+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatör: Dağlar)Konu:
 Most Valuable Player (Kobe Bryant)

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Yukarı git
Konu: Most Valuable Player (Kobe Bryant)  (Okunma Sayısı 6584 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #100 : 02 Nisan 2008, 13:08:24 »
RaRe
forumun Ender'i
MVP

Rütbeliler gelir geçer üyelerin ruhu bize yeter!

Üyelik Bilgileri
Ynt: Most Valuable Player (MVP Yarışı)

Bence kriterin "başarılı takımdaki oyuncuya verilmesi" olması güzel...Çünkü eğer böyle olmasa MVP adayları içinde Kevin Durant da olurdu ya Roy da olurdu...Olay şudur ki,gösterdiği star performansı ile takımını zirveye taşıyan oyuncuya ödül verilir...Play-offa taşıyan oyuncuya ödül verilir...Bence bunun olması güzel...Bu yönden olaya baktığımda ise bence bu sene CP3 almalı...O almazsa da Kobe...LEbron'a giderse ödül üzülürüm...Çünkü zaten LEbronlu Cavs'ın ilk 4ten play-off yapması kesin bi takımdı sene başında...beklentilerin üzerinde değiller...Ama Hornets ya da LAkers öyle değil...Hornets'a play-off yapamaz diyenler çoktu...Lakers'a ise son anda girerler diyen çoktu...-bunlardan biri de bendim-Ama her iki takım da çoğu insanı yanılttı...
Ya CP3 MVP olsun ya da Scott yılın koçu olsun...
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

TİLL I collapse... I am what I am...
Adı daha önce konmuş finallere karşı Takım Ruhu...
« Yanıtla #101 : 02 Nisan 2008, 18:53:41 »
hot_sizzle3
Godfather
All-Star

carter gibiyim insallah sonum benzemez

Üyelik Bilgileri WWW

bu yıl bencede paul hak ediyor şu batı konferansında takımı sürükleyip zirveye oynamak hiç kolay değil ama şu konuya açıklık getirelim 2006 yılında bende dahil olmak üzere kobe nin ödülü alması gerektiğini düşünüyorum ancak sonuç öyle olmadı eğer bu yılki ödülü kobe alırsa o yanlış kararın üstü örtülmüş olur eğer bu yüzden ödülü verirlerse paul un hakkı yenmiş. olur lebron konusunda ise istatislikleri inanılmaz olabilir ancak hiçte iyi olmayan doğu konferansında 4.sıradalar buna bakılınca istatisliğin pek de önemi kalmıyor

« Yanıtla #102 : 02 Nisan 2008, 20:58:00 »
schumi87
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri

Katıloyorum size Ödül lebrona gitmemeli.cavs batıda olsa su an portlantın  üstünde olurdu.böyle bi takımın degil mvp mvp adayı çıkarması mucize
« Yanıtla #103 : 02 Nisan 2008, 21:19:21 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

Aslen benim deliler gibi Cp kazanacak tartışmaları yapmam beklenmeli.
Ama nedense çok soğukkanlıyım bu konuda.Pek umutlu değilim Cp#3 ün bu ödülü alacağına...
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
« Yanıtla #104 : 03 Nisan 2008, 03:07:28 »
KE-Billz
Arthur Antunes Coimbra
Admin
MVP

Henüz Her Şey Bitmedi

Üyelik Bilgileri WWW

''Geçmişte Kobe'nin hakkı yendi..Bu yüzden MVP olmalı..'' demek ki böyle görüşler var, o zaman onların mantığına göre bugün gerçekten hak edene haksızlık olacak..Geçmişte haksızlık yapıldı diye ödül verilmez..

Benim adayım LeBron James'ti ancak Cavaliers'ın inişli-çıkışlı performansı her ne kadar James'in hala hak ettiğini (bireysel bazda) düşünsemde takımsal olarak dezavantajı olduğu gerçek..Kobe olayına gelince almalı diyenlere saygı duyarım ama benim için Chris Paul 1 adım önde..

Hornets'i alıp getirdiği yer ortada..Onlardan herkes bir çıkış bekliyordu ama buraya kadar devam edeceklerini bekleyen çok az insan vardı..Ben kendi adıma All Star sonrası düşüşe geçerler diye düşünürken adamlar biraz sendelediler ama sonra yine devam ettiler..Ki sezon başında ciddiye bile almıyordum Hornets'i ''kapak'' yemiş bulunuyorum..Bundaki en büyük pay da kuşkusuz Paul'ün..Bu kadar genç yaşta bunları yapması akıl alır gibi değil..Sadece istatistik olarak değil..Adamı seyrettiğinizde hayran kalmamanız mümkün değil..

Bireysel performans+Takım başarısına göre verilen ödüle 3 aday var en nihayetinde..Benim için;
Paul favori, Kobe plase, Garnett sürpriz..
« Yanıtla #105 : 03 Nisan 2008, 03:59:57 »
vence
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

en son yazdığımda büyük aksilikler olmazsa kobe alır demiştim, büyük aksilikler oldu. bynum'dan sonra gasol'un da sakatlanmasıyla lakers son 3 senede olduğu gibi dengesiz bir takım kimliğine büründü, öyle ki bugün utah'ı yenip yarın memphis'e yenilebiliyor. bunları yazmamın nedeni, mvp ödülünün oyuncu performansının yanında takım performansına da bakılarak verilmesi. daha önce belirttiğim gibi mvp ödülü iyi takımın iyi oyuncusuna gidiyor.

takım başarısı göz önüne alındığında şu anda elimizde 3 tane adayımız var; kobe, chris paul ve garnett. kobe, bu sene mental olgunluğa ulaştığını gösterdi, takıma liderlik etti. kobe'nin liderliğinde takım güçlü batıda en tepeye kadar çıktı fakat uzun süreli kritik sakatlıklar lakers'ın 1. sıraya tutunmasına engel oldu. bununla beraber kobe savunmada sene başında çok aktif ve başarılı olmasına rağmen zaman geçtikçe savunmasındaki seviye azaldı. normal sezonun sonuna geldiğimiz şu dönemlerde de savunması iyice düştü. sadece savunma değil, kobe'de oyunun her iki yönünde de form düşüklüğü var. garnett tek başına takıma savunmada birkaç seviye birden atlattı. seneye inanılmaz başlamakla beraber sonradan duruldu. boston doğuda 1. sırada ki çok iyi bir sene geçiriyorlar. chris paul'e gelince, etrafındaki takıma inanılmaz liderlik etti. istatistikleri de en az kobe'ninkiler kadar göz kamaştırıcı. takım başarısı derseniz, batıda 1. sıradalar. oyun kuruyor, asist yapıyor, sayı atıyor, top çalıyor, takım arkadaşlarının da performansını arttırıyor.

şu anki durumda mvp chris paul olur fakat daha sezonun bitmesine var, sıralama değişebilir. lakers, hornets ve spurs ile yapacağı maçları kazanır ve sürpriz bir mağlubiyet almazsa mvp kobe de olabilir-ki gasol'un bu sabaha karşı dönmesiyle bu ihtimal hiç de uzak değil-. garnett'in diğer iki aday göz önüne alındığında bir adım geride olduğunu düşünüyorum. şu "kobe'nin eskiden hakkını yediler bu nedenle bu sefer ödülü ona verebilirler" argümanlarına gelince, olaya biraz duygusal yaklaşmışsınız. takım başarısı göz önüne alındığında kobe'nin o ödülü almasının imkanı yoktu zaten, bu açıdan yapılmış bir yanlış olmadığı gibi nba'de yanlışı yanlışla düzeltmek ya da telafi gibi gelenekler de yoktur. kobe bu sene ödülü alırsa, bu sene iyi oynadığı için alır. şu anki durumda da alması pek olağan gözükmüyor.-bana kalsa 1-lakers 2-hornets olsa bile ödül chris paul'e gitmeli, the guy is incredible-
kaybetmeye başlayınca değil, çaptan düşmeye başlayınca yaşlı takım olursun.
« Yanıtla #106 : 03 Nisan 2008, 11:28:30 »
RaRe
forumun Ender'i
MVP

Rütbeliler gelir geçer üyelerin ruhu bize yeter!

Üyelik Bilgileri

''Geçmişte Kobe'nin hakkı yendi..Bu yüzden MVP olmalı..'' demek ki böyle görüşler var, o zaman onların mantığına göre bugün gerçekten hak edene haksızlık olacak..Geçmişte haksızlık yapıldı diye ödül verilmez..

Kobe'nin hakkı yendi bu sene ona verelim demek,yanlışımızı başka bi yanlışla telafi edelim anlamına gelir ki bu kabul edilemez...O zaman seneye de CP3'e gitmesi gerekir...
Kesinlikle ben de bu fikirdeyim... CP3 olsun MVP...hak eden kazansın...

TİLL I collapse... I am what I am...
Adı daha önce konmuş finallere karşı Takım Ruhu...
« Yanıtla #107 : 05 Nisan 2008, 15:16:34 »
g0dshand
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

Herkesin kendi favorisi var normal olarak . MVP yarisi da , bati Playoff yarisi gibi cok cekismeli , birilerine yazik olucak o kesin . Benim favorilerim Garnett , CP3 , KB24 ve Amare .   
     KG ile ilgili sunu soylemeden edemeyecegim , tamam istatistikleri belki cok yuksek degil bu sezon ama takima mental olarak katkisi ( ozellikle savunmada) cok buyuk , o mental katkisi resmen bir sampiyon yaratti belki de su an sampiyon olucak takimin mimar oyuncusu ile ilgili yorum yapiyorum kimbilir.Bir sampiyonlugun mimari olmak...daha ne olsun o da en az digerleri kadar hakediyor diye dusunuyorum .
    Amare !!! . Sezon ortalamari 25.1 sayi 9.3 RB . Sut yuzdesi %59 saka gibi bir rakam aslinda %60 neredeyse % 60 dile kolay diyorum...Son 2 ay ortalamari 29.3 sayi 10 RB !! . Yani su yuzdelere bakildiginda zaten verimlilik acisindan NBA in en verimli star oyuncusu oldugunu soylememe gerek yok sanirim . (LBJ mac basina verimlilikte cok cok az bir puanla onun ustunde yer alsa da mac basina 8 dakika daha fazla sure aliyor)
Yani istatistik ne kadar baglayici diyebiliriz tabii ki ama , yine de NBA' in en iyi istatistiklere sahip oyuncusunu bu yarista dislanmis gormek kotu birsey . Eskiden Nash sayesinde derdik , bu sezon Nash'te formsuz gercekten , Amara resmen tek basina sirtliyor takimi bunu da goruyoruz . Amare'nin de diger adaylar kadar populerligi olsa veya seveni olsa , bu yarisin yuzu cok degisirdi buna eminim .
    CP3 desen zaten bir insan MVP olmak icin daha ne yapmali diyebilirsin . Stat desen Stat , liderlik desen liderlik ,mucadele desen mucadele , sorumluluk desen sorumluluk ...takimi nerelere tasidi akil alir sey degil , gercekten muthis oynuyor...
    Kobe bakiyorsun adamin maclari gunduz ile gece gibi =) . Gunduz gibi oynadiginda "ya bu adamdan iyisi yok , kesinlikle MVP olmali "  , gece gibi oynadiginda "yok ya hic haketmiyor belki de " dedirtiyor insana...cok ozel bir oyuncu , bu sene bu gece-gunduz farklarindan dolayi cok haketmedigini dusunsemde , cok iyi oldugu sezonlarda bu odulun ona verilmemesinin bu sezon icin buyuk baski unsuru olacagini dusunuyorum.
    Sonuc olarak ayni Playoff yarisinda oldugu gibi MVP yarisinda da "BENCE" birilerine yazik olacak...
« Yanıtla #108 : 05 Nisan 2008, 21:20:09 »
D-WILL
Starter

