Anlamiyorum seni cidden; varsa bir sorunun, dile getir. Ben neden senden nefret duyacakmisim? Nerede karsilastik NBATR disinda? Senle nasil bir gecmisimiz oldu? Neden kuyruk acisi cekiyormusum?
Benim normal attigim bir mesaj var ortada, sen de gelmis celalleniyorsun, olayi kisisellestiriyorsun. Sinirlendigim nokta bu! NBA'e odaklanmak yerine bana odaklaniyorsun... Oysa ben gayet masum bir sekilde tartisma baslattim, emin ol nickine bakarak tartisma baslatmam.
Heee, senin yakindigin nokta ise "az giriyorum ama hep benle tartisiyorsun". Anlayamiyorum... Conrad'a, Flash'e, KE'ye, NYK'ye, lordapo'a, Kq5'a, Daglar'a ve daha bilimum kisiye karsi geldim suana kadar.(bkz. Gonderdigim mesaglar) Peki neden bu kadar aliniyorsun? Aglamak bu degil mi? Tartismaya devam etsene... Eger KE-NYK yerinde olsaydin, cidden kafayi yerdin, zira baya bir basketbol tartismalarina girdim kendileriyle. Ama bir kere bile cikip "Yaaaa neden boyle yapiyorsun ama ben az giriyorum, hep benle tartisiyorsun, eksisozluk zart zurt, bak benim imzam laf sokar, sen kopyala-yapistir bilmezsin, copy-paste bilirsin, Farsca da bilirsin" filan demediler, adam gibi tartistilar. Cunku amac NBA!
Bu arada ben hala duzgun bir aciklama goremiyorum... Keske laf sokmaya calisacagina, daha bir tartismaya girsen.
Neyse, senin yaptigini yapmayacagim, tufaya dusmek yok, konuya geri donuyorum;
”Chris Paul almalı” deyince oluyor da,biraz allayıp pullayınca mı,batıyor size laflarım anlamıyorum.
Aynen oyle... Chris Paul'un almasi gerektigini dusunuyorum mesela ben de. Ama gidip te "Cunku Nash'i gecti" gibi bir arguman koymuyorum ortaya. Diger Chris Paul destekcileri de koymadi. Yani evet, yanlis allanip pullandigindan oturu batiyor.
Hepsini geçtim gelip “bilmem kaç blok,bilmem kaç asist önde” istatistikleri bir kenara bırakın deyip sonra “Doğu’dan anca NBA finali kadar gelebilen takımların yıldız oyuncuları bu ödülü almış” gibi saçma-sapan istatistikler verirsen kendinle çelişirsin.Ne yani Kidd bu takımı sonunculuktan alıp,iki kez final oynatmadı mı?Oynattı.Takım başarısı var mıydı?Vardı.Peki niye ona verilmedi,hem de çok hak ederken?
Neresi sacmaymis? Istatistikler konusmuyor MVP yarisinda, takim basarisi konusuyor... Dedigim gibi; en yakin ornegi 2006'daki Kobe-Nash olayidir. Lebron'un almamasi gerektigi icin bunlari soyledim, hala da ayni fikirdeyim. Cavs basarili degil, Lebron basarili, sonuc Lebron MVP olmamali.
Bu gorusumu de o istatistiklerle destekledim; NBA'de Dogu'dan MVP olan oyunculara bakildiginda hepsinin takimi basarili olmus, hem normal sezonda hem de Playoff'larda. Haa sana neden sacma geldigini anlayamadim... Takim basarisini dogrudan kanitlayan bir istatistik bu. Kendimle celismem gibi bir durum da yok ortada, sayi-ribaund-asist gibi istatistiklerle, bu tip istatistikleri bir tutuyorsan da diyecek bir sey bulamam.
