+ NBA Tr Forum » NbaTr Hakkında » Duyurular ve İsteklerKonu:
 Forum Hakkında > Soru & Sorunlar

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17   Yukarı git
Konu: Forum Hakkında > Soru & Sorunlar  (Okunma Sayısı 10450 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #220 : 01 Mart 2008, 14:41:54 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Forum Hakkında > Soru & Sorunlar

Hangi tema? nerde tam olarak?

en yeni temadan önce kullandığımız tema varya onda işte..
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
« Yanıtla #221 : 01 Mart 2008, 21:03:03 »
AoGVinsanity
Bir Ömür Neylesin Sensiz
Admin
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Facebook vs. yerlere otomatik olarak o konuyu eklemek için butonlar..

Yanlışlıkla koymuşum. Bu temada kaldırmayı unutmuşum. Zaten kötü durmuş,  neyse kaldırdım...

Mesaj atmadan önce kuralları okuyun!

Ağladımm sabahlara dek, gözlerim kan nehri sersefil...
Yalvardımm sen duyana dek, kimse duymadı ruh bedende tek kefil...
Yas günü gözlerim, kalk desen derman mı var...
El esir sözlerim, sus desen çarem mi var...
« Yanıtla #222 : 03 Mart 2008, 23:01:37 »
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..

Üyelik Bilgileri

Onur amma konusuosun ya:D  facebook deme aklıma bise gelio hahahahaha
« Yanıtla #223 : 04 Mart 2008, 06:48:49 »
KE-Billz
Arthur Antunes Coimbra
Admin
MVP

Henüz Her Şey Bitmedi

Üyelik Bilgileri WWW

Ahahaha bencede Onur canım kardeşim sen facebook deme cheesy
benimde aklıma başka şeyler geliyor  grin
« Yanıtla #224 : 04 Mart 2008, 12:53:39 »
AoGVinsanity
Bir Ömür Neylesin Sensiz
Admin
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Facebook mekan Fantastic

Bu arada yaklaşık 5 saatlik bir kesinti oldu, daha sebebini öğrenemedim ama sağlamız grin

« Yanıtla #225 : 14 Mart 2008, 04:49:59 »
KE-Billz
Arthur Antunes Coimbra
Admin
MVP

Henüz Her Şey Bitmedi

Üyelik Bilgileri WWW

NBA Tarihi Tartışma Alanı
açılmıştır..NBA Tarihi ile ilgili daha detaylı tartışmaların yapılabilmesi ve Efsane oyuncuların ya da Efsanevi olayların güme gitmemesi adına böyle bir bölüm açmayı uygun gördük..Ayrıca konuların birbirine girmemesi ve ilerde hoş bir arşiv olarak duracağını düşünüyorum..

Forum ahalisi beğenir umarım..
« Yanıtla #226 : 16 Mart 2008, 19:43:51 »
AoGVinsanity
Bir Ömür Neylesin Sensiz
Admin
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Ve durmak yok & yola devam...

NbaTr, üyelerini de düşünüyor..

Baktınız canınız sıkıldı, birşeyler yapmak istiyorsunuz, NBA'den de bunaldınız eğlencenizi ayağınıza getirdik!

Anasayfamızda ve forumumuzdaki paylaçomuzu dilediğinizce yumruklayabilirsiniz, hadi kolay gelsin hepinize grin

« Yanıtla #227 : 18 Mart 2008, 17:49:25 »
HijackeR
NBA Oyuncusu
*

ÖSYM YAKTIN BENİ

Üyelik Bilgileri

Ben bir üzüntümü dile getirmek istiyorum. Belkide ben görememiş olabilirim. Bildiğiniz gibi bugün 18 Mart ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü. Türk milletinin destan yazdığı bu başarının yıl dönümünde Nbatr olarak bir yazı koyabilir yada herkesin düşüncelerini yazabileceği konu açabilirdiniz.
boşşşşşşşş
« Yanıtla #228 : 07 Nisan 2008, 02:12:19 »
Ty
Yönetici
Rookie

Üyelik Bilgileri

Kendisine duzgun davrandim, -hicbir seye bulasmadan- bir mesajini elestirdim... Sonucu kotu oldu; bana saygisiz davrandi, unlemler kurdu, kuyruk acimin oldugunu iddia etti, bir "Can Cetin" olamayacagimi iddia etti, ona tartismadan once bilgi sahibi olmak gerektigini ve o bilginin bende olmadigini soyledi, kalemimi kiracagini soylerekten tehdit etti, benim Turkce'yi bilmedigimi iddia etti ve daha bir suru sey...

Kimseden korkum yok acisi, ozellikle bu sahistan hic korkmuyorum artik. Bu davranislarinin aciklamasini da bulamiyorum sahsen. Bastan sona kadar sovdu, simdi de gelmis beni olayi kisisellestirmeyle sucluyor. Bunun artik bir sonuca varmasi lazim, alakasiz konularda hakaret dolu mesajlarini okumaktan biktim.

- "Hep benle tartisiyorsun" dedi, en fazla NYK, KE, Conrad ile tartistigimi, onlarin hicbir zaman itiraz etmedigini belirttim, bir sey soyleyemedi... 
- Kuyruk acimin oldugunu belirtti; ne zaman, nerede kavga ettigimizi soyleyemedi, bir sey kanitlayamadi.

Sen bunlari yapamiyorsan, bu olayi kisisellige surmemelisin. Kisisellige suren sendin, niye beni boyle bir seyle sucluyorsun simdi. NBA tartismasina devam etmemiz gerektigini soyleyen benim, senden daha saygili davranan da... Kimmis o anlatmaya calistigin karakter?

Uzulerek soyluyorum, bu raddeye gelecegini bilmiyordum olaylarin ama ciddi yanlisliklar goruyorum ortada. Kendini nasil bir sey olarak goruyorsun, cidden acayip sasiriyorum. Yok kimse Can Cetin olamazmis, benim kalemimi kirarmissin, imza-avatar'lardan insanlara laf atmalar, herkesle tartistigini soylerek hava atmalar... Ne bu ya? Keske ifadelerini kanitlayabilsen. Ben sana demiyorum ki haksizsin NBA konularinda ama haksiz durumdasin, cunku soyledigin seyi aciklamiyorsun. Gorduk iste, "son mesajimdir" diyerekten gittin, laf geveledin agzinda. Neyse donmeyecegim o MVP konusuna.

Bu insanla bir daha muhattap olmamayi planliyordum, oyle umuyordum. Ama yok, hala laf sokmaya calisiyor kendisi. Boyle devam edecekse, birinin buna dur demesi lazim.

Sadece uyarmak istedim, gelecekte cikabilecek olasi bir kavgayi onlemek istiyorum, ondan bu mesaji yolluyorum...

Kisiselliklere baslamak, daha sonra kisiselliklere bulasmayan insani elestirmek ve simdi de hala kisisel durumlara -alakasiz yerlerde- devam etmek ne kadar ironik degil mi...

NOT: Henuz bir mesaj silinme olayi olmadi ama yonetimdeki sahislara da rica etmek istiyorum, onlem baabinda, bu mesaji silmeyin. Yada beni yine bu durumu acmaktan oturu elestirmeyin... Gelinen durum budur, durdurmak gerekiyordu, bu mesaj gerekiyordu. Zira devam ediyor bu sahis ayni davranislara, rahatsiz oluyorum. Burasi da Soru-Sorun topici olduguna gore, bir yanlis yapmamis olsam gerek bu mesaji yollayarak. Saglicakla...

Ahanda, bardagi tasiran son damla;
Olmasın...

Kime göre en iyi?Daha bugün MVP konusunda sayfalarca tartışıp bir şey elde edemez,milletin kişiliğine varan laflar edilirken,ne en iyisi ne en kötüsü?

Ah be, ah...
« Yanıtla #229 : 07 Nisan 2008, 02:22:12 »
KE-Billz
Arthur Antunes Coimbra
Admin
MVP

Henüz Her Şey Bitmedi

Üyelik Bilgileri WWW

Olaylarda taraf olmadığımı söyleyebilirim gönül rahatlığı ile..Ve bilerek bazı mesajlara dokunmadım nereye varacak diye..Ancak varıla(maya)n noktada rahatsızlıklar var ise elbette sorumlu kişi olarak ben gereken müdaheleyi yaparım bundan kimsenin kuşkusu olmasın..

Çağatay yazdığına gelince;
Gayet güzel ve medenice kardeşim..Bu topic ne için var forum içinde olan biteni tartışmak için..Sen doğru olanı yaptın..İçinden geçeni yazdın..Art niyet taşımadığını ve samimi olduğunuda ben biliyorum..Ki bu yazıyı şuan okudum senin bunu yazacağından da haberim yoktu bunu belirteyim yanlış anlaşılmasın..

Şu yazıdaki iyi niyetinden şüphem yok..Onun için bu iyi niyetli mesajına gereken cevabında aynı dozda olmasını temenni ederim..Konunun muhattabı olan Can'da bir cevap yazar..O zamana kadar ne desem boş şimdilik..Ancak MVP konusundaki tartışmalar şahsen beni de üzüdü..Güzel güzel basketbol konuşmak varken olay saptı..Umarım tatlıya bağlanır olay.
« Yanıtla #230 : 08 Nisan 2008, 05:46:10 »
KE-Billz
Arthur Antunes Coimbra
Admin
MVP

Henüz Her Şey Bitmedi

Üyelik Bilgileri WWW

NBA Play Off 2008

Bölümü açılmıştır..Bölüm Kurallarında detaylar var  wink

« Yanıtla #231 : 13 Nisan 2008, 03:20:36 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

Şansa bala gördüm yazılanları;MVP konusunda kendimce ben haklıyım.Kendimce diyorum çünkü eleştirilecek bir şey yazmadığımın kanısındayım.Bir oluşum yazdım başka bir açıdan bakılması için...

Bilgi sahibi değilsin,öğren diyorum ki bilmemek değil öğrenmemek ayıp."NJN Doğu birincisi olmuştur.Finale kadar gelmiştir.Kidd MVP adayı olmuş,oy da almıştır" Bunları bilmeden atıp tutan sensin.Cin olmadan adam çarpmak derler,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak derler,bizim buralarda...

Masum çocuk rolleri güzel olmuşta,benim eğer bir fitilim varsa onu ateşleyen sendin.Orada senin dediğin "Can Cetin adlı üyenin dediği gibi değil"e takılmıştım ben.Can Cetin'e değil...Söyledim yine söylüyorum herkesin kendi doğrusu vardır.Ve benim yazdığım mesaja sen "Can Cetin'in dediği gibi değil" diyemezsin.Çünkü ben kendime göre bir şey yazmışım.Ödülü sen vermiyorsun.Netten de oy kullanılmıyor.Senin dediğin bir şeyin üstüne de bir şey yazmamışım.Ben bu şekilde bakıyorum,bu şeklide de bakılabilir demek istedim.Yani hayır bakılamaz diyemezsin çünkü adı üstünde "benim düşüncem" bu...

Yazdım gene yazayım;tartışmayı ben başlatmadım senin,"komiksin,şaka gibisin,ağlıyorsun,sızlıyorsun" demelerin üzerine gelişti.Bana bunları kim derse desin altında kalamam,kalmam.Daha sert olabilir benimkiler ama ben hiç bir şeyi durup dururken yazmadım hepsinin bir nedeni var.
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2008, 03:35:13 Gönderen: Can Çetin » Logged
« Yanıtla #232 : 13 Nisan 2008, 03:40:59 »
Ty
Yönetici
Rookie

Üyelik Bilgileri

Ben hangi asamada "komiksin, saka gibisin, agliyorsun" demisim, once bunu tespit edelim.

Bu benim ilk mesajim;

Bu da o mesajima verdigin cevap;

Kisacasi, senin yaptigin yorumu sacma bulmusum, ki hala sacma buluyorum ve senin o yorumunu savunan olmadi henuz, sadece " Chris Paul hakediyor bence de ama "Can Cetin adli uyenin" dedigiyle alakasi yok, cunku soyle boyle " demisim, sen de bana "Can Cetin! Gene Ty, gene celisen ifadeler." diye cevap yollamisin.

Yani, sallamayla olmuyor bu isler, olayi kisisellestiren sendin, daha 1 tane mesaj atmisim, "Gene Ty, gene celisen ifadeler" diyorsun... Ben sana hakaret mi ettim de bunu soyleme hakkini buluyorsun kendinde?

Yani fitilin varmis, ateslemeye meyilliymissin, bekliyormussun ve kendiliginden ateslemissin. Helal.

Forumlarin amacini bilmiyorsun herhalde... Herkesin bir fikri vardir elbette, savundugu bir gorus vardir. Bu forumlar buraya tartisalim diye acildi, sen herhalde pohpohlanmak icin, "oooo harika yazmissin Can abi" dedirtmek icin geldin. Seni elestirememiz soz konusu olamaz yani, en dogal hakkimiz, burada bundan dolayi variz. Birseyler gelisecekse, yanlislari duzelterek gelisir. Bunu suan ogrenenler var, onceden ogrenenler var, ogrenmek istemeyen var.

Senin istedigin forum sekli soyle herhalde;
a: "Chris Paul almasin, serefsiz bir herif, cunku bu benim dusuncem."
b: "Ostertag almali, alacaktir, benim dusuncem."
c: "MVP secilmesin, seneye devredelim, 2 tane MVP odulu alinir seneye, takdir edersiniz ki benim dusuncem bu."

Yani elestiren olmayacak, herkes kendi dusuncesini soyleyip, oturacak. Aman diyeyim, bu istikrarini koru, baskasi da seni elestirdiginde yine boyle bir kavga ac, istikrar sart.

Sen hicbir seyi durup dururken yazmadin zaten, bana olan bir kinin var icinde, farkindayim, onceden de belirtmistin zaten. Ama ben sana bir yanlis yapmadigim surece senin bunu cikartmaman gerekiyordu, "Gene Ty, gene celiskiler" deme hakkin yok yani, hele de ben saygili davranmisken, adini ahbabimissin gibi zikretmeme, "... adli uye" ibaresini kullanmama ragmen. Baskasi sana bunlari yazsa, ayni sekilde cevap vermezdin zira kin faktoru var, olmuyor iste.

Kidd konusunda da cevap verirdim ama MVP konusundaki son mesajimda belirttim, basket-Can Cetin-tartisma kelimeleri bir daha bir araya gelmeyecek benim icin. Yani, amacina kavustun. Gonuller senin tartismadan hakli olarak ayrilan taraf olmani isterdi ama gorusunu savunmayarak, Oscar Wilde'den alintilar kurarak, "hebele hubele, ama, neyse bu son mesajimdi" diyerek farkli bir yone gittin.

NOT: Tartismanin nereden kaynaklandigini, kimin sebep oldugunu merak edenler, ilk koydugum linkten itibaren okusunlar bir zahmet. Daha ikinci mesajimda uyarmisim "Bu sahis benden nefret ediyor, olayi kisisellestiriyor." diye. Nereden nereye...
« Yanıtla #233 : 13 Nisan 2008, 03:48:52 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

Kidd konusunu bi söylesene ya sonra sileriz merak ettim cidden ver çekinme.Hayır ne diyeceksin çok merak ediyorum da?
« Yanıtla #234 : 13 Nisan 2008, 03:52:56 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

Yönetimde de aynı şeyleri söyledim

"Can Cetin" olayı -ki hala anlamıyorum o lafın neresine alındın-
Geçmiş üzerinden baya ama,ben yine de cevap vermek ve açıklığa kavuşturmak adına söyliyeyim:Olay "Can Cetin" olayı değil,bunu hala anlamadınız.Olay "Can Cetin'in dediği gibi değil"de.Ben çünkü oraya yanlış veya doğru bir şey yazmamışım,tahmin yapmışım fikrimi söylemişim.Fikir yanlış olmaz.Ayrıca da herkesin kendi doğrusu da vardır.He yok,Mvp ödülünü bu arkadaş mı veriyor?Bildiğim kadarıyla hayır,oy da kullanmıyor.Netten'de oylanmıyor bu ödül...

Ee neden benim dediğim gibi olmasın ki?Kriterleri mi uymuyor,ödülün tarifini mi yanlış yapmışım?Ne demek benim dediğim gibi değil?Ben zaten bir olgu atmışım ortaya isteyen istedği yerden anladı,veya bilerek almak istedi hepsi bu...
« Yanıtla #235 : 13 Nisan 2008, 13:31:17 »
NYK
The Doc
Yönetici
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Ben bu şekilde bakıyorum,bu şeklide de bakılabilir demek istedim.Yani hayır bakılamaz diyemezsin çünkü adı üstünde "benim düşüncem" bu...

Böyle kestirip atmak da olamaz Can.Karşıt görüşü çürük çıkaracak dökümanların varsa kullan.Yoksa "niye benim fikrime halel geliyor?" diyemezsin.

Yönetimde de aynı şeyleri söyledim

"Can Cetin" olayı -ki hala anlamıyorum o lafın neresine alındın-
Geçmiş üzerinden baya ama,ben yine de cevap vermek ve açıklığa kavuşturmak adına söyliyeyim:Olay "Can Cetin" olayı değil,bunu hala anlamadınız.Olay "Can Cetin'in dediği gibi değil"de.Ben çünkü oraya yanlış veya doğru bir şey yazmamışım,tahmin yapmışım fikrimi söylemişim.Fikir yanlış olmaz.Ayrıca da herkesin kendi doğrusu da vardır.He yok,Mvp ödülünü bu arkadaş mı veriyor?Bildiğim kadarıyla hayır,oy da kullanmıyor.Netten'de oylanmıyor bu ödül...

Ee neden benim dediğim gibi olmasın ki?Kriterleri mi uymuyor,ödülün tarifini mi yanlış yapmışım?Ne demek benim dediğim gibi değil?Ben zaten bir olgu atmışım ortaya isteyen istedği yerden anladı,veya bilerek almak istedi hepsi bu...

Can dogmatik dini bilgiler hariç,her fikrin ve kavramın doğruluğu-yanlışlığı tartışılır.Bu ortamın temel amacı da tartışmak ve karşılıklı bakış açıları edinmektir.

Senin ödülün veriliş kriterlerine yönelik söylediğin "Nash'i geçti..." şeklinde giden saptaman bence de yanlış.Bunu söylemek yanlış değil ama.Ben de yaparım yanlış,sen de yaparsın.Bunda ne var? Fıtratımızda var.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #236 : 13 Nisan 2008, 13:36:12 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri

Bende dedim ya,herkesin kendi doğrusu vardır.Nash'i geçti diye değil,sırf buna bile baksak -hani hiç bir şeye bakmadan bile- alması gerekir dedim.Yanlışsa size göre ne diyeyim.Daha fazla uzatmak istemiyorum bu konuyu...

Bende demişim zaten diyeceğimi...

Benim Paul ve Nash için söylediğim olgu yerine bu Ty'nin  saçma sapan "Kidd aday olmadı bahsi geçmediye" de bir laf söyleseniz iyi olacak.Çünkü iyice korkmaya başladım.NBA'den anlamayanların veya daha yeni takip edilmeye başladığını düşünmekteyim bu sitede.Hiç kimse mi bilmiyor bir şey!!Adamın verdiği istatistik saçma mı?Onada bir şey söyleyin...
« Yanıtla #237 : 13 Nisan 2008, 13:39:31 »
NYK
The Doc
Yönetici
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

O ifade de yanlış Can ama bu tartışmanın gidişatına etki etmiyor.Temelde tartışılan ifade sana ait.

Olayı daha fazla kişiselleştirme lütfen.Hatta bitsin tamamen bu olay.Bu da son mesaj olsun.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #238 : 13 Nisan 2008, 13:41:49 »
lordapo
| Knickerbocker |
Yönetici
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Fantastic

« Yanıtla #239 : 13 Nisan 2008, 13:47:30 »
Ty
Yönetici
Rookie

Üyelik Bilgileri

Bak, oyle yanlis seyler soyluyorsun ki, bir daha mesaj atamayacak duruma geleceksin... Farkinda misin bilemiyorum ama Stern cikip "Odulu Kobe'ye verdik cunku karisi cok guzel, benim dusuncemdir bu, olgu attim ortaya" derse, tartisamayacaksin burada, mesaj atamayacaksin. Oyle sey olur mu yahu, bir insanin soyledigi seyin yanlis oldugunu dusunuyorsam, hele de bir Basketbol Tartisma Platformu'ndaysak neden tartismayalim...

Olay su: Senin yanlis bir sey soylemen, benim de bunu elestirmem... Baska biri elestirseydi bunlar olmayacakti, bunu kendin de soyluyorsun, "senin nasil bir insan oldugunu biliyorum, arkadasim soylemisti zaten" demeler bunu gosteriyor, daha bir mesaj yazmisken "gene ty, gene celiski" demeler bunu gosteriyor. Gecmisimizde ne yasandigini cidden hatirlamiyorum, adini bile unutmustum acikcasi ama senin bir kinin, bir intikam duygun kalmis olacak ki tartisma baslattigim anda gecmisten alintilar yapmissin.

Bugunleri de mi gorecektik yahu... Fikir attim, fikir yanlis olmaz diye bir sey olmaz! Teker teker gecmiste actigin tartismalara baktirtma simdi, gorurum o zaman kimin fikrine karsi ciktigini.

Kidd konusunu aksam MSN'den birine yazarim, o da sana yollar. Yeminliyim, senle basket tartismasina girmem ben, yeter bu kadar Oscar Wilde anektodu. 

Bundan onceki tartismada da aynisi oldu, yazacak bir seyin kalmayinca Huseyin'e Tugay'a darildin beni savunduklarindan oturu, Mod'lugumu alin filan dedin. Simdi de Oscar Wilde... Siradaki ne olacak acaba?

Benim Paul ve Nash için söylediğim olgu yerine bu Ty'nin  saçma sapan "Kidd aday olmadı bahsi geçmediye" de bir laf söyleseniz iyi olacak.Çünkü iyice korkmaya başladım.NBA'den anlamayanların veya daha yeni takip edilmeye başladığını düşünmekteyim bu sitede.Hiç kimse mi bilmiyor bir şey!!Adamın verdiği istatistik saçma mı?Onada bir şey söyleyin...
Hay... Gorme engelli misin ya sen? "Kidd aday olmadi" mi demisim, yoksa "Duncan aldi ama Kidd almaliydi" sozune "Kidd'in bahsi bile gecmedi Duncan aldiktan sonra" mi demisim. Oku da gel, oku da gel... Terbiyesizlik su yaptigin, olayi farkli yansitmak. Gelmis bana Kidd'in de oy aldigini soyluyorsun, sanki NBA'le ilgilenmeyen - Oscar Wilde okuyan benim.

Ayrica, ayrica, -atiyorum- "Kidd MVP odulunu asla haketmedi, o sene de berbat oynadi" dedim, diyelim ki... Ki bunu dememe ragmen elestiriyorsun beni, hala tartisiyorsun bu konuda, peki neden dondun boyle canim? Hani insanin kendi olgulari, kendi fikirleri olurdu da kimse karisamazdi? Yoksa celiski mi yasiyorsun, vah vah...

Senin fikrini elestiremeyeceksek, birileri yanlis yerde olmali...
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NbaTr Hakkında » Duyurular ve İsteklerKonu:
 Forum Hakkında > Soru & Sorunlar

Gitmek istediğiniz yer: