« Yanıtla #20 : 04 Ekim 2008, 08:42:06 » |
|
Cihan
|
J-rich mi windmill'i icat etti ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #21 : 04 Ekim 2008, 11:14:41 » |
|
lordapo
|
J-rich mi windmill'i icat etti ?
Ben öle biliyorum ama d wilkins de icat etmiş olabilir ama popüler olarak kullanan j-rich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : 04 Ekim 2008, 11:36:30 » |
|
OğuzCan
|
Dominik Wilkins ilk kullanan windmill'i.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2008, 11:38:09 Gönderen: OğuzCan »
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapınwww.nbatr.com/oguzcan
|
|
|
« Yanıtla #23 : 04 Ekim 2008, 13:02:24 » |
|
lordapo
|
Genelde Jason Richardson ile özdeşleti hatta onu dahada geliştirdi,ama Dominic Wilkins üstad ve MJ slam dunk constest i daha modern hale gelmesinde büyük pay sahibi neyse hatalıydım özür dilerim arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 04 Ekim 2008, 13:12:35 » |
|
arbalest
|
Aslında artık smaç yarışmalarında yetenekten çok yaratıcılığın ön plana çıkması yeni nesil slam dunkerların aleyhine.Mj vs Wilkinsi'i izledim mesela o zaman genelde oyuncular zıplayıp havada kalıp hareketler yapıp smaçlamışlar(gerçi 90'lı yılları youtube yazıp izledim adamlar smaç basamıyolar çoğunda).Ama bu sene baktığımızda mesela;green pasta smacı,howard küçük pota smacı genelde yaratıcılığa dökülüyor artık iş belki estetik oluyo ama bu oyuncular bunları yaparak asla Wilkins,MJ,J-Rich,VC gibi oyuncularla boy ölçüşemezler bazıları green iyi zıplıyor falan diyor da maçlarda bir numarasını görmedin pek
|
|
|
|
|
|
 Zinedine Zidane Hakeem Olajuwon Kareem Abdul-Jabbar Muslim and great players
|
|
|
« Yanıtla #25 : 04 Ekim 2008, 13:16:18 » |
|
lordapo
|
Aslında artık smaç yarışmalarında yetenekten çok yaratıcılığın ön plana çıkması yeni nesil slam dunkerların aleyhine.Mj vs Wilkinsi'i izledim mesela o zaman genelde oyuncular zıplayıp havada kalıp hareketler yapıp smaçlamışlar(gerçi 90'lı yılları youtube yazıp izledim adamlar smaç basamıyolar çoğunda).Ama bu sene baktığımızda mesela;green pasta smacı,howard küçük pota smacı genelde yaratıcılığa dökülüyor artık iş belki estetik oluyo ama bu oyuncular bunları yaparak asla Wilkins,MJ,J-Rich,VC gibi oyuncularla boy ölçüşemezler bazıları green iyi zıplıyor falan diyor da maçlarda bir numarasını görmedin pek
Maçta numara görmek istersen josh smith,kobe bryant,vince carter gibilerine müracat edicen,genelde bu oyuncuları görürsün nba tv top ten de.Gerald Green kendi takımında doğru düzgün süre bulamıyordu ki numarasını gör keza kaç tane minnesota maçı verdi nba tv yada ntv geçen sene?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : 04 Ekim 2008, 14:13:21 » |
bg-nike
Yeni Üye
SLam DunK MoTHe FucKaa .! eRken çeKim
|
benm kafamda 1numarada vc war tabı ama vc cok calısarak o kadar zıplıyor lebron james kendınden gelen yetenekle vınce cartern calıstıgı kadar lebron calıssa adam ucar   bu arada shaq ? carmelo ? miles ? cok sacma olmus bu isimler we bu arada dunyanın en ıyı smac basan adamı dwade carmeloyla aynı yılda okuyan bır cock . cocuk trafk kazası gecırdı adam yapmadıgı smac yk byuda abartı deıl 1.90 altnda ben bır ara 720 donup degırmenle bıtırdıgını felan gordum ınanılmaz .!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : 05 Ekim 2008, 02:11:28 » |
|
Knicks_Lee_Wolkii
|
darius miles eskıden gercekten ıyı smac basıyordu. sımdı oynamıyorkı smac bastıgını gorelım. bırakın smacı sayı attıgını gorelım. benm kafamda 1numarada vc war tabı ama vc cok calısarak o kadar zıplıyor lebron james kendınden gelen yetenekle vınce cartern calıstıgı kadar lebron calıssa adam ucar   bu arada shaq ? carmelo ? miles ? cok sacma olmus bu isimler we bu arada dunyanın en ıyı smac basan adamı dwade carmeloyla aynı yılda okuyan bır cock . cocuk trafk kazası gecırdı adam yapmadıgı smac yk byuda abartı deıl 1.90 altnda ben bır ara 720 donup degırmenle bıtırdıgını felan gordum ınanılmaz .! darius miles eskıden gercekten ıyı smac basıyordu. sımdı oynamıyorkı smac bastıgını gorelım. bırakın smacı sayı attıgını gorelım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #28 : 05 Ekim 2008, 08:46:55 » |
|
arbalest
|
Maçta numara görmek istersen josh smith,kobe bryant,vince carter gibilerine müracat edicen,genelde bu oyuncuları görürsün nba tv top ten de.Gerald Green kendi takımında doğru düzgün süre bulamıyordu ki numarasını gör keza kaç tane minnesota maçı verdi nba tv yada ntv geçen sene? iyi de tamam işte zaten bende nbatv de yok.nba live ve nba action programlarında gecenin 5 ve haftanın 10 hareketinde de pek göremedim green'i
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #29 : 05 Ekim 2008, 12:41:28 » |
|
bangkook61
|
Genelde Jason Richardson ile özdeşleti hatta onu dahada geliştirdi,ama Dominic Wilkins üstad ve MJ slam dunk constest i daha modern hale gelmesinde büyük pay sahibi neyse hatalıydım özür dilerim arkadaşlar. windmill wilkins ten sonra carter la özdeşleşti aslında. 2000 slam dunk contest te 360 windmill ve 180 windmillide var carter ın. yani j-rich i carter ın önüne koymak biraz haksızlık olur. carter ın kendi charity macında panyadan windmill yaptıgını ilk gördügümde aklımı oynatmıstım. o kadar güzel yaptıki o smacı sanmıyorumki ondan daha iyi olanlar vardır. genel olaral smac olayında ise gelmiş gecmi bütün efsaneler carter ın en iyi oldugu kanısındalar zaten. yukardaki yorumlardan birinde weis ve zo nun üzerinden vurdugu smaclar onun en iyi oldugu anlamına gelmez demişler. buna tam katılamıyorum. zaten carter bos alanda en iyi smac yapan oyuncu. windmiller 360 lar falan. o iki smac ise onun baska bi seviyeye cıkaran smaclar. birinde 2.18 in kafasının üstünden geciyor, ötekinde ise havada carpısıyolar ki bu inanılmaz bişe. birden olmuyo olay zo carterı bekliyor ve havada bulusuyolar.
|
|
|
|
|
|
a little Half Man Half Amazing
|
|
|
« Yanıtla #30 : 05 Ekim 2008, 13:22:55 » |
|
lordapo
|
Jason richardson a haksızlık etme,carter sakatlanıp toronto daki son zamanlarında smaç vurmak yerine sakatlıklarla boğuşurken jason richardson gsw nin çoğu maçlarında o senin dediğin windmiller i güle oynaya,vuruyordu.Carter f weis in üstünden smaç vurdu diye onu Mj,D Wilkins yada Dr J in üstüne mi koyucam.Çok adam var mesela nate robinson yada greald green yane slam dunk olayı ile adı özdeşleşen zatı muhteremler çok yane sanki slam dunk dünyasında vince carter dan başka adam yok.Mesela kobe bryant ın çok estetik ters smaçlarını bilirim 3 oyuncunun arasından keza vince carter ın devri kapandı.Tamam hala estetik haraketler yapıyor ama devri kapandı siz hala 8 sene önceki weis ın üstünden vurduğu smaçı sölüyorsunuz ki o smaç milli maçta oldu nba maçında değil.Benim için bütün slam dunk yaparlar değerlidir ama hepsinin devri zamanı belli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #31 : 05 Ekim 2008, 14:30:02 » |
|
arbalest
|
Jason richardson a haksızlık etme,carter sakatlanıp toronto daki son zamanlarında smaç vurmak yerine sakatlıklarla boğuşurken jason richardson gsw nin çoğu maçlarında o senin dediğin windmiller i güle oynaya,vuruyordu.Carter f weis in üstünden smaç vurdu diye onu Mj,D Wilkins yada Dr J in üstüne mi koyucam.Çok adam var mesela nate robinson yada greald green yane slam dunk olayı ile adı özdeşleşen zatı muhteremler çok yane sanki slam dunk dünyasında vince carter dan başka adam yok.Mesela kobe bryant ın çok estetik ters smaçlarını bilirim 3 oyuncunun arasından keza vince carter ın devri kapandı.Tamam hala estetik haraketler yapıyor ama devri kapandı siz hala 8 sene önceki weis ın üstünden vurduğu smaçı sölüyorsunuz ki o smaç milli maçta oldu nba maçında değil.Benim için bütün slam dunk yaparlar değerlidir ama hepsinin devri zamanı belli.
her sene bir takımın en az 82 defa yaptığı maçlar mı daha önemli yoksa 4 yılda bir oynanan olimpiyat maçları mı?carter'ın bir sürü smacı var biz 1-2 tanesini örnek veriyoruz siz de 1-2 smacı var zannediyosunuz.Bir de şu smaçtan çok kolay bişeymiş gibi bahsetmesmisiniz anlamıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #32 : 05 Ekim 2008, 15:21:07 » |
|
bangkook61
|
yalnız ben tam tersi bi durum seziyorum. digerlerini fazla öne cıkarıp carter ı kücümsüyosun. ters düz 360 windmill ne çeşit smac varsa hepsini yaptı bu adam. yetmedi kolunu soktu. yaratıcılıkta bir numara zaten ve abartmıyorum yani. evet kobe nin de estetik smacları var ama karsılastırsan neler olur yani. kobe 1 yapmıssa carter 5 yapmıstır. sanki bugünlerde biraz gözden düsmesinin semeresini cekiyor carter. eski atletikliği yok ama hala smaca kalktıgında heyecan veriyosa bi durup düşünmek lazım
|
|
|
|
|
|
a little Half Man Half Amazing
|
|
|
« Yanıtla #33 : 05 Ekim 2008, 15:30:29 » |
|
arbalest
|
Hatta kobe ile karşılaştırmayla ilgili şu örneği veriyim(Carter'ın internetteki biyografilerinde dolaşıyor ama yanlış değil ki bu söz): "O sezon nbade smaç yarışması şampiyonu olan kobe bryant'ın yarışmada yaptığı hareketleri Carter ncaade rakiplerine karşı rahatça yapabiliyorudu"  Diyorsun ki siz 8 sene önceki smaçla övünüyorsunuz ama MJ,Wilkins,Dr.J gibi oyuncuların üzerine koymam diyorsun aynı zamanda.Bu adamlar kaç yıl önce bastı peki Carter Nba tarihinin gördüğü en iyi dunkerdır.Ondan atletik oyuncular vardır belki ama James White mesela.Adamı smaç yarışmasında izlerken ağzımız açık kaldı ama sene boyu rakip savunmanın üstüne giderek falan hiç smacını göremedik.Kinsey bile savunmaya kafa göz dalarken o anca fast-break bulursa basıyordu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #34 : 08 Ekim 2008, 15:30:31 » |
anıl1214
Yeni Üye
|
bence burda bir ilk üç yapılması gerekirse vince carter bir lebron iki ıguodala üç diye düşünüyorum carter-lebron kişilerin üzerinde vurduğu smaçlar çok hoşuma gidiyor hele vince carterın alonzonun üzerinden vurduğu lebronunsa duncanın üzerinden vurduğu smaçlar mükemmel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #35 : 12 Ekim 2008, 23:39:41 » |
The Haunted
NBA Draft'ında
No Compromise
|
J-Rich'e gitti oyum çok düşündükten sonra.. Slam Dunk Contest'i kazandığı yıl ne kadar yetenekli olduğunu göstermişti.. Gayet iyi sıçrıyor ve gerek zeminle, gerek panye ile yaptığı kombinasyonlarla yeteneğini kanıtladı.. Ha birde Baron Davis'in bi maçta Zo'nun üstünden (Sanırım Mourning'di) bastığı smaç zihnimin bir köşesinde replay olarak dönmektedir..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #36 : 23 Ekim 2008, 22:20:08 » |
eskitoprak85
NBA Oyuncusu
I saw he was flying! mj23
|
Vince Carter hem etkili hem de estetik smaçlar yapıyor her zaman ve bence bu işi yapan en iyi oyunca ama estetiklik açısından MJ23, etki açısındanda Dominique Wilkins'i (the human highlight show) unutmamak lazım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|