« : 19 Ağustos 2008, 03:35:19 » |
--
Ziyaretçi
|
Amerikan Basınında çıkan yeni tartışmalarda bu sefer 1992'deki ''Dream Team'' ile 2008'deki ''Redeem Team'' kıyaslanıyor. Yapılan anketlerde 1992 Dream Team ile 2008'deki Takım karşı karşıya gelse kim kazanır sorusunda 1992 Dream Team ağır basıyor. İşte 1992 ve 2008 kadroları. Ve yorum sizin; Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın---------------------------------- NbaTr/KE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 19 Ağustos 2008, 04:16:54 » |
|
BlacK_SmokE
|
Bi kere Dream Team'de Jordan var, onun olduğu bir takım kolay kolay yenilmeyeceği için Dream Team'e verdim oyumu. Biraz duygusal da davranmış olabilirim bilmiyorum, neyse.. Şimdiki guardlarda Kidd dışında hiçbiri yarışamaz bile Magic'le Stockton'la. Potaaltında da çok bariz üstünlükleri var Dream Team'in Malone, Barkley, Ewing, Laettner, Robinson karşında Howard, Bosh, Boozer. En başta Redeem Team'de potaaltında rotasyon eksikliği göze çarpıyor, isimlere bakınca bile aradaki fark anlaşılıyor. Kısa forvette LeBron James faktörü bana Reedem Team'in o pozisyonda daha çok üstünlük kurabileceğini düşündürdü, çünkü LeBron'un şimdiki nesile bile fazla gelen fiziği, o zamana göre çok daha fazla sorun yaratabilirdi. Şutör guardlarda Jordan, Drexler, Pippen; Wade, Kobe, Redd'e göre daha birbiriyle uyumlu oynarlar diye düşünüyorum. Tabi böyle kimin yeneceği tam net olarak anlaşılamaz ama o zaman ki başarıların neden daha kolay kazanıldığını yukarıdaki sonuçlara bağlıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 19 Ağustos 2008, 05:41:00 » |
|
Ty
|
Dream Team, apayri bir sey... Senelerdir ozlenen, istenilen seviye oldu. Kimse gecmelerini beklemiyor, imkan dahi tanimiyor. Gectiler mi, gececekler mi, asla bilemeyecegiz. Kesin olan tek sey bu.
Gunumuz basketboluyla, gecmisi kiyaslamak cok sacma geliyor bana. Istatistikler, rekorlar, oyuncu karsilastirmalari... Hepsi o donemde baskin cikan niteliklere, kurallara, taktiklere baglidir bana kalirsa. Bir Wilt'in doneminde kac tane dogrudurust uzun oyuncu vardi ki? Hele 3 saniye kurali...
Bu bakimdan sadece noksanlari tespit edebiliriz gibi geliyor bana. Dream Team'in fiziksel acidan zayifligi buyuk bir zaaftir bana kalirsa. Ne Howard gibi supuruculeri, ne Lebron gibi cakicilari , ne de Paul-Wade gibi delicileri vardi... Bird, Magic, MJ, Hakeem ve digerleri; teknik kapasiteleri yuksek olan oyuncular, hepsi de birer efsane. Ama her gun daha da hayvanilesen bir irk insanoglu ve yukarida saydiklarimi tutabilecek gucleri yoktu bence. Tam tersi, simdiki takimin ise teknik kapasitesi daha bir yetersiz. Basketbolu atletizme, guce, hayvanliga baglamaktan olsa gerek ki simdilerde ne bir Bird var ne de Magic.
Anlatmaya calistigim olay su: basketbol zamanla degisiyor... Daha saf iken, daha vucuda bagli olan bir spora donustugu kanisindayim. Bu da herhangi bir netice getirtmiyor ne yazik ki bize. Lebron iceriyi harika deler, Howard ise zorlanmadan ribaund alabilir. Ama Magic'in kusursuz top dagitimi, Bird'in sogukkanliligi ve liderligi suan kimsede yok.
Bilemeyecegiz bana kalirsa cikabilecek olasi sonucu. "Cikabilecek en iyi 2 takim" demekle yetinebiliriz herhalde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2008, 11:43:10 » |
|
fadeaway86
|
Boozer Bosh Prince Deron Redd bunların yerine daha iş yapacak isimler alınsa.. 2008 ama.. 92 kadrosunun yaptıkları ortada... o yuzden 92 diyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2008, 12:52:37 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

Sadece duvarlar Dönmez.....
|
'92 Dream Team... Bence uzun uzun değerlendirmeye gerek yok...'08 in Dream Team ayarında bir tane uzunu yok...'08 ler dört kısa oynamaya kalksalar bile fayda etmez...Ezer geçer Dream Team... Yani bir gerçek Dream Team 'in uzunlarına bakalım bir de '08 in uzunlarına...Resmen uçurum var iki grup arasında...Pota altı skorerleri, şutör uzunları zaten hepsi ayrı ribaund canavar, e Barkley, Robinson, Ewing, bunların savunmaları da tartışılmaz...D.Howard...Zamanın en güçlü en sağlam pivotu, ama o bile böyle savunmacılar arasında erir gider...Hele ki yanında sadece Bosh ve Boozer gibi bu kadrolara oranla iki pasif adam olduğunu düşünürsek...Bosh veya Boozer (!) mı savunacak Bird 'ü Robinson 'ı hele ki Malone 'u...Boozer'ın Malone la eşleştiğini düşünsenize...Oberto bile perişan ederken Boozer 'ı, Postacı ne yapar acaba...Hayata küstürür onu...  İşte kısaca uzunlarının ağır basmaları, savunma, kısalarıyla uzunların uyumu vs. derken...Bu tarihin en zekli maçını DreamTeam alır götürür...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2008, 13:55:20 Gönderen: duncan21spurs »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 19 Ağustos 2008, 13:43:02 » |
Young Rocket
NBA Oyuncusu
Live It.Every Game,Every Day...
|
Bence bu müsabakayı her daim 92'Dream Team kazanır.
O takımda:
-Jordan -Magic -Robinson -Hakeem -Stockton -Larry Bird ve daha nice efsane vardı.
2008 takımında ise uzun sorunu ağır basıyor.Sadece Dwight Howard pivot oynayabiliyor(Gerisi PF ağırlıklı) ama 92 takımı kadro derinliği açısından çok iyi ve tercihimde ağır basıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2008, 14:51:23 » |
|
ziggu
|
off deli maç olurdu ben dream team diyorum uzunlar ezer bi defa artı jordan redeem teamın şansı yok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos 2008, 19:12:54 » |
|
Eren
|
off deli maç olurdu ben dream team diyorum uzunlar ezer bi defa artı jordan redeem teamın şansı yok...
Jordan hiç yenilmedi değil mi hayatı boyunca?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 20 Ağustos 2008, 19:41:41 » |
|
Ilkkan
|
Bir kere şu an ki takımın 92 Dream Team gibi '' En iyi oyuncularımızı koyalım '' gibi bir düşüncesi yok . Bir çok insan bana kızabilir ama öyle . Sadece daha NBA ' ye adım atmamış , ileride büyük bir oyuncu olacağı düşünülen Christian Leatnerr vardı , hepsi bu . Şimdiki takım sadece gençleri alıyor , son yıllarda hep hüsrana uğrandı diye de 2 tane tecrübeli ağabeyt getirdiler takımıon başına , bunlarda Kobe ve Kidd ' dir . Onun dışında hep gençleri almaya uğraşmışlardır . Yani en basitinden 2 sene önceki şampiyona da herkes daha '' çocuk '' tu . Chris Paul desen çaylaktı , Howard sanırım 2 . yılındaydı ve 20 yaşında falandı , LeBron James ve Carmelo Anthony 22 , Dwyane Wade ' in de daha 3 . sezonu James ve Anthony gibi . Yani en büyük de heralde Joe Johnson ' dı , o da 30 bile değildi . Ondan sonraki sene 17 - 18 yaşında olup , daha NBA ' de bile oynamayan Greg Oden ve Kein Durant vardı . Yani kısacası son yıllarda iyice genleri almaya çalışıyorlardı ve bence de çok iyi yapıyorlardı . Bunun nedenlerini de şimdi biraz daha iyi görebiliyoruz , o genç oyuncular oyunlarına yeni şeyler katabilmek için , Avrupa oyun tarzına karşı oynayabilmek için ve başka şeyleri de öğrenebilmek için seçildiler . Ama atıyorum takıma bir Duncan veya Garnett seçilse , değişecek tek şey takım başarısı olurdu , yoksa Duncan veya Garnett gibi oyuncuların o yaşta daha oyunlarına bir şey katacak halleri yok , en dinamik hallerini de geçirdiler , şimdi tecrübelerini konuşturuyorlar ve gençliklerinden kalan hareketliliklerini . Yani şu an ki takımda 92 Dream Team gibi '' En iyi oyuncularımızı koyalım '' gibi bir düşünceleri yok . Yani Kobe Bryant gibi bir oyuncu bile daha geçen sene mi ne anca Milli takıma seçilebildi . Ha ama şunu da söylüyelim , bu düşünce 2000 ' lerin ilk yıllarında da vardı tabi , benim dediğim son bir kaç yılı kapsıyor . Neyse , yani takıma Duncan , Garnett , Iverson gibi isimleri bile bile koymuyorlar artık , tabi bazısının sebebi var . Duncan ' ın tam hatırlamadığım bie sebepten dolayı artık Milli Takım forması giymek istememesi gibi . Bu yüzden , şu an ki takımla Dream Team bu yüzden kıyaslanması doğru değil . Şu an ki takımın en iyileri 20 ' li yaşlarının başlarında olan oyuncular , James , Wade , Melo , Paul , Deron , Dwight ... Bir de bu sene başarı gelsin diye eklenen Kobe ve Kidd . O takımda ise en olgun zamanlarındaki oyuncular , Magic ve Bird ' ün zaten son yıllarıydı , Magic ' in zaten son yılıydı . Jordan deseniz 29 yaş civarıydı . Yani görüldüğü üzere böyle bir olay var . Bu yüzden doğru olmuyor . Oyuncuları tek tek kıyas tuttuğunda bile '' yaş farkı '' ortaya çıkıyor , diyorsunuz '' bu oyuncuda iyi ama daha kariyerini bitirmedi '' . Doğru da zaten . Eğer yaşlı - genç demeden bir takım kurulursa , o zaman karşılaştırabilirim veya bu adamlarda 92 Dream Team ' in oyuncuları gibi kariyerlerini bitirince yada en olgun dönemlerine gelince . Bir de şu Şişevski ' nin tercihi midir artık yada başka biri mi yapıyordur , mevkii sıkıntısı var . Yani gençleri alacağım diye uzun kalmadı takımda . Geçen şampiyona da James ve Melo pivot oynadı , evet kalıpları da var , boyları da idare eder ama yani bu her kısayı gard oynatmaya benziyor . Yani pivot oynamak sadece kalıp işi değil ki . Yani karşılarında Joackim Noah bile çıksa ezebilecek türde . Takımda tek pivot Howard , Bosh 'un pivot oynayacak kadar boyu var ama onda da pivot oynayabilecek kabiliyet yok . Bari Adonal Foyle ' u alsaydınız , ben Melo ve James ' i 5 numara olarak görmektense Adonal Foyle ' u görmeyi tercih ediyorum , o adam gerçek bir pivot en azından , her ne kadar eksiği olsa da . Kaldı ki bu adamlar - hele ki James - paso 4 numara oynuyorlar . Bu Kidd ' i 3 numara oynatmak gibi bir şey . Evet kalıp şu bu herşey var adamda ama , bu kadar da kasmanın bir alemi yok be ağabey ' ciğim . Dream Team ' in kadrosunda mevkii sıkıntısı hiç yoktu , adam akıllı , o zamanın en iyi uzunları alınmış , Robinson ve Ewing gibi , 4 numaradakiler yine dönemin en iyileri olan Barkley ve Malone , aman niye sayıyorum ki sonuçta biri dönemin en iyilerini alan bir kadro , öbürü ise dönemin en iyi gençlerini alan bir kadro , aynı şey değil ki . Şimdi ise tek pivot , üstüne kısa oyuncuları uzun oynatma gibi mantıksız olaylar ortaya çıkıyor . Yani Şişevski farkı var  . O zamanlar Chris Mullin ve Scottie Pippen ' ı 5 numara veya 4 numara oynatmak , yada Barkley ve Malone ' u 5 oynatma ( Malone oynuyor zaten ) . Yani kadroda sırf gençleri almalarından tutun , böyle mevkiilerde saçma kararlar alınmış bir şey de söz konusu . Aynı şey değil sonuçta .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2008, 20:07:24 » |
|
DaviD#Villa
|
Yani en büyük de heralde Joe Johnson ' dı , o da 30 bile değildi .
joe johnson 2006 yılndaki şampiyonada 25 yaşındaydı 81 doğumlu herif neyaptın abi 30 felan. o takımın en yaşlısı b.miller ve a.jamison'dı onlarda 2006'da jamison 30, b.miller 31 'di galiba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 20 Ağustos 2008, 20:09:13 » |
|
Ilkkan
|
Yani en büyük de heralde Joe Johnson ' dı , o da 30 bile değildi .
joe johnson 2006 yılndaki şampiyonada 25 yaşındaydı 81 doğumlu herif neyaptın abi 30 felan. o takımın en yaşlısı b.miller ve a.jamison'dı onlarda 2006'da jamison 30, b.miller 31 'di galiba Heralde demişim ve 30 bile değildi demişim . Yani 2 yaşında bile olsa dediğime uyuyor değil mi ?  Brad ve Jamison ' da aklıma gelmemişti , hatırlattığın için teşekkür ederim .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 21 Ağustos 2008, 16:00:57 » |
|
ziggu
|
Jordan hiç yenilmedi değil mi hayatı boyunca? yenildi ama böyle bi maçta yenilmezLER orda ben jordan cıkar yener duşunu alıp evine gider demiyorum dikkatli oku dream team büyük takım şimdi ki takımın pota altına takviyeler yapması lazım artı dream teamın savunmasıda daha sağlam bence
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 22 Ağustos 2008, 19:09:03 » |
|
wiltchamberlain
|
Bence Dream Team. O zamanki oyun stili zaten tek kelimeyle mükemmel. Redeem Team bi alan savunmasında bile hücumu tıkanabiliyorken. Dream Team'e rakip olamaz
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınI LOVE SIXERS Elton Brand WELCOME TO PHILLY
|
|
|
« Yanıtla #13 : 22 Ağustos 2008, 21:06:00 » |
|
MeaCulpa
|
Arkadaslar tamam Dream Team mükemmel bir kadroya sahipti.Olası bir macta onların kazanması da muhtemel olabilir.Ama unuttuğunuz bir sey var.Dream Team Avrupa takımlarına fark atarken güle oynaya o zaman ki Avrupa takımlarının da kalitesi belliydi.NBA'de oynayan Avrupalı oyuncu bile elle gösterilirdi.Su an icin ise Avrupa basketbolu yükseliste.Unutmayın ki Avrupa basketbolu icerisinden normal sezon ve final MVp'si olmus oyuncular ve bir sürü all-star oyuncu cıkardı. Su anki Amerika takımı eski Dream Team ile 2 3 sene sonra pek bir farkı kalmayacaktır.Sadece su anki ABD milli takımında uzun sıkıntısı mevcut.Simdi ki takımı da bu kadar kücük görmek yanlıs olacak.Hele ki rakip olamaz diyecek kadar
|
|
|
|
|
|
 CSKA FANS!!! 2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS 6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR CSKA!!!!
|
|
|
« Yanıtla #14 : 22 Ağustos 2008, 21:48:37 » |
|
TP
|
Boozer Bosh Prince Deron Redd bunların yerine daha iş yapacak isimler alınsa.. 2008 ama.. 92 kadrosunun yaptıkları ortada... o yuzden 92 diyorum
Fesupanallah... Zaten Boozer yerine Malone , Deron yerinede Stocton alınmadı 2008 kadrosuna..Sanki Barkley yerine Bosh alındı..Saydığın isimler Nba'de en iyi iş yapan isimler..Yerine diye bir şey yok..
|
|
|
|
|
|
Come Back Boozer! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
« Yanıtla #15 : 22 Ağustos 2008, 22:23:26 » |
|
fadeaway86
|
Orada demek istedigim belli.. Kobe James geliyorsa.. Pierce da gelecek.. o stil adamlar olacak.. CP ve Kidd yanında Billups olabilirdi misal.. ne malone u ne stockton ı.. mezarından Mikan'ı mı kaldıralım dedim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 23 Ağustos 2008, 08:22:51 » |
|
TP
|
Orada demek istedigim belli.. Kobe James geliyorsa.. Pierce da gelecek.. o stil adamlar olacak.. CP ve Kidd yanında Billups olabilirdi misal.. ne malone u ne stockton ı.. mezarından Mikan'ı mı kaldıralım dedim..
Pierce,Billups Ulusal takımdan aflarını istedi , nasıl olucak?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2008, 13:33:35 Gönderen: TP »
|
|
Come Back Boozer! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
« Yanıtla #17 : 23 Ağustos 2008, 17:16:18 » |
|
Eren
|
Arkadaslar tamam Dream Team mükemmel bir kadroya sahipti.Olası bir macta onların kazanması da muhtemel olabilir.Ama unuttuğunuz bir sey var.Dream Team Avrupa takımlarına fark atarken güle oynaya o zaman ki Avrupa takımlarının da kalitesi belliydi.NBA'de oynayan Avrupalı oyuncu bile elle gösterilirdi.Su an icin ise Avrupa basketbolu yükseliste.Unutmayın ki Avrupa basketbolu icerisinden normal sezon ve final MVp'si olmus oyuncular ve bir sürü all-star oyuncu cıkardı. Su anki Amerika takımı eski Dream Team ile 2 3 sene sonra pek bir farkı kalmayacaktır.Sadece su anki ABD milli takımında uzun sıkıntısı mevcut.Simdi ki takımı da bu kadar kücük görmek yanlıs olacak.Hele ki rakip olamaz diyecek kadar
Hiç sevmem yorum yapmadan katılıyorum demeyi ama katılıyorum,imzamı atarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 24 Ağustos 2008, 15:39:10 » |
--
Ziyaretçi
|
Dream Vs Redeem1992 Dream Team ve 2008 Redeem Team arasındaki istatistiksel kıyaslamalar Turnuva'nın sona ermesi ile belli oldu. İki takımda dönemlerine damga vuracak performansa imza atarken; 1992 Dream Team'in rakamları daha ağır basıyor. İki takımda 8-0'lık bir derece yaparken diğer rakamları ise şöyle; Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın------------------------------- NbaTr/KE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 24 Ağustos 2008, 17:42:31 » |
|
tmacfatih
|
Dream Team derim kesinlikle istatistikler herşeyi gözler önüne seriyor bir kez daha ama su an ki takımda hiç fena deil ama bugün özellikle maçın ilk çeyreğinde İspanyaya skorda geri düşmüşken yaptıkları hiç hoşuma gitmedi herkes yıldızlaşmaya çalıştı ama sonra toparlandılar ama Dream Teamden hiç bi şekilde iyi olamazlar alan savunmasında bile tıkanıyorlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|