bErKaN

Üyelik Bilgileri

ödül lebrona giderse nba yönetimi ayıp etmiş olur. Önlerinde kobe örneği var. Kobe muhteşem istatistiklerle alamamıştı gerekçe olarak da takımının durumunun iyi olmayışı gösterilmişti.
Yarış kobe ile cp3 arasında geçer ama kobe 1 adım önde bence.
Sen şampiyon olmasan da
Kupaları almasan da
Şampiyonlar ligine kalmasan da
Seviyoruz işte var mı diyeceğin?
« Yanıtla #109 : 06 Nisan 2008, 00:46:04 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

@Ty:Ben sadece adımı hatırlatmak istedim.Ayrıca yine söylüyorum;ben senin kim olduğunu ve bundan önce neler yaptığını bilme zorunluluğum olmadığım gibi,nerede yaşadığını ve orada ne tür klavye olduğunu bilme lüksüm gitmediğimden dolayı yok.He madem İngiltere’desin,Kopyala-Yapıştır yapsaydın ya da sen bilmezsin şimdi “copy-paste” diyelim.Ayrıca ben kendi adıma her şeyi düzgün yazmaya çalışırım.Daha önceki konuda da dediğim gibi ben bir adamımı atarken,bir sonrasını hep düşünürüm,öyle konuşurum,yazarım.

Bir diğer sebep ise konuyu çarpıtman;Ben diyorum ki “Nash zamanında 2 kez bu ödülü aldıysa,Paul’e bu sene ödülü vermeliler.Artı Paul,ona oy vermeyen yazarlardan 100.000$ nakit almalıdır” (mecazi anlamda) diyorum.Ne var bunda anlaşılmayacak,çarpıtılacak,Farsça mı konuşuyorum ben?(şimdi sen Farsça’yı da biliyorsundur…Aman aman bu lafımı geri alayım da)Bir de şunu anlamadım,ben “kesin alacak” mı demişim,yoksa “o adam yaptıysa bu alasını yapıyor,bence almalı” mı demişim?Farkı kestiremiyorsan ee atlama her şeye o zaman kardeşim.

Sen hala tutturmuş “Can Cetin adlı üyenin dediği gibi değil” diyorsun,pardon da nereden biliyorsun?Ayrıca ben sadece bir olgu söyledim,olgu nedir bilir misin?Ya da sen benim bildiğimden daha fazla bir şey mi bildiğin sanıyorsun?Yok yok sen kesin gizli kollarda çalışıyorsun?He bunlardan hiçbiri değilse;ben kendi düşüncemi söylüyorum,sana ne oluyor be adam?Yok öyle değil yok böyle değil,rüyanda beni mi görüyorsun beni?”Can Cetin” bir şey yazsa da,ben de onu kendi çapımda oturtsam,ona laf söylesem,bi laf kavgası yapsak,diye? (zaten sınırlı giriyorum birde gelince seninle uğraşıyorum)…

”Chris Paul almalı” deyince oluyor da,biraz allayıp pullayınca mı,batıyor size laflarım anlamıyorum.

Hepsini geçtim gelip “bilmem kaç blok,bilmem kaç asist önde” istatistikleri bir kenara bırakın deyip sonra “Doğu’dan anca NBA finali kadar gelebilen takımların yıldız oyuncuları bu ödülü almış” gibi saçma-sapan istatistikler verirsen kendinle çelişirsin.Ne yani Kidd bu takımı sonunculuktan alıp,iki kez final oynatmadı mı?Oynattı.Takım başarısı var mıydı?Vardı.Peki niye ona verilmedi,hem de çok hak ederken?

Hakeza Detroit elli kere doğu finaline geldi,onlar da iki kez NBA’de final oynadı.Ne diye Billups’a o muhteşem sezon sonunda ödül verilmedi?Takım başarısı da varken…Hatta şu anda Doğu’yu geçtim,NBA 1.si Boston Celtics’in oyuncusu Garnett’in adı niye diğerlerinden daha az geçiyor bu ödülün alınmasında?Kim garanti edebilir ki NBA finalinde yer almayacaklarını?Ya da adamlar “Aa bu adam NBA finali oynatır buna verelim” mi diyecekler?Ne yani Doğu’yu geçtim Batı’yı niye konuşmuyoruz?Batı’daki oyuncular daha mı çok hak ediyordu,yoksa bu oyunculara “kıyım” mı yapıldı?Nash&Nowitzki ödülleri alırken takımlarını NBA finaline mi taşıdılar?

Diğer saydığım Doğu Oyuncuları (Kidd,Billups) ve son olarak söylediğim,hem Garnett’in,hem takımının başarısı yok mu?“Ama Garnett’e ödülü verdiler,Kobe’ye vermediler”e mi bağlayacaksın olayı?Ona bağlayacaksan Garnett’in,MVP olmadan önceki sezonlarına da iyi bak bence.Yoksa senin dediğin gibi değil de,bu saçma sapan istatistik sadece final oynatan “skorer” oyunculara mı işliyor,ya da öyle mi olması gerekiyor?

Ayrıca sen geri adım atmadıkça,benim her yazdığımda kusur aradıkça daha burada bu konuşmaların sonu gelmez.Sen başlatıp,sonra “NBA tartışmıyoruz” deme.Salih demiş “sabaha kadar tartışın” diye ama millet gelip benden başka yerdeki kuyruk acısını buradan çıkarmaya çalışırsa olacağı budur diyeyim kendisine.

Dikkatini çektiyse son derece sakin konuşuyorum(Benim sakinim bu koşullarda bu şekildedir,sana bunlar da ağır geliyorsa,Allah seni başkalarıyla tartışma fırsatı vermesin.)He bütün bunları bıraktım,birde bana “ağlıyorsun” diyorsun.Bende sana diyorum ki “sen” “ağlama” görmemişin.”Yakınlarına” sor “ağlayanlar”ı teeek teeek anlatsınlar sana.Belki de soracağın yakınların “ağlayanlar”dır orası da ayrı bir ironi…Ayrıca sen benim dediklerime laf sokma diyorsan sen “laf sokma,giydirme,yedirme” görmemişin.Benim laf sokmalarım son derece nettir,yiyenler bilir(Şekil 1-A: ”ağlayanlar”)Ben “imza”ma bile laf yazsam o gerekli yere ulaşır gereken yerlere ulaşır.

Benim zamanında çok tartışmalarım olmuştur,hatta forumda tartışmadığım adam kalmadı gibi ama hep bir orta yol bulundu.Ama şunu söyleyebilirim ki en tuhafı seninle yaşanıyor.Ben de artniyet arıyorum ister istemez.Hem de bu olay,şu son zamanlarda çokta (mecburen) aktif olamadığım zamanlarda yaşanıyor ya vallahi pes.Cidden şaşırıyorum,böyle eften-püften olaylar yüzünden tartışmaların yaşanmasına…Korkma -bir amacın mı var bilmiyorum ama- o zamanlar bana bir şey olmadıysa şimdi hiç bir şey olmaz.Ben hiçbir zaman haksızken kendimi savunmam,aslında kimse savunmaz,savunmamalı ama neyse...

Ayrıca sen kimden buluyorsun benimle böyle konuşma cesaretini bilemiyorum ama gün gelir seninde kırılır kalemin…Şimdi susanlar o zaman konuşur,şimdi sineye çekenler o zaman patlar.Şimdi yüzüne gülenler,sonradan hançeri saplarlar.

Ama en güzeli ise “Gün olur devran döner”…

(@Ekşi sözlük ”inşallah bigün devrim olur gibi bişey.”)

(Not:Bu sözden,daha samimisini,daha içten yazanı bulamadım.)

« Son Düzenleme: 06 Nisan 2008, 02:57:08 Gönderen: Can Çetin » Logged
« Yanıtla #110 : 06 Nisan 2008, 03:14:17 »
NYK
The Doc
Yönetici
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Ayrıca sen geri adım atmadıkça,benim her yazdığımda kusur aradıkça daha burada bu konuşmaların sonu gelmez.Sen başlatıp,sonra “NBA tartışmıyoruz” deme.Salih demiş “sabaha kadar tartışın” diye ama millet gelip benden başka yerdeki kuyruk acısını buradan çıkarmaya çalışırsa olacağı budur diyeyim kendisine.

Bakın ikinizi de tanıyorum.Birbirinizin üzerine çıkma ya da "giydirme" gibi bir niyetiniz olmadığını da biliyorum.Tekrar söylüyorum,olay basketbol sınırları içerisinde kalsın,kişiselleşmesin.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #111 : 06 Nisan 2008, 04:40:16 »
Ty
Yönetici
Rookie

Üyelik Bilgileri

Anlamiyorum seni cidden; varsa bir sorunun, dile getir. Ben neden senden nefret duyacakmisim? Nerede karsilastik NBATR disinda? Senle nasil bir gecmisimiz oldu? Neden kuyruk acisi cekiyormusum?

Benim normal attigim bir mesaj var ortada, sen de gelmis celalleniyorsun, olayi kisisellestiriyorsun. Sinirlendigim nokta bu! NBA'e odaklanmak yerine bana odaklaniyorsun... Oysa ben gayet masum bir sekilde tartisma baslattim, emin ol nickine bakarak tartisma baslatmam.

Heee, senin yakindigin nokta ise "az giriyorum ama hep benle tartisiyorsun". Anlayamiyorum... Conrad'a, Flash'e, KE'ye, NYK'ye, lordapo'a, Kq5'a, Daglar'a ve daha bilimum kisiye karsi geldim suana kadar.(bkz. Gonderdigim mesaglar) Peki neden bu kadar aliniyorsun? Aglamak bu degil mi? Tartismaya devam etsene... Eger KE-NYK yerinde olsaydin, cidden kafayi yerdin, zira baya bir basketbol tartismalarina girdim kendileriyle. Ama bir kere bile cikip "Yaaaa neden boyle yapiyorsun ama ben az giriyorum, hep benle tartisiyorsun, eksisozluk zart zurt, bak benim imzam laf sokar, sen kopyala-yapistir bilmezsin, copy-paste bilirsin, Farsca da bilirsin" filan demediler, adam gibi tartistilar. Cunku amac NBA!

Bu arada ben hala duzgun bir aciklama goremiyorum... Keske laf sokmaya calisacagina, daha bir tartismaya girsen.

Neyse, senin yaptigini yapmayacagim, tufaya dusmek yok, konuya geri donuyorum;

”Chris Paul almalı” deyince oluyor da,biraz allayıp pullayınca mı,batıyor size laflarım anlamıyorum.
Aynen oyle... Chris Paul'un almasi gerektigini dusunuyorum mesela ben de. Ama gidip te "Cunku Nash'i gecti" gibi bir arguman koymuyorum ortaya. Diger Chris Paul destekcileri de koymadi. Yani evet, yanlis allanip pullandigindan oturu batiyor.

Hepsini geçtim gelip “bilmem kaç blok,bilmem kaç asist önde” istatistikleri bir kenara bırakın deyip sonra “Doğu’dan anca NBA finali kadar gelebilen takımların yıldız oyuncuları bu ödülü almış” gibi saçma-sapan istatistikler verirsen kendinle çelişirsin.Ne yani Kidd bu takımı sonunculuktan alıp,iki kez final oynatmadı mı?Oynattı.Takım başarısı var mıydı?Vardı.Peki niye ona verilmedi,hem de çok hak ederken?
Neresi sacmaymis? Istatistikler konusmuyor MVP yarisinda, takim basarisi konusuyor... Dedigim gibi; en yakin ornegi 2006'daki Kobe-Nash olayidir. Lebron'un almamasi gerektigi icin bunlari soyledim, hala da ayni fikirdeyim. Cavs basarili degil, Lebron basarili, sonuc Lebron MVP olmamali.

Bu gorusumu de o istatistiklerle destekledim; NBA'de Dogu'dan MVP olan oyunculara bakildiginda hepsinin takimi basarili olmus, hem normal sezonda hem de Playoff'larda. Haa sana neden sacma geldigini anlayamadim... Takim basarisini dogrudan kanitlayan bir istatistik bu. Kendimle celismem gibi bir durum da yok ortada, sayi-ribaund-asist gibi istatistiklerle, bu tip istatistikleri bir tutuyorsan da diyecek bir sey bulamam.

Bir de soyle bir durum var, MVP odulleri Playoff'larin ilk turunda aciklaniyor, yani finale tasimakla alakasi yok odulun. Ben o istatistigi vererek Normal sezondaki basarilarini kastetmistim, anlayamamissin. Bu yuzden de Kidd'in takimini 2 kere finale cikarmasi bir sey ifade etmiyor... Tabii olaya at gozluguyle olunuyor, cunku sadece Kidd'e bakarak MVP odulunu sorgulayamassin. Bati'daki Shaq-KG-Duncan gibi isimlerin de istatistiklerini, takimlarinin basarilarini goz onunde bulundurmalisin ki ondan zaten Kidd alamadi odulu. Yani haketmedi, odulu de almadi, bahsi bile gecmedi oyle bir tartismanin.

Hakeza Detroit elli kere doğu finaline geldi,onlar da iki kez NBA’de final oynadı.Ne diye Billups’a o muhteşem sezon sonunda ödül verilmedi?Takım başarısı da varken…Hatta şu anda Doğu’yu geçtim,NBA 1.si Boston Celtics’in oyuncusu Garnett’in adı niye diğerlerinden daha az geçiyor bu ödülün alınmasında?Kim garanti edebilir ki NBA finalinde yer almayacaklarını?Ya da adamlar “Aa bu adam NBA finali oynatır buna verelim” mi diyecekler?Ne yani Doğu’yu geçtim Batı’yı niye konuşmuyoruz?Batı’daki oyuncular daha mı çok hak ediyordu,yoksa bu oyunculara “kıyım” mı yapıldı?Nash&Nowitzki ödülleri alırken takımlarını NBA finaline mi taşıdılar?
Tekrarlamama gerek yok sanirim, Kidd'deki durum bunun icin de gecerli, carpitmana gerek yok.

KG'nin adi neden daha az geciyor demissin... Oysa benim onceki mesajlarimi okumamissin, sana onerim bir git oku. Zira Lebron'u eklemedigim listemde, Chris Paul-Kobe ve KG bulunuyordu. Hatta su cumleyi de sarfetmistim mesajimin sonunda, "KG biraz daha bencil oynasaydi, rahatlikla gotururdu bu odulu ama belki de basarili olmalarinin sebebi bu."

Kisacasi, carpitmaya doyum olmuyor. Takim basarisinin onemini gormezden mi gelmeye calisiyorsun, benimle oynamaya mi calisiyorsun bilemem ama ciddi bir yanlislik var ortada. Su KG olayi da bunun tam kaniti aslinda. Celtics basarili, hem de acayip basarili... Ama Perkins neden MVP olmuyor? Bunu da sorgula lutfen, senden beklerim. Benim dedigim "2 sayi, 3 ribaund daha fazla yapiyor" gibi istatistiklerin yapilmamasi gerektigi. Ama sen gelmis en basarili takimin, en one cikan oyuncusu neden olmuyor o zaman diyorsun. Ah...

Hala da bir yanit bekliyorum acikcasi... "Chris Paul almali, adam her konuda Nash'i gecti" sozunu anlayamadim hala. Ne lafini carpitiyorum, ne de sacma bir sey koyuyorum ortaya. Su sozunun gectigi mesaji elestirdigim icin bu kadar sinirleniyorsan, harbi yazik benim halime. Madem bu kadar sinirleniyorsun, acikla su sozunun ne anlama geldigini.

Bir diğer sebep ise konuyu çarpıtman;Ben diyorum ki “Nash zamanında 2 kez bu ödülü aldıysa,Paul’e bu sene ödülü vermeliler.Artı Paul,ona oy vermeyen yazarlardan 100.000$ nakit almalıdır” (mecazi anlamda) diyorum.Ne var bunda anlaşılmayacak,çarpıtılacak,Farsça mı konuşuyorum ben?(şimdi sen Farsça’yı da biliyorsundur…Aman aman bu lafımı geri alayım da)Bir de şunu anlamadım,ben “kesin alacak” mı demişim,yoksa “o adam yaptıysa bu alasını yapıyor,bence almalı” mı demişim?Farkı kestiremiyorsan ee atlama her şeye o zaman kardeşim.
Benim yanlis anladigim yok, "kesin alacak" demenle "almali" demen arasinda bir fark da yok, hicbir seyi degistirmez o fark. Ortaya duzgun bir neden koymamissin, ister almali de ister alacak de... "Nash aldi, Chris Paul onu gecti, o yuzden almali" yorumunu elestirdim, hala da elestiriyorum, hala da duzgun bir yanit alabilmis degilim.

Paul Nash'i gecti diye, odulu neden alsin? Zira KG-Kobe-Lebron ve diger oyuncular da gecebilir Nash'i, degil mi? Ayrica Nash'le Paul'u PG klasmaninda karsilastiriyorsun, illa PG mi olmak gerek MVP olabilmek icin... Yani ister almali de, ister alacak de, yanlis bir yonerge koymussun ortaya. Yoksa ben de Paul'un almasi gerektigini dusunuyorum.

Bakın ikinizi de tanıyorum.Birbirinizin üzerine çıkma ya da "giydirme" gibi bir niyetiniz olmadığını da biliyorum.Tekrar söylüyorum,olay basketbol sınırları içerisinde kalsın,kişiselleşmesin.
Sirf sana degil de Salih agabey, tum foruma bir aciklama yapmak istiyorum... Zira karsimdaki sahis yuzunden gelinen nokta icler acisi. Sonunda suclu olan da ben olacagim, haksiz yere, bir dur demek lazim.

Ben sana saygili davranmisim... Duzgunce yorumuna elestirimi yazmisim. Elestirim sacma degil, gayet duzgun bir elestiri. Sana " 'Can Cetin' adli uye" seklinde hitap etmisim. Nedir peki bu ofke? Ne yaptim sana yahu? Bu kadarina da pes yani.

Soyut seyler icin hesap soruyorsun bana, olmuyor. Tek bir kanitin dahi yok, tek bir yanlis dahi yapmamisim sana su tartismada, ne "kuyruk acisi"ndan bahsediyorsun sen? Benim burada nefret ettim 1-2 insan var mesela, ki kendilerini bilirler, neden onlarla tartismam olmadi peki? Hani madem benim isim kuyruk acisini cikartmak, nefretimi kusmak, neden o sahislarla tartismam olmadi?

Komik durumdasin, komik! Deger vermedigim, adini gordugumde kim oldugunu hatirlayamadigim bir insansin ve gelmis bana hesap soruyorsun su sekilde, kuyruk acisi filan diyorsun. Kendini bu kadar yuksekte gorme. "Evren-Kainat vs Can Cetin" filan gibi bir durum olusturuyorsun. Huseyin'e de yaptin aynisini gecen, Tugay'a da... Hangi tartisma oldugunu hatirlamiyorum ama sana karsi geldiler diye onlara da tafra atmistin. Nerede, neden oldugumuzun farkinda degilsin sanirim... Hatirlatayim; burada basket tartisilir, tartismalar bir sonucla bitmez, herkesin de kendine ozgu bir gorusu vardir. Ama sen, seninle farkli goruste olanlarla kavga ediyorsun.

Umarim biraz dusunursun, gozundeki perdeyi kaldirirsin ve normalce tartismaya devam edersin.

Bu arada sakin baskasina da boyle davranma, benim davrandigim kadar sakin davranmayacaklardir... Yok ismini duzgun yazabilmek adina Turkce karakterleri kopyala yapistir yontemine basvuracakmisim. Babanin usagi mi var karsinda? Heeeeee sonra kopyala-yapistir'i anlamazmisim ben, copy-paste'i anlarmisim. Ingilizce ustadi oldugumu mu soyledim bir yerde? Yok Farsca konusmuyormussun ama ben Farsca bilebilirmisim. Benim kalemim bir gun kirilacakmis.

NOT: Olayi kisisellestiren ben degildim, bu mesajimi da oyle algilamayin. Bazi seylerin acikliga kavusmasi gerekiyordu, kavustugunu umut ediyorum. Herkesden de ozur dilerim. Yanlis insanla tartismaya girdigim ve NBA'in disina -zorunlu olaraktan- ciktigim icin.
« Yanıtla #112 : 06 Nisan 2008, 13:23:28 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

Zamanında savumanın 'S'sini yapmayıp Nash bu ödülü 2 kere aldıysa,Nash'den istatistik olarak aşağıda kalmayıp,daha az potansiyelli oyucuları yıldız yaptıysa (Amare mi,West mi?Peja mı,Marion mı?JJ mi,Mo-Pete mi?) bununla da yetinmeyip hem skor,hem de savunma anlamında '2 kez' ödül almış Nash'den iyiyse,takımın durumu da kimsenin ummadığı kadar mükemmelse;tabi ki Chris Paul alacaktır,almalıdır.He ödül için oy verenler Kobe için 2006 yılı diyetini,bu sene ödeyecekse yapacak bir şey kalmayacak tabi ki.Ne kadar konuşsak boş...

Paul Nash'i gecti diye, odulu neden alsin

Çünkü Nash zamanında Paul'den daha az iş yaparak bu ödülü aldı.Bende diyorum ki o,o zaman aldıysa bu da,bu zaman almalıdır.Ayrıca Kobe,Lebron geçemez mi demişim ben!!!Sana yaptıkları "iş"in ikisininde aynı olduğunu anlatmaya çalışıyorum.(Kötü takımı alıp,potansiyeli olan ama sahaya yansıtamayan oyuncuları ayağa kaldırıp Batı'yı birinci veya ikinci bitirmek)Sen KG'nin PP Ve Ray Ray'li Boston'da yaptığıyla,Kobe'nin Gasol'lü Lakers'la yaptığıyla bu durumu bir tutuyorsan garip yani...

Heee, senin yakindigin nokta ise "az giriyorum ama hep benle tartisiyorsun". Anlayamiyorum... Conrad'a, Flash'e, KE'ye, NYK'ye, lordapo'a, Kq5'a, Daglar'a ve daha bilimum kisiye karsi geldim suana kadar.(bkz. Gonderdigim mesaglar) Peki neden bu kadar aliniyorsun? Aglamak bu degil mi? Tartismaya devam etsene... Eger KE-NYK yerinde olsaydin, cidden kafayi yerdin, zira baya bir basketbol tartismalarina girdim kendileriyle. Ama bir kere bile cikip "Yaaaa neden boyle yapiyorsun ama ben az giriyorum, hep benle tartisiyorsun, eksisozluk zart zurt, bak benim imzam laf sokar, sen kopyala-yapistir bilmezsin, copy-paste bilirsin, Farsca da bilirsin" filan demediler, adam gibi tartistilar. Cunku amac NBA!

Bu arada ben hala duzgun bir aciklama goremiyorum... Keske laf sokmaya calisacagina, daha bir tartismaya girsen.

Bende girdim defalarca zamanında neredeyse senin yaşın kadar...Bi b.ktan haberin olmadan konuşma istersen.He 1 sayfa açıklama yapmışım anlamıyorsan,körsen senin sorunun ne diyeyim.

NYK ve KE'nin yerinde olsam cidden yerdim katılıyorum burada sana.Yerdim çünkü böyle saçma sapan hiç bir olgu barındırmayan biriyle tartışmak bana koyardı açıkçası.Birde ben hele hele anlatıp anlatıp ısrarla karşındakinin seni anlamaması...

Neresi sacmaymis? Istatistikler konusmuyor MVP yarisinda, takim basarisi konusuyor... Dedigim gibi; en yakin ornegi 2006'daki Kobe-Nash olayidir. Lebron'un almamasi gerektigi icin bunlari soyledim, hala da ayni fikirdeyim. Cavs basarili degil, Lebron basarili, sonuc Lebron MVP olmamali.

Bu gorusumu de o istatistiklerle destekledim; NBA'de Dogu'dan MVP olan oyunculara bakildiginda hepsinin takimi basarili olmus, hem normal sezonda hem de Playoff'larda. Haa sana neden sacma geldigini anlayamadim... Takim basarisini dogrudan kanitlayan bir istatistik bu. Kendimle celismem gibi bir durum da yok ortada, sayi-ribaund-asist gibi istatistiklerle, bu tip istatistikleri bir tutuyorsan da diyecek bir sey bulamam.

Bir de soyle bir durum var, MVP odulleri Playoff'larin ilk turunda aciklaniyor, yani finale tasimakla alakasi yok odulun. Ben o istatistigi vererek Normal sezondaki basarilarini kastetmistim, anlayamamissin. Bu yuzden de Kidd'in takimini 2 kere finale cikarmasi bir sey ifade etmiyor... Tabii olaya at gozluguyle olunuyor, cunku sadece Kidd'e bakarak MVP odulunu sorgulayamassin. Bati'daki Shaq-KG-Duncan gibi isimlerin de istatistiklerini, takimlarinin basarilarini goz onunde bulundurmalisin ki ondan zaten Kidd alamadi odulu. Yani haketmedi, odulu de almadi, bahsi bile gecmedi oyle bir tartismanin.

Siyah-Kalın yer için "yuh" demek istiyorum.Senin bir şeyden haberin olmadığının tescilli belgesidir bu.Kidd 2002'de o salak takımı Doğu birincisi yaptı.Takım başarısı vardı.82 maçın 82'sinde de oynamıştı.İstatistikleri tavan yapmıştı.Halen tartışılır bu konu.Duncan'a neden verildi diye...Sen neden bahsediyorsun kuzum?2003'te Doğu'daki yerlerini,Pistons'a bıraktı Nets ama gene NBA finaline kadar geldiler.Ne diye gene vermediler Kidd'e?

Hadi onları hatırlamıyorsun,geçen sene Lebron takımı ikincilikten soktu,istatistikleri de iyiydi neden geçen sene ona verilmedi ödül?Billups 2006 yılında takım başarısı da en üst seviyedeyken ve en az Nowitzki kadar hak etmişti,niye Billups'a gitmedi ödül?Bunların cevabını ver ondan sonra Doğu'dan MVP çıkmıyor takım başarısı gibi saçma sapan istatistikler atma önüme yemezler...Yiyenler olur ama bu ben değilim wink

Bir de soyle bir durum var, MVP odulleri Playoff'larin ilk turunda aciklaniyor, yani finale tasimakla alakasi yok odulun. Ben o istatistigi vererek Normal sezondaki basarilarini kastetmistim, anlayamamissin.
Bende Billups ve Kidd'de normal sezondan bahsediyordum zaten.Git biraz araştır oku sonra tekrar gel istersen. wink Sen "finale kadar taşıyanlara vermişler" deyince bunlarda hem normal sezonda birinci hem de NBA finaline çıkardılar dedim,al birde buradan yak...

Neyse, senin yaptigini yapmayacagim

Komik durumdasin, komik!

Huseyin'e de yaptin aynisini gecen, Tugay'a da...Hangi tartisma oldugunu hatirlamiyorum ama sana karsi geldiler diye onlara da tafra atmistin. Nerede, neden oldugumuzun farkinda degilsin sanirim...

Bu arada sakin baskasina da boyle davranma, benim davrandigim kadar sakin davranmayacaklardir...

Benim kalemim bir gun kirilacakmis.

Kalın-İtalik yer:Yapamazsın zaten,herkes Can Çetin olsaydı ohoo...

Kalın yer:Sende değil seni bana karşı böyle konuşturanda kabahat,devam et devam...

Kalın-Kırmızı yer:Orası seni hiç bağlamaz her şeyi karıştıracaksan böyle...İkisi de yönetimden,msnden arkadaşım.Ben kardeşim dediğim adamla küfürleşirimeye varan tartışma da yaşarım,orası beni ve karşımdakini bağlar,seni değil.Ayrıca oranın konusu,durumu apayrıydı ve içimizde hallettik en azından ben öyle görüyorum.

Kalın-Mavi:Asıl sen başkasıyla benim gibi laf dalaşına girme yersin lafını oturursun aşağı...

Kalin-Yeşil:Senin kalemini er ya da geç ben kıracağım.He olmazsa anlayacağım ki;benim dediklerimin bir faydası ve önemi yok.Ondan sonra da yapacağım şey belli.İlk başta kendi kalemimin kırılmasını isteyeceğim,bu kadar basit...

Hadi eyvallah

« Son Düzenleme: 06 Nisan 2008, 13:33:35 Gönderen: Can Çetin » Logged
« Yanıtla #113 : 06 Nisan 2008, 13:43:00 »
lordapo
| Knickerbocker |
Yönetici
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Ulan elin conileri için millet birbirine giriyor helal olsun size,12 senedir bu işi aşk ve şevkle
takip ediyorum ama saolsun yeni jenerasyon bazı konuları kan davası haline getirmeye bayılıyor.
Bence sorun şu isteyen bana katılır isteyen katılmaz,can ve ty benden daha fazla aşkla bağlanmış lar inandıklarına bunların üstüne utku,flash ve bende olaya dahil olunca iyicene gerginlik doğdu bence sorun şu frekans uyuşmuyor.Neden siz ikiniz haricinde nerdeyse a4 kağıdı dolduran kim  var ve açıkcası yazdıklarını okuyunca bende direk cumhuriyet okumuş etkisi yaptı.
  Sonuç olarak herkez kendine göre haklı salih güzel demiş olayı kişiselleştirmeyin diye şunun
şurasında 10 gün sora regular season bitcek play off başlıcak mvp seçilcek sezon içindeki sora
şudur budur diye başlıcaz seçenlere laf etmeye aşk ı nefrete çevirmeyin yoksa ateşi sizide yakar
cayır cayır anlayana....

« Yanıtla #114 : 06 Nisan 2008, 13:46:32 »
the_apo_1
_ThE__ThUG_
Yönetici
Superstar

Bize İlk turu geçirecek adam :-D

Üyelik Bilgileri WWW

Kabak tadı vermeye başladı valla olay....Mvp konuşmalarınız yorumlarınız güzel okuyorum,takip ediyorum ikinizide....
Ama artık birbirinize laf atmaktan vazgeçin...
« Yanıtla #115 : 06 Nisan 2008, 13:56:02 »
Nihat Emre
Go Sonics Go Durant and Green
All-Star

Aşkımmmmm!!!!!!!!!

Üyelik Bilgileri WWW

Bakın bunu ciddi olarak söylüyorum, foruma herhangi bir mesaj yollarken, Ty adlı arkadaşın bunu görüp görmeyeceğini hesaba katıyorum. grin Ha bunu hakaret olarak algılamayın, basketbol konusunda bilgisi var ve tartışmak güzel oluyor onla. Fakat sadece NBA konusunda. İş kişiselleşirse olay değişir. Onun dışında tartışma güzeldi fakat iş kişiselleşti.

« Yanıtla #116 : 06 Nisan 2008, 14:00:42 »
KE-Billz
Arthur Antunes Coimbra
Admin
MVP

Henüz Her Şey Bitmedi

Üyelik Bilgileri WWW

MVP benim..

Kişiselleştirmenize gerek yok olayı yani..Stern'le anlaştık..
« Yanıtla #117 : 06 Nisan 2008, 14:02:29 »
BuckéYé
Mad ''Sexy'' Buck
All-Star

Üyelik Bilgileri

MVP benim..

Kişiselleştirmenize gerek yok olayı yani..Stern'le anlaştık..

zauhzuahuza Cheesy Cheesy Cheesy

saçmalamak istiyoru mbu mesajın üstüne... D: Cheesy

bugünkü maçı bile izlemem belki Cheesy
Allah napmasın KE ya.. Cheesy
« Yanıtla #118 : 06 Nisan 2008, 14:09:20 »
KE-Billz
Arthur Antunes Coimbra
Admin
MVP

Henüz Her Şey Bitmedi

Üyelik Bilgileri WWW

Çağatay ve Can yani ikinizide zevkle okurum..İkinizlede özelde ya da forumda basketbol konuşmaktan zevk alırım..
İkinizinde bilgisine tek laf etmem..Edene de müdahale ederim bu kadar diyeyim..

Ancak olay bir nevi kişiselleşiyor..Ve bu dışarı ego tatmini gibi yanısıyor..Kimin haklı ya da haksız olduğunu tartışmıyorum zira bu tip forum topiclerinde haklı ya da haksız göreceli kavramlardır..

Çağatay'a doğru gelen başkasına yanlış, Can'a doğru gelen başkasına yanlış gelebilir..Burda sadece fikirler üzerinden tartışsak daha sağlıklı olur..
« Yanıtla #119 : 06 Nisan 2008, 14:21:46 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri