Spekülasyona açık bir maçtı. Adelman maçtan sonra faul olaylarını epey eleştirmişti, hakemlerin Lakers tarafında olduğunu filan belirtmişti de asıl önemli olan maçta verilen 40 tane faul değildi. Primeında bir Shaq birçok playoff maçında benzer sayıda faul aldı(bkz:hack a shaq), kaldı ki o maçta Shaq'a yapılan faullerde tartışma yoktu. Asıl tartışma yaratan Lakers son hücumu kullanırken(1 sayı gerideyken) Bryant'ın Bibby'e yapmış olabileceği(verilmeyen) fauldü, Bibby'nin burnu filan kanamıştı- ki bence fauldü.
Donaghy güvenilirliği olmayan bir adam. Doğru söylüyor olabilir fakat bana kuyruk acısı var da bu nedenle NBA'i suçluyor gibi geliyor. Lakers-Kings maçı da başta belirttiğim gibi spekülasyona çok açıktı, bu nedenle suçlamalara çok uygundu. Sanıyorum gerçeği asla bilemeyeceğiz fakat gerçek olduğu kanıtlanırsa, beni yaralayan Lakers'ın kazandığı şampiyonluğun bu şekilde gelmesinden çok NBA'in gözümdeki güvenilirliğini ve değerini yitirmesi olur.
2. bölümdeki giriş cümlen zaten böyle bir şey olsa bile (Var demiyorum, olsa bile) kaynağının güvenirliliği sorgulanırken havada kalan bir iddia oluyor. Donaghy kadar benim için Bavetta'nında sicili parlak değil. Geçmişte yönettiği bazı final serilerinde garip kararları ve ayyam yaptığı gerçek. En azından benim için öyle.
Kings - Lakers serisindeki iddialara gelince o maçı bende hatırlıyorum. Hakem rüzgarı Lakers'tan yana gibiydi ama kimsenin aklına bu tip birşey gelmemiştir. Şimdi her ne kadar Donaghy, sorgulanan biri olsada insanın kafası karışıyor. Birde durup dururken ne diye bu maçı örneklendirsin o da ayrı bir soru işareti.