+ NBA Tr Forum » NBA Tarihi Tartışma Alanı » NBA Tarihi Analiz Bölümü (Moderatör: Michael 23 JORDAN)Konu:
 Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Pivot

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Pivot  (Okunma Sayısı 1997 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 14 Mart 2008, 04:10:39 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

NBATR olarak, ESPN'in yaptığı değerlendirmelere devam ediyoruz. Şimdi ise NBA tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Pivotunu  listeliyoruz.

İşte Espn değerlendiremsine göre NBA'in Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Pivotu;

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

-------------------------------------
NbaTr/KE
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2008, 01:12:11 »
Can Çetin
CAN Evimden
All-Star

Engelsiz Aslanlar...

Üyelik Bilgileri
Ynt: Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Pivot

Bu sıralama belirlenirken madem winnerlık,şampiyonluk vs vs ye bakılıyor neden Bill Russel birinci sırada değil?NBA finalleri MVP ödülü o zamanlar yoktu diye mi?Yoksa "en iyi hücum savunmadır" dediği için mi?gibi sorular sorunulabilinir.He bunlar önemli değilse Wilt niye birinci sırada değil?...Hemde yanılmıyorsam iki tanede şampiyonluğu var...ama öyle ama böyle...Yoksa blok ve top çalma istatistikleri tutulmadığı için mi?Ya da o zaman,pivotların doğru dürüst olmadığı için mi?Şimdikilerine oranla daha kısa oldukları için mi?Yok yook,bence Jabbar'ın kariyerinin ikinici yarısı dediğimiz dönemini,Magic ile oynadığı unutuldu sanırım.Böyle uzar gider bu...

Aslında liste güzel gibi duruyor ama kim neden o sırada seçilmiş,pek açık değil...
« Son Düzenleme: 15 Mart 2008, 01:42:18 Gönderen: Can Çetin » Logged
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2008, 01:50:47 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Winnerlık sadece bir etken..Direk ona bakmıyorlar..
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2008, 00:30:01 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Listeyi bizlerden biri yapmıyor değil mi? ESPN'dekilerin aynısı buraya geçiliyor değil mi? Lütfen ikincisi olsun,zira Hakeem'i Shaq'ın arkasına koyan adama feci söverim ben.

Bir de listenin tepseinde olması gereken adam Bill Russell'dır kesinlikle.Robinson''un yeri de asla orası değil.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #4 : 17 Mart 2008, 21:27:21 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Patrick ewing varken robinson kimdir ve wilt,kareem asla russell dan büyük olmadılar ki russell
in üstüne nba de pivot gelmedi yane kareem ve wilt e saygım sonsuz ama bill russel 11 şampiyonluğu var neyse angry

« Yanıtla #5 : 17 Mart 2008, 21:39:24 »
Dağlar
spontaneously sportsman
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Listeye bakınca ilk göze çarpan Russell'ın yeri oldu.
2. olarak Ewing'in yeri. Robinson'un üstünde olması lazımdı. Zaten üsttede belirtmişsiniz.
« Yanıtla #6 : 19 Mart 2008, 17:16:01 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderator
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

Patrick ewing varken robinson kimdir ve wilt,kareem asla russell dan büyük olmadılar ki russell
in üstüne nba de pivot gelmedi yane kareem ve wilt e saygım sonsuz ama bill russel 11 şampiyonluğu var neyse angry
Patrick Ewing en sevdiğim efsanelerdendir ama Robinson'unda hakkını yememek lazım bence D. Robinson 1 adım önde olması bence doğru buluyorum Kareem'in yerini kesinlikle doğru buluyorum bencede 1. Kareem ama diğer sıralamaları bence yanlış.

Benim sıralamam:

• Kareem Abdul-Jabbar
  • Bill Russel
  • Wilt Chamberlain
  • Hakeem Olajuwon
  • George Mikan
  • David Robinson
  • Patrick Ewing
  • Shaq O'Neal
  • Moses Malone
  • Bill Walton

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #7 : 19 Mart 2008, 17:21:01 »
Kq5
CaptaiN Jac'K
Superstar

WeLcoMe To BostoN CeltiCs DariuS MiLeS

Üyelik Bilgileri

Kareem Abdul-jabbar
Bill walton
Moses Malone
Patrick Ewing
David Robinson
Hakeem Olajuwon
Bill Russell
Wilt Chamberlain
George Mikan
vs Başta bunları söyliyebilirim Smiley
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2008, 23:55:10 Gönderen: Kq5 » Logged
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2008, 21:30:57 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

Hakeem
Kareem
russel
Wilt
ShaqMalone
EwingReed

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf Wink
« Yanıtla #9 : 26 Mart 2008, 01:21:41 »
airKonya
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

K. A. Jabbar
B. Russel
W. Chamberlain
H. Olajuwon
D. Robinson
P. Ewing
S. O'Neal
M. Malone
Y. Ming
D. Howard
« Yanıtla #10 : 28 Mart 2008, 17:43:54 »
bordo-beyaz
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

MODERN BASKETBOL ZAMANINDA SHAQ GİBİ DOMİNANT BİR OYUNCU OLMADI.SHAQ BİR PİVOT OLMASINA RAĞMEN 2 KEZ SAYI KRALLIĞI,4 TANESİNİ DE KILPAYI İLE KAÇIRAN,2000 MVP OYLAMASINDA BİR DAHA ZOR GÖRÜLEBİLECEK BİR ŞEKİLDE 122 KİŞİDEN 121 İNİN OYUNU ALARAK MVP SEÇİLMESİ,4 ŞAMPİYONLUK,2 NBA DİNALİ  VS...SHAQ DEĞİŞİK OTERİTELER TARAFINDAN NBA NİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ OYUNCUSU OLARAK GÖSTERİLİYOR.
BENİM PİVOT SIRALAMAM İSE ŞÖYLE:
1-SHAQ
2-KAREEM
3-HAKEEM
4-RUSSEL
5-WİLT
6-ROBİNSON
7-M.MALONE
8-EWİNG
9-B.WALTON
10-MİKAN

Edit;
Yavaşş...Sakin..Giriş cümleni sildim..Biraz daha sakin yazalım..Artı büyük harflerle mesaj yazmak yasak..Şimdilik dokunmuyorum..
KE
« Son Düzenleme: 28 Mart 2008, 17:46:59 Gönderen: KE-Billz » Logged
« Yanıtla #11 : 28 Mart 2008, 18:19:16 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

Belki olağanüstü takımsal ve bireysel başarıları yok..Ama medyadan uzak oluşu, gerçek bir müslüman oluşu uzun süre Amerikan vatandaşı omadan idare etmesi, Terbiyeli ve nazik tavırları ile Hakeem burada yeteneği ve başarılarına oranla en az pazarlanan tanıtılan adamdır....
Olay şu ki Hakeem; Malone, Kareem, Parish, Shaq
 Alonzo, Willis, Eaton, Robinson, Ewing, Divac, Sabonis gibi adamlarla çeşitli zaman dilimlerinde oynamış ve hepsine üstünlük kurmuş bir oyuncudur...Bugün Shaq a bile gidilip sorulduğunda en iyi olmak konusunda belki Jordan la kapışırım ama en iyi uzun konusunda Hakeem in eline su dökemem demiştir...Bunu Shaq demiş daha da bir şey demesem iyi olur..Ama kendimi tutamayabilirim... Cheesy

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

« Yanıtla #12 : 28 Mart 2008, 19:25:56 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Sıralama konusunda her zaman için her görüşe saygı duyarım bu tip durumlarda..Herkesin 1.si kendine..Farklılık gösterir..
Hakeem konusuna gelince benim için Jabbar ve Russell'ı geçemez..Benim için diyorum ama..

Russell-Jabbar ilk 2 sırada olur benim gözümde..Shaquille O'Neal olayına gelince son dönemlerde eğer saçma sapan işler yapmasa ve çenesini tutsaydı belkide tartışılmayacak bir adam olacaktı..Ama o kadar çok konuştu ve gittiği takımlarda takiye yaptı ki ''Efsane'' modundan ''Gazcı'' moduna geçiş yaptı..Ciddiyetle-esprinin dozunu ayarlamayınca sıkıntı oluyor..Saygınlık bir şekilde uçup gidiyor..Yıllar önce gelmiş geçmiş en iyi pivot olacak basketbolu bıraktığında denilen Shaq eğer bugün sorgulanıyorsa o zaman Shaq kendini sorgulamalı insanlar kendilerini değil..
« Son Düzenleme: 28 Mart 2008, 19:31:41 Gönderen: KE-Billz » Logged
« Yanıtla #13 : 28 Mart 2008, 19:53:32 »
bordo-beyaz
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

editör burada insanların kişiliğine küfür ve hakaret eden mahlukların yorumlarını yayımla söverim,asarım,keserim gibi ifadelerde bulunan tahammülsüz ve kişi haklarına saldırıda bulunan 'nyk' nickli kişiyi uyarma ihtiyacını bulununca yorumumu sansürle bu yaptığınız sansürden dolayı sizi kınıyorum.conrad modern basketbol yılının başlangış tarihi konusunda bende birşey demiyeceğim çünkü bu konulara ben de hakim değilim lakin bir cevap verecek olursam 1985 yılıdır.ikinici soruna gelirsek orlando neden süpürüldüğüne gelirsek orlando magic sistemsiz,takım olarak nba finali göremeyen,shaq nba deki henüz 2.yılı hardaway de henüz toy olduğundan seri 4-0 olmuştu.shaq ın plaofflardaki istatistikleri şöyle:25.7 sayı,12 ribaunt3.3 asit ve 2 blok umarım bu istatistikler sana shaq hakkında pozitif düşünceler yansıtmıştır.yalnız shaq orlando magic in o dönemde fırtına gibi esen m.jordanlı chicago bulls u elediğni de unutmuyalım.shaq dominant kelimesini niye aldı kendi zamanında yanına bile yaklaşılamayan hem hücum hem de müdafa da olağanüstü müthiş bir oyuncuydu.shaq durdurulmakdan öte yavaşlatılabiliyordu.flash hakem konusunda sana kısmen katılıyorum hakeem dinine bağlı inançlı bir müslüman olduğundan diğer oyuncular kadar adı pek öne çıkmamıştı.flash burada sana katılmadığım konu hakeem müslüman olduğu için severim fakat shaq iyi müdafa yapıyor dediğiniz mutomboya ve nba deki tüm uzunlara üstünlük sağlamıştır.shaq yaşlanmasına,dizlerindeki sakatlığa,az top kullanmasına ve  %50 performansla oynamasına rağmen hala birçok uzundan daha iyi olduğu görülüyor.shaq nba nin gördüğü en iyi 3 oyuncudan birisidir.
« Yanıtla #14 : 28 Mart 2008, 20:02:00 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

editör burada insanların kişiliğine küfür ve hakaret eden mahlukların yorumlarını yayımla söverim,asarım,keserim gibi ifadelerde bulunan tahammülsüz ve kişi haklarına saldırıda bulunan 'nyk' nickli kişiyi uyarma ihtiyacını bulununca yorumumu sansürle bu yaptığınız sansürden dolayı sizi kınıyorum.

Küfür, hakaret ve kişilik haklarına saldırı olan bu topicte ben mesaj göremiyorum varsa altın yap göster mesajı..
NYK'nın yani Salih'in adına ben konuşamam gelir kendisi cevabını yazar..Ancak benim tandığım Salih'in üslubu bu şekildedir ve kimseye hakaret etme amaçlı yazmaz..

Mecazi anlamda kullanılan bir sözden ötürü büyütmeye gerek yok..''Topu alırsan seni öldürürüm..'' dediğimiz herkesi öldürdük mü çocukken..''Sigaramı alma seni vururum..'' dediğimiz herkesi vurduk mu yetişkinken...
« Yanıtla #15 : 28 Mart 2008, 20:52:14 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

editör burada insanların kişiliğine küfür ve hakaret eden mahlukların yorumlarını yayımla söverim,asarım,keserim gibi ifadelerde bulunan tahammülsüz ve kişi haklarına saldırıda bulunan 'nyk' nickli kişiyi uyarma ihtiyacını bulununca yorumumu sansürle bu yaptığınız sansürden dolayı sizi kınıyorum.conrad modern basketbol yılının başlangış tarihi konusunda bende birşey demiyeceğim çünkü bu konulara ben de hakim değilim lakin bir cevap verecek olursam 1985 yılıdır.ikinici soruna gelirsek orlando neden süpürüldüğüne gelirsek orlando magic sistemsiz,takım olarak nba finali göremeyen,shaq nba deki henüz 2.yılı hardaway de henüz toy olduğundan seri 4-0 olmuştu.shaq ın plaofflardaki istatistikleri şöyle:25.7 sayı,12 ribaunt3.3 asit ve 2 blok umarım bu istatistikler sana shaq hakkında pozitif düşünceler yansıtmıştır.yalnız shaq orlando magic in o dönemde fırtına gibi esen m.jordanlı chicago bulls u elediğni de unutmuyalım.shaq dominant kelimesini niye aldı kendi zamanında yanına bile yaklaşılamayan hem hücum hem de müdafa da olağanüstü müthiş bir oyuncuydu.shaq durdurulmakdan öte yavaşlatılabiliyordu.flash hakem konusunda sana kısmen katılıyorum hakeem dinine bağlı inançlı bir müslüman olduğundan diğer oyuncular kadar adı pek öne çıkmamıştı.flash burada sana katılmadığım konu hakeem müslüman olduğu için severim fakat shaq iyi müdafa yapıyor dediğiniz mutomboya ve nba deki tüm uzunlara üstünlük sağlamıştır.shaq yaşlanmasına,dizlerindeki sakatlığa,az top kullanmasına ve  %50 performansla oynamasına rağmen hala birçok uzundan daha iyi olduğu görülüyor.shaq nba nin gördüğü en iyi 3 oyuncudan birisidir.

Arkadaşım ben bir Bulls taraftarıyım ve... O MJ le esen Bulls diye tanımladığın takım Orlandoya elenmedi..MJ in dönüşü sonrası, formsuzluğu, takım içi mental ve stratejik sorunların olduğu yorgun bir Bulls du...Fırtına gibi esen Bulls Orlanndo nun çok değil bir sene sonra elendiği Bulls idi...Bu bir...

NYK bence senin abarttığın derecede bir işe kalkışmamış ki kendisine biz demirbaş gözü ile bakarız....Bir Kütüphanenin ilk demirbaşları hep arızalı, birikimli eski kitaplardır.. O yüzden burada bazı üyeler var ki tüm arıza ve tersliklerine rağmen özünde gerçeklik ve birlik yaşatmaktadır...

Ayrıca istatistiklere girme...Shaq 2. yılında didi ama bir yıldızdı..Hakeem de büyük sakatlık yaşamıştı...Saha avantazı olmadan..Play-Off da 6. sıradalarken.. Sakat bir hakeem ve epeyli yavaşlamış Drexler harici ete dişe dokunr bir durum yoktu...

86 doğu Play-offlarında Malone ve parish gibi adamlarla alay etti.Finalde Kareem varlık gösteremedi...
94 deki ilk finalinde Ewing ile sek sek oynadı.....

95 finallerinde ise sırası ile pota altında(sakatlığına rağmen) Barkley-Chambers, Malone-Bailey, Robinson-Rodman-Cummings gibi adamlarla haşır neşir olup O yorgunluk, yaşlılık ve sakatlıkla Shaq karşısına geçmiş ve geri adım atmadığı gibi ortalamaları; 30+ 11+ 5+ 2+ 2+ olmuştur.....

Shaq ın hakeem ile söylediği bir şey yazdım yukarıda bunu okuyun...Kareem ve Russel ın disiplini sağlamlığı ve başarıları Hakeem de yok bu bnir gerçek ve saygınlık bakımında Bunların önde gelmesine karşı değilim...Ama bir adama hakettiği verilmeli ise bu Hakeem, Çünkü hakeem 84-98 yılları arası bir çok iyi uzunun içinde en iyisi idi...Bunu heşeye rağmen elinde tuttu....

Yani bir iki Kareem, Russel olur mantıklı; Ama Shaq çok sevmeme rağmen şımarık, eli işte gözü oynaşta bir adamdır ve Hakeem in sağ kolu etmez....

Kısmen bana katılıyor olman beni sevindirdi ve saygı uyandırdı teşekkürler..Ama şunu kabul edelim artık Shaq aman bugün de sahaya %50 mi vereyim diyecek kapasiteden çıkalı 2 yıl oldu :S

Shaq için bir lafım daha var; ''Aynası iştir kişinin, Lafa bakılmaz'' !!!!!

« Son Düzenleme: 28 Mart 2008, 20:54:49 Gönderen: Flash » Logged

« Yanıtla #16 : 28 Mart 2008, 21:06:54 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Ama Shaq çok sevmeme rağmen şımarık, eli işte gözü oynaşta bir adamdır ve Hakeem in sağ kolu etmez....
Sizde adamı ayakçı yaptınız iyice..
« Yanıtla #17 : 28 Mart 2008, 21:40:46 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

editör burada insanların kişiliğine küfür ve hakaret eden mahlukların yorumlarını yayımla söverim,asarım,keserim gibi ifadelerde bulunan tahammülsüz ve kişi haklarına saldırıda bulunan 'nyk' nickli kişiyi uyarma ihtiyacını bulununca yorumumu sansürle bu yaptığınız sansürden dolayı sizi kınıyorum.

Allahım,nereden başlasam yarabbim...

Behey şuursuz,ben kimin kişi haklarına saldırmışım şu başlık altında? Başka bir başlık altında bir kuyruk acın var ise,oraya yaz derdini.

Gelelim tahamülsüzlük olayına.Evet tahammülsüzlükse tahammülsüzlük,bu forumun belirli bir seviyesi var ve bu seviyeyi sen ve senin gibi dangalakların düşürmesine izin vermem.Kendi kıçından "Modern basketbolun tarihi" diye kavramlar uyduracaksın,bir de tam hakim olmadığını söyleyeceksin ama peşisıra da başlangıç tarihi belirleyeceksin.Yetmeyecek Shaq'ı NBA tarihinin en dominant oyuncusu hatta en iyi 3 oyuncusundan biri olarak  ilan edeceksin.E kusura bakma sen kaşınıyorsun,hakaret yemek için tırmalıyorsun hatta.

Kaç tane oyuncu izledin ki Shaq'ı en dominant oyuncu yaptın? Yaşın kaç ki senin.Hakeem gibi bir efsane ile Shaq'ı karşılaştırma küstahlığı gösteriyorsun.O beğenmediğin Hakeem muhtemeldir ki senin yaşından fazla oynadı NBA'de.Başarılarını saymıyorum bile.Cahillikle yetinmiyor,kara cahillik yapıyorsun,Hardaway'e en iyi olduğu sezonda "çaylak" diyorsun,finallere gelen Orlando takımına da "toplama" diyorsun.Nick Anderson,Horace Grant,Bryan Shaw,Derrell Armstrong gibi yetenekli oyuncular ve tecrübeli isimlerin karışımından oluşan bu kusursuza yakın kadroyu yerin dibine sokuyorsun.

Nerenden anlarsan anla,burada bir "mahluk" varsa,o da sensin.Doğrudan isim vererek saldırdığın ve kişiselleştirdiğin için,layık olduğun cevabı aldın.Bende dahası da var ama sana bu kadarını layık görüyorum.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #18 : 29 Mart 2008, 01:33:46 »
bordo-beyaz
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

bakıyorumda bu sitedekiler iyi arkadaşlık bağı kurmuş ve bu siteye yeni giren kişilere misafirperver davranmıyorsunuz.büyüklerimiz şöyle der'körler sağırlar birbirini ağırlarlar'olaylara biraz objektif ve adaletli açıdan bakın.ayrıca nyk zaat insanların düşünlerine tahammüllsüz ve anlayışsız olduğunu söylediğin iyi oldu.seni sadece 'yaradılanı yaradan ötürü sevmek zorundayım lakin seninle aynı dilden konuşamıyacağımız aşikar o yüzden sana şu sözü söyleyip noktayı koyuyorum.'insanlar konuşa konuşa hayvanlar ise koklaşa koklaşa anlaşırlar'sen aynen bu söze uyuyorsun.
« Yanıtla #19 : 29 Mart 2008, 01:47:27 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

bakıyorumda bu sitedekiler iyi arkadaşlık bağı kurmuş ve bu siteye yeni giren kişilere misafirperver davranmıyorsunuz.

Napıyoruz adam mı yiyoruz?

Şu tip demogojilerden vazgeçelim yok yeniyim yok eskiyim..
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Tarihi Tartışma Alanı » NBA Tarihi Analiz Bölümü (Moderatör: Michael 23 JORDAN)Konu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv