+ NBA Tr Forum » NBA 2008/09 Sezonu » NBA -Haber Merkezi- (Moderatörler: kidvcmişel, bird_41, Alexi Utkan, Prestij)Konu:
 Lakers Odom'u Bench'ten Kullanabilir

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Lakers Odom'u Bench'ten Kullanabilir  (Okunma Sayısı 162 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 19 Eylül 2008, 19:51:57 »
bird_41
Moderator
Rookie

FoRZa DaLLaS

Üyelik Bilgileri

Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu Lamar Odom, bu sezon ilk 5 başlamayabilir. NBA kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Lakers'ın Odom'u 6.adam olarak kullanıp Ariza'yı ilk 5 başlatması bekleniyor. Bynum, Gasol ve Odom'la başlamanın eşleşme sorunu yaşatacağını düşünen Lakers kurmayları bu yüzden Ariza'yı ilk 5 e hazırlıyor.

Böylece Lamar Odom'unda bench'ten gelerek skora daha çok katkı yapması bekleniyor.

NbaTr/Göktuğ
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

senin sampiyon olabilme ihtimalini sevdim Smiley ...
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2008, 21:03:54 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Lakers Odom'u Bench'ten Kullanabilir

Odom bench den ne kadar katkı yapar tartışılır ama phil jackson un buna göre planı vardır mutlak.

« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2008, 21:55:15 »
Dağlar
The Big Fella
Yönetici
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Odom'u daha çok 4 numara için düşünüyor demekki. Ayrıca Ariza'yı beşe çekmesi ilginç. Radmanoviç'i düşünebilir aslında.
Fisher-Kobe-Radman-Gasol-Bynum daha uygun bir beş olur ama Ariza'nın takımına ayrı bir enerji kattığını düşünürsek onunla başlamak daha mantıklı olabilir. Ateşleyici yönünü iyi kullanması gerek.

NBA'de Kasım Ayının En İyi Fotoğrafı Oylaması
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2008, 22:02:09 »
Conrad IV
Shamrock
Starter

Üyelik Bilgileri

Odom'u 4'te düşünmesi demek, Radman'ın ve Walton'un daha çok süre alabilmesi demek, eheh peat'e bir adım daha mı yaklaşıyoruz ne Grin

Hail to the forthcoming dynasty...
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2008, 23:25:35 »
vence
Persona non grata
Yönetici
Starter

Üyelik Bilgileri

Odom'u 4'te düşünmesi demek, Radman'ın ve Walton'un daha çok süre alabilmesi demek, eheh peat'e bir adım daha mı yaklaşıyoruz ne Grin

Odom'un benchten başlaması Gasol-Bynum ve hatta Kobe dinlenirken sahada ne yaptığını bilen üst seviyede bir adamın olması demek. İlk 5'te başladığı takdirde 3 numarada oynayıp rakiplerin 3 numaraları karşısında ağır kalacak olan Odom varsın benchten başlasın da Bynum dinlenirken 5 numaraya çekilecek Gasol'un yanında ya da Gasol dinlenirken 5 numaradaki Bynum'ın yanında 4 numarada oynasın. Akılcı olan budur. İlk 5'te başlaması gereken oyuncu da savunmadaki çabasıyla Ariza'dır.

Lakers maça Fish-Kobe-Ariza-Gasol-Bynum ile başlar. Şayet Odom 3 oynarsa Ariza yerine karşısındaki hareketli 3 numaralar kendisinden kolayca sıyrılıp penetrelerle pota altındaki uzunlara sorun yaratırlar. Ariza oynarsa birçok 3 numarayı yavaşlatabilir. Bunun yanında hücum yönünde üçgeni yönetebilecek Fisher, içeride bitirecek Gasol-Bynum dışarıda ise Kobe-Fisher varken Odom hücumda da fazla birşey katmayacaktır. Bunun yanında aslar dinlenirken parkede olacak takımda Farmar-Vujacic-Radman-Odom-Gasol oynayacak. Bu takımda hücumu yönlendirmede büyük katkısı olmakla birlikte savunmada da sırıtmayacak, adamını kaçırmayacaktır. Aslar dinlenirken iyi de istatistik yapacak büyük ihtimalle de en iyi 6. adam olacaktır. Çok da iyi olacaktır.

Bir de 3 numara için eldeki 4. alternatifi Walton olan takım (Odom-Ariza-Radman-Walton) gerçekten iyi takımdır. Geçen sene Bynum sakatlanmadan önce benchten en fazla katkı alan birkaç takımdan biri olan Lakers bu sene de ilk 5'te önemli skatlıklar olmazsa bu konuda ligin önde giden takımlarından biri olacaktır. Ayrıca nasıl Ginobili benchten gelip Spurs'e gereken katkıyı yapıyorsa Odom da benzerini Lakers'a yapacaktır. Bunda da şaşılacak bir durum yoktur.
Cobarde Gallina Gasol ( Cesur Yürek Gasol )

« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2008, 23:33:32 »
Alexi Utkan
Magic Alexi
Moderator
Starter

yenı olan her şey daha güzeldır

Üyelik Bilgileri

Yanı hala anlıyamıyorum Arıza gibi bir oyuncuyu niye verdiğimiz bencede lakers onu ilk beş başlatmalı enerjisi ve savunmasıyla  ara sıra patlamasıyla  ilk 5 taşıyabılecek bır oyuncu ayrıca odomuda  kobe nın ve ya gasolun yoklugunda sayı opsiyonu kullanmak daha mantıklı
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2008, 05:44:07 »
Conrad IV
Shamrock
Starter

Üyelik Bilgileri

@vence

Odom'un kenardan oyuna dahil olmasını ben de şöyle mantıklı buluyorum, eğer Odom ilk5 yerine kenarda olursa, Bynum'un ilk5 çıkması durumunda daha çok sayı girişiminde bulunması olası ve bu doğrultuda hücum bakımından beklentileri karşılamaya daha elverişli bi konumda olması söz konusu.

Bir de Odom'un kenardan gelip Ginobili benzerini katkıda bulunacağını iddia etmişsin, Ginobili gibi, o da asının yerine maç genelinde benzer dönemlerde oyunlara dahil olur/çıkarsa , Ginobili'ye nazaran daha az sayı daha çok ribaund alır elbet, lakin benim itiraz etmek istediğim nokta Lakers'ın kenardan oyuna dahil olacak (bir diğer adıyla garbage-time) beşinde.

Şimdi yedek beş olarak Farmar-Vujacic-Radman-Odom-Gasol(Bynum) isimlerini önermişsin, ha Odom 4 numara oynadığında daha verimli olabilir, ki olacağı öngörülebilir bi durum niteliksel açıdan, lakin ben Phil Jackson'un yerinde olsam Radman ve Walton gibi faydadan çok zarar herifler yerine, Odom'u 3'te tutup, 4'te Powell'ı oynatırdım.Nedenlerine gelecek olursak:

Eğer Odom 3'te oynatılıp Radman ya da Walton devre dışı bırakılırsa, Farmar ve Vujacic'in rollerinde bi değişim olmadığı (ya da Vujacic'in bi tarafı kalkmadığı) sürece bu kez hücumda Odom'un eline daha çok top değmiş olur zira Powell'ın ben Radman ya da Walton kadar sayı girişiminde bulunacağını düşünmemekteyim, bu da hücumda beklentilerin karşılaması yönünden ona bir avantaj sağlar. Bir diğer yandan Powell'ın olması, savunma kısmında Lakers'a ayrı bi artı sağlar, ister bunu Powell'ın kendisinden kaynaklandığını düşünün, isterseniz Radman ya da Walton'un oyunda olmadığından ötürü olduğunu düşünün, sonuç aynı.

Ek bilgi:

Gasol sonrasında normal sezon ve play-off'larda Lakers'ın kenar oyuncularının maç başına sayı girişimi ortalamaları:

Vujacic 38 maç 8.2 FGA / Play-off 21 maç 6.7 FGA
Farmar 38 maç 7.7 FGA / Play-off 21 maç 5.5 FGA
Radman 35 maç 7.0 FGA / Play-off 21 maç 7.2 FGA
Walton 35 maç 6.4 FGA / Play-off 21 maç 4.6 FGA
Lakers 38 maç 84.6 FGA / Play-off 21 maç 78.6 FGA

« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2008, 08:35:54 »
FLASH-03
D-Wade
NBA Oyuncusu
*

Miami Heat

Üyelik Bilgileri

Oldukça iyi olur bence. Zaten bir takımda 3 veya 4 skor opsiyonu var ise birisinin benche çekilmesi mantıklı. Onun dışında yerine oynayacak Ariza'da benim Lakers'da en sempati duyduğum oyuncu. Gerek savunması, gerek patlama anlarında oynadığı basketbol onu özel bir oyuncu yapıyor. Ben bu taktik hayata geçirilirse başarılı olacağını düşünüyorum.
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2008, 17:08:53 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Ariza her takıma lazım bir 3 numara,atletik savunması iyi derecede ve enerjik en azından odom a göre daha çevik. Odom ben gordon yada manu kadar benchden gelip etkili olur mu bilemem de radman ile birlikte bench den gelip önemli skor katkıları yapabilir.
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2008, 12:12:29 Gönderen: lordapo » Logged

« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2008, 01:20:08 »
vence
Persona non grata
Yönetici
Starter

Üyelik Bilgileri

@conrad

Öncelikle Odom'un ilk beşta başlaması durumunda olacakları bir kez daha özetliyorum;

Fisher-Kobe-Odom-Gasol-Bynum
Bu beşin hücum yönünü ele alalım. İçeride Bynum ve Gasol dışarıda ise Kobe varken Odom bu takımdaki 4. hücum opsiyonu. Beşinci hücum opsiyonu ise Fisher, kısaca hücumda hiçbir sıkıntı yok. Bundan 2 sene önce ilk beşte Kwame ve Smush gibi 2 kazma varken Odom-Walton ikilisi belki bu takım için hücum yönünde çok çok değerli iki oyuncuydu(zira Smush oyun kurmayı, bunun yanında Kwame ise topu tutabilmeyi bile beceremiyordu). Üçgeni yönlendirecek, üçgenler kuracak ve takımda 2. opsiyon olarak skor üreterek büyük katkı yapacak olan Odom'un bu etkinliklerine bugün Lakers'ın hücumda ihtiyacı yok. Bunlarla birlikte Odom'un güvenilir şutu yok, penetre desen maçta 1-2, atletizm desen üstün bir atlet değil, en önemli numarası eline koluna hakim olması, iyi oyun görüşü; ona da ilk beşte ihtiyacımız yok. Bunun yanında savunma yönünü ele aldığımızda Odom'un ligdeki hiçbir 3 numaranın karşısında duramayacağını açıkça görmekteyiz. Şu ligde Odom karşısına koyacağın herhangi bir 3 numara elini kolunu sallaya sallaya geçer Odom'u, Odom 3 numara savunması için fazla ağır. Odom'dan sıyrılıp içeri penetre edecek olan atletik 3 numaralar pota altı oyuncularımızı faul problemine sokabilir ek olarak 3 numara rakiplerin Lakers karşısında en çok ekmek yediği pozisyon olabilir ve olacaktır. Unutmamak gerekir ki Odom Lakers'ta geldiğinden beri hiç 3 numara oynamadı zira Phil de farkında savunma yönündeki büyük aksaklıkların.

Bir de şu beşi inceleyelim;
Fisher-Kobe-Ariza-Gasol-Bynum
Hücumda sıkıntı çekmeyecek bir beş bu, dışarıda Fish, Kobe içeride Bynum ve Gasol. Bunun yanında Ariza da penetreleri ve atletizmiyle sayı bulabilir. Takım üçgen oynamakta zorluk çekmez, ilk beş maharetli ellerden kurulu. Savunma yönünde bu beş içeride çok sağlam olmakla birlikte 3 numarada Ariza'nın savunma katkısıyla yeri geldiğinde iyi savunma da yapabilir. Ariza henüz üst seviyede oyuncuları yavaşlatabilecek kalibrede bir oyuncu olmasa da kalburüstü savunmacılardan bir tanesi ligde bulunan. Bu beşin savunma yönünde tek zaafı 1 numarada Fisher'ın kaçırdığı adamlar olacaktır.

Bunun yanında Odom'un benchten gelirse birlikte oynayacağı takıma bakalım;

Farmar-Vujacic-Walton(Radman)-Odom-Gasol
Belki Lakers'ın ilk beşinin Odom'a oyun kurma yönünde ihtiyacı yok fakat ilk beş dinlenirken sahada olacak oyuncuların fazla fazla var. Farmar henüz üçgeni yönetebilecek yeterlilikte değil. Vujacic şut atmanın yanında pek bir işe yaramıyor hücumda, önemli olan Sasha'ya uygun pozisyonu hazırlayabilmek. Oynarsa aynı şeyler Radman için de geçerli, tek işi şut atmak. Bu beşte üçgeni yönetebilecek insiyatif alabilecek oyuncu Odom. Odom ilk beşte takıma kattığı pozitif değerin çok daha fazlasını benchten gelip katabilir. İlk beşte dördüncü opsiyon olacağına benchten gelip çok daha iyi ortalamalar tutturabilir. Kaldı ki 3 numara yerine 4 numarada çok daha verimli olur, hem savunma hem de hücum yönünde. Bir de şu açıdan bakmak lazım, 3 numara yedeği Radman veya Walton, 4 numara yedeği ise Powell(şu 4. senesinde 5. takımı Lakers olan Powell, bu arada Powell kim?). Hangisi daha güvenilir? Evet, Walton ya da Radman ilk beş kalibresinde oyuncular değil fakat adam muamelesi yapmamak da komik kaçıyor. Walton diyip burun kıvırdığınız adamın 11,4 sayı 4,3 asist ile oynadığı sezon var, Radman'ın %40 yüzdeyle üçlük attığı 8,4 ortalama tutturduğu geçen sene var. Böyle bench kaç tane takımda var? Millet oynatmaya 3 numara bulamazken bizde fazla fazla var maaşallah, oynamayan oturur benchinde. İkisi de bugün free agent olsalar birçok takımın kadrosunda görmek isteyeceği oyuncular, aldıkları çoktur o ayrı hikaye. Süre almasından korktuğumuz oyuncular Radman olsun Walton olsun.

Şu Odom'un Ginobili benzeri katkıda bulunması konusuna gelince, orada anlatmak istediğim benchten gelip katkı yapacağıydı. Tabii ki bu seneki Manu kadar atamaz ve Manu'dan çok daha fazla ribaunt alır. Odom benchten gelirse 4-5 numaralardaki süre dağılımı şöyle olur;
Bynum: 32 dakika 5 numara
Gasol: 16 dakika 5 numara+ 18 dakika 4 numara
Odom: 30 dakika 4 numara (bunun yanında 3 numaradan da 4-5 dakika alabilir)

Lakers maça 3 numarada Ariza 4 numarada Gasol 5 numarada Bynum ile başlar, ilk periyodun sonlarına doğru Bynum çıkar Gasol 5 numaraya kayari Odom ise 4 numara oynar sonrasında Gasol çıkar Bynum 5 numarada oynar Odom da 4 numarada devam eder. İlk yarıyı da bu üçlü duruma göre birlikte bitirirler. Olası sakatlık durumlarında zaten 4 numarada Odom oynayacaktır.

Eğer Odom 3'te oynatılıp Radman ya da Walton devre dışı bırakılırsa, Farmar ve Vujacic'in rollerinde bi değişim olmadığı (ya da Vujacic'in bi tarafı kalkmadığı) sürece bu kez hücumda Odom'un eline daha çok top değmiş olur zira Powell'ın ben Radman ya da Walton kadar sayı girişiminde bulunacağını düşünmemekteyim, bu da hücumda beklentilerin karşılaması yönünden ona bir avantaj sağlar. Bir diğer yandan Powell'ın olması, savunma kısmında Lakers'a ayrı bi artı sağlar, ister bunu Powell'ın kendisinden kaynaklandığını düşünün, isterseniz Radman ya da Walton'un oyunda olmadığından ötürü olduğunu düşünün, sonuç aynı.

Odom'u 3 numarada oynattın ve Radman'ı devre dışı bıraktın diyelim; savunma yönünde 4 numarada Powell'dan katkı alabilirsin fakat Powell çok çok iyi savunmacı değil hatta kalburüstü olarak bile nitelendirilecek bir adam değil, idare eder ancak(Turiaf'in kötüsü diyebiliriz). 4 numaranı Powell'ı alarak sertleştirdin de 3 numarada jöle kıvamlı Odom'un Radman'dan Walton'dan farkı ne? Odom da Radman gibi gelene geç demeyecek mi? Bunun yanında dön hücum yönüne, Powell evet şut kullanmayacak fakat bu sefer hücumda neredeyse 1 kişi eksik oynayacaksın. Zaten öğrenmesi zor bir sistem olan üçgende Powell'ın katkısı ne olacak, ya da şöyle söyleyeyim Radman'ın verdiği katkının(şut) ya da Walton'ın verdiği katkının(oyun kurma, asist) yarısını verebilecek mi? 

Doğru olan Odom'ın benchten gelmesi ve 3 numarada mümkün olduğunca az süre almasıdır. Ariza henüz yeterli olmasa da 3 numarada ilk beşe daha uygun olan oyuncudur. Bütün bunlarla birlikte Odom zaten en geç sene sonunda yolcudur, Bynum o kontratı isterken Odom'un 10 milyon civarında kontrat alabilmesi pek mümkün değil.

« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2008, 15:00:09 »
Conrad IV
Shamrock
Starter

Üyelik Bilgileri

@vence

Radman ve Walton'un hücum potansiyellerini inkar etmem, ancak Vujacic kötü gününde olmadığı sürece ben hücumu şuttan ibaret adamlara şans tanımazdım. Bu arada Powell'ın "journeyman"likle ithaf ediyorsun ancak bu adam kendini yoktan var etti,5 yıl evvel kimse tarafından draft edilmeyince Avrupa'ya gitti, ordan NBDL'nin yolunu tuttu, önce Pacers'ın preseasonlarında, sonra da Warriors'un yaz liginde kendini gösterdi derken son sezon Clippers'ta garbage-time'da da olsa kendine ait bi görevi ve rotasyon süresi oldu. Bana göre de kendisi Brandon Bass ve Leon Powe'un alt versiyonu, hala da kendini geliştiren biri. Bunun dışında Powell'ın yeteri kadar oynatılmaması takdirinde Lakers'ın Bynum'a bağımlılığının artacağını düşünmekteyim, çünkü garbage-time'da da pota altına sertlik kazandırmak için ona ihtiyaç duyacaklar, Lakers'ın benchi kadar hücum potansiyeline sahip olan Blazers harici takım yoktur herhalde ama 30 atarken 25 yemenin pek bi avantaj sağlayacağını söyleyemem. Önceki mesajda istatistiki bilgi vermemdeki amaç da şuydu, Radman'la Walton her maç salladığı 13 şutu onlar yerine Odom'la Bynum'a paylaştırılsın. Ha maç içerisinde üçlüklerden etkili olunamaz o zaman biri ya da ikisi devreye sokulur ona itirazım olmaz, ancak yine de ikisinin en fazla yarar getireceği an birlikte takas olacakları andır bana göre.

Not: Bunu yazan er kişi Phil Jackson'ın play-off'lar zamanı işler ciddiye bindiğinde Newble gibi Powell'a da şans tanımayacağını düşünmektedir.

« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2008, 15:34:24 »
vence
Persona non grata
Yönetici
Starter

Üyelik Bilgileri

@conrad

Radman için hücumu şuttan ibaret demişsin, doğru da Walton'ın tek numarası zaten şut değil pas. Second unit sahada olduğu sürece Walton'ın pas yetenekleri ve saha görüşü önem kazanacaktır. Savunmada da hiç çabalamadığı söylenemez, iyi savunmacı değil ayrı konu. Radman'ın savunması ise gerçekten felaket, o çabalamıyor bile.

Powell'a gelince, çok kötü bir oyuncu değil fakat iyi de değil. Evet, kendisini çok geliştirdiği inkar edilemez fakat bu düzeyi Lakers için yeterli mi, tartışılır. Bynum'a bağımlılık tabii artacak, Bynum bu sene şayet düzgün süreler alabilirse(32 dakika ve üstü) 15-11 ortalamaları rahat tutturur, hele Gasol'lu pota altında 12 ribaunt ve üstünü de alabilir. Bynum'a bağımlılığın artmasını sorun olarak görmüyorum, sakatlanırsa en kötü ihtimalle geçen senenin sonu ve playofflarda oynadığımız sisteme döneriz. Bu noktada Powell'a iş düşer fakat normal sezonda pek süre almasını beklemiyorum.

Radman ve Walton ikilisinin takımdan tamamen kesilmesi pek olası değil fakat aldıkları süre fazlaca düşecektir zaten. Gasol-Bynum-Odom yarımşar saat süre alırken bir de ek olarak 3 numarada Ariza en az bir 20 dakika alacakken bu ikilinin toplamda alabileceği maksimum süre 25 dakika olacaktır- ki Radman'ın tek başına aldığı süre 22 dakikaydı geçen sene. Süreleri azalınca attıkları şut sayıları da azalacaktır. Zaten Bynum-Gasol-Odom üçlüsünün bol bol kullanacak topu olacak, ek olarak Fisher'ın da kullandığı top sayısı düşecektir bu sene. Bu nedenle bu ikilinin oynamalarını, en azından toplamda maksimum 25 dakika oynamalarını pek sorun olarak görmüyorum. İkisinin bu kontratlarıyla Lakers'a en fazla yarar getirecekleri an, birlikte karşılıklı olarak Lakers ile anlaşıp kontratlarını iptal ettikleri an olacaktır. Radman'dan 05-06'da Clippers'ta oynadığı oyunu beklemiyorum, Walton'ın da Smush'lu Kwame'li Lakers'a kattıklarını bir daha katamayacağının farkındayım. Bu kontratlarıyla alan da bulunmaz bunları, yıllarca sırtımızda kambur olacaklar, ona yanıyorum.

Sayfa: [1]   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA 2008/09 Sezonu » NBA -Haber Merkezi- (Moderatörler: kidvcmişel, bird_41, Alexi Utkan, Prestij)Konu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv