+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Anketler (Moderatör: delyvaldes)Konu:
 En Atletik Oyuncu Kim ?

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Anket
Soru: nba'in en atletik ismi size göre kim ve neden
Lebron James
Dwyane Wade
Dwight Howard
Amare Stoudemire
Kobe Bryant
Josh Smith
Nate Robinson
Andre Igoudala
Vince Carter
diğer

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Konu: En Atletik Oyuncu Kim ?  (Okunma Sayısı 1319 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 20 Ağustos 2008, 20:19:11 »
DaviD#Villa
Flameman
All-Star

ben lost adasından 12 saatte kurtulurum nokta

Üyelik Bilgileri
En Atletik Oyuncu Kim ?

evet eminimki yüksek ratingli bi konu olacaktır yorumları bekliyorum
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2008, 20:27:29 Gönderen: KE-Billz » Logged
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2008, 20:25:32 »
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

Sadece duvarlar Dönmez.....

Üyelik Bilgileri
Ynt: en atletik oyuncu kim

En estetik deseydin Vince Carter derdim ama atletikli konusunda tanrı vergisis bir zıplama yeteneği olan J.Smith diyorum...
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2008, 21:10:11 »
MeaCulpa
The Lawyer
Yönetici
All-Star

Üyelik Bilgileri
Ynt: En Atletik Oyuncu Kim ?

Atletik kasıt gücse mevkisine göre inanılmaz hayvan olan Nate ve LBJ diyebilirim.
Ama atletikten kasıt zıplama hızlı olma vb seyleri sayarsak oyum Kobe'ye gidecek.Adam da atletik özelliklerinin hepsi var.Zaten cok güclü bir adamlar genellikle esnek de olamaz.
Biraz karısık oldu genellikle böyle mesaj yazmazdım ama cok kafam karıstı kimi söylesem diye.Sonuc olarak Kobe'de karar kıldım

CSKA FANS!!!
2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS
6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR
CSKA!!!!
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2008, 21:19:50 »
Ilkkan
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

Bir çok oyuncu eksik ve saçma şıklar var ama problem değil . En iyisi soruluyorsa bakalım , NBA ' de adam akıllı atletik pek yok ama olsun .

Şimdiki zamana bakalım bir , Jamario Moon ve Gerald Green var . En iyisi bu ikisi sanırım . Kalıplarına ve uzunluklarına göre Josh , Swift , James ve  Howard iyidir . Jamario Moon şu an NBA ' in 119 cm ile en çok zıplayan 2 . ismi , 1 . ismi ise 203 cm ' lik boyuna rağmen Gerald Green , 125 cm . Hele ki Jamario Moon ' un 27 yaşında olduğunu düşünürsek gerçekten çok iyi , zaten boyu da kısa değil , 201 olması lazım . Gerald Green ' in de yaklaşık olarak boğazı çember hizasına geliyor . Onların dışında öyle süper atlet bir isim yok gibi . Dediğim gibi kalıplı ve uzun olmalarına karşın iyi zıplayabilen bir Swift ve Howard var , 1 metrenin üstünde zıplayabilen tek pivottu Swift NBA ' de ama sanırım Howard ' da 1 metreyi geçti , pivot olmasına rağmen . James ve Josh ' da rahat 1 metre vardır , bu rakam küçüktür ama birinin 115 , öbürünün de 100 kilo olduğunu düşünürsek gayet iyidir . Kısaca şu an en atletik Gerald Green . VC , J - Rich gibi isimlerin bile anca 110 olduğunu - hatta o bile kesin değil - düşününce , Green ' in ne kadar atletik olduğunu görebiliyoruz .

Tüm zamanlarda James White rakipsiz , hele ki bu sene iyice geliştirmiş kendisini . 25 yaşına gelmesinden dolayı ben ondan biraz performans eksikliği beklerdim ama çok da iyiydi yani . Zaten bu sene Beko All - Star Smaç Yarışmasında da görmüş olduk , canlı canlı . Onun elimde tam olarak bir resmi kaydı yok , ama yaklaşık 120 cm olduğunu söyleyebilirim . Tabi onun dikey zıplamasından çok , karşıya doğru zıplaması daha iyi , 3 adım atlamacılar gibi .

Sadece NBA antremanlarına çıkıp da , normal bir NBA oyuncusu olamayanlarda var . Örnek Doug Thomas , Wayne Clark , Guillermo Diaz , Brent Petway gibi . Doug Thomas ve Wayne Clark ' ın zaten Guinness patentli rekorları var . Onlar olsa onları seçerdim zaten .

Bir çok insan bana diyebilir '' Atletiklik , sadece zıplama değildir '' diye . Doğru değil , % 80 - 90 ' ı belki de %70 denebilir . Zıplayabilen her insana atletik diyebilirsiniz ama hızlı koşup , zıplayamayan herkese atletik diyemeyiz , mesela Steve Nash . Çok hızlı ama ona atletik desek heralde bayağı bir laf yeriz , doğal olarak . Şimdi bu gördüğümüz 100 metre koşucularına '' O zaman onlarda atletik değil '' denebilir , hayır öyle değil . Bu adamlar iyi de zıplıyor olabilir ve atletizmin de ufak bir kısmı koşmayı kapsıyor .

Zaten NBA '' En iyi oynayanların yeri '' sonuç olarak . İnsanlar her türden en iyi olarak görse de . Belki de atletik adam bile olmayabilirdi bu ligde , sonuçta iyi oynayabilirsen girebilirsin . Ama asıl atletikler NBA ' de değil tabii ki . NBA ' in kulvarı farklı .
« Yanıtla #4 : 20 Ağustos 2008, 21:43:59 »
2pac
<THUG|LİFE>
Rookie
**

2PAC İS LEGEND AND LEGEND'S NOT DEAD

Üyelik Bilgileri

En estetik deseydin Vince Carter derdim ama atletikli konusunda tanrı vergisis bir zıplama yeteneği olan J.Smith diyorum...

nate ne güne duruyor o zaman wink

d.wade abd milli takımında hazırlık maçında aleey oop ta değirmen çift el smaç vurmuştu !?.
hem bu kadar zıpla hem çok hızlı ol daha ne olsun
LİFE BY THE GUN-DİE BY THE GUN
« Yanıtla #5 : 20 Ağustos 2008, 21:58:02 »
DaviD#Villa
Flameman
All-Star

Üyelik Bilgileri

@ilkkan
ya ben zıplamak diil şuna dayalı olarak yazdım atletiklik demek pozisyonlarına göre hem sahayı çok çabuk kat edebilmek hem çok yükseklere çıkabilmek hem karşısındaki savunmacıya karşı ilk adımını çok çabuk atabilmek hemde çıkabileceği max yüksekliğe en kısa zamanda çıkabilmek vs. vs. bu konuda green'inde moon'unda ilk adım zayıflığı olduğu belli ben hepsini iyi yapabiliyorlar diye bu şıkları öne çıkardım fazla oy almaz diye j.rich, m.ellis, t.thomas gibi isimleri koymadım diğer şıkkı koydum
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2008, 22:32:35 »
Ilkkan
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

Ama o dediklerin işte atletikliği kapsamıyor . Atletikliğin büyük bir kısmı dediğim gibi zıplamayı kapsar , ilk adım , 2 . adım , esneklik , maç içinde basmak atletikliktir - en saçması da bu ya - cart curt diye icatlar çıkarmaya başladı insanlar . Yanlış anlama , sana bir şey demiyorum . Başka biri de açsa bu şıkları koyardı zaten . Nedeni de atletikliğin tam anlamını bilmemesi ve atletik insan görmemeleri . Yani iyi oynayan her oyuncuya her türlü nitelik takındırılabiliyor artık . Mesela Wade kadar zıplayan NBA ' de sürüsüyle insan var , uzun oyuncu bile bulabilirsin . Ama sırf iyi oynuyor diye böyle . Yani atletizm ' in tanımını yukarıda yarım yamalak yaptım zaten . Kısacası bunlar değil . Ama insanların uydurmaları sağolsun , böyle diyorlar artık . Tekrar diyorum senle ilgisi yok . Wink

Atletik dendi mi iyi zıplayan adamlar söylenir ilk - doğrusu da bu zaten - . Bu yüzden Green ve Moon ile başladım ilk . Ama başkasına sorsan Kobe de atletiktir , Larry Bird de . Bu işi gerçekten bilen biri bunları aklından bile geçirmez ama .
« Yanıtla #7 : 21 Ağustos 2008, 12:36:07 »
DaviD#Villa
Flameman
All-Star

Üyelik Bilgileri

Yani iyi oynayan her oyuncuya her türlü nitelik takındırılabiliyor artık . Mesela Wade kadar zıplayan NBA ' de sürüsüyle insan var , uzun oyuncu bile bulabilirsin . Ama sırf iyi oynuyor diye böyle .

ya yiğidi öldür hakkını yeme wade atletik değilmi sence bi kere adam sakatlık makatlık hiçe sayarak şu olimpiyatlarda neler yaptığını gör be alley up'u değirmenle bitiriyo nba'de ilk adımı ondan hızlı olan varmı atletiklik sırf zıplamak değildir. kasların pozisyona ne kadar çabuk reaksiyon gösteriyosa odur atletiklik
 wade rakip guardın elindeki topa dokunur dokunmaz nası zıpkın gibi fırlıyo !! görmüşsündür 1 saniye sonra smaç basılmış pota sallanmış oluyo veya wade potaya drive ederken rakiple beraber gidiyo, sıçrıyo rakip eli gösteriyo, aşşağıya inmeye başlıyo wade hala potaya doğru süzülüyo çünkü adam çıkabileceği yüksekliğe rakibinden önce çıkıp sonra düşüyo atletiklik odur 120 cm yüksekliğe sıçramakla tanımlayamazsın sadece

ayrıca wade iyi oyuncu olduğu için atletiklik etiketi yemiyo, wade mükemmel bi atletiklik özelliğe sahip olduğu için iyi oyuncu oluyo mükemmel bi fundamental'e veya harika bi şuta sahip değil atletikliğe sahip
« Yanıtla #8 : 21 Ağustos 2008, 12:51:26 »
Beliar
Rookie
**

Pierce league's best player hadi ulan!

Üyelik Bilgileri

Tek isim Vince Carter.Ligin ''gelmiş geçmiş'' en atletik oyuncusu.Bir fanı olduğum için söylemiyorum onun yapabildiklerini diğer oyuncular kasarak yaparken adam hiçbirşey olmamış gibi gıdım kasmadan yapıyor başka söze gerek var mı.Zıplamadan ibaret değil zaten eğer öyle olsaydı direk Gerald green derdim fakat Vc 31 yaşına rağmen hala en atletik oyuncuların başında geliyor.Gençliğinde olimpiyatları hatırlatmak is cool
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2008, 12:53:54 Gönderen: Beliar » Logged
« Yanıtla #9 : 21 Ağustos 2008, 13:15:13 »
Anto James
Brotherhood
Rookie
**

T-mac LeBron Fan

Üyelik Bilgileri

LeBron pozisyonunun en güçlü oyuncularından ve birçok atletik özelliğe sahip ki 24-25 yaşlarında...
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık...   By Anto James

« Yanıtla #10 : 21 Ağustos 2008, 13:18:03 »
bangkook61
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

vince carter dan baskası cıkarsa ayıp olur hakkatten. 2000 olimpiyatlarında bugünkü amerikan takımından daha cok smac sov olayını yaptı. ayrıca unutmayın bu adam potaya kolunu soktu Cheesy:D
a little Half Man Half Amazing
« Yanıtla #11 : 21 Ağustos 2008, 16:06:33 »
Ilkkan
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

Bu anlattıklarının hepsi Wade ' nin hızıyla ilgili farkettin değil mi ? İlk adım , topu kapıp hızlı hücum ... Bu anlattıklarının hepsi koşu ile alakaldırı . İlk mesajımda da şunu belirtmiştim , atletiklik sırf zıplamak değil ama çoğunluk öyledir , bunu inkar etmeyin . Her çok zıplayana atletik denebilir ama her hızlı koşana atletik denemez . Mesela Nash ' de Wade gibi hızlı , tabi onla mukayese bile edilemez hız konusunda ama o da çok hızlı bir oyuncudur ,

Wade atletik ama öyle çok değil . Millet istediği kadar bir tarafıyla gülebilir ama ben öyle spikerlerin abarttığı kadar atletik bulmuyorum onu , zıplaması biraz iyi , Şıklara da zaten en atletikler konulmalıdır .

Olimpiyattaki smacı da çok zor birşey değil . Hatta kolay . Deron Williams bile yapıyorsa hele ki .
« Yanıtla #12 : 21 Ağustos 2008, 16:18:29 »
ziggu
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

ben amare diyecem yaw adam tam bir hayvan adam mükemmel...
« Yanıtla #13 : 21 Ağustos 2008, 16:51:28 »
DaviD#Villa
Flameman
All-Star

Üyelik Bilgileri

Bu anlattıklarının hepsi Wade ' nin hızıyla ilgili farkettin değil mi ? İlk adım , topu kapıp hızlı hücum ... Bu anlattıklarının hepsi koşu ile alakaldırı . İlk mesajımda da şunu belirtmiştim , atletiklik sırf zıplamak değil ama çoğunluk öyledir , bunu inkar etmeyin . Her çok zıplayana atletik denebilir ama her hızlı koşana atletik denemez . Mesela Nash ' de Wade gibi hızlı , tabi onla mukayese bile edilemez hız konusunda ama o da çok hızlı bir oyuncudur ,

Wade atletik ama öyle çok değil . Millet istediği kadar bir tarafıyla gülebilir ama ben öyle spikerlerin abarttığı kadar atletik bulmuyorum onu , zıplaması biraz iyi , Şıklara da zaten en atletikler konulmalıdır .

Olimpiyattaki smacı da çok zor birşey değil . Hatta kolay . Deron Williams bile yapıyorsa hele ki .
ya tamam senle uyuşamayız madem şıkları beğenmedin diğer seçeneğini işaretle abi
« Yanıtla #14 : 21 Ağustos 2008, 18:54:01 »
Ilkkan
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

Yalnız yanlış anlaşılmasın da dediğim , 160 cm boyunda bir Muggsy Bogues vardı , 213 cm boyundaki Patrick Ewing ' i bloklamıştı . Bloklamakla alakası yok yani . Yani Nate ' ye atletik değil dediğim anlaşılmasın yoksa 171 cm boyunda - gerçek boyu , ayakkabısız - olmasına rağmen , 180 bacakarası basabiliyor - tabi bu hangtime ile alakalı ama neyse - . Yani demek istediğim bloklaması ayrı . Wink Zamanlaman iyi olsa , belki sen bile bloklayabilirdin . Sonuçta çemberin 50 cm üstünde yapmadı bu işi .
« Yanıtla #15 : 22 Ağustos 2008, 19:06:23 »
wiltchamberlain
Last Sixer Fan
Starter

Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu

Üyelik Bilgileri WWW

Bana göre en atletik oyuncu Andre Iguodala. Attığı smaçlar tek kelimeyle mükemmel. 1-2 sene önce sorulsa Carter derdim ama Carter bana o eski zevki vermiyor.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY
« Yanıtla #16 : 22 Ağustos 2008, 19:31:22 »
BlacK_SmokE
Ayın Üyesi / SixouL
All-Star

Üyelik Bilgileri

Jason Richardson nasıl olmaz ya, şu an aklıma geldi yok canım vardır diye sakince seçeneklere göz gezdiriyordum, göremedikçe gözüm daha da pörtledi grin tamam diğer seçeneği var ama bence ordakilerin en başıına yazılması gereken bir oyuncu. Smaç yarışmasında smaçların bir çoğunu ilk denemede ve rahatıkla basabilen bir oyuncu kendisi, neyse fazla uzatmıyım J-Rich'ten sonra o inanılmaz zıplama yeteneği ile Nate Robinson en atletik oyuncudur bence, ama oyumu Carter'a verdim grin çünkü atletik deyince aklıma ilk gelen kişi Carter'dır ama biraz düşününce Nate olduğu kanısına vardım grin.
« Yanıtla #17 : 23 Ağustos 2008, 21:17:27 »
tmacfatih
Rookie
**

geç artıq şu ilk turu!!!!

Üyelik Bilgileri

Bana önceden sorsalar Carter derdim çünkü 2000 lerin başındaki smaçlarını herkes biliyor çoğu akıl almaz smaçlardı ama Kobe'den yana kullanıyorum niyemi ilk adımı çok hızlı şuta kalkarken gördümki bu yıl sıçraması gelişmiş gibi geldi ayrıca o reverse smaçları hiçde kolay smaçlar değil havada oyuncuları çalımlayarak yaptığı smaçlar ama daha da fazlası var kobede bu yıl fazla kasmadı

« Yanıtla #18 : 01 Eylül 2008, 10:53:40 »
avbar
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

atletk özellik sadefce zıplamaktan ibaret değildir.Hız esneklikte olması gerekir.Nba'in tartışmasız en hızlı oyuncusu iverson ve wade'dir.fakat iverson zıplayamamaktadır.Kbe ve lebronda çok iyi fizik özelliklerine sahip ama yavaş.Green,moonda iyi sıçrıyorlar ama hızlım değiller.Hız ve sıçrama bir arada bir tek wade'de var...
« Yanıtla #19 : 01 Eylül 2008, 13:39:36 »
YUNUS FERMAN
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri

V. carter (bkz. avatar.. var mı böle bi şey !!),
 J. Richardson, Allen İverson, D. wade  ilk aklıma gelenler..
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Anketler (Moderatör: delyvaldes)Konu:
 En Atletik Oyuncu Kim ?

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv