« Yanıtla #60 : 27 Mayıs 2008, 11:48:57 » |
|
Cpzai3
|
Oyle 'el insaf' dedirtecek bir durumun olmadigini dusunuyorum. Lakers sampiyon degil, henuz belli degil elbette, hemfikiriz de burada bir elestiri soz konusu. Diyorsun ki sen "Bir Gasol'un gelmesiyle degismez hicbir sey", benim anladigim bu o sozlerinden, yanlisim varsa duzelt.
Ben diyorum ki Gasol geldi diye hemen garanti şampiyon olunmaz..Gasol gelmeden önce de bu seneki formla şampiyonluk adayıydı Lakers, hala da öyle. Elbette Kwame Brown'ı gönderip,Gasol'u getirmek fark yaratacaktır, ama playofflarda görüyoruz ki Gasol şu anki görüntüde Lakers için Odomdan daha sonra "önem " sıralamasında.. Ki en azından bu sene için Bynum'ın kaybedilmesi, Gasol'un kazanılmasıyla neredeyse eşdeğerdir gözümde.
|
|
|
|
|
|
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #61 : 03 Haziran 2008, 06:46:15 » |
|
RenascenT
|
Lebron yeni MJ olacağı, hatta onun rekorlarını kıracağı söylenmişti.. Bu duruma göre bence abartılmıştır. Zaten yeni nesiller vucüd olarak daha hazır geliyorlar nba'ye, ki kendini daha da geliştirdi bu sene. Tam bir canavar oldu. Bütün bunlara rağmen MJ gibi pazarlanamayağını, onun kadar sempatik olamayacağını düşünüyorum. Ama kabul etmek gerek süper star. Carter da keza süperstar.. Ama kendine  çünkü ondan insanlar smaçlarının(hoplamasının-zıplamasının) yanında başarı da istediler. Göze hoş gelen bir oyunu var ve istatistikleri de iyi. Ama beklenti endeksi bakımından hep negatiftedir. Taraftarlar ondan şampiyonluk, takımı yukarıya taşıması gibi BAŞARI bekledi ama yok oğlu yok... T-Mac zaten Carterla aynı kategoride benim için. Ama şunu da eklemek istiyorum. T-Mac ve Carter'ın başarısızlıkları, Lebronunkiyle aynı değil. Keza bu üçünün de kwame gibi beklentileri karşılayamayanlarla durumları da aynı değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #62 : 23 Haziran 2008, 11:19:08 » |
lunatic_1994
NBA Oyuncusu
Phoneix Suns
|
benim aklıma ilk olarak Amare geliyo tamam şutlarını falan geliştirdi ama o en başında tamamen Nash'in omzundan geçiniyodu ona bu değeri veren Nash ama artık herkes phoneix Amare'ni taşıdığı gibi sözler söylüyo bu bence Nash'e bi haksızlık.Amare ayrıca oldukça bencil oynuyor.Aldığı topu potaya gönderiyo ve bunun en basit örneği playofflarda sadece 0. asist ortalamasıyla oynadı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #63 : 23 Haziran 2008, 11:26:41 » |
|
MeaCulpa
|
benim aklıma ilk olarak Amare geliyo tamam şutlarını falan geliştirdi ama o en başında tamamen Nash'in omzundan geçiniyodu ona bu değeri veren Nash ama artık herkes phoneix Amare'ni taşıdığı gibi sözler söylüyo bu bence Nash'e bi haksızlık.Amare ayrıca oldukça bencil oynuyor.Aldığı topu potaya gönderiyo ve bunun en basit örneği playofflarda sadece 0. asist ortalamasıyla oynadı.
Bu adam Nash gelmeden evvelde 20 10 ortalamalari tutturabildi.Ayrica su an kendisi en yüzdeli oynayan oyncular arasinda.NBA'in en güclü pota alti oyuncularindan biri.Nash'e saygim var ama play-off'larda döküldü bu sene ve sezonun son kısmında.Artik bu takimin lideri ve takimi tasiyan Amare'dir.Bence hakettigi degeri görüyor.
|
|
|
|
|
|
 CSKA FANS!!! 2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS 6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR CSKA!!!!
|
|
|
« Yanıtla #64 : 23 Haziran 2008, 12:57:13 » |
|
DaviD#Villa
|
bence nash'i nash yapan amare be asist hanesini amarenin bitiriciliği dolduruyo yani abarttık ama öle ye böle ikiside birbirlerini yükseltti bence
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #65 : 23 Haziran 2008, 13:19:55 » |
|
Beliar
|
Değer görecek kadar yeteneğe sahip fakat medya tarafından çok gaz verilen değerinden yüksek gösterilmeye çalışılan Lebron bu oyunculardan birincisi.Bir insana gaz verilirde bu kadar mı verilir tamam canavar gibi adam ama herşeyin bir sınırı var.
T-Mac..Yetenek üst seviyede hırs yok.Değerinin abartıldığını düşünmüyorum.Sahip olduğu yetenekle lebron-kobe düzeyinde saygı görmelidir bence.
VC..Yetenek bakımından Kobe-Lebron eşdeğer! Kazanma hırsı Lebron-Kobe-Jordan kadar yok.Toronto'yu Nba'e tek başına adapte den adam..Lige geldiğinde ilk 4 sezon şuan ki lebron gibi medyanın göz bebeğiydi.Şanssızlık yakasını bırakmadı.Sakatlıklardan dolayı kariyeri bu durumlara düştü yoksa nba de kobe ile adı geçen tek isim olurdu.Dünya ondan çok şey bekledi ki hala bekliyor ve bundan dolayı eleştiriliyor.
Torontodaki son yıllarında içeriye drive etmemesi nedeniyle eleştiriler aldı fakat Jordan da komple bir süperstar olmak için şutunu geliştirmedi mi..Vc de belli bir yaştan sonra bu yolu tercih etti..
Savunması (istekli olduğu anlarda)çok az değerle ölçülüyor.Pasörlüğü de az değer verilen bir yönü.Çoğu süperstardan çok daha iyi hatta bir pg gibi paslar atabiliyor.Sakat halinde sayı bakımından olmasa da ligde çok az kişinin yakalayabileceği istatistikleri yakalıyor.Değerinin abartıldığını düşünmüyorum.Hatta değerinden az değer verilen bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Hala bir süperstar ve kariyeri sonunda HOF e gireceğinden kuşkum yok.Hala triple double istatistik toplamında lig tarihinde 2.sırada ki buda süperstarlığını kanıtlıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #66 : 23 Haziran 2008, 13:31:06 » |
|
MeaCulpa
|
VC ve NBA tarihinin en cok 2.triple double yapan oyuncusu bana hic inandirici gelmedi.Unuttugun isimlerin basinda sezonu triple-doubl ortalamasi ile bitirmis Oscar Robertson var.İkincisi Magic ve su anda aktif olana oyuncular arasinda en cok triple-double yapan bir Jason Kidd var.Daha Wilt,Larry Bird ve Jordan var ki hepsi Carter'dan fazla triple-double yapan oyuncular. Ayrica LBJ'yi medya sisiriyor denilip.VC'ye degerinde az deger görülüyor deniliyor.Su anda Sixers-toronto konferans yari finl 7.maci var.Bak bakalim A.İ nasil oynuyor Carter nasil oynuyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #67 : 23 Haziran 2008, 13:39:16 » |
|
DaviD#Villa
|
langirt ciğim arkadaş orda aktif oyuncular arasında en fazla tr.ple double yapan demek istemiştir yoksa herkes biliyodur oscar'ları magic'leri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #68 : 23 Haziran 2008, 13:48:14 » |
|
Kq5
|
Ona bakarsan amare olmasa nash'te belki o kadar asist yaptırabilecek oyuncu bulamıcaktı nash'in güzel asistlerini tamamen yerine getirebilen bir oyuncu amare onu tartışmaya gerek yok ama play off'te gerçekten döküldüler bu bir gerçek..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2008, 00:11:02 Gönderen: Kq5 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #69 : 23 Haziran 2008, 13:53:15 » |
|
MeaCulpa
|
langirt ciğim arkadaş orda aktif oyuncular arasında en fazla tr.ple double yapan demek istemiştir yoksa herkes biliyodur oscar'ları magic'leri
Imbadigo'cum arkadasin yazisini okursan daha iyi anlayacaksin.'Hala triple double istatistik toplamında lig tarihinde 2.sırada ki buda süperstarlığını kanıtlıyor' Burada lig tarihi lafi gecmis.Ben lig tarihi lafindan bütün NBA tarihini anlarim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #70 : 23 Haziran 2008, 14:35:27 » |
|
the_apo_1
|
Değer görecek kadar yeteneğe sahip fakat medya tarafından çok gaz verilen değerinden yüksek gösterilmeye çalışılan Lebron bu oyunculardan birincisi.Bir insana gaz verilirde bu kadar mı verilir tamam canavar gibi adam ama herşeyin bir sınırı var.
T-Mac..Yetenek üst seviyede hırs yok.Değerinin abartıldığını düşünmüyorum.Sahip olduğu yetenekle lebron-kobe düzeyinde saygı görmelidir bence.
VC..Yetenek bakımından Kobe-Lebron eşdeğer! Kazanma hırsı Lebron-Kobe-Jordan kadar yok.Toronto'yu Nba'e tek başına adapte den adam..Lige geldiğinde ilk 4 sezon şuan ki lebron gibi medyanın göz bebeğiydi.Şanssızlık yakasını bırakmadı.Sakatlıklardan dolayı kariyeri bu durumlara düştü yoksa nba de kobe ile adı geçen tek isim olurdu.Dünya ondan çok şey bekledi ki hala bekliyor ve bundan dolayı eleştiriliyor.
Torontodaki son yıllarında içeriye drive etmemesi nedeniyle eleştiriler aldı fakat Jordan da komple bir süperstar olmak için şutunu geliştirmedi mi..Vc de belli bir yaştan sonra bu yolu tercih etti..
Savunması (istekli olduğu anlarda)çok az değerle ölçülüyor.Pasörlüğü de az değer verilen bir yönü.Çoğu süperstardan çok daha iyi hatta bir pg gibi paslar atabiliyor.Sakat halinde sayı bakımından olmasa da ligde çok az kişinin yakalayabileceği istatistikleri yakalıyor.Değerinin abartıldığını düşünmüyorum.Hatta değerinden az değer verilen bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Hala bir süperstar ve kariyeri sonunda HOF e gireceğinden kuşkum yok.Hala triple double istatistik toplamında lig tarihinde 2.sırada ki buda süperstarlığını kanıtlıyor.
Ben şimdi doğru mu anlamadım bilemiyorumda... Lebron değeri fazla abartılan bi oyuncu ama Carter değerinden daha az ilgi gören bi oyuncu diyorsun heralde... Oyuncu apaçiliğinden başka bişey olamaz diyorum bende senin bu yorumuna...(Eğer doğru anladıysam  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #71 : 23 Haziran 2008, 14:40:58 » |
|
Beliar
|
VC ve NBA tarihinin en cok 2.triple double yapan oyuncusu bana hic inandirici gelmedi.Unuttugun isimlerin basinda sezonu triple-doubl ortalamasi ile bitirmis Oscar Robertson var.İkincisi Magic ve su anda aktif olana oyuncular arasinda en cok triple-double yapan bir Jason Kidd var.Daha Wilt,Larry Bird ve Jordan var ki hepsi Carter'dan fazla triple-double yapan oyuncular. Ayrica LBJ'yi medya sisiriyor denilip.VC'ye degerinde az deger görülüyor deniliyor.Su anda Sixers-toronto konferans yari finl 7.maci var.Bak bakalim A.İ nasil oynuyor Carter nasil oynuyor
Hayır triple double istatistiği toplamında derken sayı+reb+asist vs toplamından bahsediyorum..2.sıradaki istatistikleri şunlardı 46 sayı 16 rebound 10 asist bunların toplam sayısı ile nba tarihinde 2.sırada ^^Apaçilikle alakası yok medya önünde yemediği şamar kalmadı.Magic johnson mı dersin barkley mi dersin önüne gelen adamı eziyor.Halbuki lebron gibi canavar olmasa da all around performans gösterebilen ender oyunculardan..VC de lebron un kobenin hırsı olsaydı kimse lebronu kobeyi konuşmaya yanaşmazdı ki medya da bunu bildiği için sürekli yükleniyor cartera..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #72 : 23 Haziran 2008, 15:03:47 » |
|
Murat
|
Bazı arkadaşlar amare demiş..
Amare nashle birlikte oynamadan zaten 20 sayı 10 ribauntluk bir ortalamaya sahipti..Nashin asistilerini yükseltti amare,amare gene takımın 1.numaralı skor opsiyonuydu ve halada öyle..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #73 : 23 Haziran 2008, 15:31:36 » |
pardus
NBA Draft'ında
I Love You NBA
|
Darko Milicic  Bence D-wade yada cbosh ,yada melo yerine onu seçtiler sonuç süperyıldız değil sadece basketbolcu
|
|
|
|
|
|
Hayat Kendisini Alt Edenindir.D-Wade-GilbertArenas
|
|
|
« Yanıtla #74 : 23 Haziran 2008, 15:32:41 » |
|
the_apo_1
|
^^Apaçilikle alakası yok medya önünde yemediği şamar kalmadı.Magic johnson mı dersin barkley mi dersin önüne gelen adamı eziyor.Halbuki lebron gibi canavar olmasa da all around performans gösterebilen ender oyunculardan..VC de lebron un kobenin hırsı olsaydı kimse lebronu kobeyi konuşmaya yanaşmazdı ki medya da bunu bildiği için sürekli yükleniyor cartera..
Hayır afadersinz bi laf var,ama demek istemiyorum,pekte sevmem bu tip lafları kullanmayı...Yanlış anlama  Halamın bişeyi olsa amcam olurdu diye... Vc'de bu hırs yoksa biz napalım yani...Bunda ki hırs şunda olsa,şunda ki hız bende olsa,onda ki güç bunda olsa...Olsa da olsa yaniii... Heaa bide...Vc her alana katkı yapabilir 30-10-10 istatistikleride yakalayabilir...Ama olay şurda takımın nereye kadar çıkartabilir...Ya da çıkarttı... O beğenmedin Lebron öyle ya da böyle takımını finale kadar çıkardı demi 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2008, 15:35:07 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #75 : 23 Haziran 2008, 15:36:31 » |
|
Murat
|
Ki zaten VC kendi kendini bitiren adamdır..Zamanında hak ettiği değeri gördü,şuanda da görüyor ama eski gibi değil haklısın..VC kendi kendini bitirmeseydi şuanda eskisi gib hak ettiği değeri görecekti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #76 : 23 Haziran 2008, 15:37:43 » |
|
magic mania
|
Öncelikle söylemeliyim ki , Amare hayatında hiç 20-10'luk bir adam olmadı. Çünkü hiçbir sezonunda 10 ribaund ortalaması yakalayamadı. Bakmak kolay , isteyen bakabilir. Ama Nash'in Amare'yi geliştirdiği çok açık , beraber ligin en iyi pick-and-roll oynayan ikilisini oluşturdular. İlk senelerinde daha fazla dakika alarak yaptığı sayı ortalamasını (hatta sayı ortalamasının fazlasını) bu son 2 senede daha az dakikalarda yaptırdı Nash. Tabi sadece Nash yaptırdı demek doğru değil , ama onun katkısı yadsınamaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #77 : 23 Haziran 2008, 15:45:06 » |
|
Murat
|
Biz onu kapataslak söyledik zaten ama nashsiz de takımın en skorer oyuncusu ve patlayıcısı oldu..Zaten skorer bir oyuncuydu amare nashten önce 20 nashten sonra 25 evet nashin amareye katkısı var bide amaresiz nashe bak 8 asist amareli nash 11 asist ortalamalara sahip ikisininde bir birlerine katkıları var..Ama amare hiç bir zaman değeri abartılan bir oyuncu olmadı..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #78 : 23 Haziran 2008, 15:53:00 » |
|
magic mania
|
Amare abartılan bir oyuncu oldu şöyle ki; Nash bu sene "Mvp Amare olmalı" tarzı bişeyler saçmaladı. Yani abarttı Amare'yi. Ayrıca Nash'in ortalamalarının Amare'yle ilgisi çok daha az , sistemle ilgisi ona nazaran çok daha fazla. Diyeceksiniz ki Dallas'ta Don Nelson'la run&gun'a yakın bişey oynuyordu ancak öle değil pek. Yanındaki parçalara bakarsak Dallas'ta o oyuna uygun tek isim Finley'di , Dirk Nowitzki bile o dönemde ona uygun değildi. Hatta bana göre şuanda da uygun değil , ancak o tartışılır. Nash'in Phoenix'teki yardımcıları ise bu sistem için yaratılmıştı resmen Barbosa olsun , Amare olsun , ilk senelerde Q-Rich & Joe Johnson olsun hepsi bu sisteme uygundu. Ancak DAllas'ta aynı şeyler geçerli değildi. Yani;
Nash'in daha iyi parçalarla birlikte rakamları arttı , sadece Amare'ye bağlamak çok yanlış.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #79 : 23 Haziran 2008, 16:09:09 » |
|
Murat
|
Amarenin ortalamalarına bakarsan neden nash tarafından mvp olarak gösterildiğini anlarsın..Nashin takım arkadaşı olduğu için ve amareye güven aşılamak için söylenmişte olabılır..Zaten her yıl aynı takımdan bir oyuncu bir oyuncuyu MVP adayım diye söylüyor,bu söylentilerden o oyuncularının değerinin abartıldığı kanası çıkarılmaz..
Sistemi güzel özetlemişim,ona bakarsan amareden de nash çıkartılmaz deme..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|