« Yanıtla #220 : 29 Haziran 2008, 21:50:53 » |
|
c_marlowe
|
solomon hakkında en son nedim karataş'ın FBtv'de bir açıklaması oldu... solomon ile 15 haziran itibariyle iki tarafında tek taraflı anlaşmayı fesh etme hakkı bulunduğu...FB bu opsiyonu kullanmak istemediğini....solomon'un ise nba'de şansını denemek için tek taraflı fesh hakkını kullandığını açıkladı...yine açıklamalarında solomon eğer nba'de istediği şartları bulmazsa avrupa 'da görüşeceği ilk takımın FB Ülker olacağını söylemiş....bu sanki taraftarın(özellikle antu'da) görülen tepkisini azaltma maksatlı bir açıklama gibi görünüyor...zaten bugün bir gazetede çıkan aslında solomon'un d.moskova'ya gideceği hatta anlaşmayı bile yaptığı, takımın antrenörünün gidip yerine d.blatt'ın gelmesinden ötürü anlaşmanın gerçekleşmediği haberler yayınlanmaya başladı...haberlerle gidiş kararını solomon'un istediğini gösterme durumu var sanki(şampiyonluk sonrası saha içindeki röportajına bakılırsa solomon'un gitmek gibi bir düşüncesi olduğu görünmüyordu)... Fenerbahçe ile alakalı bir diğer konuda İbrahim Kutluay konusu...İbrahim coach tanyeviç ile görüşüp takıma geri dönmek istediğini söylemiş...ama kadroda 18 kişi olduğundan şuan gelme durumunun zor olduğu kendisine bildirilmiş...(nedim karataş'ın açıklamalarına istinaden)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #221 : 29 Haziran 2008, 22:25:53 » |
|
Eren
|
Takımın lideri,birinci sayı opsiyonu,en iyi 2. savunmacısı,asist lideri,itici gücü yani neredeyse yarısı elden gitti yani.
Geçmiş olsun....
O çıktığında neler yaşadığımızı hepimiz gördük ki Green felan Euroleague de neler yapar ''?'' + Bi kara haber daha vereyim abi White da gidici..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #222 : 29 Haziran 2008, 22:40:37 » |
|
MeaCulpa
|
Arkadaslar tamam Solomon takimin en önemli ismi ve Avrupa'nin en iyi oyun kurucularindan fakat ben Green'e de güveniyorum.Kalitesi tartisilmaz zamaninda TBL liginin tozunu attirip triple- double'i iki mac 1 ribaund ile kacirmis biri.İtalya'da da MVP'lige oynamis bir oyuncu.Her iki ligde de benim bildigim top calma krali oldu.Tamam bir Solomon degil ama Fenerbahce'nin yarisi bitti mahvoldu görüsüne katilmiyorum.Muhakkak iyi isler yapacaktir
|
|
|
|
|
|
 CSKA FANS!!! 2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS 6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR CSKA!!!!
|
|
|
« Yanıtla #223 : 29 Haziran 2008, 22:46:31 » |
|
Eren
|
Arkadaslar tamam Solomon takimin en önemli ismi ve Avrupa'nin en iyi oyun kurucularindan fakat ben Green'e de güveniyorum.Kalitesi tartisilmaz zamaninda TBL liginin tozunu attirip triple- double'i iki mac 1 ribaund ile kacirmis biri.İtalya'da da MVP'lige oynamis bir oyuncu.Her iki ligde de benim bildigim top calma krali oldu.Tamam bir Solomon degil ama Fenerbahce'nin yarisi bitti mahvoldu görüsüne katilmiyorum.Muhakkak iyi isler yapacaktir
Bende yarısı bitti görüşüne katılmıyorum çünkü Solomon o takımın neredeyse herşeyiydi.Tek başına değil yaptığı işler ve oynattığı adamlarla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #224 : 29 Haziran 2008, 23:36:59 » |
|
MeaCulpa
|
Bende yarısı bitti görüşüne katılmıyorum çünkü Solomon o takımın neredeyse herşeyiydi.Tek başına değil yaptığı işler ve oynattığı adamlarla Söyledigin cümleyi tam anlayamadim ama Solomon gitmesi takimin yarisindan fazlasina etki edecegini söyledin.Herneyse ben halen Green'in iyi isler yapacagini düsünüyorum onun coach'u boyu 30 cm daha uzun olsaydi NBA'de all-star olurdu demis.Gercekten de boyu uzun olsaydi su an Avrupa'da degil NBA'de izliyor olabilirdik
|
|
|
|
|
|
 CSKA FANS!!! 2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS 6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR CSKA!!!!
|
|
|
« Yanıtla #225 : 30 Haziran 2008, 00:04:11 » |
|
the_apo_1
|
Benimde boyum 20 cm uzun olsa 1.ligde oynar olurdum...Belki...Kısacası, olsayla demekle olmuyor bu işler...
Green iyidir hoştur boyuna göre çok büyük işler yapar doğrudur...Green'in bi şekilde hücum tarafında işleri sırtlayabilceğini de düşünüyorum( Solomon kadar yapamaz tabi de...) ama işin savunma yanında napacak??İşte olay burda bana kalırsa...Solomon'un savunmasını anlatmama gerek yok heralde....
Solomon'un takım üzerinde ki etkisi, seyirciler falan oralara girmiyorum bile...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2008, 00:06:21 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #226 : 30 Haziran 2008, 00:26:44 » |
|
Eren
|
Benimde boyum 20 cm uzun olsa 1.ligde oynar olurdum...Belki...Kısacası, olsayla demekle olmuyor bu işler...
Green iyidir hoştur boyuna göre çok büyük işler yapar doğrudur...Green'in bi şekilde hücum tarafında işleri sırtlayabilceğini de düşünüyorum( Solomon kadar yapamaz tabi de...) ama işin savunma yanında napacak??İşte olay burda bana kalırsa...Solomon'un savunmasını anlatmama gerek yok heralde....
Solomon'un takım üzerinde ki etkisi, seyirciler falan oralara girmiyorum bile...
Ben oralara girdiğim için kahroluyorum işte..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #227 : 30 Haziran 2008, 01:26:02 » |
|
NYK
|
Solomon'u gönderiyorsan,eşdeğeri olan McIntyre gibi bir adamı getirmelisin.
Şimdi Solomon niye takımın yarısı :
- Öncelikle kazanma hırsı ve enerjisi ile takımın itici gücü Solomon.
- Playmaker pozisyonunda oynaması ve topu domine etmesi sebebiyle saha içi lideri de Solomon.
- Takımın savunması,Solomon'un rakip guarda yaptığı baskı ile başlıyor.
- Hücumların akıcılığı,Solomon'un verdiği isbetli ve zamanlı paslar sayesinde gerçekleşiyor.
- Takımın ve belki de tüm Avrupa'nın en delici gücü Solomon.Adam eksiltip boş pozisyondaki uzunları ya da dışarıda boş pozisyondaki kısaları topla buluşturan yani diğer oyunculardan üst düzey verim alınmasını sağlayan da Solomon.
- Takımda en yüksek yüzdeyle şut atan adamlardan biri Solomon.
- Takımın en skoreri,en çok asist yapanı Solomon
- Belki de tüm Avrupa'nın en "clutch" oyuncusu Solomon.Son saniyeleri eli titremeden ve başarılı şekilde oynayabilen başka biri var mı?
- Seyirciyi bu kadar oyuna sokan,takımına bu kadar sahiplenen ve kazanmayı bu kadar arzulayan çok az oyuncu vardır.
Şimdi kazanma hırsı ve enerji,Mirsad ve Ömer ile kapatılabilir.
Keza savunmadaki gayret Ömer'de had safhada ve hatta rakibin en skorer,en etkili oyuncularını hep Ömer tutuyor.Ama özellikle rakibi daha meşhur ve daha kaliteli olduğunda işi kişiselleştiren ve oyununu bir üst seviyeye çıkararak,rakip takımın guardını sahadan neredeyse silen ve rakip takımın işleyişini bozan temel hamleyi yapan Solomon'un bu savunmasını Ömer yapamaz pozisyonu gereği.
Solomon'un liderliği,saha görüşü,pasları ve en önemlisi deliciliğini kiminle ve ya nasıl eşleyeceğiz?
Maçın sonlarını kiminle oynayacağız?
----------------------------------------------------------
Tüm bunlara bakınca,üstüne zaman zaman kontrolden çıkışını,aldığı teknik faulleri ya da erken,zorlama şutlarını da koymama rağmen,takımın yarısından da fazlasının gittiği gibi bir intiba uyandı bende.Ne de olsa point-guardın kadar konuşuyorsun bu oyunda hala.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınYippi Ka Yey motherfucker...
|
|
|
« Yanıtla #228 : 30 Haziran 2008, 23:51:48 » |
|
Eren
|
Bakın finalde oynayan bir Bynum vardı euroleagu de gördüyseniz onu onu alsınlar bak daha da genç.İşte o zaman Solomon'u kapatırlar anca.Neyse dalgaya vurdum iyce ben takım yapmışken bende yapayım dedim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #229 : 15 Temmuz 2008, 18:46:27 » |
--
Ziyaretçi
|
F.Bahçe'ye 2 ABD'li
Beko Basketbol Ligi'nde son 2 sezondur şampiyon olan Fenerbahçe Ülker, Marques Green ve Devin Smith ile 2'şer yıllık sözleşme imzaladı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe Ülker'in İtalya'nın Air Avallino takımından Green ve Smith'i 2 yıllığına renklerine kattığı bildirildi.
Marques Green 18 Mart 1982 ABD Philadelphia doğumlu. 1,65 boyundaki oyun kurucu 85 kilo ağırlığında. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı ile 2 yıllık kontrat imzalayan Green, son olarak İtalya Basketbol Ligi'nde Air Avallino takımında forma giydi.
Devin Smith ise 12 Nisan 1981 yılında ABD'nin Delaware kentinde dünyaya geldi. Guard pozisyonunda oynayan basketbolcu 1,96 boyunda ve 110 kilo ağırlığında. Devin de son olarak İtalya Basketbol Ligi'nde Air Avallino takımında forma giydi. ----------------------------------- NbaTr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #230 : 15 Temmuz 2008, 19:08:15 » |
|
DaviD#Villa
|
diğer 3 abd'liye ne olduki hepsi gittimi ya ne zaman ne oldu takıma j.white'ı nba yaz liginde ismini hatırlamadığım bi takımda oynadığını biliyorum ama white'la uzunsüreli bi anlaşma(sanırım 4 yıl) yapılmıştı yani nba olmazsa fb'de onu geçtik solomon'ın neriye gittiğini bilmiyorum üstyteki mesajlarda maccabi felan denmiş ama şampiyonluktan sonraki röportajda avrupada kalırsam fb'de oynarım diyodu oda sattımı ki fb'yi m.green alındı bunuda geçtik t.kinsey nerde ya adam tam cuk oturdu gittimiki onuda şuana kadar yaz ligindeki oynayan takımlarda görmedim nerdeki ya bide son olarak r.hite nerde?   ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #231 : 15 Temmuz 2008, 21:28:33 » |
|
lamarra
|
solomon la white gitti diye biliyorum white ın yeri doldurulur da ben solomon un yerine en azından avrupada söz sahibi bir guard yada nba den bu sene avrupaya gelcek olan bir adam alsalar daha mantıklı diye düşünüyorum .green tbl normal sezonda ii şeyler yapar ama playoff da cok zorlanır yarı final ve finaldede rezil olur  smith ise white ın yerini doldurur.iş euroleague e gelince fener ciddi bir şekilde 1 numara sıkıntısı çeker her maçta !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #232 : 17 Temmuz 2008, 13:16:19 » |
|
Mustafa
|
Marques Green Solomon'un kılı bile olamaz. Solomon gittiğine göre onun kadar iyi bir oyuncu alman lazım..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2008, 18:24:30 Gönderen: the_apo_1 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #233 : 17 Temmuz 2008, 16:36:42 » |
|
c_marlowe
|
white alba berlin ile anlaşmış deniliyor...solomon'un durumu hala belirsiz...maccabi ile anlaşmamış... şahsen bir FB'li olarak solomon giderse durumumuzun vahim olacağını düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #234 : 18 Temmuz 2008, 14:35:05 » |
|
Ç@to_Wade
|
Fenerbahçe Ülker'in 2 yeni transferi Marques Green ve Devin Smith'in yapacakları katkıyı tartışalım.
Fenerbahçe Ülker Green ve Smith ile 2 yıllığına anlaştı
Marques Green kimdir?
Marques Green 18 Mart 1982 ABD Philadelphia doğumlu. 1,65 boyundaki oyun kurucu 85 kilo ağırlığında. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı ile 2 yıllık kontrat imzalayan Green, son olarak İtalya Basketbol Ligi'nde Air Avallino takımında forma giydi.
Devin Smith kimdir?
Devin Smith 12 Nisan 1981 yılında ABD'nin Delaware kentinde dünyaya geldi. Guard pozisyonunda oynayan basketbolcu 1,96 boyunda ve 110 kilo ağırlığında. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımıza transfer olan oyuncu da son olarak İtalya Basketbol Ligi'nde Air Avallino takımında forma giydi. (BİLGİLER:FENERBAHCE.ORG)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #235 : 18 Temmuz 2008, 14:45:22 » |
|
Mustafa
|
White'da giderse kötü olur. Alışmıştıda Avrupa basketboluna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #236 : 18 Temmuz 2008, 14:51:21 » |
|
lamarra
|
hiç bi iiş yapamaz ve taraftar tarafından ıslıklanma olasılıkları yüksek oyuncular çünkü fb taraftarı solomon gibi bi süperstar a alısmısken bu 2 sini ne yapacak fenerde kim son dk kada oyun kuracak green mi ?? sorarım size fenere yazık oldu en azından avrupada söz sahibi bir oyun kurucu getirmeleri lazımdı paraysa para ünse ün hepsi fenerde var ama yapılan işler cok sacma...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #237 : 22 Temmuz 2008, 12:55:06 » |
Salvation
I'm Cool
Starter

Mr.Big Shot
|
Solomon'ın yerini o Chris Lofton ile kapayabilirler aslında..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #238 : 22 Temmuz 2008, 15:10:53 » |
|
Mustafa
|
Solomon'ın yerini o Chris Lofton ile kapayabilirler aslında..
Mersin aldı  büyük bi iş yaptı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #239 : 23 Temmuz 2008, 11:20:18 » |
|
Eren
|
Bayağa araştırdım Smith çok iyi bir transfer..Geçen sene play-off ortalamaları ve yüzdeleri beni bayağa şaşırttı.Şunu söyleyebilirim ki Smith i almak iyi bir hamle olmuş fakat Green Solomon'un ardından takıma guard olarak geldiği için ezilecektir.Eğer 3 sene önce Green i alsaydık şuan Green bu kadar negatif bir görüşle başlamayacaktı ve iyi işlerde yapardı eminim ama Solomon iyi işler yapmadı,inanılmaz işler yaptı..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|