|
Ilkkan
|
Yalnız maçlar 3 ' e 3 oynanmadığı için '' hangisi daha çok iş yapar ? '' gibi bir şey tam olarak doğru değil . Mesela Houston 3 ' lüsünün yanında daha Shane Battier , Luis Scola gibi oyuncular var , yani 5 kişi ile oynanıyor maç sonuçta , diğer adamların yapacağı da katkı elbet takıma yansayacaktır . Bu adamlar bir şey yapmazsa atıyorum bu takım 5 . olur , yaparlarsa 3 . olur - 2 . olur vesaire . Ama '' hangileri daha iyi performans gösterir ? '' denirse , değişir . O zaman sorunun gerçek hali ortaya çıkar , sonuçta üçlüleri tartışacağız . Takımları değil . Evet , öncelikle bir bakalım üçlülerimize ,
Ben öncelikle Houston ' un yeni üçlüsü T - Mac , Yao Ming ve Ron Artest ' den çok şey bekliyorum . Yao Ming belki de şu an NBA ' in en iyi uzunu , kalın , çok uzun , inanılmaz bir el hassasiyeti , boyunun da sağladığı avantaj ile pas görüşü gibi özellikleri var bu adamın . T - Mac ise normalde gerçek bir süperstar , ama son yıllarda sakatlıklardan mı diyeyim , şanssızlıklardan mı yoksa başka bir şeyden mi tam bilemeyeceğim , gerçek T - Mac ile alakasız bir insan izliyor sahalarda . Ron Artest ise yapışkan savunmayı en güzel yapan oyunculardan biri , hırslandımı karşısındaki oyunculara çok sert davranıyor ( örnek olarak , Micheal Jordan ' ın Washington Wizards ' dayken oynadığı bir maçta belini kırması ) . Üstüne bir de mükemmel görev adamları ( hele ki Shane Battier ) . Ama her şey T - Mac ' e bağlı , artık o şanssızlığını kırıp en azından hayatında ilk defa 2 . tura çıkması lazım , çünkü artık elinde fazlasıyla fırsat var . Bu oyuncularla başka bir süperstar takımını şampiyon bile yapabilir , T - Mac ' de o süperstarlığını artık göstermesi lazım . Şu an belki de tarihin en güçlü batısına tanıklık ediyoruz ( 49 galibiyetli Golden State Warriors bile play - off dışı kaldı ) , ama Houston ' da güçlü . Hep '' böyle bir oyuncunun yüzüğü olmaması ne kadar kötü '' derdim , ama artık içimde öyle bir duygu da kalmadı , hele bu kadroyla da bir şey yapamazsa ( sakatlık çıkmazsa ) , hiç kalmayacak . T - Mac ' i biraz kötüledim ama artık kendine gelmesi lazım , şu an elinde süper bir kadro var , yine ilk turu geçememesi gibi bir olay kesinlikle kabul edilemez . Neyse , şu an için her ne olursa olsun en büyük adaylarımdan biri bu , Rox 3 ' lüsü .
Miami 3 ' lüsünden de çok şey bekliyorum , hele ki güçsüz doğuda . Kadroları şu an çok iyi . Çok yönlü 2 oyuncu var Wade ' nin yanında , birisinin çaylak olduğunu düşünürsek bu sene ondan çok şey beklememek lazım . Ama o çaylak bile çok iş görebilir . Wade yanındakileri oyuncuları kullanmayı iyi bilen oyunculardan biri . Takımda da şöyle bir dezavantaj var , uzunları yok . Önceden Shaq - Alonzo vardı , artık onlarda yok . Takıma bir uzun lazım . Uzunsuz fazla şey yapamayabilirler . En fazla final yapabilirler bu sene , o da belki . Karşılarına Boston çıkarsa , yenmelerine ihtimal vermiyorum , ama diğer takımları yenme şansları var , her ne olursa olsun . Wade ' de sağlam zaten , geçen senede sağlamdı aslında , öyle aman amanlık bir şeyi yoktu , olsaydı o maç temposunda onca maç yapamazdı . Zaten bu takımın bu sene sonuncu olduğunu düşünürsek ( Bu seneden artık alacakları bir şey olmadığından , Wade ve Marion ' u fazla yormamak için onları sezon sonuna doğru oynatmadı , NBDL ' den oyuncu getirip onları oynattı , bunda draftta 1 . sırayı alabilme hayali de rol oynamıyor değil ) , bayağı bir çıkış yakalayabilirler . 3 ' lü de iyi anlaşabilir , eğer Beasley bir sorun çıkarmazsa . Ama bu sene için Miami ' den fazla şey beklenmemeli , çünkü takım hala tam kurulmuş değil , hala çok eksik var , gelecek vaad eden oyuncuları Beasley ' nin de daha çok olgunlaşması olduğunu düşünürsek , şu an için Miami ' den fazla bir şey beklenmeyeceği anlaşılır . Tabii bu kadroyla bile azımsanmayacak işler başarmaları mümkün , ama dediğim gibi , daha zaman var .
Jermaine O ' Neal , Chris Bosh ve Jose Calderon üçlüsünden de iyi şeyler bekliyorum . Jermaine ve Chris 4 numara oynuyorlar ama Jermaine ' i bu sene büyük ihtimal pivot olarak sürecekler . Zaten rahatlıkla pivot oynayabilir , hiç bir eksiği yok , Bosh ' da 4 oynamaya devam edebilir . İkili , birbirini çok iyi tamamlayan uzunlar , birisi zayıf , atletik , hızlı ve genç bir uzun . Diğeri ise , kalın , güçlü , dayanıklı ve tecrübeli bir uzun . İkisi de birbirinin zıttı ve bu yüzden birbirlerini çok da iyi tamamlayabilirler . Jose Calderon ' da , her ne kadar kendisinden nefret etsem de , çok yetenekli bir gard ' dır . Bu ikiliyi bol bol besleyecektir , üstüne üstlük takımdaki diğer kaliteli oyuncuları da iyi besleyebilir . TJ Ford ' un gitmesiyle ona gün doğdu zaten , kendisini tam anlamıyla gösterme şansı bu ( herkes onun yeteneğini bilir ama NBA ' de bunu göstermek - gösterebilmek , ayrı bir olay ) . Takımın doğu da olması da büyük bir avantaj elbette , bu sene Orlando ' yu geçebilirler , doğu finali yapma şansları bile var , az da olsa .
Diğer 3 ' lülerden öyle aman amanlık bir çıkış beklemiyor , diğerleri de kendi çaplarında bir kaç sıra yükselecektir elbette , bazısı da olduğu yerde sayacaktır . Onlara da hafiften bir göz gezdirelim ,
Hido , Howard ve Lewis 3 ' lüsünden bir şey beklemiyorum , zaten beklemememin de nedeni belli zaten , burada 3 uzun değil en azından 2 uzun 1 kısa olması gerekiyordu , hmm peki bakalım kısa kimmiş ? Jamer Nelson tabii ki . NBA ' in en beceriksiz gardlarından birisi , beceriksizliğini de geçtim aklında '' Bizim takımda Howard denen pota altında durdurulması imkansız bir oyuncu var , sırf ona top indirsem nasıl olur ? '' gibi bir düşünce yok , geçse zaten Orlando çok iyi yerlere gelebilirdi . Howard ' da zaten öyle takım arkadaşına bağıracak , kızacak türden bir insan değil . Bu yüzden kaybediyor biraz da , tabi neredeyse kimsenin ondan nefret etmemesinin de nedeni bu . Nelson , Arroyo tarzı bir gard , yani takımında Wilt ' de olsa beslemeyecek türden , zaten görüyoruz kendisini , at havaya zaten bu adam tutar , bitirir bunu . 4 asist ortalamasıyla oynuyor bu arkadaş , haydi amatör küme takımında oynasan eyvallah , ama sen bir kısasın ve takımında Howard gibi bir uzun var . E bunu kullanabilirsin ? Değil mi ? Ama Nelson bunu yapmıyor . Bu yüzden de büyük bir eksileri var , Nelson beceriksiz diye topu Hido sürüyor genelde , ben kendisini bencil olarak görsem de Allah razı olsun yine de Howard ' a top indiriyor . Howard ' a her dakika top indirilecek diye bir şey yok , ama takımda en çok bu adamın top kullanması lazım , ama daha çok top kullananlar var . Heralde Shaq gibi olsaydı ( 2000 ' lerin Lakers ' ında hep ona top inmesini istemesi gibi ) heralde Howard daha çok top kullanırdı , burada biraz da Howard ' da da suç var gibi , ama asıl suçlu Nelson ' dur . Neyse , kısacası takımda Nelson gibi bir oyun kurucu varken , ben öyle çok şey beklemiyorum , bekleyemiyorum .
Baron Davis , Chris Kaman ve Marcus Camby - Andre Iguodala , Andre Miller ve Elton Brand - Brandon Roy , Greg Oden ve LaMarcus Aldridge , bunlarda biraz çıkış beklediklerim . Fazla bir şey yapacaklarına pek bir ihtimal vermiyorum bazı sebeplerden dolayı . Ama bunlarda oldukları yerde kalmayacaklardır elbet .
|