarsak Carlisle bizim icin kötü gibi duruyor ama ben hala d'antoni den daha faydali olacagi kanisindayim
Carlisle artik bi zahmet kidd in eline dizginleri biraz birakacak

CSKA FANS!!!
CSKA!!!!
« Yanıtla #12 : 03 Mayıs 2008, 16:50:02 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Ahanda sahte jim carrey geri döndü nba ye Smiley Biri bana şaka desin arkadaşlar yane kidd ile nası anlaşcak bu manyak merak ediyorumda buda sezon sonu yolcu eder cuban sora antoni gelir nede olsa delide para çok.

« Yanıtla #13 : 03 Mayıs 2008, 18:32:59 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Kadro yapısına bakarsak,D'Antoni çok daha uygun elbet.Lakin D'Antoni sisteminin yürümesi için bu kadroya eklemeler yapılması şart.Ayrıca pota altından sırtı dönük oynama özelliği daha az olduğu için Dirk'ün,sistemin modifiye olması gerekiyor.D'Antoni bu değişikliği yapabilecek bir coach.Konu hücum ise doğru adres D'Antoni ama Dallas Dirk'ün şu sözlerinden ne çıkarmalı :

"Don'un koçluk yaptığı zamanlardaki gibi hücum öncelikli mantalitede sürekli atıyor ve eğleniyorduk ama bu bizi bir yere getirmedi.Savunma yapan bir takım olmalıydık.Avery bize bunu verdi."

Tercihe bakılırsa öncelik savunmaya veriliyor ama takımın karakteristiğine ve realiteye ters bir tercih bu.Gerçekten Carlisle gelirse,en az 2 büyük takas senaryosu olması muhtemel.Bir ampül yakayım : Carlisle favorisi Artest'i isteyebilir ve Howard'ın bu yılki düşüşü gözönüne alınırsa,Nelson J.R ve Cuban da hayır demeyecektir Artest'e.Ayrıca gözden düşen Jermaine için de bir hamlesi olabilir Dallas'ın.Indiana hem 1 numara hem de 2 numara oynayabilecek bir Terry'e hayır demeyecektir bence.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #14 : 03 Mayıs 2008, 18:35:59 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Artest manyağı bence savunmayı toparlarda dirk in yanına sağlam bir uzun bulmaları lazım yane re building lazım dallas a yaz çok haraketli geçicek salih im.
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2008, 21:36:08 Gönderen: lordapo » Logged

« Yanıtla #15 : 03 Mayıs 2008, 20:21:55 »
bird_41
NBA Draft'ında

FoRZa DaLLaS

Üyelik Bilgileri

avery iyi savunma yaptiriyo diyolar arkadaslar ama don nelson dan sonra hangi koc gelse ztn takima iyi savunma konusunda bi seyler yaptirmaya calisicakti.. ayrica ben dallasin o kadar da iyi savunma yaptigini dusunmuyorum hangi takimi yildirabildik savunmamizla.. finale ciktigimiz sene bile suns serisinde boyali alan rekorlari kirildi, savunma yapamadik ve amare yoktu o seride.. spurs serisinde duncani hic durduramadik adam her mac en az 12 civari(belki daha fazla) ribaund alip 30 dan asagi atmiyodu.. butun maclari son topta kazanmistik(2.mac haric) cok ii savunmamizla degil(spurs serisinde).. finalde wade i bi gram durduramadi takim eger avery iyi bi savunma kocu olsaydi ya da iyi savunma yaptirsaydi wade e, baron davise, cp3 e, duncan a bi seyler bulmasi gerekiyodu, bi cozum bulmaliydi.. bence dallasin sorunu savunma.. bizim savunma mantalitesi olan bi koca daha cok ihtiyacimiz var bu da bence carlisle.. yari saha hucumunda cok sorunlarimiz var, bunu da carlisle in yari saha hucum setlerinin cozecegini dusunuyorum.. ve biraz da ipleri kidd in eline vericegini dusunuyorum carlisle in.. pistons ta memo yu prince i daha ilk senelerinde hic cekinmeden kullanan bi koctu carlisle, oyuncularina guvenen bi isim, bence hucumda isi kidd e birakicaktir en azindan avery den biraz daha fazla.. carlisle avery kadar kontrol manyagi degil bence.. ve savunma konusunda da avery den daha iyi oldugunu dusunuyorum.

ayrica takas konusuna gelince bi josh howard jermaine oneal takasi olabilir.. bence sadece terry e jermaine oneal i vermezler (keske verseler)
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2008, 20:28:20 Gönderen: bird_41 » Logged

senin sampiyon olabilme ihtimalini sevdim Smiley ...
« Yanıtla #16 : 03 Mayıs 2008, 20:47:11 »
MeaCulpa
The Lawyer
All-Star

Üyelik Bilgileri

Bird41 senin görüslerine katiliyorum.Yukarida ki msjimda da belirtim Carlisle nin bize daha faydali olacagini.Tamam D'Antoni de kötü bir hoca degil elbette ama bizim takim D'Antoni nin ve ya Don Nelson'un oynattigi run&gun sistemini yerine Carlisle'nin getirecegi set hücumlarina dayali yavas tempoda savunma agirlikli oyununa daha uygun bir kadro yapisi oldugunu düsünüyorum.Jason kidd bir arkadasimizin dedigi gibi hızlı hücum üstadi kabul ama bu adam 3 defa NBA All-Defensive First Team olmus bir kisi savunma gücü hic yadsinamaz.Bass-Nowitzki pota altini elinden geldigince kapatacaklarini düsünüyorum.pivot mevkine savunmaci bir uzun ile Rick Carlisle döneminde kariyerinin en iyi zamanlarini yasayan Ron Artest hamlesi de olursa seneye büyük bir basari neden olmasin diyorum.Carlisle gelirse kesin olarak bir Ron Artest yoklamasi büyük ihtimal yapilacaktir.Lorpado'nun dedigi gibi bu sene off-season Dallas icin cok hareketli gecicek

CSKA FANS!!!
CSKA!!!!
« Yanıtla #17 : 03 Mayıs 2008, 20:51:11 »
Kaan Mert
Zep (çıtır :P )
MVP

Why So Serious ?

Üyelik Bilgileri WWW

D'Antoni ile hızlı sistemde artık Kidd'in tutunabileceğini sanmıyorum.Carlisle ile savunmaya dönük akılcı bir sistem geliştirilebilir Dallas'ta.Ben Carlisle hamlesini mantıklı buldum.

girin uğrayın okuyun uleyn xD
« Yanıtla #18 : 04 Mayıs 2008, 02:12:15 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Los bir takım damgası yiyen Dallas'a bir o kadar los bir koç Carlisle..
Bir temel oluşturur ama çatısı olmaz..
« Yanıtla #19 : 04 Mayıs 2008, 11:57:35 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Açıkcası rick carlise delisi ile cuban ın beraber aynı takımda olmaları beni ürkütüyor ki takım içinde savunma yaptırma aşkına huzursuzluk had safhaya ulaşırsa vay haline dallas ın ama carlise delidir manyaktır avery gibi denyo açıklamalar yapmaz da yazın haraketli geçeceği belli oldu.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » NBA -Haber Merkezi- » Haber Arşivi (Moderatörler: Dağlar, magic mania, TP)Konu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv