« Yanıtla #40 : 18 Mayıs 2008, 21:55:06 » |
|
KE-Billz
|
Ya burda konu kimin ne kadar istatistik yaptığı değil ki; Konunun özü farklı neyse herkes işine geldiği gibi alsın..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #41 : 18 Mayıs 2008, 21:58:34 » |
|
Dağlar
|
Ya burda konu kimin ne kadar istatistik yaptığı değil ki; Konunun özü farklı neyse herkes işine geldiği gibi alsın..
Abi aslında biz süperstarlık kavramını nasıl değerlendiriyoruz? Şuanki sorun o! Mesela Deron Williams'a ya da Manu Ginobili'ye tam bir süperstar diyebiliyor muyuz? Veya Dwight Howard, Amare Stoudamire'a  Konuşalım da ona göre söyleyelim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #42 : 18 Mayıs 2008, 22:04:33 » |
|
KE-Billz
|
Burda konu süper starlık değil ki zaten; Değerinden fazla abartılan oyuncular..Süper starlık apolettir; Redd'ede, Carter'ada, Kobe'yede süper star diyorlar..3'ünün yaptığı iş aynı mı ya da başarıları..
Hiç bir zaman takımı bir üst seviyeye çıkartamamış sözde süper star olan her oyuncu değerinden fazla abartılıyordur. Tanım bu ise bu bağlamda kimlerin abartıldığı ortada..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #43 : 19 Mayıs 2008, 03:18:05 » |
|
c_marlowe
|
benim ilk aklıma gelen dajuan wagner...tam emin değilim ama bir lise maçında 100 sayı attığı zaman duymuştum kendisini...nba 'e ilk adımını attığında ıverson la kıyaslanacak kadar potansiyeli var deniliyordu...ama cleveland'da oynarken sakatlandı ve bir türlü kendisine gelemedi...onu yanlış hatırlamıyorsam en son efes ile oynanan golden state warriors hazırlık maçında görmüştüm...sonrasında hiç isminin geçtiğini bile görmedim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #44 : 19 Mayıs 2008, 03:32:35 » |
|
Suns Fan
|
benim ilk aklıma gelen dajuan wagner...tam emin değilim ama bir lise maçında 100 sayı attığı zaman duymuştum kendisini...nba 'e ilk adımını attığında ıverson la kıyaslanacak kadar potansiyeli var deniliyordu...ama cleveland'da oynarken sakatlandı ve bir türlü kendisine gelemedi...onu yanlış hatırlamıyorsam en son efes ile oynanan golden state warriors hazırlık maçında görmüştüm...sonrasında hiç isminin geçtiğini bile görmedim...
Aslında çaylak sezonuna iyi bir giriş yapmıştı Wagner ama dediğin gibi sakatlıklar paçasını bırakmadı. En son Prokom'a transfer olmuştu, orada neler yapıyor hiç bilmiyorum. Edit: Şimdi braz araştırdım, sanırım orada da sakatlık problemi nedeniyle gönderilmiş.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2008, 03:45:55 Gönderen: Suns Fan »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #45 : 19 Mayıs 2008, 09:37:27 » |
|
Dağlar
|
Aslında çaylak sezonuna iyi bir giriş yapmıştı Wagner ama dediğin gibi sakatlıklar paçasını bırakmadı. En son Prokom'a transfer olmuştu, orada neler yapıyor hiç bilmiyorum. Edit: Şimdi braz araştırdım, sanırım orada da sakatlık problemi nedeniyle gönderilmiş. Bu sene drafta girecek olan O.J. Mayo'da çok abartılıyor bence. Pek aşırı üstün bir yerini göremedim. Bakalım kimler alacak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #46 : 19 Mayıs 2008, 09:55:41 » |
|
Flash
|
Ya yarası var ya Hidayet konusundan nerden acısını çıkartsam diye uğraşıyor..Saçmalıyor tabi..Orda olan orda kalmıyor sözde kan davası yapacak..Bir önceki sayfada James'e giydiriyor..Burda ise Carter'ı savunurken bir önceki mesajda yazdıklarını yalanlıyor..
İnsan muhalefet olmalı ama 1 gün içersinde çelişkiye düşmemeli..
James dediği adam kaçıncı senesinde takımına NBA Finali yaptırmış ve ortalamarı nasılmış bakmıyor ya da bilmiyor ! bu daha kötü tabi ama gelip Carter avukatlığı yapıyor..Carter'ı savunan savunsun lafım yok ama bu şekilde çelişerek yarası olduğu için değil..
Ben Carter legend değil ama süperstar diyorum James için de aynı! Ben James süper değil demiyorum sadece bu ligin en iyisi ya da geleceği olmak için vasıfsız...Siz önce doğru okuyun...Abi bir de ben senin her lafına muhalefet yapmakla uğraşsam...İşim bitmez..yanlış tanımışsın beni..sağlık olsun..oda senin için kararmış ona sayalım...Hiçbir mesajımı yalanladığım yok akkıllı okur öfkeyle değil..tıh... Konu esnek bir konu nereye çeksen gelir kıvamında....LeBron James ile Carter elbette aynı kefede değil..zaten bende o yüzden ikisinide ayrı boyutta eleştirebiliyorum... Carter bir süperyıldızdır ama bir efsane değil, ya da tamamen düzgün bir ekol diyemem... Ancak süperyıldız.. LebRon da ondan süper bir yıldız benim burada LeBron a olan eleştrim süperyıldızlıktan sonraki aşamaya ne kadar yakıştığı ile ilgili..Dikkatli bakarsanız anlayabilirsiniz...Yani LeBron James daha önce hiçbir NBA yıldızının sahip olmadığı bir kollamaya, lige gelmeden önce herşeyin onun üzerine hazırlandığı ve planlandığı, onun pazarlamasında etkili olması için kazanması gereken ciddi başarılarda NBA lobisinin desteği falan daha önce ki her büyük döneminin efsanesi ilk 2-3 yılında kendini ligin ve lobinin gözüne sokmuşş ondan sonra efsane basamaklarını tırmanmıştır..Ancak James için herşey hazır, herşey planlı ve dolayısıyla rahatlık batar hesabı....Dün de benim bu dediklerimden güzel örnekler gördük....LeBron yanından gidip açılan Hughes örneği, onun yanına genelde başka takımlarda istenilenileni verememiş ve istikrarsız, kariyeri düşüşte tipler var neden? Çünkü LeBron pas atıp onları sayıya götürürse bu James in oyun görüşünden oluyor ama James görmez yada Panik bir pas sonucu takım arkadaşlarını oyun dan düşürürse bu o oyuncuların formsuzluğundan oluyor....Zaten stepslerine, faullerine, ayağı çizgide olmasına, bir sürü ufak teknik hata yapmasına Sternden tam izin çıkmış...Adam hem NBA in geleceği deniliyor hemde maçta bu adam fındıkfıstık herşey serbest dediğimiz tipler var ya hemde onlar gibi oynuyor...Çok özel bir oyuncu, tarihte yerini alacak...Ama herkesin bahsettiği bulunmaz hint kumaşı da değil..Benim eleştrim budur James adına yoksa James'e sadece süperstar gözü ile bakıldığı müddetçe benim James tek itirazım yok....Ayrıca Carter>James de demiyorum....Carter'ı da bu sene ne kadar eleştirdiğimi bu sene genel de yattığını ve rahatlığını söylemiştim...VCci lerle kafa kafaya gelmiştik yani....Benim hiçbir oyuncunun körükörüne avukatlığını yaptığım yoktur . Ben bir mesaj atarken, muhalefet olma, cevap verme, düello etmek amaçlı atmam...Kimseyi o kadar önemseyemem ki? Saçma olur..Sonuçta burası bir forum herkesi hayatıma duygularıma ortak edemem..Böyle düşünen kendine bir rol biçmiş ve kendini kaptırmş demektir...Teşşekkürler...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2008, 13:25:27 Gönderen: Flash »
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf 
|
|
|
« Yanıtla #47 : 19 Mayıs 2008, 12:10:53 » |
|
BALKI
|
bu konuda bir başka abartılan da kenyon martindir.bir aralar müthiş bir oyuncu gibilerinden şeyler duyuldu onun için. ancak kidd'in takımından ayrıldığından beri adını duyamaz olduk.bütün maçlarda çok düşük verimle oynuyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #48 : 19 Mayıs 2008, 14:24:43 » |
|
the_apo_1
|
bu konuda bir başka abartılan da kenyon martindir.bir aralar müthiş bir oyuncu gibilerinden şeyler duyuldu onun için. ancak kidd'in takımından ayrıldığından beri adını duyamaz olduk.bütün maçlarda çok düşük verimle oynuyor.
Sakatlıklardan dolayı bi ara gözlerden düştüğü doğrudur ama bu sene epeyi toparladı kendini.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #49 : 19 Mayıs 2008, 21:03:02 » |
|
hot_sizzle3
|
onu burada örnek vermek yanlış olur ki onu bunun için suçlayamayız rahatsızlığı pankreas ve böbrek yetmezliğinden dolayı bırakma noktasına geldi ileride çok iyi işler yapabilir nba ya damga vurabilirdi ama olmadı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #50 : 21 Mayıs 2008, 20:08:31 » |
|
bangkook61
|
carter a degeri abartılan diyenler yada süperstar olup olmadıgını tartısanlar komiklik yapıolar su begenilmeyen sezonunda 21 6 5 yapmıs bi adam 20 5 5 in üzerinde olan sadece 3 kişi var bu sene nba de. sayı atıyor ribaund alıyor asist yapıyor minimum top kaybıyla hemde aktif oyuncular arasında en az macta 10000 ve ya 14000 sayıya ulasan oyunculardan biri (1.diye hatırlıyorum ) yıllara nba in kenar takımlarında oynadı diye hor görülyor yetim cocuk gibi bi metropol takımın oynasaydı eminim daha cok saygı görürdü
|
|
|
|
|
|
a little Half Man Half Amazing
|
|
|
« Yanıtla #51 : 21 Mayıs 2008, 20:16:15 » |
|
KE-Billz
|
carter a degeri abartılan diyenler yada süperstar olup olmadıgını tartısanlar komiklik yapıolar su begenilmeyen sezonunda 21 6 5 yapmıs bi adam 20 5 5 in üzerinde olan sadece 3 kişi var bu sene nba de. sayı atıyor ribaund alıyor asist yapıyor minimum top kaybıyla hemde aktif oyuncular arasında en az macta 10000 ve ya 14000 sayıya ulasan oyunculardan biri (1.diye hatırlıyorum ) yıllara nba in kenar takımlarında oynadı diye hor görülyor yetim cocuk gibi bi metropol takımın oynasaydı eminim daha cok saygı görürdü
Önemli olan Nets'in nerde olduğu..Yoksa Carter 30-10-10 yapsa ne yazar.. Evet komiğim,arkadaşlarım filan da öyle der zaten.
Güldürme len beni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #52 : 21 Mayıs 2008, 20:44:08 » |
|
bangkook61
|
nets adam gibi oyuncularla oynarsa bi yerlere gelir tek bi adamla basarı kac tane var (lebron var evet ama o bi canavar)
|
|
|
|
|
|
a little Half Man Half Amazing
|
|
|
« Yanıtla #53 : 21 Mayıs 2008, 21:10:52 » |
|
Cpzai3
|
Önemli olan Nets'in nerde olduğu..Yoksa Carter 30-10-10 yapsa ne yazar..
Şu olay bu playofflarda kabak gibi ortaya çıktı.Hep işte Mvplerin başarılı takımlardan çıkarılması vs eleştirilir, ama Ray Allen açıkça gösterdi ki, iyi bir kadroyla oynayan bir oyuncunun, "oynaması" çok daha zor.Hep büyük oyuncu bildiğimiz RayRay, bu sezon "küçük takımların büyük" "büyük takımların küçük" oyuncusu olduğunu gösterdi.Benzer bir takımda, Carterın da o hale gelmeyeceği ne malum?
|
|
|
|
|
|
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #54 : 21 Mayıs 2008, 23:00:54 » |
|
KE-Billz
|
Şu olay bu playofflarda kabak gibi ortaya çıktı.Hep işte Mvplerin başarılı takımlardan çıkarılması vs eleştirilir, ama Ray Allen açıkça gösterdi ki, iyi bir kadroyla oynayan bir oyuncunun, "oynaması" çok daha zor.Hep büyük oyuncu bildiğimiz RayRay, bu sezon "küçük takımların büyük" "büyük takımların küçük" oyuncusu olduğunu gösterdi.Benzer bir takımda, Carterın da o hale gelmeyeceği ne malum?
Sezon başında benzer tartışmalar olmuştu; Dayak yemediğimiz kalmıştı..Geçmişe baktığımızda ve bugüne geldiğimizde o dönemler konuşulanlar aklıma geliyorda gülüyorum.. Carter, Ray Ray ve Wizards uzunlarını play-off'larda görecektik  Carter zaten yok, Wizards uzunları ilk turda veda etti, Ray Ray ortada.. İşte play-off'larda ya da bir takımın bir yerlere gelmesinde sadece istatistikler ya da isimler para etmiyor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #55 : 26 Mayıs 2008, 22:41:47 » |
|
airborn91
|
bence rayray için böyle söylenmiş olması şaşırtıcı..bu adam bu takıma lider olsun diye gelmedi...buraya tamamlayıcı olarak geldi...adam yıllardır savunma yapmıyo dendi..bu sene kendini aştı boston da..(savunma olarak) ...ray allen ztn bir süper star olmadı benim gözümde... bence ray allen bu ligin en iyi şutör-skoreridir...hala....
LeBron konusu ise ayrı bi olay..asla bi MJ olamaz...o yürek onda yok,belki daha yetenekli -ki bence daha yetenekli MJ den..- ama bi MJ kumaşı yok...Fakat ne olursa olsun bu adam NBA de oynayan en iyi 2-3 oyuncudan biri....abartılıyo diyen günaha girer...herkesin artı-eksileri var...Lebron da 4 sıgır gücü var...içeri yüklendimi kimse onun önüne geçmek istemiyo...çünkü Ben wallace,amare stoudemire gibi ligin güçlü 5 numaralarından daha kilolu...ve adeleli...onu tutacak oyuncu nba de yok...ama gel gör ki asla bi clutch time oyuncu deil...
bu ligin bence en cok abartılan oyuncusu rashard lewis....aldıgı para kadar oynasa bu adam orlando final yapar... 6 yıl 118 MD kontratı bana verseler daha cok katkı yaparım orlandoya...en azından aldıgım paradan utanır canımı dişime takar,cabalarım....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #56 : 26 Mayıs 2008, 22:52:35 » |
|
Cpzai3
|
Pau Gasol demek istiyorum... Tamam yumuşak bilekleri olan, oldukça uzun boylu blokçu bir forvet.Ama bi Gasol geldi diye, Lakers şampiyon vehatta hanedan ilan edildi. El insaf...
|
|
|
|
|
|
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #57 : 26 Mayıs 2008, 23:40:46 » |
|
Ty
|
Gasol'un degerinin abartildigi dogru da, boyle olacagi belliydi zaten. Omru hayatinda ilk Playoff galibiyetini bu sene bizle gordu, loser resmen, zaten Playoff'lardaki hal ve tavirlarindan da rahatca anlasiliyor bu.
Ama, Kwame yerine Gasol geliyorsa ve bu Gasol, Odom-Kobe-Fisher ve Phil gibi ucgen denince akla gelecek en uyumlu isimlerin arasina geliyorsa ve kendisi de ucgene paslariyla, mid-range sutlariyla cok uyumluysa, Lakers sampiyonlugun en buyuk adaylarindan biri olarak adlandirilir. Yani 'el insaf' lik bir durum yok, daha Bynum'da gelecek, tum ribaund sikintilarimiz bitecek ve iceriye drive eden PG'leri savuracak bir blok tehditimiz olmus olacak. Bu 4'unun ve ucgene uyumu tartisilmaz olan, tecrubesiyle cok sey katan Fisher'in, bir de Phil'in oldugu bir takimi kucuk gormek, komik geldi bana acikcasi. Utah serisinde 20'li hucum ribaundlar vermeseydik, Utah'i da supururduk, bunu dusun, Bynum'un da gelince neye yarayacagini dusun.
Heee sadece bu sezon icin konustum diyorsan da ben kimsenin 'Lakers sampiyon' dedigini gormedim. Kaldi ki sirf bu sezon icin konusmus olsan, 'hanedan' kelimesinin sarfedildigini iddia etmezdin.
Boston, Detroit, Spurs uclusudur suan bence Lakers'la cekisecek olan takimlar. Bu 3 takimdan kac tanesi 1-2 sene sonra bu seviyede kalacak allahusen? Mavs-Suns-Jazz desen dagilmanin esigindeler. Atlanta-Orlando-Toronto desen, gelebilecekleri maksimum konumdalar suan. Bir Hornets'tir disli rakip olarak gordugum gelecek adina.
Dedigim gibi, kimse, hicbir yazar-otorite Lakers'i sampiyon ilan etmedi, hanedanlik kelimesi hic gecmedi zaten. Hee kosede kiyidaki bir kac Lakers apacisinin soyledigini de, boyle genelleyemezsin, 'ilan edildi' diyemezsin.
Yani Lakers, pota altindaki gucu disinda, gayet iyi bir takimdi, Bynum'lu halimizi dusunursek... Bati'da birinciydik, hem de o donemde Mavs-Suns gibi takimlar o 'yikici' takaslari yapmamisti. Bir de ustune Kwame'ye karsilik Gasol'u almisiz, elbette degisecek dengeler.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2008, 23:42:28 Gönderen: Ty »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #58 : 27 Mayıs 2008, 00:25:50 » |
|
Cpzai3
|
Dedigim gibi, kimse, hicbir yazar-otorite Lakers'i sampiyon ilan etmedi, hanedanlik kelimesi hic gecmedi zaten. Hee kosede kiyidaki bir kac Lakers apacisinin soyledigini de, boyle genelleyemezsin, 'ilan edildi' diyemezsin.
Malesef yazar-otoritelerle takılma fırsatım olmuyor.Dolayısıyla bir Lakers-hanedan-şampiyon sohbeti çeviremedim onlarla. Sadece şunu belirtebilirim.Civarda gördüğüm, bildiğim, konuşma fırsatımın bulunduğu Lakers taraftarlarının % 80 i şampiyon olduk, % 70 ide hanedan olduk havasındalar.Tamamı o kıyıda köşede kalan Lakerslılar sınıfına mı giriyor bilemeyeceğim.. "Bu 4'unun ve ucgene uyumu tartisilmaz olan, tecrubesiyle cok sey katan Fisher'in, bir de Phil'in oldugu bir takimi kucuk gormek, komik geldi bana" Şunu yaptığımı iddia edemezsin.Forumdaki tüm mesajlarıma bakabilirsin.Vehatta gönderdiğim bazı özel mesajlarda da Finale Detroit-Lakers ın yakın olduğunu düşündüğümü belirttim.Ama " Lakers kesin şampiyon" lafına, Nba finalindeki dördüncü maçını kazanana kadar katılmam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #59 : 27 Mayıs 2008, 01:02:23 » |
|
Ty
|
Otoritelerle-yazarlarla takilan, takilabilecek olan yok elbette de; benim de MSN'imde tonlarca kisi var "Kobe 45 atiiiiiiiiiiiiiiiiii, sampiyon olacagizzzzzzzzzzzzzzzz" seklinde nick'leri olan. Ancak takip takmamak sana kalmis, herkesin bir takma seviyesi vardir, ondan dedim sana onlari takmaman gerektigini. Zira sampiyonluk oyle kolay bir sey degildir; takimin kalitesine filan gore de belirlenmez. Celtics kagit ustunde en iyi takim gibi gozukur ama bana kalirsa Detroit normal sartlarda onlari eler, hee yine bana kalirsa biz Detroit'i eleriz ama yine bana kalirsa o Detroit'i yenen Lakers, Detroit'in yendigi Celtics'i eleyemez. Bu uzar elbette, yani gidip de genelleme yaparken duzgun kaynaklar secmeliyiz. Kaldi ki, su forumda deliler gibi Lakers tartisan 3-4 kisi var ve daha hicbirinin bu tip seyler soyledigini duymadim. Ustume aldigimdan degil, bir seyi duzeltmeye calisma istegimden... O ikinci alintinin oldugu kismin, genis halinden alayim, oyle anlatmaya calisayim; Gasol'un degerinin abartildigi dogru da, boyle olacagi belliydi zaten. Omru hayatinda ilk Playoff galibiyetini bu sene bizle gordu, loser resmen, zaten Playoff'lardaki hal ve tavirlarindan da rahatca anlasiliyor bu.
Ama, Kwame yerine Gasol geliyorsa ve bu Gasol, Odom-Kobe-Fisher ve Phil gibi ucgen denince akla gelecek en uyumlu isimlerin arasina geliyorsa ve kendisi de ucgene paslariyla, mid-range sutlariyla cok uyumluysa, Lakers sampiyonlugun en buyuk adaylarindan biri olarak adlandirilir. Yani 'el insaf' lik bir durum yok, daha Bynum'da gelecek, tum ribaund sikintilarimiz bitecek ve iceriye drive eden PG'leri savuracak bir blok tehditimiz olmus olacak. Bu 4'unun ve ucgene uyumu tartisilmaz olan, tecrubesiyle cok sey katan Fisher'in, bir de Phil'in oldugu bir takimi kucuk gormek, komik geldi bana acikcasi. Utah serisinde 20'li hucum ribaundlar vermeseydik, Utah'i da supururduk, bunu dusun, Bynum'un da gelince neye yarayacagini dusun.
Bold'ladigim yerden itibaren oku bir zahmet... Oyle 'el insaf' dedirtecek bir durumun olmadigini dusunuyorum. Lakers sampiyon degil, henuz belli degil elbette, hemfikiriz de burada bir elestiri soz konusu. Diyorsun ki sen "Bir Gasol'un gelmesiyle degismez hicbir sey", benim anladigim bu o sozlerinden, yanlisim varsa duzelt. Ben de bu yuzden saydim o sahip oldugumuz seyleri. Yoksa Jordan'li Chicago'ya bile sampiyon denmezdi onceden, kimin haddine dusmus. Bu arada hanedanlik GM'in sonraki hareketlerine kalir - onu simdi bilemem de, Lakers cok guzel seneler gecirecek, herhangi bir sakatlik cikmazsa, onu da belirteyim ayriyeten.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|