« Yanıtla #60 : 02 Haziran 2007, 01:53:52 » |
|
magic mania
|
Eh bu maçlara zevksiz diyorsan olası Detroit-San Antonio serisinin maçlarını hiç izleme bence.Seride çekişme olmadığının kanısına nasıl vardın ya ? Son maç 4 sayı farkla,Cleveland'ın aldığı ilk maç 6 sayı farkla diğer iki maç ise 3 sayı farkla bitti.Sadece savunmalar ön planda diye nasıl zevksiz olduğu kanısına vardığını anlamış değilim,illa Lebron'un 40 mı atması lazım,yada Rasheed'in 20-15 falan mı yapması lazım zevkli olması için.Gayette zevkli maçlar izledim ben...
Arkadaşım adam gibi oku yazdıklarımı,sonra düzelt yazdıklarını.Ben oynanan oyunu yavaş ve estetik yoksunu diye tanımlamışım ve bununla ilişkilendirerek zevksiz demişim.Çekişmeden yoksun dememişim.Şimdi : Ders-1 : Sahada gördüğüm basketbol bana zevksiz gelmekte,sana zevkli gelmekte.Bu da gayet doğal bir durum zira farklı insanlarız.Ve beni hiç ilgilendirmez senin bu görüşlerin.Bana hesap sorar gibi "vay öteki 40 atsa mı iyi olur yok beriki 20-15 yapsa mı iyi olur" şeklinde ifadeler kullanamazsın. Ders-2 : Basketbol oyununun sadece hücumdan ibaret olmadığını gayet iyi bilmekteyim ama bunu senden öğrenecek kadar cahil değilim.Hatta savunma performansına,hücum performansından çok daha fazla saygı gösterenlerdenim.Düşük skorlu ama mücadele dozajı yüksek maçları,toplamında 250 sayı atılan maçlara tercih ederim. Mesela,yaşın müsait mi bilemiyorum hatırlamaya,90'ların sonunda,müthiş bir Heat-Knicks rekabeti vardı.Play-off'larda,uzatmaya giden maçların normal süre sonuçları 68-68,uzatmaların sonucu ise 74-73 ve buna benzer şekillerde olurdu.Ve oradaki basketbol düşük skorlu olsa da ve 40-50 sayı atanlar ya da "monster-double" yapanlar olmasa da (senin dediğin 20-15 var ya hani,ona monster-double diyor gavurlar,bunu da öğren diye yazıyorum buraya) bana müthiş bir haz verirdi. "Aradaki fark neydi lan o zaman? Ne anlatıyorsun bana gençlik hatıralarını? dediğini duyar gibiyim.Söyleyeyim.O mücadelelerin yüksek temposu,çok daha sert savunması ve zırt-pırt faullerle kesilmeden oynanan saf basketbolu,kıran kırana mücadelesi,bugün,bu seride gördüklerimizden kat be kat daha zevkliydi.Birbirleriyle boğuşan,hücum özürlü iki takımın karşılaşması,sadece savunmaların ön pilana çıktığı bir mücadele olarak adlandırılamaz. Bilmem anlatabildim mi? Anlatamadıysam da hiç umrumda değil.Bir daha da çemkireceğin adamı iyi seç,canın yanabilir böyle. Sen önce kullanacağın kelimeleri iyi seç,canın yanabilir falan sen kimsin ki...O 90ların playoff maçlarını seviyorsan bu maçları sevmemene imkan yok.O maçları canlı olarak seyretmesem de greatest gameden bol bol izledim.Detroit'in New York'un Jordan'a yaptığı savunmayı buna bağlı olarak çıkan Jordan Rules'ı gayet iyi bilirim,neyse konu o değil ... Bu arada çekişmeden yoksundan ne anlıyorsun,şahsen ben zevksiz anlıyorum.Sen başka şekilde anlıyorsun galiba... Senin onu bunu tercih etmen ders oluyorsa benim söylediklerim ne bilmiyorum,kutsal kitap falan herhalde.Neyse ben alacağım cevabı aldım,konu benim için kapanmıştır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #61 : 02 Haziran 2007, 19:45:23 » |
Tracy_McGrady_1
Houston'lıyız Ezelden
Rookie

Ferhat Göçer Fan
|
inş ntv 6.maçı yayınlar da bizde izleriz NTV 6. maçı veriyorda 7'ye uzarsa verir mi bilmem .. 6. maç Pazar sabahı NTV'de .. asıl ma gece 3,30da umarım ii bir maç olur
|
|
|
|
|
|
 The Rockets New Head Coach
|
|
|
« Yanıtla #62 : 02 Haziran 2007, 20:41:39 » |
|
a.s..i..
|
bnce cavs ın elemesi çok sürpriz olmaz bnce sonuçta 2 -0 dan geldiler hemde kral inanılmaz bir sıçrama yaptı serinin ilk maçında 10 sayı 5.maçında 48 sayı play off larda en kötü ve en iyi sayıları kariyerinde ayrıca 5.maç sonunda cavs couchu kral ı alnından öptü...6.maçı merakla bekliyorum ve krala sonuna kadar güveniyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #63 : 02 Haziran 2007, 22:44:13 » |
|
Dağlar
|
geçen seneki gibi aynı senaryo olmuştu detroıt elemişti ama bu yılki cavs geçenyılkinden çok farklı. 3-3 olur bana kalırsa ama ondan sonra kim eler orası çok karışık geliyo LEBRON MU? PİSTONS MI?...
|
|
|
|
|
|
 İlham al, bu sözlerin sahibi bir hamal, varlığı hayal! Kahramanı olmak istediğim bir masal var. Düşündükçe sulara batar benim sal! Kader beni sal...
|
|
|
« Yanıtla #64 : 02 Haziran 2007, 23:14:29 » |
|
lordapo
|
geçen seneki gibi aynı senaryo olmuştu detroıt elemişti ama bu yılki cavs geçenyılkinden çok farklı. 3-3 olur bana kalırsa ama ondan sonra kim eler orası çok karışık geliyo LEBRON MU? PİSTONS MI?...
Dağlar cım şunu sölemem lazım son maçta le bron insan üstü oynadı pistons koçu onu durdurmak için elinden geleni yapacaktır bu maçta eğer detroit gene rakibini küçümser ise o zaman iş burda biter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #65 : 03 Haziran 2007, 04:38:58 » |
|
Torres#9
|
Saat fiyaskosu maçı baya uzattı açıkcası,şimdi de garip garip saatsiz oynuyorlar.Açıkcası Pistons'ı beğenmiyorum bu seride,bu maçta da istediğim gibi oynamıyorlar.Şuan durumu başa baş getirdiler ama hala istenen düzeyde değiller,neyse umarım finaldeki rakibimiz onlar olurlar,Pistons Go...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #66 : 03 Haziran 2007, 05:17:34 » |
|
Kaan Mert
|
1 Saat 40 Dakika ve maçın ilk devresi yeni sonlandı . Vallahi sitedeki şu hareketlilik de olmasa çekilmezdi bu 1.30 saat . İlk periyodun sonunda korna durdu diye beklerken baktım ki tüm sistem çökmüş . Uzun uğraşlar sonunda yine pota arkasındaki zaman sayacını ayarladılar da maç başladı .
İlk periyoda her en kadar Detroit Rip'in basketleriyle hızlı girse de , James yine iyi sayılabilecek bir çeyrek geçirdi ve takımının çeyreği önde kapatmasını sağladı . Tamam sadece 2 sayı bulmuş olabilir ama bir çok hücumun yaratıcısı o'ydu . Asisstleri ve ribauntları ile şimdiden triple'ın kokuuunu verdi bizlere . Pistons ona karşı feci savunma yapıyor ikili hatta üçlü sıkıştırmalarla ancak James boştaki vatandaşı görmekte gecikmiyor bunada bir çare bulmaları lazım .
İkinci periyot ise mahalle maçı havasındaydı . Ortam sessiz ara ara oyuncuların sesi geliyor . Zaten süre işleyişini oyuncular göremiyor , bir garip 12 dakika oldu . Cavs bu çeyrek sadece 4 basket buldu ancak James önderliğinde serbest atışlarla maçtan kopmadılar . Daha ilk yarı ve 25 tane kullandılar bile . Detroit ise Wallece'ın sessiz sedasız yaptığı hamleler ve Rip'in hücumdaki etkisi ile ikinci periyotta Cavs'ı yakaladı ve ilk periyot 48-48 eşitlikle sonlandı . Bakalım gerisi nasıl olacak . Bir Final eşleşmesi çıkacak mı bu akşamdan . ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #67 : 03 Haziran 2007, 05:23:46 » |
Nique
Windmill Hastası
Starter

Playoffa Uçur Bizi Şahinim!!!
|
1 Saat 40 Dakika ve maçın ilk devresi yeni sonlandı . Vallahi sitedeki şu hareketlilik de olmasa çekilmezdi bu 1.30 saat . İlk periyodun sonunda korna durdu diye beklerken baktım ki tüm sistem çökmüş . Uzun uğraşlar sonunda yine pota arkasındaki zaman sayacını ayarladılar da maç başladı .
İlk periyoda her en kadar Detroit Rip'in basketleriyle hızlı girse de , James yine iyi sayılabilecek bir çeyrek geçirdi ve takımının çeyreği önde kapatmasını sağladı . Tamam sadece 2 sayı bulmuş olabilir ama bir çok hücumun yaratıcısı o'ydu . Asisstleri ve ribauntları ile şimdiden triple'ın kokuuunu verdi bizlere . Pistons ona karşı feci savunma yapıyor ikili hatta üçlü sıkıştırmalarla ancak James boştaki vatandaşı görmekte gecikmiyor bunada bir çare bulmaları lazım .
İkinci periyot ise mahalle maçı havasındaydı . Ortam sessiz ara ara oyuncuların sesi geliyor . Zaten süre işleyişini oyuncular göremiyor , bir garip 12 dakika oldu . Cavs bu çeyrek sadece 4 basket buldu ancak James önderliğinde serbest atışlarla maçtan kopmadılar . Daha ilk yarı ve 25 tane kullandılar bile . Detroit ise Wallece'ın sessiz sedasız yaptığı hamleler ve Rip'in hücumdaki etkisi ile ikinci periyotta Cavs'ı yakaladı ve ilk periyot 48-48 eşitlikle sonlandı . Bakalım gerisi nasıl olacak . Bir Final eşleşmesi çıkacak mı bu akşamdan . ?
çıkmaz bu maç detroitin kolay kolay vermezler maçı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #68 : 03 Haziran 2007, 06:16:27 » |
--
Ziyaretçi
|
Bu maç kazanılsın ya da kaybedilsin Flip Saunders derhal kovulmalı..Gitsin evinin arka bahçesinde alan savunması yapsın.. Detroit'in ruhunu katletmekten başka bir işe yaramıyor..Larry Brown derhal göreve getirilmeli.. Detroit'e yakışan coach istiyoruz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #69 : 03 Haziran 2007, 06:17:40 » |
|
Torres#9
|
Son çeyreğin ortalarına giriyoruz ama Pistons hala istediğim oyunu bir türlü sahaya yansıtamıyor,bildiğimiz Pistons'dan eser yok açıkcası.Cavs'de Gibson çok ekstra katkı sağlıyor,Pistons'da ise Billups'un daha sahne almamış olması bir nebze sevindirici ama belki de bu maç sahneye hiç çıkamaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #70 : 03 Haziran 2007, 06:27:50 » |
--
Ziyaretçi
|
Rasheed Wallace'ın yaptıkları tamamen Saunders'a olan öfkesinden..Beceriksiz bir coach'la çalışıyor daha da delirmesi normal..Zaten 5.maç sonrası da Saunders'ı sert eleştirmişti...Bu takım Saunders'ın eseri...Onuru varsa istifa eder..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #71 : 03 Haziran 2007, 06:59:17 » |
|
Kaan Mert
|
Hani 2003'ten beri hep deriz ya Cleveland bir kişinin eline bakıyor o da LeBron diye . Sonunda onun etrafında kurulan iyi bir takım ile takım dört yılda nerelere geldi tebrik etmek lazım . Bir de bu akşamki maçta LeBron sadece ekstra işleri yaptı , skor üretme gibi ibr kaygısı yoktu çünkü bu kez o başkalarını eline baktı . Takımını oynattı etti , gerçekten takdir gerektiren bir performans gösterdi Cavaliers .
Tabi başarıdaki en büyük payı göz ardı etmeden belirtelim . Seri boyunca kendini gösteren ve artık bu takımın önemli parçaları arasında yer alacak olan Gibson bu maçta sadece 2 şut kaçırdı ( o da son anlarda öylesine yapılan hücumlarda ) ve 5/5 üçlükle kritik anlardak basketleriyle takımının finallere çıkmasındaki en önemli pay sahibi oldu .
Detroit'e şöyle bir bakacak olursak , Billups bir türlü sahne alamadı maçta ve seride . Diğer taraftan bu maçtaki faul problemleri ve Play-Off'lar boyu çok tartışılan hakem kararlarından nasilerini almaları finallere gidilmesini engelledi . Özellikle Billups maç sonuna kadar şimdi atar da takımını gaza getirir dediğimiz Billups bir türlü o sahneye çıkamadı ve olanlar ortada . Hee bir de Prince'ı unuttuk . Seri boyunca inanılmaz kötü yüzdeyle oynayan Prince efendi bu maçta da %10 isabetle tüm hayalleri suya düşürdü .
Neyse fazla uzatmayalım , Cavs'a finallerde başarılar . İlk defa finalde bir takım tutmayacam , bakalım zevkli olur umarım . LeBron için bunlar hikaye kısmıydı , asıl kendisini göstermesi gereken zaman şimdi , tün dünyanın gözü üstünde olacak bakalım takımını ilk şampiyonluğuna taşıyabilecek mi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #72 : 03 Haziran 2007, 07:45:24 » |
--
Ziyaretçi
|
Sabahın köründe bu stresle bu maça sağlıklı bir yorum yapılmaz..Sadece şunu söylemekte fayda var Saunders'a rağmen buraya gelen Detroit Pistons'ı yürekten kutluyorum..Saunders'da da az biraz onur,gurur ve şeref varsa ben yarın kalkarım ve ''Saunders İstifa Etti'' haberlerini okurum..Bu takımın içine yeterince etmiştir..Alan savunmasını da alsın ve çeksin gitsin.. Hazır boştayken Larry Brown gibi bir efsanenin de takımın başına gelme vakti gelmiştir.. Değişim her zaman için iyidir ve bazı değişimler büyük yarar sağlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #73 : 03 Haziran 2007, 09:54:11 » |
|
Cihan
|
Cavs haketti bu finali.Kaan'ında dediği gibi 2003'ten beri doğru adamlar LeBron'un yanına getirilirse rahat bir şekilde Doğu konferansı finaline çıkarlar.Oradan sonrası inançlarına bağlı demiştik.En azından ben demiştim  Bron ilk yarıda skor yapamasa da gerek serbest atışları gerekse paslarıyla takımını her türlü taşıyabileceğini birr kez daha gösterdi.Onlara finalde başarılar diliyorum.... Detroit'te ise artık yenilenme zamanı.Koç gitmeli.Yerine savunma bilen biri gelmeli ve en önemlisi gene her deliği kapatan Ben Wallace,Camby,Chandler gibi bir savunmacı pivot almalılar.Unutulmamalıdır ki Wallace'ın gitmesinde de Saunders başrolü oynamıştı.O yüzden en baştan koç gönderilmeli..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #74 : 03 Haziran 2007, 10:02:23 » |
|
BiG NuGGeT
|
Bu Gibson kimdir ya?Konferans finalinin kesinlikle "X Factor"üydü.29 dakikada 31 sayı..Gerçekten süper.Lebron bu maçta şut yüzdesi olarak biraz tutuk kalsa da oyunun tüm yönlerine katkı yaptı yine.Cleveland şimdi NBa Finali'ni düşünmeli ama orada çok fazla şansları olduğunu düşünmüyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #75 : 03 Haziran 2007, 10:08:44 » |
|
Eralp
|
Cavs hak etti hak etmesine ancak bence ayrı bir alkışı da Daniel Gibson adındaki genç adam hak etti.Regular Season içerisinde çokça oynamamasına rağmen yıldızlaştığı yer tozlu play-off yolları oldu.Her ne olursa olsun ; yaptıkları azımsanmaz.L.Hughes'ün sakatlığı ve benzeri durumlarında oynamadığı dakikalarda onun yokluğunu aratmadı.Şutuna güveni sonsuzdu adeta maç içerisinde.Ayrıca içeriye ettiği drive veya penetreler ile pozisyonlarda faul çaldırdı.LeBron kötü bir yüzde ile oynamasına karşın asist ve ribaundlara daha çok çalıştı diyebiliriz.Pistons cephesine şöyle bir bakıyorum;Billups,Saunders ve Prince'i eleştirmeden edemiyorum.İzahına gelince;
Billups:Mr Big Shot diye tabir ettiğimiz büyük şutların ve el yakan topların adamı Billups neredeyse çoğu yerde sorumluluk almaktan kaçındı.-Tecrübesine rağmen-
Prince:Seri başından beri inanılmaz derecede gereksiz şut kullanıyordu ve yüzdesiz kullanıyordu bu topları.Gibson'ı gördüğünde üzerinden basketler bulmaya kasarken;ya b*ktan atışlar kullandı yada top kaybı yaptı.
Saunders:Pistons gibi bir takımı bu hale düşüren en büyük etken oldu bu Play-Off serisinde.Normal sezonun son maçlarında hatta bazı post season maçlarındaki enfes oyunu ve mücadeleci ruhuna rağmen;Cavs serisinde aklına dahi getirmediği bir Maxiell var.Bunun ardından maç içerisindeki yanlış hücum dizilimleri ve molaların ardından kurduğu bazı saçma sapan oyunlar.Her neyse sonuç ;4-2 Cavs finalde...Pistons ise boynu bükük bir vaziyette Detroit'e evine gitmekte...
Bizleri heyecanlı bir Cavs-Spurs serisi beklemekte...*
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2007, 11:03:32 Gönderen: Eralp »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #76 : 03 Haziran 2007, 10:19:07 » |
kingjames_ei
Yeni Üye
|
Geçen sene Rasheed bir adam bir takımı yenemez demişti ama bu sene king Detroit Pistons'ı yendi.Finalde de kolay kolay yenilceklerini sanmıyorum.Kim bilir belki şampiyon bile olabiliriz.
Sen LeBron'un tek başına yendiğini mi sanıyorsun?Son maçı bir daha izle --Eralp
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2007, 11:01:53 Gönderen: Eralp »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #77 : 03 Haziran 2007, 11:47:25 » |
|
lordapo
|
Valla maçı izlemedim ama cavs ın yenmesi şoke etti diyebilirim ben detroit in bu maçı çevirip seriyi son maça getirmesini beklerken genç gibson mükemmel oynamış özellikle ama le bron un arka planda kalması ilginç demek ki süperstar lığın ince çizgisini kapmış yane bence detroit in eskiden sahip olduğu takım ruhu galiba cavs cephesine geçmiş tebrikler vleveland ahalasi,detroit için şunu sölemek istiyorum galiba takımda köklü değişikler yapılması lazım yoksa iyice dibe vurmaya başlıcak rasheed wallace ın derdi ne bilmiyorum galiba manevi babası larry brown geri dönsün istiyor joe dumars bu işe bir çözüm bulmalı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #78 : 03 Haziran 2007, 12:15:25 » |
|
2pac_thuglife
|
Valla maçı izlemedim ama cavs ın yenmesi şoke etti diyebilirim ben detroit in bu maçı çevirip seriyi son maça getirmesini beklerken genç gibson mükemmel oynamış özellikle ama lebron un arka planda kalması ilginç demek ki süperstar lığın ince çizgisini kapmış yane bence detroit in eskiden sahip olduğu takım ruhu galiba cavs cephesine geçmiş tebrikler cleveland ahalasi,detroit için şunu sölemek istiyorum galiba takımda köklü değişikler yapılması lazım yoksa iyice dibe vurmaya başlıcak rasheed wallace ın derdi ne bilmiyorum galiba manevi babası larry brown geri dönsün istiyor joe dumars bu işe bir çözüm bulmalı
abi macı izlemedıgın icin lebrona bi acıklık getırıyım daha ilk pozısyonda lebron topu elıne aldıgında 3 lu skıstırma geldı lebron topu ne zman elıne alsa basında 2 li sıkıstırmalar mac bıtene kadar dewam ettı bu ama gıbson a sankı vahiy inmıstı adam her attıgını soktu cle'ye spurs karsınıda basarılar bakalım bowen lebrona ne kadar ayak bagı olcak onu merak edıyorum Türkçe'yi biraz daha düzgün kullanalım.. Bu tür bir mesaj daha gelirse silinecektir,uyarısız.. --Eralp
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2007, 12:27:35 Gönderen: Eralp »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #79 : 03 Haziran 2007, 12:23:57 » |
|
lordapo
|
Valla aynı şeyler gw -dallas serisinde de olmuştu,gibson sezon içindede gayet güzel maçlar çıkardı demek ki konstanter olursan herşey olabilir ama nba finalinde onları sezon içinde süpüren spurs ile eşleştiler valla detroit e benzemez spurs helede utah serisinde hakemler tarafından kollanmaları ayrı onu bakalım görcez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|