Bir de soyle bir durum var, MVP odulleri Playoff'larin ilk turunda aciklaniyor, yani finale tasimakla alakasi yok odulun. Ben o istatistigi vererek Normal sezondaki basarilarini kastetmistim, anlayamamissin. Bu yuzden de Kidd'in takimini 2 kere finale cikarmasi bir sey ifade etmiyor... Tabii olaya at gozluguyle olunuyor, cunku sadece Kidd'e bakarak MVP odulunu sorgulayamassin. Bati'daki Shaq-KG-Duncan gibi isimlerin de istatistiklerini, takimlarinin basarilarini goz onunde bulundurmalisin ki ondan zaten Kidd alamadi odulu. Yani haketmedi, odulu de almadi, bahsi bile gecmedi oyle bir tartismanin.
Hakeza Detroit elli kere doğu finaline geldi,onlar da iki kez NBA’de final oynadı.Ne diye Billups’a o muhteşem sezon sonunda ödül verilmedi?Takım başarısı da varken…Hatta şu anda Doğu’yu geçtim,NBA 1.si Boston Celtics’in oyuncusu Garnett’in adı niye diğerlerinden daha az geçiyor bu ödülün alınmasında?Kim garanti edebilir ki NBA finalinde yer almayacaklarını?Ya da adamlar “Aa bu adam NBA finali oynatır buna verelim” mi diyecekler?Ne yani Doğu’yu geçtim Batı’yı niye konuşmuyoruz?Batı’daki oyuncular daha mı çok hak ediyordu,yoksa bu oyunculara “kıyım” mı yapıldı?Nash&Nowitzki ödülleri alırken takımlarını NBA finaline mi taşıdılar?
Tekrarlamama gerek yok sanirim, Kidd'deki durum bunun icin de gecerli, carpitmana gerek yok.
KG'nin adi neden daha az geciyor demissin... Oysa benim onceki mesajlarimi okumamissin, sana onerim bir git oku. Zira Lebron'u eklemedigim listemde, Chris Paul-Kobe ve KG bulunuyordu. Hatta su cumleyi de sarfetmistim mesajimin sonunda, "KG biraz daha bencil oynasaydi, rahatlikla gotururdu bu odulu ama belki de basarili olmalarinin sebebi bu."
Kisacasi, carpitmaya doyum olmuyor. Takim basarisinin onemini gormezden mi gelmeye calisiyorsun, benimle oynamaya mi calisiyorsun bilemem ama ciddi bir yanlislik var ortada. Su KG olayi da bunun tam kaniti aslinda. Celtics basarili, hem de acayip basarili... Ama Perkins neden MVP olmuyor? Bunu da sorgula lutfen, senden beklerim. Benim dedigim "2 sayi, 3 ribaund daha fazla yapiyor" gibi istatistiklerin yapilmamasi gerektigi. Ama sen gelmis en basarili takimin, en one cikan oyuncusu neden olmuyor o zaman diyorsun. Ah...
Hala da bir yanit bekliyorum acikcasi... "Chris Paul almali, adam her konuda Nash'i gecti" sozunu anlayamadim hala. Ne lafini carpitiyorum, ne de sacma bir sey koyuyorum ortaya. Su sozunun gectigi mesaji elestirdigim icin bu kadar sinirleniyorsan, harbi yazik benim halime. Madem bu kadar sinirleniyorsun, acikla su sozunun ne anlama geldigini.
Bir diğer sebep ise konuyu çarpıtman;Ben diyorum ki “Nash zamanında 2 kez bu ödülü aldıysa,Paul’e bu sene ödülü vermeliler.Artı Paul,ona oy vermeyen yazarlardan 100.000$ nakit almalıdır” (mecazi anlamda) diyorum.Ne var bunda anlaşılmayacak,çarpıtılacak,Farsça mı konuşuyorum ben?(şimdi sen Farsça’yı da biliyorsundur…Aman aman bu lafımı geri alayım da)Bir de şunu anlamadım,ben “kesin alacak” mı demişim,yoksa “o adam yaptıysa bu alasını yapıyor,bence almalı” mı demişim?Farkı kestiremiyorsan ee atlama her şeye o zaman kardeşim.
Benim yanlis anladigim yok, "kesin alacak" demenle "almali" demen arasinda bir fark da yok, hicbir seyi degistirmez o fark. Ortaya duzgun bir neden koymamissin, ister almali de ister alacak de... "Nash aldi, Chris Paul onu gecti, o yuzden almali" yorumunu elestirdim, hala da elestiriyorum, hala da duzgun bir yanit alabilmis degilim.
Paul Nash'i gecti diye, odulu neden alsin? Zira KG-Kobe-Lebron ve diger oyuncular da gecebilir Nash'i, degil mi? Ayrica Nash'le Paul'u PG klasmaninda karsilastiriyorsun, illa PG mi olmak gerek MVP olabilmek icin... Yani ister almali de, ister alacak de, yanlis bir yonerge koymussun ortaya. Yoksa ben de Paul'un almasi gerektigini dusunuyorum.
Bakın ikinizi de tanıyorum.Birbirinizin üzerine çıkma ya da "giydirme" gibi bir niyetiniz olmadığını da biliyorum.Tekrar söylüyorum,olay basketbol sınırları içerisinde kalsın,kişiselleşmesin.
Sirf sana degil de Salih agabey, tum foruma bir aciklama yapmak istiyorum... Zira karsimdaki sahis yuzunden gelinen nokta icler acisi. Sonunda suclu olan da ben olacagim, haksiz yere, bir dur demek lazim.
Ben sana saygili davranmisim... Duzgunce yorumuna elestirimi yazmisim. Elestirim sacma degil, gayet duzgun bir elestiri. Sana " 'Can Cetin' adli uye" seklinde hitap etmisim. Nedir peki bu ofke? Ne yaptim sana yahu? Bu kadarina da pes yani.
Soyut seyler icin hesap soruyorsun bana, olmuyor. Tek bir kanitin dahi yok, tek bir yanlis dahi yapmamisim sana su tartismada, ne "kuyruk acisi"ndan bahsediyorsun sen? Benim burada nefret ettim 1-2 insan var mesela, ki kendilerini bilirler, neden onlarla tartismam olmadi peki? Hani madem benim isim kuyruk acisini cikartmak, nefretimi kusmak, neden o sahislarla tartismam olmadi?
Komik durumdasin, komik! Deger vermedigim, adini gordugumde kim oldugunu hatirlayamadigim bir insansin ve gelmis bana hesap soruyorsun su sekilde, kuyruk acisi filan diyorsun. Kendini bu kadar yuksekte gorme. "Evren-Kainat vs Can Cetin" filan gibi bir durum olusturuyorsun. Huseyin'e de yaptin aynisini gecen, Tugay'a da... Hangi tartisma oldugunu hatirlamiyorum ama sana karsi geldiler diye onlara da tafra atmistin. Nerede, neden oldugumuzun farkinda degilsin sanirim... Hatirlatayim; burada basket tartisilir, tartismalar bir sonucla bitmez, herkesin de kendine ozgu bir gorusu vardir. Ama sen, seninle farkli goruste olanlarla kavga ediyorsun.
Umarim biraz dusunursun, gozundeki perdeyi kaldirirsin ve normalce tartismaya devam edersin.
Bu arada sakin baskasina da boyle davranma, benim davrandigim kadar sakin davranmayacaklardir... Yok ismini duzgun yazabilmek adina Turkce karakterleri kopyala yapistir yontemine basvuracakmisim. Babanin usagi mi var karsinda? Heeeeee sonra kopyala-yapistir'i anlamazmisim ben, copy-paste'i anlarmisim. Ingilizce ustadi oldugumu mu soyledim bir yerde? Yok Farsca konusmuyormussun ama ben Farsca bilebilirmisim. Benim kalemim bir gun kirilacakmis.
NOT: Olayi kisisellestiren ben degildim, bu mesajimi da oyle algilamayin. Bazi seylerin acikliga kavusmasi gerekiyordu, kavustugunu umut ediyorum. Herkesden de ozur dilerim. Yanlis insanla tartismaya girdigim ve NBA'in disina -zorunlu olaraktan- ciktigim icin.