+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu ArşiviKonu:
 Doğu'da NBA Finaline 1 Bilet 5 Aday

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Konu: Doğu'da NBA Finaline 1 Bilet 5 Aday  (Okunma Sayısı 2091 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #20 : 03 Ağustos 2007, 20:53:25 »
--
Ziyaretçi

Ynt: Doğu'da NBA Finaline 1 Bilet 5 Aday

benim gözlemlerim o sadece şut atabilen bir adam hatta 2004 pistons ın savunma yönünden en zayıf halkası!

nerenle güleceğin açıkçası beni pek alakadar etmiyor billups bir play-off mvpsi ben orada normal sezonu kast ediyorum

diğerler yazdıklarıma da gülseydin yeri gelmişken
Devamlı kendinle çelişiyorsun..
Detroit potaaltına laf sokarken,potaaltı dahi olmayan wizards'ı göklere çıkardın.

Onun geçtim;
Nba finali oynayacak dediğin bir takım için normal sezonda kazanılmış bir mvp ödülünden çok finallerde kazanılan mvp ödülü daha makbuldür.

Rip konusunda sadece cidden gülüyorum..

Fazla da seninle bu olayı uzatmıyorum..Rip'e şut atmaktan başka birşey yapmayan diyen bir adam;
Billups'ı asist yapmıo die suçlayan bir adam;
Arenas doğru ya bu ligin en iyi asistçilerinde..

Bence önce kendinle çelişmeyi bırak.

*Apo abi; takım apaçiliği değil bu sadece bir takımı yerden yere vururken diğerini yüceltirken insanlar önce bir tartmalı.Can'da önce bir tartsın sonra yazsın derim..
« Yanıtla #21 : 03 Ağustos 2007, 20:57:00 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

kağıt üzerinde lafı çok kullanılmış ama kağıt üzerinde hakikaten iyi bir takım new york(monitör üzerinde?).Bence esas sorun uyum değil hırs istek olacaktır.Marbury bişeyler olabileceğinin farkında elinden geleni yapacaktır keza q-rich curry de öyle.leenin hırsına zaten laf yok ama benim çekindiğim parça randolph..lige geldiğinden beri uzun hareketlerine pas görüşüne hayran olduğum bir oyuncu ama çekilip çekilip şut atma huyu takımı zora sokabilir.Çünkü New York savunmada konsantre olması gereken ve birkaç yıldır konsantrasyonunun her an bozulabileceğine işaret eden bir takım...ha randolph beklenen gibi oynarsa...apo abi uçtum demiş ben daha da uçuyorum ve yeni bir şampiyon adayımız var diyorum.bu sene değillse de önümüzdeki sene.tabii bunu currynin iyi bir yaz geçirmiş oldğunu umarak söylüyorum..
son anda gelen not:Can Çetin yorumlarını genelde beğendiğim birisin ama bu yazdıkların biraz wizards kayırmacılığı olmuş gibi.Hem Rip müthiş bir savunmacıdır hem de arenas öyle anlattığın kadar ahım şahım değildir...tamam müthiş bir sayı gücü ama boştaki arkadaşına atmak yerine 2 kişi üzerine giden,tuttuğu adamın sayı atmasını önemsemeyen(kendi demeçlerinden birinde "nasıl olsa onlardan çok atacağım" demişti) biriyle konferans yarı finalini aşmak zor..
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
« Yanıtla #22 : 03 Ağustos 2007, 20:57:41 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Ya makarasına söledim beni bilen bilir benden kral kimse takım apaçiliği yapamaz,wizards ın uzun sorunu
ayyuka çıktı zaten adamlar arenas-butler-jamison üçgeninde var olma savaşı veriyor ama detroit sistem
takımı karşılaştırmak hata olur,geçen sezon kimse detroit in bileğini kolay bükemedi saunders ın salaklına
cavs a elendiler(olm geberiyormuş beddua mı ettin adama?) dedim gibi arada dağlar kadar fark var
hele bu yeni aldıkları yavru bad boy lar takımı ateşler

« Yanıtla #23 : 03 Ağustos 2007, 21:02:04 »
--
Ziyaretçi

Dip Not;Burdan yazdıklarımda Detroit en büyük favoridir anlamı çıkmasın sakın öyle birşey demiyorum..
Bence çoklu bir yarış olacak kimin ne olacağı şuan belli değil..Erken çarpışmalar olursa bide işler karışır.

(*Apo abi;Saunders'a ettiğim bedduaları geri alıyorum üzüldüm yaw insan evladı sonuçta grin Sahip çıkacam ona biraz grin )
« Yanıtla #24 : 03 Ağustos 2007, 21:05:30 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

@kemal erdem:ben hep kendimle çelişirim zaten hep çeliştim çelişeceğim eyvallah...

cavs sizi elerkende kendimle çeliştim sizi eleyecek derken de eski mevzulara girelim istersen "takım apaçiliğini" bir görelim he ne dersin

arenas zaten bir sg...senin derdinin zaten en başından beri arenas...en iyi 2. takıma girdikten sonra belli ettin kendini "billups 3 de değil 2 de olmalıydı arenas orda olmamalıydı" derken yani

rip konusuna bende çok gülüyorum hala bu kadar övebilmene

@cpzai3:arenas adam değil zaten...salağın teki herkes yatarken o 73 günde 100 000 şut atacak kadar mal bir süperyıldız...ama sezon başladığında ulan gene bir buzzer attı ne adammış diye ağlarken ve bittiğinde -bir talihsizlik olmazsa- ben bu söylediklerimi gösetereceğim ve gerçekten hala wizards bana kalırsa doğdaki en büyük aday ilk yazımın "en azından" ilk iki sırasına bakarsanız sevinirim  wink
« Yanıtla #25 : 03 Ağustos 2007, 21:07:08 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

ben arenasa salak demedim..müthiş bir skorer olduğunu da belirttim ama savunmadan bahsediyorsun o zaman arenasın da savunmasını anlat...asistten bahsediyosun o zaman arenasın bencilliğinden de bahset.

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
« Yanıtla #26 : 03 Ağustos 2007, 21:09:30 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Beyler sakin biraz msn leriniz vardır elbet gidin orda çarpışın sonuçta herkezin adamı kendine göre
iyi,bu arada can çetin hocam bişey sormak istiyorum sana gilbert arenas sg ama atmaktan çok
savunma yapmaması yüzünden wizards ın aksadını düşünmem hatamıdır sence yada bu adam
savunma ile işimi yok

« Yanıtla #27 : 03 Ağustos 2007, 21:12:15 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

abi bana diyosan ben gayet sakin fikrimi söylüyorum Can Çetinin de henüz bana aşırı bi tepkisi olmadı.ha bana demiyosan kalabalık ettim pardon...

« Yanıtla #28 : 03 Ağustos 2007, 21:13:54 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Yok be kavga boyutuna gelsin istemiyorum olay derdim o yoksa bişey sölücem yok neyse bence
gelecek sezon bizi çok çekişmeli bir doğu bekliyor

« Yanıtla #29 : 03 Ağustos 2007, 21:52:29 »
the_apo_1
_ThE__ThUG_
Superstar

Üyelik Bilgileri

eveet arenasın savunmasıııı....şu kadar söyliyeyim hamilton dan daha iyi!!
Konuyu o kadar takip ettim bişey söylemeyim dedim ama yuh artık Can ...... shocked

Tamam Arenas nba'in en iyi hücumcularından biri eyvallahda savunmayla uzaktan yakından alakası yok yani.Rip'in savunmasınada laf atma allah rızası için...Detroit'te savunma yapmayan tek adam varsa oda topal webber'dır başkası değil  wink

Ayrıca Wizards pota altı Detroit pota altından daha mı iyi diyorsun yoksa ben bi yanlış anladım  huh
« Yanıtla #30 : 03 Ağustos 2007, 22:04:18 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

-bu son mesajımdır-

bana kalırsa öyle...mesajın bir tarafını kesip kesip bana "yuh böh oha" demeyin de okuyun şu yazılanları he okuyup anladım diyorsan ben bişi demiyorum benim savunma tanımıma göre arenas daha iyi genede sen bi sonradan yazdıklarımı okumayı dene wink bir olay anlatmışım orada...arenasa çevirmeyin şu olayı bence wizards final yapacak işte bu kadar onu söyledim kemal erdem ve diğerleride katılmadığını söylemiş bende nedenlerini sıralamıştım ilk yazdığımda sonra bazı şeyleri açıklama gerği duydum daha sonra olay bu raddeye geldi ben zaten detroitin "artık" ön alan ikilisiin artık savunma yapmak istemez olduklarını yazmıştım ilk başta yani ikinci bir defa daha rip savunma iyi yapmıyor demek zorundakaldım boşu boşuna.Neyse anlamak isteyen anladı anlattıklarımı.İsteyen benim nba bilgime inanmasın ister saçmalıyor desin ister başka bir şey

"kimse size inanmıyorsa siz kendinize inanın" GA
« Yanıtla #31 : 03 Ağustos 2007, 22:10:48 »
the_apo_1
_ThE__ThUG_
Superstar

Üyelik Bilgileri

1-Mesajın başını okuyup ona yorum yazacak kadar idiot biri değilim

2-Kimin ne yaptığını bilmeden öyle okumayı dee falan dene diye aşağlayıcı ve emir verici yorumlar yazma...

3-Stern'le anlaşman falan var heralde Wizards'ın final yapacağından kesin emin gibi konuşuyorsun

4-Detroit'in ön alan savunması Nba'de en son laf atılacak savunmalardan biri bunuda unutma...

# Ayrıca doyacak adam var doymayacak adam var Rip ve Billups bu tür kişiler değil
« Yanıtla #32 : 03 Ağustos 2007, 22:16:40 »
--
Ziyaretçi

İşin en garip tarafı tüm otoriteler taraflı tarafsız Detroit'in, ön alanda sorun yaşamadığını ve ön alan savunmasını övdü durdu.
Zaten Pistons maçlarında rakip ''Dış'' şutörlerin yüzdeleri herşeyi açıklıyor.
Pistons'ın sorunu potaaltı savunmasıydı.Çünkü Webber yumuşak kalıyor sağlam 5 numaralara karşı.
(Pistons'ın potaaltı savunmasını da övmüyorum zaten sadece Wizards'la kıyaslarsak eğer daha iyi diyorum.)
« Yanıtla #33 : 03 Ağustos 2007, 22:37:16 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Ligde adam akıllı savunma yapan iki takım bilirim biri çirkefler lordu bowen ve arkadaşları diğeride bad boys
aka detroit pistons ,31 yaşındayım ben bildim bileli detroit için savunma abidesi derler hatta bad boys
lakablarını müthiş savunmaları kontrolden çıkıp ettikleri kavgaları ile aldılar,rip konusuna gelince rip
diğer süperstar 2 numaraların aksine savunma yapan yeri gelince pas dağıtan ama sorumluluk gelince
takımının en skoreri olan bir oyuncudur hatta elmacık kemiği kırıldıktan sora maskesi ile efsane olmuştur,
arenas tipik kısa combo guard hücumu düşünen takımının yıldızı pozisyonun en iyi örneği zaten her maç
40 + atacam edasıyla çıkan adamdan avunma beklemek hayal olur rip ile arenas ı karşılaştırmak  saçma
her yönden sonuçta ikiside küllerinden doğdu ama rolleri farklı biri süperstar diğeri görev adamı kemal de
bilir detroit te herkez eşittir o yüzden tartışmak olanaksız

« Yanıtla #34 : 03 Ağustos 2007, 23:39:11 »
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..

Üyelik Bilgileri

Rip Hamilton'u Bulls serisine kadar nasıl tanıdığımı anlatayim;
Billups'un sırtından geçinen, anca perdeden çıkıp şut atan, savunması olmayan bir adam.
Ancak o seriden sonra değişti herşey...
Rip o seride  ben gordonı kitledi, nefes aldırmadı.Ve benim sevgimi kazandı.Ayrıca hücumdada kestiği cezalar, kritik şutlarla beni gerçekten çok etkiledi.
Billups'a laf yok.Gerçek bir GUARD.
Nasıl iverson geçmişti mükemmel rol oyuncularıyla şampiyonluğa ulaşamamışsa şimdi arenasta aynı şekilde şampiyonluğa ulaşamaz.
Billups-Rip ikilisi hücumda değil ama savunmada en iyi guard ikilisiler
« Yanıtla #35 : 04 Ağustos 2007, 14:26:20 »
Conrad IV
Shamrock
Starter

Üyelik Bilgileri

Umarım tartışmaya son koyar bu yazım...İkinizin de yaptığı yanlışlar ve abartılar var.

Bir kere Arenas bire birde etkili bir savunmacı değil,ne derece iyi savunmacı olduğunu skorer PG'ların Wizards'a karşı neler yaptığını öğrenerek anlayabiliriz.Gidip de Detroit vs. Wizards maçlarına bakmak anlamsız olur.

Skorer ya da iyi şut sallayan PG'ler Mike Bibby,Baron Davis,Gilbert Arenas,(Steve Francis),Tony Parker gibi adamlar gelir.Steve Francis yeteri süre alamadığından ve potansiyelinin yarısını bile sahaya yansıtmadığından,Arenas'ı da kendsiiyle kıyaslamak mümkün olmadığından Mike Bibby,Baron Davis ve Tony Parker'ın Wizards maçlarında vasatının üstünde oynayıp oynamadığına bakarak Arenas'ın bire birde ne derece etkili savunmacı olduğunu az çok anlayabiliriz.

Mike Bibby'nin Sezon Ortalamaları:

%40,4 FG %36,0 3FG 4.7 AST 2.40 TO 17.1 PPG (Gidip ribaund sayısına bakarak anlamak gereksiz)

Mike Bibby'nin Wizards'a karşı ortalamaları:

%47,1 FG %42,1 3FG 6.0 AST  (??) TO 20,5 PPG (Daha fazla asist ortalamasına rağmen daha iyi şut yüzdesi ve daha iyi sayı ortalaması yani Bibby'yi iyi savunmamış)

Baron Davis'in sezon ortalamaları:

%43,9 FG %30,4 3FG 8.1 AST 3.06 TO 20.1 PPG

Baron Davis'in Wizards'a karşı ortalamaları:

%62,5 FG %50,0 3FG 15.0 AST (??) TO 34.0 PPG(Bibby olayıyla benzer bilanço ama bu sefer daha içler acısı)

Tony Parker'ın sezon ortalamaları:

%52,0 FG %39,5 3FG 5.5 AST 2.48 TO 18.6 PPG

Tony Parker'ın Wizards'a karşı ortalamaları:

%55,6 FG %00,0 3FG 6.0 AST (??) TO 16.5 PPG (Bu arada Parker iki maçta da üçlük sallamamış,Parker vasatında kalmış ama bu bile Arenas'ı bu seferliğine başarılı kabul etmek için yeterli bi neden)

Bu arada Hamilton çok iyi savunmacı falan değil Ben Gordon ilk 3 maçta 9-32'yken son üç maçta 21-45'ti(demek istediğim Gordon Hamilton'u değil,tecrübesizlik nedeniyle yüzleştiği heyecanını yendi).Genel olarak da yüzdelerinde hep artış oldu.%22,2 şut yüzdesiyle başladığı seride yüzdesi %62,5'a kadar çıktı ve 6 maç sonunda  seriyi %41,6 genel şut yüzdesiyle tamamladı.

Hadi bunu geçtim bi önceki Spurs şampiyonluğunda Ginobili'nin neler yaptığını hatırlayanlarınız vardır herhalde,hani şu kimilerinin "Obi Wan Ginobili" dedikleri insan ki finalde bana göre Duncan'dan daha iyi oynamıştı,sanırım Hamilton'la eşleşmişti yanılıyormuyum yoksa?

Son sene Wizards'ın gümlemesinin nedeni Arenas da değildir,oynamadı ki adam zaten.Geçen seneye de bakacak olursak Arenas'lı Wizards ilk turda Chicago'yu sollamasını bilmişti.Arenas ne derece iyiydi bilmiyorum ama Selçuk Ormancı yazısında"nasıl koydu ama,Gilbert de Souza"  gibi bi ibare kullandığına göre ilk turda boyunun ölçüsünü alanlardan(Iverson,Redd ki bu ikisinin de bulundukları takımlar ilk turda Detroit'le karşılaşmıştı) olmadığı da belli.Bu arada Wizards bana göre geçen sene ortalama bi Doğu takımı değildi,daha çok Raptors ayarında bir takım ki Raptors'ta Doğu'daki ortalama bi takımın üstünde bi kalite ve oyuna sahip fakat bu Wizards'ın NBA finalisti olmasına yeterli olmayacak türden bir şey.

Oleskiy Pecherov ilk yılında daha yaz ligi turnuvaları bitim aşamasındayken yorgun düştüğünü belirterek Avrupa'ya dönmüştü.Kondisyon açısından bayağı bir dayanlıklı hale gelmeli ki,çok tempolu geçen normal sezondan bile daha fazla maç yoğunluğuna sahip play-off'lara kadar yetecek enerjisi kalmış olsun.Nick Young ise kolej yıllarında çok iyi performanslar sergilemiş olabilir(Derrick Byars gibi),ama tecrübesizliği nedeniyle play-offlarda takımının zor duruma düşmesine neden olabilecek ciddi hatalar yapması pek muhtemel,hatta onu geçtim genel olarak vasatında oynayacak olması çok zor gibi.

Detroit kaliteli oyun sergileyen bir takım olabilir,ancak Billups kariyerinin sonraki yıllarını şampiyonluk iddiası olduğu söylenen bir takımda oynamak yerine,geleceğini garantiye almak bahanesiyle daha kabarık bir kontrat verecek takımda oynamayı tercih etti ve bir süreliğine Free-Agent oldu çünkü Billups da Gerald Wallace gibi hakettiklerini düşündükleri parayı almak istiyordu ve takımları istedikleri mebağı karşılayamayacak oldukları için arayışlara girdiler.Eminim ki Billups ve Carter Orlando'nun ikisinden birine yıllık en az 15 M $'lık bir kontrat vermesi durumunda Orlando'nun yolunu tutacaklardı,fakat Orlando tercihini Lewis'ten yana kullandı ve ikisi de 12'şer M $'dan(ki eminim hakettiklerini düşündüklerinden daha az bir meblağ) takımlarında kalmaya razı oldular.

Dışarıdan bize göründüğü kadarıyla Detroit'te çarklar iyi işliyor ve takım çok iyi performanslar sergileyip her zaman şampiyoluğun önemli bir adayı konumuda bulunuyor.Fakat Billups bu takımla şampiyonluk sevincini yaşamanın pek de mümkün olmayacağını görmüş olmalı ki,tükürdüğünü yalamak zorunda kaldı.Nedeniyse dışarı pek yansımayan ama gerçekte var olduğu bana göre pek ala mümkün takım içi sorunların patlak vermesi ya da büyümesi.Şimdiye dek bildiğimiz Rasheed/Saunders arasındaki anlaşmazlık problemi,fakat kanımca Billups takımdan ayrılmayı düşündüğüne göre sorunlar tek bir şeyden ibaret değil.
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2007, 16:47:36 Gönderen: conrad-iv-1251 » Logged
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

Hail to the forthcoming dynasty...
« Yanıtla #36 : 04 Ağustos 2007, 15:12:35 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

şaka maka hamiltonun kötü arenasın iyi savunmacı olduğu iddia edilmeye başlandı...yok artık be beyler..nbai yan gözle takip eden birine söyleyin bunları size bi taraflarıyla güler.(@conrad-iv-1251 lafım sana değil)...tüm dünya yorumcuları gerizekalı oldukları için mi arenası savunmada yerin dibine sokuyorlar,hamiltonı ligin önemli savunmacılarından gösteriyolar...

« Yanıtla #37 : 04 Ağustos 2007, 18:25:55 »
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..

Üyelik Bilgileri

ya konu nerden nereye geldi
Rip Hamilton çok iyi bir savunmacı değildir ancak vasatın birazda olsa üstündedir.
Bir iki maça bakarak hiçbir şey ispatlanamaz.Belki o maç kötü günündeydi, belki hastaydı vs vs
Her zaman dediğim gibi istatistikler hiçbir zaman önemli değildir.Tabi benim için smiley
« Yanıtla #38 : 04 Ağustos 2007, 20:03:17 »
Conrad IV
Shamrock
Starter

Üyelik Bilgileri

Arenas süper savunmacı değildir,Rip de süper savunmacı değildir...
Arenas ortalama bir süperstar kısadan yaptığı savunmadan daha iyi savunma yapmaktadır ve savunmadaki etkisi kesinlikle sıfırdan ibaret değildir...
Rip Arenas'tan daha iyi savunmacıdır,lakin Detroit'in takım savunmasında kendine düşen yeri büyük değildir,Rip burdan giderse de yokluğu savunmada asla hissedilmeyecektir...
Rip Hamilton'dan daha kötü savunma yapan ama daha iyi skorer olan biriyle değişme imkanı olursa takas gerçekleşir çünkü Saunders'ın daha çok isteyeceği türden bir oyuncu olacaktır...
Rip için çok iyi savunmacı diyemeyiz ama genel olarak ortalama ya da iyi savunma yapmaktadır...
Siz istatistiği önemsemeye durun...elbet yeri ve önemini inkar edemeyeceğiniz bir gün illa gelip çatacaktır...
Kemal abi sen de bu arada Wade'e benden selam söyle...
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

Hail to the forthcoming dynasty...
« Yanıtla #39 : 04 Ağustos 2007, 21:37:59 »
--
Ziyaretçi

Konu temizlendi..burdan devam...
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu ArşiviKonu:
 Doğu'da NBA Finaline 1 Bilet 5 Aday

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv