Her ne kadar onların çıkacağına ihtimal vermesemde,onlar bunu başardı ve finale çıkmayı başardılar.Tek bir adam üstüne kurulu olan Cleveland,Detroit gibi bir takımı elemeyi başardı.Tabi Pistons ne kadar Pistons gibi oynadı orası tartışılır ama şunu belirtmek lazım ki Cavs hak etti ve onları tebrik ediyorum.Şimdi hedefleri şampiyonluk ama karşılarında bu sefer tam bir takım var.
Bu maça bakacak olursak,Lebron James ve arkadaşları çok iyi oynadılar.Özellikle Gibson çok ekstra bir katkı sağladı,benchten gelerek maçın en skorer ismi oldu.Ilgauskas gerçekten bu seride en etkili isimlerden biriydi,gerek ribaunt gerek de sayı bakımından,onun bu kadar katkı sağlayacağını da düşünmemiştim.Açıkcası her anlamda şaşırdım bu seride,son periyoda kadar Pistons için umutluydum ama Gibson'ın 3'lükleri her şeye nokta koyan şey oldu.Bir diğer ilginç konu ise Pistons gibi maç sonu oynamayı çok seven bir takımın son periyotta fark yemesidir.Varejao çok hırslı,rakibi alt etmek için gözünü kırpmadan her şeyi yapar.
Pistons'a bakacak olursak,seri boyunca bir maç bile olsun kendileri gibi oynayamadılar,hırs,kazanma isteği yoktu onlarda.Billups için hep umudumu korudum,son periyota girilirken bile çıkıp bir şeyler yapacağını düşünüyordum ama bu sefer olmadı,çıkamadı.Hamilton tek savaşandı bu maçta takımı adına,her şeyi yapmaya çalıştı ama yeterli olmadı.Prince hücum anlamında seri boyunca hiç yoktu ortalıkta,boş topları kaçırdı,düşük yüzdede kaldı.Sheed için Kemal abi ile maç sonunu göremez diyorken adam teknik faul alarak maçı noktaladı,Webber maç içinde kopuktu,bir an iyiydi bir an kötü.
Sonuçta Cavs finale çıkmış oldu,tebrik ederiz Cavs'i ama bu kadar Pistons'ı isterken Cavs'in gelmesine üzüldüm.Geçen sene alamadıkları seriyi bu sene aldılar,Pistons ise bu yaz ilk iş olarak koçu değişmeli,çünkü bu adam bu takımnın potansiyelini çok alçaklara çekiyor.