Eh bu maçlara zevksiz diyorsan olası Detroit-San Antonio serisinin maçlarını hiç izleme bence.Seride çekişme olmadığının kanısına nasıl vardın ya ? Son maç 4 sayı farkla,Cleveland'ın aldığı ilk maç 6 sayı farkla diğer iki maç ise 3 sayı farkla bitti.Sadece savunmalar ön planda diye nasıl zevksiz olduğu kanısına vardığını anlamış değilim,illa Lebron'un 40 mı atması lazım,yada Rasheed'in 20-15 falan mı yapması lazım zevkli olması için.Gayette zevkli maçlar izledim ben...
Arkadaşım adam gibi oku yazdıklarımı,sonra düzelt yazdıklarını.Ben oynanan oyunu yavaş ve estetik yoksunu diye tanımlamışım ve bununla ilişkilendirerek zevksiz demişim.Çekişmeden yoksun dememişim.Şimdi :
Ders-1 : Sahada gördüğüm basketbol bana zevksiz gelmekte,sana zevkli gelmekte.Bu da gayet doğal bir durum zira farklı insanlarız.Ve beni hiç ilgilendirmez senin bu görüşlerin.Bana hesap sorar gibi "vay öteki 40 atsa mı iyi olur yok beriki 20-15 yapsa mı iyi olur" şeklinde ifadeler kullanamazsın.
Ders-2 : Basketbol oyununun sadece hücumdan ibaret olmadığını gayet iyi bilmekteyim ama bunu senden öğrenecek kadar cahil değilim.Hatta savunma performansına,hücum performansından çok daha fazla saygı gösterenlerdenim.Düşük skorlu ama mücadele dozajı yüksek maçları,toplamında 250 sayı atılan maçlara tercih ederim.
Mesela,yaşın müsait mi bilemiyorum hatırlamaya,90'ların sonunda,müthiş bir Heat-Knicks rekabeti vardı.Play-off'larda,uzatmaya giden maçların normal süre sonuçları 68-68,uzatmaların sonucu ise 74-73 ve buna benzer şekillerde olurdu.Ve oradaki basketbol düşük skorlu olsa da ve 40-50 sayı atanlar ya da "monster-double" yapanlar olmasa da (senin dediğin 20-15 var ya hani,ona monster-double diyor gavurlar,bunu da öğren diye yazıyorum buraya) bana müthiş bir haz verirdi.
"Aradaki fark neydi lan o zaman? Ne anlatıyorsun bana gençlik hatıralarını? dediğini duyar gibiyim.Söyleyeyim.O mücadelelerin yüksek temposu,çok daha sert savunması ve zırt-pırt faullerle kesilmeden oynanan saf basketbolu,kıran kırana mücadelesi,bugün,bu seride gördüklerimizden kat be kat daha zevkliydi.Birbirleriyle boğuşan,hücum özürlü iki takımın karşılaşması,sadece savunmaların ön pilana çıktığı bir mücadele olarak adlandırılamaz.
Bilmem anlatabildim mi? Anlatamadıysam da hiç umrumda değil.Bir daha da çemkireceğin adamı iyi seç,canın yanabilir böyle.