+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu (Moderatörler: Michael 23 JORDAN, Dağlar)Konu:
 Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Konu: Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?  (Okunma Sayısı 1660 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #20 : 12 Mart 2008, 16:46:42 »
atak
NBA Draft'ında

...bLaCk MaMbA...

Üyelik Bilgileri
Ynt: Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?

Zaten "NBA Jordan sayesinde mi popüler bir lig" değil soru..o olmasa bu kadar olurmuydu...Ve olmazdı...Şu anda NBA biz avrupa ve asyalılar için iyi bir dönemde gibi görünsede Amerika da yıllardan beri aldığı en az rating i alıyor..Bu sene ki çekişme biraz hayat öpücüğü verdi..Yoksa San Antonio nun şampiyon olduğu final serisi bir ulusal kanalda yayınlanıp da en az dating alan finaldi....

Uzun lafın kısası, artık keyfi kaçtı biraz...

Evet NBA bir çok yıldıza sahip oldu..Ama biz hala MJ olmasaydı ne olurduyu konuşuyorsak, buda onun diğerlerinden farkını açıkca ortaya kor..

Ha MJ e mecburmuyuz.. ASLA! Biz ve bizim gibiler bu oyunun ve bu ligin bu olurunu bu oluşumunu sevdik..(en azıdan ben) Ama MJ olmasa bu kadar keyif verici bir şey olmazdı..LBJ,Wade,Kobe,T-Mac,Carter gibi adamlar daha iyisi için uğraşmazdı..MJ tüm oyuncular için çıtayı yükseltti..Çıtası öyle bir yerdeki, herkes ona yetişmek ya da geçmek istiyor..BUda MJ in hala bu oyunun kalitesine olumlu yönde katkısı olduğunu gösteriyor....
Benim verdiğim cevabı doğru bir şekilde okumamışsın galiba.Soru neydi "Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?" Benim cevabım neydi "Jordon olmasaydı NBA yine bu kadar popüler olurdu."Cevabımda yanlış bişey yok.Yani bana soruyu hatırlatmana gerek yok.
« Son Düzenleme: 12 Mart 2008, 16:56:33 Gönderen: atak » Logged
« Yanıtla #21 : 13 Mart 2008, 20:39:52 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

Benim o mesajı sana attığım ne malum! ben o tarz verilmiş cevapların tümüne bir hatırlatma eksanında yazmıştım sana denk gelmişti(iyiki de geldi)..Ayrıca editlerle yorumunu düzeltmen güzel....

Neyse mesele hallolduysa konudan çıkmayalım..gee burada mesajlar ölmesin Cheesy (silinmesin)
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf Wink
« Yanıtla #22 : 14 Mart 2008, 02:29:30 »
Kq5
CaptaiN Jac'K
Superstar

WeLcoMe To BostoN CeltiCs DariuS MiLeS

Üyelik Bilgileri

Nedenki Jordan doğa üstü güçleri olan birimi jordan gelmiş ve geçmiş en iyi efsanelerden biri Onu tartışmaya gerek yok ama Şimdi o olmasaydı Nba popüler olmazdı demek yanlış olur şimdi lebron kobee iver garnett zamanı bir oyuncu için nba tartışılmaz bence örneğin kobee için nba yı takip etmek güzel olmas anlayan anlar işte Katılan katılır katılmayan katılmaz benim görüşüm bu  wink Sonuç itibari ile Jordan olmasa popüler olsada ama Jordan diye bir efsana oldu hep adı geçti bu olay güzel oldu jordan nerde tabiki nba da nba bir oyuncunun adına ihtiyacı yok başlı başına popüler her oyuncunun gitmek istediği ve geri dönmek istemediği bir lig vs Jordan bir efsane ama Nba'nın onun  popülerliğine ihticayı yok  grin NBA BAŞLI BAŞINA POPÜLER Smiley .
« Son Düzenleme: 14 Mart 2008, 03:25:09 Gönderen: Kq5 » Logged
« Yanıtla #23 : 14 Mart 2008, 20:13:52 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

Şimdi o olmasaydı Nba popüler olmazdı demek
Zaten soru bu değil kimse anlamak istemiyor.....

örneğin kobee için nba yı takip etmek güzel olmas anlayan anlar işte Katılan katılır katılmayan katılmaz benim görüşüm bu  wink  grin NBA BAŞLI BAŞINA POPÜLER Smiley .

Bunlara katılırım işte...Aynısı demiştim....

Fakat inan bana NBA in ve NBA ile ilgili herşeyin çooooook uzun bir dönem MJ in popülerliğine ihtiyacı oldu..bunu yadsımak basketbolu badminton topu ile oynamak demek...

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

« Yanıtla #24 : 04 Nisan 2008, 23:18:18 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderator
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

Yok ya ben hep takip ederim jordan la alakası yok bence

Zaten sana Jordan olmasaydı sen yine takip edermiydin diye sorulmuyor Jordan olmasaydı NBA bu kadar popüler olurmuydu diye soruluyor

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #25 : 05 Nisan 2008, 20:32:05 »
T_A_G
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri

bence jordansız yine çok iyi noktalara gelebilirdi nba ligi nba tarihini düşünürsek ne jordanlar geldi geçti jordan nba in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olabilir bu tabikide iyi bir reklam ama şuanda kaç kişi kobe var diye nba ilgileniyor...
« Yanıtla #26 : 05 Nisan 2008, 21:46:21 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

nba tarihini düşünürsek ne jordanlar geldi geçti
Bu olurken tüm Dünya'nın gözümü kapanmıştı...Çok büyük adamlar geldi ama Jordan ya da benzeri bir oyuncu daha göremedik...Çok da zor....

Ayrıca zaten konunun MJ üzerine açılmış olması ve onun dominantlığının etkilerinin açık bir şekilde tartışılması bile onun pazarlamadaki konumunu az çok belirliyor.....
NBA in bütününe aşık olduk ve bütününden kopamadık ama....Eğer aşık olurken karşı tarafın gözlerine baktım ve o an kendimi teslim ettim deriz..Ya..
Burada aşık olunan şey NBA bunun MJ ile alakası olamaz...
Ama o aşkın tanıtımını yani reklamını aşık olduğumuz kişinin...gözleri başardı.....Yani bu ilişkide talepleri ve duyguları simgeleyen gözlerdir...Ve NBA in gözbebeğide MJ dir...Yani çoğu kişi onu gördüğünde teslimiyetini vermiştir...Bu noktada katkısını öyle basit bir şeymiş gibi gösteren kişiler sadece gerçeği yadsırlar...

Ve tekrar konu başlığını okuyun.... Lütfen!

« Yanıtla #27 : 10 Nisan 2008, 00:15:04 »
g0dshand
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

Sene 91 idi ilk kez Jordan'i izledigimde adini duyuyorduk sagda solda onceden Smiley . Izledik ciktik basket sahalarina "Jordan" , "Jordan" diye kostuk , attik zipladik , uctuk (kendi capimizda hepimiz Jordan'dik baska kimseyi pek tanimadigimiz icin ) sonra sonra ilerleyen aylar ve yillar da Jordan derken NBA'i ve NBA deki diger yildizlari tanimaya basladik . Ama simdi baktigimda bu basarida en buyuk pay Stern'un du diyebilirim gonul rahatligiyla , o insanlarin onunu uygun zamanda uygun malzemeyi koyup bir pazarlama harikasi yaratmistir...
« Yanıtla #28 : 23 Haziran 2008, 11:14:47 »
lunatic_1994
NBA Oyuncusu
*

Phoneix Suns

Üyelik Bilgileri

kesinlikle bi şekilde bu ilgi gelişirdi çünkü nba de michael jordan haricindede dünyaca ünlü olmuş oyuncular var ghem avrupadanda oraya basketbolcular gitmesi er yada geç bu ilgiyi büyütücekti zaten.
« Yanıtla #29 : 24 Haziran 2008, 17:14:40 »
falco
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri

Basketbol denilince ilk aklıma  gelen isim MJ oluyor. 1984 yılından itibaren MJ takip ediyorum fakat MJ NBA tarihine iz bırakmış bir sporcudur.
MJ olmasaydı NBA bu kadar popiler olurmuydu?  elbette olurdu. herkesin yeteneği farklı. şu anda NBA oynayan ve bizi maç esnasında heyecanlandıran oyuncular var.
« Yanıtla #30 : 25 Haziran 2008, 12:54:24 »
dwyane_wade
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

ben böyle düşünmüyorum.nba de dünyanın her yanından oyuncu geliyor o da o oyuncuların ülkesinde bu ligi tanınmasına sebep oluyor yani jordan diyemem öyle diyecek olsam türkiye de shaq derim ben
Dwyane Wade ....... Miami Heat
« Yanıtla #31 : 25 Haziran 2008, 13:10:56 »
Pranga
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

illa michael jordan olmasa nba zevkli olmazdı diyemeyiz.çünkü nba'de ondan başka oyuncularda var.o dönemlerde magic johnson,şimdilerde kobe,lebron yani mj olmasa kötü olurdu ama nba gene zevkli olurdu...
HAYATA TESADÜFEN GELDİK,MECBUREN YAŞIYORUZ...
« Yanıtla #32 : 30 Haziran 2008, 16:01:03 »
c-note
NBA Oyuncusu
*

oakya

Üyelik Bilgileri

Yaa sanki Michael Jordan basketbol için yaratılmış gibi bi baksanıza adama forma, bileklik, ayakkabılar ne kadar yakışıyo, yüzü, kafa şekli, vücut yapısı tamamen basketbol için yaratılmış gibi yani ne bileyim bilgisayar oyunu gibi,  mesela birine basketbolu anlatacağın zaman onun hareketlerini, topun elinde duruşunu göstersen adamın içinde bi kıpırdanma olur. Bence MJ tüm dünyada sadece nba'in değil basketbolunda popülerleşmesini sağladı. Sol koluna, dirseğine taktığı bileklik onun sayesinde popüler oldu.
chicago'nun arka sokaklarından nba'in parkelerine... dwyane wade
« Yanıtla #33 : 03 Temmuz 2008, 23:09:47 »
BlacK_SmokE
Ayın Üyesi / SixouL
All-Star

Koçç!!

Üyelik Bilgileri

bence shaq türkiye'yi çok etkiledi eskiden maç yaparken falan basketbolla alakası olmayan insanlar shaq'tan falan bahsediyodu

Tartışmasız Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu Jordan'dır; ne Kobe ne Magic ne Wilt ne LeBron ne de diğer sayamadıklarım... Hiçbiriyle kıyaslamam bile...
« Yanıtla #34 : 03 Temmuz 2008, 23:30:10 »
Anto James
Brotherhood
Rookie
**

T-mac LeBron Fan

Üyelik Bilgileri

Bence olmazdı.Olsa bile şu ana kadar populerleşmesi uzun zaman alırdı.
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık...   By Anto James

« Yanıtla #35 : 05 Temmuz 2008, 21:37:50 »
wiltchamberlain
Last Sixer Fan
Starter

Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu

Üyelik Bilgileri WWW

Tabiki Nba yine popüler olurdu bence. Micheal Jordan iyi oyunuyla kendinden söz ettirdi bence Nba'i değil. Nba geri döndüğünde All-Star'a ilk beşte bile seçilemedi Micheal Jordan. Ama Vince Carter ona yerini vererek onu ilk beşte çıkmasını sağladı orası ayrı.

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY
« Yanıtla #36 : 06 Temmuz 2008, 21:08:06 »
furkan_t-mac
NBA Oyuncusu
*

bu adam insansa bende hayvanım

Üyelik Bilgileri WWW

inan ne cevap vereceğimi şaşırdım ama o olmasaydı sadece biraz geçikirdi
« Yanıtla #37 : 07 Temmuz 2008, 12:23:03 »
nashsss
newspaperman
All-Star

İyi ki Dallaslıyım

Üyelik Bilgileri

ona benzeyen onun getirdiği oyun tarzını ,oyuna hükmedişini taklit eden jordancıklar izliyoruz şimdi kimileri teamwork sever kimileride oyunculara hayranlık duyar. Oyuncunun takımının önüne geçmesi jordan ın işi ...yani bambaşka bir boyut kattı işe nba de şampiyonluk primi yok ama 30 sayı 6 asist 6 ribaunt istatistiklerine müthiş kontratlar var .jordan gibi popüler olabilirsiniz yetenek işidir vizyon işidir.ama onun esas getirdiği kazanma arzusu isteği oldu.bu ölümüne oyunu mest etti herkesi.onun gibisinide nba seyircisi göremedi hala bir umut izliyorlar .kısacası jordan olmasaydı nba bu kadar popüler olamazdı   

Mahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)
« Yanıtla #38 : 10 Temmuz 2008, 18:38:54 »
falco
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri

Yaa sanki Michael Jordan basketbol için yaratılmış gibi bi baksanıza adama forma, bileklik, ayakkabılar ne kadar yakışıyo, yüzü, kafa şekli, vücut yapısı tamamen basketbol için yaratılmış gibi yani ne bileyim bilgisayar oyunu gibi,  mesela birine basketbolu anlatacağın zaman onun hareketlerini, topun elinde duruşunu göstersen adamın içinde bi kıpırdanma olur. Bence MJ tüm dünyada sadece nba'in değil basketbolunda popülerleşmesini sağladı. Sol koluna, dirseğine taktığı bileklik onun sayesinde popüler oldu.

okadar güzel yazmışsınki, dediklerine tamamen katılıyorum.
« Yanıtla #39 : 20 Temmuz 2008, 00:03:43 »
lamarra
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

bence olmazdı bu kadar popüler bütün cocuklar jordan ı bilir herkesin ögrendigi ilk basketbolcudur o tabi cok ii bir pazarlama harikası ama pazarlanabilicek ve bu katkıyı nba bu kadar yapabilecek gelmiş geçmiş en iyi oyuncu aynı zamanda .yani jordan nba in reklamını yapabilecek ve hırs tutku azim ve bunları kariyeriyle gösterrebilcek en iyi oyuncu bu yüzden jordan olmasa nba bu kadar popüler olmazdı... sonucta hala herkes jordanın velihattını arıo Cheesy
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu (Moderatörler: Michael 23 JORDAN, Dağlar)Konu:
 Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv