ilk önce "5 aday"dan final yap(a)mayacaklarını düşündüklerimle başlayayım
Detroit:Ben bu sene doğu finali bile oynamasına ihtimal vermiyorum.Nedeni çoğu kez belirttim,gene belirtirim(ve bu neden kim ne diyecekse desin değişmeyecektir.)Detroit eskisi kadar "aç" değil ve prince hariç hepsi "oldum" havasındalar mcdyess dan artık pota altı savunmasını beklemek tamamen hayalcilik.Geçen play-offlarda konferans ve konferans yarı finalinideki hali ise içler acısı olan -hangi neden olduğu beni alakadar etmez- ve bununla birlikte kontrat sezonunda olan ve bu hali bazı kesim tarafından "artık gidecek" diye lanse edilen Billups'ın ne olursa olsun doğu finalinde 3.5 asist hadi onu geçtim aynı zamanda 3.83 top kaybını bana hiç kimse açıklayamaz!!!Sheed ise takımın en istikrarlısı ve en beğendiğim oyuncu.Söylenecek pek bir şey bulamıyorum keza en yürekliside oydu,belki saunders ile kavgalı ama gene en çok o istemiştir.Pistons pota altını şu an için Nba de delik deşik edecek bir sürü takım var ve artık ön alan ikilisi savunma yap(A)mıyor ve arka zaten içler acısı olunca işin içinden kaçınılmaz bir hal alıyor...
Miami:Her ne kadar doğudan çıkan son şampiyon olsada şu belli oldu shaq artık is-te-mi-yor bu kadar basit sanki oyunda zorla var ve bana göre hala Nba in en dominant pivotu iken taa 2005 ten beri yatmasına akıl sır erdiremiyorum(her ne kadar bu zaman diliminde-yokluktan dolayı- mvp adayı olsa bile.)Wade ise her ne kadar topu "bizim takımda başka adam yok tabiki 24 sn nin 20 sinde bende duracak" gibisinden görünse de işin aslı başka gene istemiyen shaq bile hatırlarsınız wade'in sakatlığından sonra takım olarak bazı şeyler yapabileceğini gösterdi ama bu final için yeterli değil.Aslında sorun ya miami de ya da wade'in bu sistemde "haddinden çok" şey yapmasında yada yapmak istemesinde(walkerı jasonı söylemiyorum bile

)
cavs:bana kalırsa doğuda bu sezon için kötünün iyisi olan ve bir nevi "doğunun içinde bulunduğu kötü durumdan faydalanan" takım olan cavs için bu sene hiç mi hiç şans vermiyorum nedenleri ise çok basit hughes hala ne olacağı mumamma,gibson ın play-offlardaki performansını tüm sezona yayacağı mumamma,gooden ın "arıza" yapıp yapmayacağı muamma,ilgauskas'ın sakatlanıp sakatlanmayacağı mumamma,bench in hala oturmamış olması sezonu 7 kişilik rotasyon ile oynamak zorunda kalacak olması vsvsv...play-offlara kalmasına kalırlar ancak ilk turdan ötesi...-bana kalırsa- çok zor
buraya yazılmayıp da -bence- finale kalabilecek takım var oda wizards
(wizardsa sempati duymamla alakası yok ilk önce onu söyleyeyim)Doğuda saydığım nedenlerden ötürü miami,detroit ve cavs in Nba finali oynayacağını düşünmüyorum bunun dışında;boston çok yeni ve ne yapabileceği mumamma olan yeni bir takım,bulls maalesef "hala" tecrübesiz ve özellikle de hala hinrich...(!)(?)(Noahdan gelecek katkı ve aynı zamanda artık oynar mı bilemem big ben in max kaktkısını saymıyorum)netsde r-jeff hala aynen kadroda duruyor ve bana kalırsa artık takıma git gide zarar veriyor,iyi bir 4 numaraya takas edilirse netsde bir aday olabilir ama şuan için alakaları yok bench yok.Knicksin sanılanın aksine ben öyle çok ahım şahım bir başarı yakalayabileceğini düşünmüyorum(play-off başarı icin hedef değilse tabi.)Raptors ise sanırım bullsdan daha tecrübesiz ve durumları baya bir vahim özellikle biu sezon işleri çok çok daha zor alacaktır.
peki neden wizards?hemen açıklayayım
1)en önemlisi bu takımın kimyası diğerlerine göre daha oturmuş ki bu çok önemli bir özellik
2)herkes ne yapması gerektiğini ve "iş"ini en iyi şekilde biliyor ve benimsemiş her hangi bir uyum sorunu,"ben oyuna küstüm ben oynanam" diyecek bir oyuncusu yok
3)artık fazlasıyla tecrübeliler ve artık çok çok açlar(hatta nba.com da arenas ın 73 günde 100.000!!!! şut attığı yazılmış ki bu takımın süperyıldız...Doğuyu birincilikle kapatırsa -mvp olması çok erkende olsa- bir ihtimal)
4)ayrıca takım korundu ve sakatlık olmazsa hani o all-star haftasına girilmeden önceki wizardsın çıkışını bilenler bilir işte o çıkışı daha geniş bir rotasyonla,artık çok da fazla "yorulmadan" yapabilecek bir potansiyele fazlası ile sahipler
5)ribaund alacak(evet blok yapacak çok olsada riş reboya gelince biraz tırsak duruyor bizim uzunlar)uzun aynı zamanda şut atabilecek genç bir "uzun" bulundu(oleksiy pecherov) [buda blok vuramıyor ama olsun]
6)bench hayli genişledi 2 numarada stevenson sorun olabilirdi,onun yedeği çok başarılı nick young getirildi oda olmadı ikinci tur seçimi 3 numarada ribaund da alabilen bolk da vurabilen d-mac var kadro hayli genişledi pg pozisyonunda geçen play-offlardan sonra ki performansı ile daniels ıda unutmamak lazım ve ayrıca navarro nun yerine gelecek herhangi bir "x"
takımın sorunu savunma ve iki "küs" uzun.Savunma asistan coach randy ayers ile çözülecek gibi ve aynı zamanda etan&haywood dan biri gönderildi mi daha huzurlu olacak olan bir "hazır" wizards
dediğim gibi aslında en büyük aday biziz