Bu ay yoğunluğumdan dolayı çok derinlemesine yazamadım ama yinede uğraştım yeni yazım:
KADRO?..
Herkese merhaba.. Sezon başladı ve yeni ve beklenen Lakers değerlendirmemi yapıyorum.
Öncelikle Lakers beklediğimiz gibi sezona çok kötü başlamadı. İyi bir gidişat var. Kobe gerektiğinde zorluyor ama Kobe’nin çok attığı maçlara oranla az sayı atıp takımı oynattığı maçları daha çok kazandık. Lakers’ı ben gayretli görüyorum ama bu kadroyla nereye kadar?
Kadromuza bakacak olursak;
Fisher: çok kötü bir başlangıç yapmadı gerektiği anlarda Kobe’ye çok yardımcı oldu.
Kobe: Kendini zorluyor kazanmak için. Ama yardımcı elemanlar zayıf. Bu sene büyük ihtimalle Kobe sayı kralı olur. Lakers en fazla Play-Off yapabilir.
Odom: Sakatlıktan dönen Odom çok iyi maçlar çıkarıyor. Aldığı krtik ribaundlarda önemli . Birçok maçta (evet sezon yeni başladı ama) 10 un üzerinde ribaund aldı. Kobe’ye en çok yardım edebilecek kişi o.
Lakers’In pota altına gelirsek en çok problem olmasını beklediğimiz yer idare ediyor. Bynum özellikle çok çok iyi maçlar çıkarıyor 10+ sayı ve ribaund barajını geçmeyi birkaç kez başardı.
Geçen seneyi yatarak geçiren Mihm’de bu sene çok iyi değil.
K.Brown: Yılardır takıma alışacak bu adamda. Bu senede bir şey beklemiyorum.
Diğer oyuncularada genel olarak baktığımızda Walton bu sisteme çok iyi uyan bir parça. Kobe’ye çok iyi paslar asistler yapabiliyor. Jordan Farmar’da büyük gelişme var. Radmanovic bu sene oynamaya karar verdi sanırım.
Evet sanırım bu kadar kadro incelemesi yeterli. Lakers’ın yedek parçalarıda normal parçalarıda işlevlerini sezon başında yerine getirsede ne kadar götürür bilmem. Hala bir kadro açığımız var. Sağlam bir kadromuz yok. Atan adam yok takımda Kobe dışında, hadi hücumu idare ettik daha çok savunma yapmamız lazım.
Yani bu böyle gitmez. Takım dedikodulardan kurtulamıyor Kobe çıkıp 40+ sayı atıyor hemen takas dedikoduları başlıyor vs. vs.
Anlayacağınız bu senede Lakers efsanesi askıya alındı. Bu takımı eğer çok zorlarsa Play-Off yapar. Ama bu başarı değil . Kadro zaafımızı kapatıp bir daha ki sezona çok daha iyi başlamamız gerekli.
Önümüzdeki haftalarda maç yorumları yapacağım. Bu hafta sezon yeni başladı biraz daha genel konuşmak istedim .Fazla ayrıntıya girmedim .Yeni bir yazı daha yazana kadar hoşçakalın
Bol NBATR dolu günler.
Oğuz Can EKİNCİ
djocny@nbatr.com