« : 12 Aralık 2006, 19:00:34 » |
|
Eralp
|
Ersan İlyasova (Doğum: 15 Mayıs 1987 - Eskişehir, Türkiye) şu anda Milwaukee Bucks'la kontratı bulunan Türk milli basketbol oyuncusudur. Asıl adının Arsen İlyasov olduğu ve 1984 yılında Özbekistan'ın Taşkent şehrinde doğduğu Özbekistan Basketbol Federasyonu tarafından iddia edilir.
Genç yaşta yeteneği keşfedilerek Ülkerspor altyapısı tarafından yetiştirilmeye başlandı. 2004 - 2005 sezonunda kısa süreler de olsa Ülkerspor'da forma şansı bulduktan sonra 2005 NBA seçmelerinde Milwaukee Bucks tarafından otuz altıncı sıradan seçildi. Bir çok otorite tarafından bir sene daha Türkiye Basketbol Ligi'nde tecrübe kazanması gerektiği yorumu yapılmış olsa da 23 Ağustos 2005 günü Bucks ile iki yıllık kontrat imzaladı. Ancak sezon başlamadan, tecrübe kazanması amacıyla, NBA takımlarının daha çok genç oyuncularını yetiştirmek için kullandığı National Basketball Development League (NBDL) takımı Tulsa 66ers'a gönderildi. Bu takımda bir sezonda oynadığı 46 maçta 12,5 sayı ve 7,0 riband ortalamayla oynadı.
Genç ve yıldız kategorilerinde birçok başarıya imza atmış olan genç oyuncu son olarak 2006 yılında İzmir'de düzenlenen Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası 2006'da en değerli oyuncu ödülünün sahibi olmuştur.
Şu sıralarda 2.yılı olmasına rağmen geçen yılki maçlarda görev alamadığından takımı Bucks'ta çaylak olarak gösterilmektedir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2006, 20:27:08 » |
|
Kaan Mert
|
Paylaşım için sağol .. Genç yaşta ve Türk Basketbolu'na bir çok şey katabilir bu .. Sakatlık geçirmese her şey daha güzrel olabilirdi onun için ama fırsat buldukça NBA'de de kendini gösterecektir .. +1
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın girin uğrayın okuyun uleyn xD
|
|
|
« Yanıtla #2 : 12 Aralık 2006, 20:33:43 » |
|
NaturalBornKilleR
|
Ersan'nın geçirdiği sakatlık onun draftta 30 küsürlre düşmesine sebep oldu.Aslında onun parladığı milli maçlardan sonra bir scout tarafından ilk10 da seçileceği düşünülmüştü.Ama sakatlık bir çok şeyi bozdu. Ayrıca Ersan'nın Bucks'a gittiği sene Ülker'de 2dk ortalaması ile oynaması açıkçası bana şaşırtıcı geliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2006, 17:49:57 » |
|
Eralp
|
Zaten terry stotts naptığını bilmiyor.Noel ,Skinner gibi herifleri oynatıyor.Ersan gibi bir cevheri elinde çürütüyor.Gerçekten yazık olacak.Bir ersan Houston gibi bir takımda çok iş yapabilir mesela...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2006, 12:48:51 » |
|
melosinan
|
katiliorum aslinda sana rocketsdan gercekten buyuk iş yapar... ersana pek doyamadik.. ya ben pek hatirlamiorum bile ülkerde.. 
|
|
|
|
|
|
Melo Suxxx... Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2007, 12:21:12 » |
rockymumin
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2007, 08:51:30 » |
wade_talha
NBA Oyuncusu
forever miami imzalı :)
|
ersan valla pek oynadığını ben pek görmedim Avrupa Ümitler Şampiyona'sında ve Düya şampiyonasında gördüm ve oyununu izledim hatta çok beğendim zaten ödülü hak ediyordu.
|
|
|
|
|
|
 sonuna kadar  övünmekte çok haklıyız Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2007, 09:09:37 » |
|
Dwyane Wade 3
|
Böyle bir coach varken ersan kesinlikle oynayamaz!Adam maçı 3 yedekle tamamlıyor!Okadar sakat varken Patterson,Gadzuric ve Blake'i oynatım diğerlerini oynatmıyor.Yani insan bikaç dakika da olsa diğer oyuncuları da oynatır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2007, 21:35:19 » |
|
Cihan
|
Şu anda iyi performanslar çıkarıyor takımdaki skorerlerin sakatlanmasıyla.Bu onun keşfedilmesini sağlayacaktır.Aslında eline geçen ilk fırsatı iyi değerlendirememesine rağmen şu anda eline geçen 2. şansı iyi oynuyor.Bence şutu düzgün,atletik,ribaundcu kısaca hem skorer hem pis işleri yapan bir basketbolcu.Bir patlama yapabilirse nba'de iş yapar diye düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2007, 22:54:22 » |
|
lordapo
|
Onunla alt yapıda beraber oynayan bir arkadaşım şöle demişti ersan all star arasından sora açılır,bence bir kirilenko olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ama en büyük handikap ı terry stoots gibi ezik bir koçla çalışması keşke onu eğitcek bir koç un ellerinde olsaydı ama ilerde takas olup zaza gibi kendini gösterir umarım ,dünya şampiyonasında çok geliştirdi kendini ama sakatlıklar yüzünden çok aşağalarda seçildi umarım büyük sakatlıklar yaşamaz yoksa nba gibi acımasız bir sektörde zor tutunur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 22 Ocak 2007, 00:27:40 » |
|
AyTeK
|
Fiziği ve ayun yapısıyla geleceğin kirilenkosu olabilir sakatlıklardan sonra verilen şansı çok iyi kullandı ama sakatlar düzelince bu koç gene benche mahkum eder gibi geliyor bana takas olması bence en iyisi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 04 Mart 2007, 13:56:01 » |
|
Tolga_SAS
|
takas olması kariyerini olumlu etkileyecektir. david noel in ondan çok oynadığı maçlar oldu. onun hakkında konuşmak daha çok erken çünkü çok genç bir oyuncu. birkaç sene sonra onun hakkında kesinleşmiş yorumlar ypabileceğiz. şimdilik sıradan bir nba oyuncusu olarak kariyerini devam ettiriyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 11 Mart 2007, 21:45:19 » |
|
garnetttt_06
|
şu doğum yerinin belirsizliği gerçekten kafa karıştırıcı. ben şu ana kadar onun özbekistanda keşfedilip türkiyeye getirilmiş sanıyordum çok garip bir durum gerçekten
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 04 Şubat 2008, 02:28:43 » |
|
Kq5
|
Nba da tutunamadı şimdi barcelonada yüksek grafik çiziyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 09 Şubat 2008, 14:51:59 » |
|
day worker
|
Bence avrupada biraz daha pişip nba gitmesi onun için daha iyi olur ama barcanın avrupa kupasında izlediğim maçlarında çok isteksiz sanki çok dertli biri gibi davranıyor takım yenilirse yenilır sorumsuz vurdun duymaz bi tavrı var biraz soğuk biri açıkcası  ama başarılı olacağı kesin en yakın zamanda kendini toparlar..!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : 09 Şubat 2008, 14:59:36 » |
|
hot_sizzle3
|
Nba da tutunamadı şimdi barcelonada yüksek grafik çiziyor.
hey allahım hiç takip etmiyosun heralde ne yüksek grafiği adam süre bile alamıyo bazı maçlarda ve kötü performansı nedeniyle ispanyol gazeteciler tarafından topa tutuldu kaç kere
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 19 Mayıs 2008, 12:20:46 » |
|
BALKI
|
korkarım ki ersan basketbol dünyasının içinde kayboldu.milyon dolarlar karşılığı gittiği barcelona'da bile süre alamıyor.avrupa kupasındaki hali de ortadaydı.bizim için büyük bir kayıp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 21 Mayıs 2008, 18:58:27 » |
|
mertsas
|
Ersan'ın gerçekten iyi bir oyuncu ancak henüz 18 yaşındayken(19 da olabilir) geçirdiği talihsiz sakatlıklar bence onun daha da yükselmesini engelledi .Bana sorarsanız nbade kalmalıydı tabii ki kendi tercihi ancak kendini ilerde de geliştirebilir tabii ki . Örn: Hidayet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|