+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatör: Dağlar)Konu:
 Efsaneler Canlanacak Mı?

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Efsaneler Canlanacak Mı?  (Okunma Sayısı 512 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 31 Temmuz 2007, 19:02:50 »
Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW
Efsaneler Canlanacak Mı?

Evet.Bu konuyu Stephon Marbury röportajında apo abi ile konuştuklarım sonrası açmaya karar verdim.Ama cidden baya ilgimi çektiğini söyleyebilirim.Neyse konuya geçiyim.

Efsaneler hep mazide mi kalmıştır?Geçmişte yaptıklarından dolayı şuanda efsane olarak tabir edilen takımlar,artık efsaneliklerini zedeleyecek günler görüyor.Zamanında 16 şampiyonluk yaşayan Boston Celtics,geçtiğimiz sezon son sıralarda kaldı.Taraftarlar inim inim ağladı.Bird,McHale,Dj,russell gibi isimleri kadrosunda barındırmış bir takım kepaze oldu çıktı.Bir başka efsane-her ne kadar şampiyonluklarına tanık olamasak da- New York Knicks , daha önceki vakitlerde daima play-off yapan hatta Riley ,Van Gundy dönemlerinde büyük başarılara imza atıp,batı finali ve final yüzü gören  bir takımdı.Sahadaki oyuncularının kazanmasının sebebi kalitelerinden çok hırslarında yatıyordu.E hırs dedik de elimde olmasa da duygusal yaklaşacağım bir başka efsane şehir ve takıma geçiyorum.Yürekli şehrin,yürekli taraftarları.Ve tabi yürekli oyuncuları.Houston..Yine önceleri Nba'de terör estiren Ralph-Olajuwon zamanlarında Boston ile final oynayan,daha da önemlisi 93-94,94-95 'te üst üste 2 şampiyonluk yaşan Rockets,Dream ve arkadaşlarının götürebildiği yere kadar gitti.Uzun yıllar çöküş yaşadı.Francis 03'te play-offa soktuğu ve ilk turda elenme sendromunu başlattığı Rockets eski günlerdeki final heyecanlarını mumla aradı.

Sonuca gelmek istiyorum.Aslında bunlardan bahsettim de konuyu açmamda iyimserliğim rol oynuyor.Acaba bu efsaneler canlanacak mı?Yeniden Bostonları,Houstonları,New Yorkları finallerde görebilecekmiyiz.Belki önümüzdeki yıl belki bunun biraz daha sonrası.Boston şuanda center sorununu çözemese de kadrosunda inanılmaz üç yıldız barındırıyor.Knicks oyuncuları ise gittikçe güçlenen bir kadro etrafında hem sıkıca çalışıyor hem de inanılmaz bir hırsa sahipler.Hala bir 4 daha transfer edecek olan Rockets,off-season boyu gelişme halinde.Franchise ve Mikey gibi isimleri de yuvaya döndüren roketler, bir takas daha yaparsa sezona hazır olmayı umuyor.Söyleyebileceklerim bu kadar.

Efsanler Canlanacak Mı?
« Yanıtla #1 : 31 Temmuz 2007, 19:09:37 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Efsaneler Canlanacak Mı?

Tarih tekerrür etmez etse haberim olurdu Grin
Şuan baktığımızda NBA için zaten böyle olması normal. Her takımın efsane,düşüş,yükseliş evreleri vardır çok normal.
Ama Boston'ın yine arka arkaya şampiyonluklar alacağınıda sanmam. NBA için efsaneler kısmen canlanır bu hep böyle olacaktır bence. Ama efsaneler efsane olarak kalacak. Ulaşılmayacak bir seviyedir efsane.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #2 : 31 Temmuz 2007, 19:52:58 »
CB NJN
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

Efsaneler canlanacak mi? Efsane olmanin bir-iki sene üst üste sampiyon olmakla olmayacagi acik. Aslina bakarsaniz efsane olmak icin o takimin müthis bir kadrosu, ardindan cok iyi bir lideri olmasi lazim. Bence efsaneler yeniden canlanabilir. Neden canlanmasin ki? Ama canlandiklarinda sadece ayni isimle canlanacaklar. Cünkü zaten efsane dedigimiz o dönemki kadrodur. Yani Lakers bir kez daha Kobe`li Shaq`li ya da Horry`li kadrosunu görmeyecek. Bir kez daha efsane olursa cok daha farkli isimlerle anilacak Lakers...
Yani efsaneler yeniden canlanabilir. Ama bu sadece ayni takim ismiyle olur. Anilacak oyuncular farklidir.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 02:52:42 Gönderen: Eralp » Logged
« Yanıtla #3 : 31 Temmuz 2007, 19:56:33 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

3 Nba şampiyonluğunu geçtim.. Isiah Thomas'lı, Joe Dumars'lı Bad Boys dönemlerinde yarattığı etkiyi, basketbolun show kısımına karşı ürettiği panzehiri, 2 farklı dönemde 5 kez peş peşe konferansın da yaptığı finallerle Nba tarihine geçmesi vs vs..

Jordan'lı Bulls'la kapışmaları, Lakers'la oyandığı Finalleri falan..Bir döneme damga vuran ve hala daha yarattığı savunma felsefesiyle bir çok takıma örnek olan ve bir çok takıma da başarı yolu açan Detroit Pistons dururken;

1-2 yıl saman alevi gibi parlayan ve başka hiç bir iz bırakmayan Rockets efsane oluyorsa ben bu efsane anlayışla sadece dalga geçerim..

Kısa bir açıklama..

(Pistons'lı olduğum için burdan örnek verdim)
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 03:03:16 Gönderen: Eralp » Logged
« Yanıtla #4 : 01 Ağustos 2007, 03:05:46 »
Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Kısa Not: -Eralp

Konu tamamen yanlış anlaşılmış.İlgisi bulunmayan mesajlar atılmış malesef ve silmek mecburiyetinde kaldım.Hemen neden Lakers,Pistons yok denildi ama demek istediğim şuydu;önceleri efsane olarak tabir ettiğimiz fakat şu yıllarda inanılmaz düşüşte olan ve son günlerde de adeta bu lekeyi temizlemek adına inanılmaz hamleler yapıp,OffSeason'ı çok iyi geçiren takımların tekrar canlanıp canlanamayacağıydı.

Bir de bunu da izah ediyim;efsaneyle ,haneden da çok ayrıdır(sildiğim mesajların birinde böyle bir benzetme vardı da).Bir takımı efsane yapan elde ettiği şampiyonluklar değil,o şampiyonluk ve başarıları,nasıl,ne şartlarda elde ettiğidir.Ayrıca bir takımı ve bir şehri efsane yapmak için efsane birkaç ismi kadroda bulundurmakta çok mühim birşeydir.Tabi onlar birşeyleri sergileyebildikten sonra.Zamanında sürekli batı finali(Lakersla,Portlandla vs.),final(celtics,knicks,magic), başlıklarında koşan 90'larda da iki şampiyonluk gören.Dream gibi bir efsanenin yaşattığı Houston ve halkına efsane değil lekesi sürülürse hiç hoş olmaz.

Lütfen konuyla alakalı mesajlar atarak konuyu iyi boyutta tartışmaya devam edelim  smiley
« Yanıtla #5 : 01 Ağustos 2007, 19:53:37 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Konuya verilen cevaplar devamlı güme gittiği ve bu konu hakkında adam akıllı bir tartışmanın olmayacağı gerçeği dururken ve
belli takımlar için de genel tartışma alanının kullanılması ters olduğu için;
Konu kilit+arşiv
Sayfa: [1]   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatör: Dağlar)Konu:
 Efsaneler Canlanacak Mı?

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv