+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatörler: delyvaldes, Ç@to_Wade)Konu:
 Doğu'da NBA Finaline 1 Bilet 5 Aday

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Konu: Doğu'da NBA Finaline 1 Bilet 5 Aday  (Okunma Sayısı 2273 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 03 Ağustos 2007, 06:59:17 »
--
Ziyaretçi

Boston Celtics'in önce Ray Allen ardından Kevin Garnett hamelesinden sonra Doğu Konferansında ateş erken yanmaya başlarken Amerikan basını şimdiden Doğu'dan NBA finaline gidecek olan takımı tartışmaya başladı.

Son 5 sezondur Konferans Finali yapan Detroit Pistons, Doğu'dan NBA Finaline son bileti alan Cavaliers, Wade&Shaq'lı Miami, Gordon&Deng'li Bulls'un yanına bir de Garnett-Allen-Pierce'lı Celtics'i ekleyen basına göre bu 5 takımdan biri NBA Finali biletini kapacak.

Kevin Garnett ve Ray Allen'ın gelişiyle güçlenen Boston'da tek sorun olarak Bench derinliği gösterilirken, Rodney Stuckey&Arron Afflalo ile beraber Pistons'ın mevcut kadrosuna ve benchine derinlik kazandırdığı yazıldı.

Ayrıca LeBron James'li Cavaliers'ın da Varejao-Pavlovic ikilisini takımda tutması halinde favorilerden biri olarak gösterildiği analizde, Noah'ın katılmasıyla beraber pota altına güç katan Bulls'un da yarış da var olduğu yazıldı.

Sağlıklı bir Wade ve Shaq'la Miami Heat'in de önemli adaylardan biri olduğu belirtildi.

Yıllar sonra inanılmaz bir ivme kazanan Doğu Konferansın da bakalım NBA Finali vizesini kim alacak?

----------------------------------------------------------------
Made In Nbatr
- Kaan'a sevgilerle wink -
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 12:26:49 »
AniX
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri
Ynt: Doğu'da NBA Finaline 1 Bilet 5 Aday

Sonunda hem doğuda hem batıda çekişmeli maçlar izleyebileceğiz galiba.Benim adaylarım bulls ve tabii boston.Galiba inanılmaz çekişmeli bir sezon bizi bekliyor.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2007, 12:28:14 Gönderen: Eralp » Logged
« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2007, 14:16:38 »
Arda
Nuggets Fan
All-Star

Allen ''The Answer'' Iverson

Üyelik Bilgileri WWW

Çekişmeli bir sezon ve çekişmeli bir doğu bizi bekiyor fakat burda bence yanlış olan birşey var.Bu 5'linin arasına Miami'nin girmesi.Unutmamalıyız ki Wade 2007 playoffları uğruna rehabilitasyona gitti ve ameliyat olmadı.Bu nedenle Wade bu yaz ameliyat olacak ve 2007-2008 sezonundan 1-2 ay kaçıracak.Wade'siz Miami ne ilk aylarında bocalayacak büyük ihtimalle.Bence favorilere girmesi pek olmamış.Miami yerine ise Knicks veya Nets girebilir.
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2007, 17:00:32 »
i_v_e_r_s_o_n
Rookie
**

Seviyorum seni Lima'm

Üyelik Bilgileri

boston a ben pek şans vermiyorum açıkcası.playoff yaparlar doğu yarı finaline de çıkarlar ama daha ilerisi zor gibi.takımı oturtmaları uzun zaman alıcaktır.kolay değil 5 oyuncusunu kaybetti bir takas da ray ray içinde 2 oyuncu verdi.takım baştan aşşağıya değişti.
chigago da çok genç ve çok yetenekli.big benin savunması noah dinamızmı hinrich gordon ve deng in hücumuyla iyi işler yaparlar kesin.benim doğu finali 1. adayım chicago.yanlız onalarda anlam veremediğim bir hamle ile joe smith i aldılar.bu genç kadroya tecrübe vermek istemişlerdir herhalde yoksa başka açıklaması yok bunun
cavs gibson,lebron gibi iki genç yıldızıyla bu sene finale geldi.içerde tecrübeli bir ilgauskas ve mücadeleci bir varejao vardı.gooden ve dış şutu olan bir marshall da yedek olarak oynadı.uzun konusunda finale kadar sıkıntı çekmedi pek cavs.eric snow gibi kötü bir guadları var ama gerektiğinde lebron topu getirerk bu açığı kapatıyor.benim 2. doğu finalisti adayım cavs.
detroit e gelirsek.detroit gene eski detroit gibi oynamaya devam eder.ama final yapamaz.
miami yede hiç şans vermiyorum.wade tek başına playoff lara kadar getirirde.yardımcı olmadan tükenir.phx ve dallas örnekleri mevcut.
bu sene gücünü iyi kullanan takım doğu yu kazanacaktır....
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2007, 17:02:08 Gönderen: i_v_e_r_s_o_n » Logged

« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2007, 17:19:57 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

gerçekten de ilginç bir doğu izleyeceğiz...doğu birçok superstarı barındırıyor..fakat hala batı takımları takım oyununda bir adım önde(pistonsa rağmen)....lebronlı cavs bu sene öyle güle oynaya değil nba finali doğu finaline bile çıkamayacak gibi duruyor..üstelik henüz bahsi geçmeyen knicks ve artık kadrosu oturmaya başlayan ve sakatlıklardan çekmezlerse tehlikeli olabilecek raptors var..oturup izlemek zevkli olacak...hadi be ntv kıyak geç bize de bol bol maç ver....
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2007, 20:00:01 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

ilk önce "5 aday"dan final yap(a)mayacaklarını düşündüklerimle başlayayım

Detroit:Ben bu sene doğu finali bile oynamasına ihtimal vermiyorum.Nedeni çoğu kez belirttim,gene belirtirim(ve bu neden kim ne diyecekse desin değişmeyecektir.)Detroit eskisi kadar "aç" değil ve prince hariç hepsi "oldum" havasındalar mcdyess dan artık pota altı savunmasını beklemek tamamen hayalcilik.Geçen play-offlarda konferans ve  konferans yarı finalinideki hali ise içler acısı olan -hangi neden olduğu beni alakadar etmez- ve bununla birlikte kontrat sezonunda olan ve bu hali bazı kesim tarafından "artık gidecek" diye lanse edilen Billups'ın ne olursa olsun doğu finalinde 3.5 asist hadi onu geçtim aynı zamanda 3.83 top kaybını bana hiç kimse açıklayamaz!!!Sheed ise takımın en istikrarlısı ve en beğendiğim oyuncu.Söylenecek pek bir şey bulamıyorum keza en yürekliside oydu,belki saunders ile kavgalı ama gene en çok o istemiştir.Pistons pota altını şu an için Nba de delik deşik edecek bir sürü takım var ve artık ön alan ikilisi savunma yap(A)mıyor ve arka zaten içler acısı olunca işin içinden kaçınılmaz bir hal alıyor...

Miami:Her ne kadar doğudan çıkan son şampiyon olsada şu belli oldu shaq artık is-te-mi-yor bu kadar basit sanki oyunda zorla var ve bana göre hala Nba in en dominant pivotu iken taa 2005 ten beri yatmasına akıl sır erdiremiyorum(her ne kadar bu zaman diliminde-yokluktan dolayı- mvp adayı olsa bile.)Wade ise her ne kadar topu "bizim takımda başka adam yok tabiki 24 sn nin 20 sinde bende duracak" gibisinden görünse de işin aslı başka gene istemiyen shaq bile hatırlarsınız wade'in sakatlığından sonra takım olarak bazı şeyler yapabileceğini gösterdi ama bu final için yeterli değil.Aslında sorun ya miami de ya da wade'in bu sistemde "haddinden çok" şey yapmasında yada yapmak istemesinde(walkerı jasonı söylemiyorum bile  grin )

cavs:bana kalırsa doğuda bu sezon için kötünün iyisi olan ve bir nevi "doğunun içinde bulunduğu kötü durumdan faydalanan" takım olan cavs için bu sene hiç mi hiç şans vermiyorum nedenleri ise çok basit hughes hala ne olacağı mumamma,gibson ın play-offlardaki performansını tüm sezona yayacağı mumamma,gooden ın "arıza" yapıp yapmayacağı muamma,ilgauskas'ın sakatlanıp sakatlanmayacağı mumamma,bench in hala oturmamış olması sezonu 7 kişilik rotasyon ile oynamak zorunda kalacak olması vsvsv...play-offlara kalmasına kalırlar ancak ilk turdan ötesi...-bana kalırsa- çok zor

buraya yazılmayıp da -bence- finale kalabilecek takım var oda wizards

(wizardsa sempati duymamla alakası yok ilk önce onu söyleyeyim)Doğuda saydığım nedenlerden ötürü miami,detroit ve cavs in Nba finali oynayacağını düşünmüyorum bunun dışında;boston çok yeni ve ne yapabileceği mumamma olan yeni bir takım,bulls maalesef "hala" tecrübesiz ve özellikle de hala hinrich...(!)(?)(Noahdan gelecek katkı ve aynı zamanda artık oynar mı bilemem  big ben in max kaktkısını saymıyorum)netsde r-jeff hala aynen kadroda duruyor ve bana kalırsa artık takıma git gide zarar veriyor,iyi bir 4 numaraya takas edilirse netsde bir aday olabilir ama şuan için alakaları yok bench yok.Knicksin sanılanın aksine ben öyle çok ahım şahım bir başarı yakalayabileceğini düşünmüyorum(play-off başarı icin hedef değilse tabi.)Raptors ise sanırım bullsdan daha tecrübesiz ve durumları baya bir vahim özellikle biu sezon işleri çok çok daha zor alacaktır.

peki neden wizards?hemen açıklayayım

1)en önemlisi bu takımın kimyası diğerlerine göre daha oturmuş ki bu çok önemli bir özellik

2)herkes ne yapması gerektiğini ve "iş"ini en iyi şekilde biliyor ve benimsemiş her hangi bir uyum sorunu,"ben oyuna küstüm ben oynanam" diyecek bir oyuncusu yok

3)artık fazlasıyla tecrübeliler ve artık çok çok açlar(hatta nba.com da arenas ın 73 günde 100.000!!!! şut attığı yazılmış ki bu takımın süperyıldız...Doğuyu birincilikle kapatırsa -mvp olması çok erkende olsa- bir ihtimal)

4)ayrıca takım korundu ve sakatlık olmazsa hani o all-star haftasına girilmeden önceki wizardsın çıkışını bilenler bilir işte o çıkışı daha geniş bir rotasyonla,artık çok da fazla "yorulmadan" yapabilecek bir potansiyele fazlası ile sahipler

5)ribaund alacak(evet blok yapacak çok olsada riş reboya gelince biraz tırsak duruyor bizim uzunlar)uzun aynı zamanda şut atabilecek genç bir "uzun" bulundu(oleksiy pecherov) [buda blok vuramıyor ama olsun]

6)bench hayli genişledi 2 numarada stevenson sorun olabilirdi,onun yedeği çok başarılı nick young getirildi oda olmadı ikinci tur seçimi 3 numarada ribaund da alabilen bolk da vurabilen d-mac var kadro hayli genişledi pg pozisyonunda geçen play-offlardan sonra ki performansı ile daniels ıda unutmamak lazım ve ayrıca navarro nun yerine gelecek herhangi bir "x"

takımın sorunu savunma ve iki "küs" uzun.Savunma asistan coach randy ayers ile çözülecek gibi ve aynı zamanda etan&haywood dan biri gönderildi mi daha huzurlu olacak olan bir "hazır" wizards

dediğim gibi aslında en büyük aday biziz wink
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2007, 20:03:10 »
--
Ziyaretçi

Yazıya baktım da;
Detroit pota altını yerden yere vurup hatta aşağalıcı ithamlarda bulunup -aciz,içler acısı- kalıplara sokup,
pota altı gerçekten var mı yok mu tartışılır bir Wizards'ı aday yaptıktan sonra çok da uzun bir yorum yapmaya değmez..
« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2007, 20:07:03 »
Early
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Wizards-Final?
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2007, 20:07:13 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

wizardsı neden yaptığım gayet net ve açık.Pota altında zıplamaktan üşenen adamlar yerine,blok vuranı da var,ribaund alacak olanıda pistons için sadece pota altı değil oraya başka şeylerde yazdım dikkatli okuysanız ve wizards ın neden olacağını da yazdım bana göre diğer hiç bir takım wizards kadar hazır ve "aç" değil wink

@eralp:olamaz mı?
« Yanıtla #9 : 03 Ağustos 2007, 20:10:30 »
--
Ziyaretçi

Öyle tabi;
Rasheed-Maxiell-Samb-Amir-McDyess-Nazr ya da Webber
(Bu pota altı Wizards'ı kaba tabirle 10 basar)

Guard pozisyonuna hiç girmiyorum;
Yılların Rip-Billups'ı ve Arenas-Stevenson fark ortada zaten..

Açlığa gelince;
Aç mı değil mi onu sezon başladığında görürüz.

Açlık demişken o zaman Bucks-Bobcats gibi takımlar ne ara doydu acaba hep dipteler..Wizards Doğu'nun ortalama bir takımı.
« Yanıtla #10 : 03 Ağustos 2007, 20:12:12 »
Early
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Bir de şu var can,sana göre pota altı başarısı savunma ile mi sınırlı ?
« Yanıtla #11 : 03 Ağustos 2007, 20:13:59 »
--
Ziyaretçi

Merak ettiğim birşey daha var bunlar ne zaman hazırlık maçı oynadı?
« Yanıtla #12 : 03 Ağustos 2007, 20:22:25 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

asıl fark guard pozisyonunda evet haklısın ve ne yazık ki guardınız oynamak istemeyen bir billups ve sadece şut atabilen bir hamilton. ben bir mvp adayından bahsediyorum şut atmak falan hikaye ayrıca 2 numaramızın nick young olacağı kanısındayım biraz izleyenler bilirler ki şut atabilen içeri girebilen ve uzun kollara sahip savunma yapabilen bir oyuncu ha yok "o kim la tanınımaz etmez bir adam hamilton ile mi karşılaştırıyorsun" derseniz sezon başladığında görürsünüz diyebilirim yada imkanınız varsa videolarını izleyin

o zaman şunu da söyleyelim butler&prince ??

pota altına gelince saydığın isimlerden Sheed dışında sezon içinde hem oynayıp,(bak oynayıp diyorum oynatılırsa olabilir ama şu an için oynatılacaklardan bahsediyorum)hem de savunma yapacak,hem de hücum edebilecek bir oyuncu göremiyorum

açlıktan neyi kast ettiğimi kasıtlı olarak anlamak istemedğini düşünüyorum keza bunu en çok sana anlatmışımdır

@eralp:yukarıda pistonsdaki ön alandaki guardların savunma yapmadıkları için pota altının bu kadar zorlandığını söylüyorum (söyledim yani neyin ne olduğunu)

bu arada wizards-final? değil.... wizards=final  wink
« Yanıtla #13 : 03 Ağustos 2007, 20:23:09 »
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..

Üyelik Bilgileri

Fazla açıklama yapmayacağım
Bu sene doğudan 3 aday var;
Pistons, bulls, cavs
Pistons geçen senenin intikamını almak için varını yoğunu katacak stuckey, affalo ve özellikle Maxiel'dan çok şey bekliyorum.C-Webble anlaşmaları şart.Büyük kayıp olur.Webberla anlaşırlarsa Bullsla güzel rekabet olur.
Bulls içlerinde en yakını gibime geliyor.Özellikle Noah gibi dinamik bir 4 numara kattılar takıma.Eğer Noah çabuk uyum sağlarsa biraz da hücumunu geliştirirse bulls gerçekten korkulması gereken bir takım olur.Bir de buna  Hinrich-Gordon-DENG-thomas-joe smith-ben wallace-Duhon'u eklersek favorim bulls.Geçen sene onlara tecrübe oldu.Eğer detroit C-Webble anlaşamassa bu sene favorim Bulls.
Cavs'a gelince James ve tayfaları ne kadar ileri gidecek merak konusu.Doğu yarı finalinde veda ederler gibime geliyor.
« Yanıtla #14 : 03 Ağustos 2007, 20:24:54 »
--
Ziyaretçi

asıl fark guard pozisyonunda evet haklısın ve ne yazık ki guardınız oynamak istemeyen bir billups ve sadece şut atabilen bir hamilton. ben bir mvp adayından bahsediyorum şut atmak falan hikaye ayrıca 2 numaramızın nick young olacağı kanısındayım biraz izleyenler bilirler ki şut atabilen içeri girebilen ve uzun kollara sahip savunma yapabilen bir oyuncu ha yok "o kim la tanınımaz etmez bir adam hamilton ile mi karşılaştırıyorsun" derseniz sezon başladığında görürsünüz diyebilirim yada imkanınız varsa videolarını izleyin
Ben bu yoruma neremle gülsem diye düşünürken aklıma geldi;
Mvp adayı Arenas grin grin Ha bir de ortada gerçekten MVP var Billups...

Hamilton'a sadece şut atıyor diyorsan eğer cidden konuşmaya tartışmaya değmez.

edit;Billups (2004 nba finalleri mvp'si)
« Yanıtla #15 : 03 Ağustos 2007, 20:27:54 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Benim merak ettiğim knicks neden kaale alınmamış sonuçta zach,curry ,jamal,lee ve starbury gibi
istedimi tek başına maç alcak kapasitede oyuncuları olması bence finale onları yaklaştırıyor hatta
cavs ve heat e göre daha geniş bir rotasyon sahibiyiz bence bu sezon patlama yapacak takımız
hatta doğu finali olucak içimden öle geçiyor

« Yanıtla #16 : 03 Ağustos 2007, 20:30:13 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

benim gözlemlerim o sadece şut atabilen bir adam hatta 2004 pistons ın savunma yönünden en zayıf halkası!

nerenle güleceğin açıkçası beni pek alakadar etmiyor billups bir play-off mvpsi ben orada normal sezonu kast ediyorum

diğerler yazdıklarıma da gülseydin yeri gelmişken

@lordapo:bana diyorsan Apo abi ben sadece kendi görüşümü beyan ettim bana kalırsa o kadar büyük patlama yap(a)mayacak ve aynı zamanda play-offlara kalmak onlar için bir başarı sayılmamalı dedim yani daha üstlere gitmesi lazım dedim vs vs yok bana demiyorsan orasını bilemem  smiley
« Yanıtla #17 : 03 Ağustos 2007, 20:32:41 »
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..

Üyelik Bilgileri

Ha bir de bostonla knicksde var
Boston bir yere kadar adamların pili bitecek doğuda en fazla yarı final
Knicks ise farklı durumda;
Hücumda gerçekten çok iyiler ancak savunma..
Q-rich, Jeffries, Curry dışında pek savunma yapılmıyor takımda.Aslında kağıt üzerinde iyiler playoff oynarlar belki turda geçerler ancak bir pistons bir bulls gibi değiller
« Yanıtla #18 : 03 Ağustos 2007, 20:38:24 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Benim lafım o amerikalı angutlara angry valla şunu açıkca sölemem lazım madem takım apaçiliği yapıoz
bende katılmak istedim evil şaka bir yana bence knicks bu kadro ile final oynucak kapasitede ama
dedim gibi galiba fazla uçtum ama starbury-jamal-q rich-zach-curry beşi adamı heyecanladırıyor
en azında zach ve curry den oluşcak pota altından geri döncek şutları değerlendircek kapasiteye
sahipler en azından ama sapan saçma pas trafiği olursa delirmek elde değil ama zeke en azından
takıma sahip konumda bakalım bu sene neler yapacaz
Ha bir de bostonla knicksde var
Boston bir yere kadar adamların pili bitecek doğuda en fazla yarı final
Knicks ise farklı durumda;
Hücumda gerçekten çok iyiler ancak savunma..
Q-rich, Jeffries, Curry dışında pek savunma yapılmıyor takımda.Aslında kağıt üzerinde iyiler playoff oynarlar belki turda geçerler ancak bir pistons bir bulls gibi değiller
  Q rich ve lee dışında savunma yapan yok desem yalan olmaz,curry koca k*çını kaldırıp adam kovalamaz ,jared zaten yattı geçen sene sakatlıktan sora kavga sorası eridi gitti bu takımın savunmadaki temel direği lee ve q rich bunların içine curry ve jared ı katmak garip geldi

« Yanıtla #19 : 03 Ağustos 2007, 20:47:15 »
Arda
Nuggets Fan
All-Star

Allen ''The Answer'' Iverson

Üyelik Bilgileri WWW

Fazla uçmuyosun abi dediğin gibi o beşle çok rahat playofflara girip en azından doğu finali yaparlar.Kağıt üzerinde böyle gözüküyor.Kağıt üzerinde bakıyoruz zaten şimdilik bu takımları bir arada oynarken görmedik.

Daha önce dediğim gibi bu 5'te Miami yerine Knicks veya Nets'in girmesi lazımdı ki Knick daha güçlü bir aday.Miami 2006'da şampiyon oldu diye hala güçlü göstermeye çalışıyolar anlamış değilim belki kimyalı bir takım oluşturdular ama Wade rehab. yaptırdı bu yaz ameliyat olacak ( hiç haber falan çıkmadı ameliyatıyla ilgili ama ) bu ameliyattan dolayı 2007-2008 sezonu ilk 1-2 ay oynayamayacak.Yani Wade'siz Miami o 1-2 ay ne yapar bende kestiremiyorum ama  bana afallayacaklarmış gibi geliyor zaten artık o kadar iddialı bir takım
değiller.Dediğim gibi bence bu 5'te Miami'nin olmaması lazımdı.Yerine kim gelir bilmem ama en büyük aday Knicks.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatörler: delyvaldes, Ç@to_Wade)Konu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv