« : 19 Şubat 2007, 22:03:09 » |
|
Tolga_SAS
|
İsim = Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean Jacque Wamutombo Yaş = 41
Hayatı
Mutombo 25 haziran 1966 da Kinshasa,Zaire de doğdu.10 çocuklu bir ailenin 7.çocuğu olarak dünyaya geldi.Rose ile evlendi.6 çocuğu oldu.4 tane de evlatlık edindi.2001'de Walter Kennedy ödülünü aldı.The Africa Channel ı kurdu.Africa'daki çocuklara birçok yardımda bulundu.Afrikaya okullar ve hastaneler inşa ettirdi. Bunlar içinde birçok ödül aldı.
Kolej Kariyeri
Georgetown Üniversitesini 9.9 sayı 8.6 ribaund %64 şut yüzdesiyle( kolejin en yüksek rakamı ) ile bitirdi.En iyi savunmacı ödülünü aldı.
NBA'de
91-92 : 16.6 sayıyla oynadı.En iyi çaylak beşine seçildi.Bir maçta 39 sayı attı. 92-93 : 13.8 sayı ort. 93-94 :4.10 blokla nba'i bu kategoride 1. tamamladı. 94-95 : 3.91 blokla nba de yine lider oydu. 95-96 : 4.49 blokla oynadı.( kariyer en yüksek ). bir atakta 3 blok koyan ilk oyuncu oldu. 96-97 : 11.6 ribaund'la nba'i 2.tamamladı. 3.3 de blok koydu. 97-98 : 3.38 blokla nba de 2. oldu. 98-99 : 12.2 ribaund ortalaması yakaladı. 99-00 : 14.1 ribaund( kariyer en yüksek ) ile nba i 1. tamamladı. 00-01 : nba ribaund 1.ciliğini arka arkaya kazanan 6. oyuncu oldu. 13.5 rib. ort. 01-02 : 11.5 sayı ort. 02-03 : Bu sezon nj de sadece 24 maç oynadı. 03-04 : 5.6 sayı ort. 04-05 :4 dd yaptı. kariyerinin 3000. bloğunu koydu. 4.0 sayı ort. 05-06 : 2.6 sayı 4.8 rib 0.8 blok
4 kez en iyi savunmacı ödülünü aldı.( 95-97-98-01) 3 kere en iyi savunma beşine seçildi. 3 kere de 2. en iyi beşe. 467 dd yaptı. 10 td yaptı. en iyi 2. beşe 1 kere 3.beşe de 1 kere seçildi. 8 kere all-star oldu.3 kere ilk beş başladı. kariyer ortalamaları : 10.6 sayı 10.8 rib. 2.9 blok
Oynadığı takımlar : denver - atlanta - phily - new jersey - new york - houston
Playofflarda
10.3 sayı 10.5 r.b 2.73 blok ortalaması tutturdu 86 playoff maçında. nba de 10. yer alıyor playoff bloklarında. 10 kere playoff oynadı. 03 - new jerseyle finale çıktı. 01-phily'le finale çıktı. 97-atlantayla en yüksek sayı ortalamasını tutturdu. 15.4 sayı
Mutombo hakkında diğer bilgiler
_nba de shaq la birlikte en büyük ayakkabı numarasına sahip oyuncu.
_İngilizce,Fransızca;İspanyolca,Portekizce ve 5 şivede Afrika dilini konuşabiliyor.
_gerçek ismi Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean Jacque Wamutombo
_oğlunun ismi Jean Jacques Dikembe Mutumbo Mplombo, Jr.
_2 defa off-season da bir haberci olarak afrikayı turladı.
elimden geldiği kadar çevirmeye çalıştım. Umarım beğenirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2007, 22:22:51 » |
|
BiG NuGGeT
|
Mutombo hem saha içinde hem de saha içinde gerçekten örnek alınabilecek mükemmel bir "sporcu".NBA tarihine de savunması ve blokları ile damgasını vurmuş bir oyuncudur.40 yaşına rağmen Yao'nun yokluğunda nasıl oynadığını görüyoruz... İsmi neymiş öyle,tırstım bi an  (çeviri için +1)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2007, 00:01:01 » |
|
AyTeK
|
1966 doğumlu olduğu şüpheli  Nba de saha içinde olduğu kadarda saha dışında yaptıklarınla anılan bi oyuncu savunma denince akla gelen ilk isimlerden yaşı 40+.. üzeride olsa yao nun yokluğunda harika işler yaptı ve yapmayada devam ediyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2007, 16:32:42 » |
|
Tolga_SAS
|
evet öyle olduğu söyleniyor. Ancak kesin olmadığı için yazmadım. yoksa en az 43 olduğunu biliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2007, 20:15:35 » |
|
İlkkan23LeBron
|
Yav adam yıllardır Afrika'ya yardım yapıyor çok iyi bi insan ben onu çok örnek alıyorum NBA'ye biraz geç geldi sanırım 27 yaşında geldi ama bi sezonda tutturduğu 4.5 blok ortalamasıda inanılmaz süper Zaten 4 kerede en iyi savunma oyuncusu seçildi
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın  ***İlkkan23LeBron*** 
|
|
|
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2007, 21:44:40 » |
|
garnetttt_06
|
Yav adam yıllardır Afrika'ya yardım yapıyor çok iyi bi insan ben onu çok örnek alıyorum NBA'ye biraz geç geldi sanırım 27 yaşında geldi ama bi sezonda tutturduğu 4.5 blok ortalamasıda inanılmaz süper Zaten 4 kerede en iyi savunma oyuncusu seçildi
dediğin gibi çok iyi bir savunmacı bloklarından sonra işaret parmağını sallayarak 'buraya girilmez' gibi bir mesaj veriyor. işin komik yanı bu şut saatinin 5-6 saniyesinin alıyor oyun kurucu orda elini uzatmış beklerken mutombo parmağını sallıyor. böyle koımiklik olmaz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 02 Mart 2007, 22:57:24 » |
|
Tolga_SAS
|
adam teker teker ismini barajlara yazdırıyor. haberlere bakarsanız birkaç tane onunla ilgili haber bulabilirsiniz. ribaund ve bloklarda ağır ağır yükseliyor sıralamalarda. birkaç sezon daha oynarsa en az 1-2 sıra daha yükselicek kategorilerde. bloklarda hakeem i geçmeye de kararlı gözüküyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2007, 18:41:56 » |
|
Tolga_SAS
|
evet mutombo dün oynanan maçta yeni bir ünvan kazandı. denver a karşı 22 ribaund alan mutombo bunu yapan en yaşlı oyuncu oldu. daha dün rekorlar gelicek demiştim bugün adam yeni bir yere adını yazdırdı. gerçekten bu yaşta bile çok çabalayan bir oyuncu olduğunu kanıtladı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 03 Mart 2007, 20:08:31 » |
|
garnetttt_06
|
ya tolga zaten mutombo ne yapsa nba'de o şeyi yapan en yaşlı oyuncu oluyo  ama gerçektende o yaşta 22 ribaund çok etkileyici
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 25 Mart 2007, 12:48:24 » |
|
Tolga_SAS
|
detroit maçında adamın ayaklarına dikkat ettim. bismillah dersiniz yani öyle bir ayak büyüklüğü yok. adamın bacaklarının sonunda resmen 2 tane earl boykins var. inanılmaz büyük ayakları var. en az 50 bence.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 13 Nisan 2007, 22:46:55 » |
A.I
NBA Draft'ında
|
Mutombo sahanın dışında da bir çok yönüyle çok iyi bir kişi bence bir çok yardım yaptığını biliyordum ama bu ödüller falan o kadar bilmiyordum paylaştığın için saol
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın Allen Iverson Her Şeyi Yaptı Şimdi Sıra Yüzükte
|
|
|
« Yanıtla #11 : 13 Nisan 2007, 22:59:15 » |
John Lucas The Third#
NBA Oyuncusu
Lucas#3
|
Aldın alkışı benden de evlat.İyi,güzel,hoş çevirmişin.Ancak bu yaşlı kurt,bu dev adam burada iki kelimelik biyografilerle ele alınacak adam değil yada bu kelemlerle anlatılacak bir insan değil.Lakabı "Deke" olan bu yaratık;özellikle birçok takımda forma giymesi ile de Nba'in seyyar oyuncularından biri olmuştur.Müthiş blok ve ribaund kapasitesi ile hala 40+ yaşında genç adamlara taş çıkarmaktadır.Bu sezonda erkenden yapması gereken birşeyi geç de olsa yapması ona bir anlamda daha da değer katmıştır.Bahsettiğim şey de tabi Amerikan vatandaşlığına geçmesidir.Onun gibi bir kişilik için büyük bir onurdur bu.Oyununu bir kenara bırakırsak;yardımseverliği de yine anlatılmayacak derecede değerlidir.Annesi adına yaptırdığı hastaneler,"Nba Cares" başlığı altında yaptığı çalışmalar vs. - Bizim dev oğlan Yao'nun da en büyük avantajlarından biri de zaten geçen yıl Ewing çalıştırıcılığının yanı sıra Mutombo gibi tecrübe dolu bir pivot ile birlikte oynamasıdır.Ancak kapasite olarak aynı olan bu iki oyuncunun;stratejileri farklıdır.Deke savunma,Yao hücum adamı olarak ön plana çıkmakta. Neyse kelimelerle anlatılmaz dedik;yarım saattir yazıyorum adam hakkında.Rox olarak bu adamla gurur duyuyorum ya...
|
|
|
|
|
|
A New Face Or A New McGrady...
|
|
|
« Yanıtla #12 : 14 Nisan 2007, 11:08:30 » |
|
Big_Ben
|
Savunmasından bahsetmeye gerek bile yok...Herkes gelmiş geçmiş en iyi savunmacılardan biri olduğunu biliyor... 40 yaş üzerinde 20+ ribaund yapan ilk ve tek oyuncu... (Bu sezon bir maçta 22 ribaund yaptı  ) Ayrıca yardımsever kişiliğiyle de tanınıyor...Afrika'da okullar,hastaneler yaptı... Kendisi yardım yaptığı gibi diğer kuruluşları da yardıma teşvik ediyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 17 Temmuz 2007, 17:47:19 » |
|
Cpzai3
|
bir de ilginç bir ek bilgi olsun...yanlış anlaşılmasın mutomboya saygım büyük... Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın adresinde dikembenin bloklamaya çalışırken dirsek attığı oyuncular ve akıbetleri var...
|
|
|
|
|
|
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #14 : 17 Temmuz 2007, 17:54:24 » |
|
garnetttt_06
|
bir de ilginç bir ek bilgi olsun...yanlış anlaşılmasın mutomboya saygım büyük... Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın adresinde dikembenin bloklamaya çalışırken dirsek attığı oyuncular ve akıbetleri var... vay maşşallah sakatladıklarının listesi bruce bowen'dan bile kabarık ya hele bi maçta 4 kişiye hasar vermiş nasıl yapmış ya aklım almıyor buna rağmen oyunda kalmış bide 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : 19 Şubat 2008, 17:28:36 » |
|
Kq5
|
Mutombo hem saha içinde hem de saha içinde gerçekten örnek alınabilecek mükemmel bir "sporcu".NBA tarihine de savunması ve blokları gerçekten katılıyorum başarılı bir kariyeri var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 19 Şubat 2008, 21:12:16 » |
|
Dağlar
|
Diekmbe mükemmel bir oyuncuydu. Blok yapmak denilince bir zamanlar ilk akla o gelirdi. Afrika için de neler yaptığını çoğu kişi biliyor. Sayısız hastaneler, okullar yaptırdı. Kendi yetiştiği yere bu kadar sağdık bir insan az bulunur.
Bu arada bu kadar uzun bir ismi olduğunu bilmiyordum. Ayrıca dil haznesi de bayağı genişmiş.
|
|
|
|
|
|
 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınFinal Serisi'nin En İyi Fotoğrafı
|
|
|
« Yanıtla #17 : 19 Şubat 2008, 21:25:07 » |
|
Flash
|
NBA in savunma bakanı idi. Gerçek bir profesyonel idi. Sosyal sorumluluklarını farkında olan az ile yetinmeyi bile delikanlı bir amerikan rüyasıydı.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf 
|
|
|
« Yanıtla #18 : 20 Şubat 2008, 11:56:19 » |
|
The_Dunker
|
İsmi ne öyle..Heralde baba ismi amca ismi dede ismi bütün sülalesindeki erkeklerin ismini koymuşlar 
|
|
|
|
|
|
Psikopat Yazar!
|
|
|
|