« : 14 Eylül 2006, 23:27:42 » |
|
Dağlar
|
banvit hakkında oluşan güncel haberleri burda paylaşalım
|
|
|
|
|
|
 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınNBA'de Kasım Ayının En İyi Fotoğrafı Oylaması
|
|
|
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2006, 23:28:09 » |
|
Dağlar
|
Banvit, oynadığı ilk hazırlık maçında İtalya 1. Ligi takımlarından Premiata Montegranaro’yu 86 – 72 mağlup ett
BANVİT RAKİBİ KARŞISINDA ÜSTÜN OYNADI Yeni sezon hazırlıkları için 12 Eylül’de İtalya’ya giderek Giulianova şehrinde kampa giren yeşil – turunculu ekip ilk hazırlık maçını 13 Eylül Çarşamba günü oynadı. Bu yıl İtalya 1. Ligi’ne yükselen rakip Premiata Montegranaro, eski Galatasaraylı ABD’li Ron Slay, Alman Milli Takımı Oyuncusu Nikagbadze, ABD’li Randolph Childress ve Jubby Thomas ile Çek David Steffel olmak üzere 5 yabancı oyuncuyu kadrosunda bulunduruyor. Porto St. Giorgio’da oynanan karşılaşma baştan sona büyük çekişmeye sahne oldu. Maçın ilk periyodu Banvit’in 22–18 üstünlüğüyle geçilirken, ilk yarıyı da yine Banvit 38–34 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısına Premiata Montegranaro iyi başlayıp farkı kapatmasına rağmen 3. periyot Banvit’in 60–59 üstünlüğünde geçildi. Son periyotta etkili ve iyi bir oyun sergileyen Bandırma temsilcisi maçı da 86–72 kazanmasını bildi.
19 sayı atan Miroslav Radosevic Banvit’in en skorer ismi olurken diğer oyuncuların istatistikleri ise şöyle: Miroslav Radosevic 9 (3 asist), Ersin Görkem 17 (5 ribaund), Damien Kinloch 14 (9 ribaund), Marque Perry 11 (11 asist- 4 ribaund), Ümit Türkoğlu 8 (6 ribaund), Onur Aydın 5 (6 ribaund), Bekir Yarangüme 4, Can Akın 2 (2 asist), Caner Topaloğlu 2, Önder Külçebaş 2, İbrahim Yıldırım 2, Pero Cameron 2 ribaund.
BANVİT TERAMO CUP'A KATILACAK Banvit, 14 Eylül Perşembe günü İtalya’nın Rimini şehrinde Avusturya’nın 1. Lig ekibi Lyons Wien takımı ile ikinci hazırlık karşılaşmasına çıkacak. 15 Eylül Cuma günü ise Teramo şehrine geçerek TERAMO CUP’ta Yunanistan 1. Ligi’nden Aris ve İtalya 1. Lig takımlarından Teramo ile karşılaşacak.(alıntı)
|
|
|
|
|
|
 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınNBA'de Kasım Ayının En İyi Fotoğrafı Oylaması
|
|
|
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2006, 01:22:17 » |
|
Kaan Mert
|
Yeni sezon hazırlıklarını İtalya'da devam ettiren Banvit Lions Wien ile oynadığı hazırlık maçını 89-54 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı.Takımda tüm oyuncular sayı atarken Radosevic 14 sayı ile en skorer isimdi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2006, 11:05:58 » |
|
Mustafa
|
Geçtiğimiz sezon kadrosunu koruyan ve yeni transferler ile de kadrosunu güçlendiren Banvit son olarak ABD'li guard Marque Perry ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.İnşallah güzel bir sezon geçirirde Banvit'i hayal kırıklığına uğratmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2006, 11:08:42 » |
|
Kaan Mert
|
Baldwin'in gidişiyle Henare Cameroon gibi isimler de gitti mi ? Eğer gittilerse Henare'nin ardından bu iyi bir transfer olmuş..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2006, 11:26:10 » |
|
Mustafa
|
Baldwin'in gidişiyle Henare Cameroon gibi isimler de gitti mi ? Eğer gittilerse Henare'nin ardından bu iyi bir transfer olmuş..
Cameron varda Henare yok kadroda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 16 Eylül 2006, 15:43:44 » |
|
Kaan Mert
|
Banvit, Aris'in Bileğini Bükemedi... ç TBL takımlarından ekiplerinden Banvit, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü İtalya’da oynadığı üçüncü karşılaşmada Yunanistan temsilcisi Aris TT Bank’a 58-52 mağlup oldu.
BANVİT, FİNAL PERİYODUNDA ARIS'İ YAKALADI 15 Eylül Cuma günü İtalya’nın Teramo şehrine geçerek burada düzenlenen TERAMO CUP’a katılan yeşil turunculu ekip, ilk maçını Yunanistan 1. Ligi takımlarından Aris TT Bank ile oynadı. Aynı zamanda Euroleague’de Fenerbahçe Ülker’in grubunda yer alan Aris TT Bank, kadrosunda 4 ABD’li, 1 Litvanyalı ve 1 Makedon olmak üzere 6 yabancı oyuncuyu bulunduruyor. Turnuvanın ilk günü oynanan ve İtalyan basketbol severlerin büyük ilgi gösterdiği maç baştan sona savunma savaşı şeklinde geçerken oyunun son saniyelerine kadar büyük çekişme vardı. Maçın hemen başında oyuna üstünlüğünü koyan Banvit, Miroslav Radosevic ve Damien Kinloch ile bulduğu sayılarla ilk periyodu 5 sayı farkla 15-10 önde bitirdi. Maçın ikinci periyodunda rakibin sert savunması karşısında hücumda aksayan Bandırma temsilcisi, ikinci periyotta sadece 2 sayı bulabildi ve maçın ilk yarısı Aris TT Bank’ın 25-17 üstünlüğüyle sona erdi. Banvit, üçüncü periyoda iyi başlayıp 22 sayı üretmesine karşılık kendi potasında ise 24 sayıya engel olamadı. Periyodun sonuna doğru rakibin organize hücumlarına sert savunmayla yanıt veren yeşil turunculu ekip üçüncü periyodu 49-39 geride bitirdi. Banvit, son periyodun başlamasıyla maça ağırlını koydu ve son 2 dakikada maçı dengeye getirdi. Normal sürenin bitimine 1.20 dakika kala farkı 4 sayıya (54-50) indiren Banvit, 4 serbest atışının üçünden faydalanamadı. Banvit, aynı zamanda bomboş bir turnikenin çemberden dönmesiyle eşitlik ve galibiyet şansını kaçırdı. Maçın sonunda Banvit’in yaptığı faulleri sayıya çeviren Aris TT Bank takımı maçı da 58-52 kazanmayı başardı.
BANVİT (52): Pero Cameron 3, Onur Aydın (7 ribaunt), Ümit Türkoğlu 4, Can Akın 2, Caner Topaloğlu 3, Ersin Görkem 6, Marque Perry 13 (5 asist, 4 ribaunt), Miroslav Radosevic 9 (4 ribaunt), Damien Kinloch 12 (7 ribaund) ( Alıntı )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 18 Eylül 2006, 21:03:26 » |
|
Kaan Mert
|
Banvitspor L.Wien'e fark attı! Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Bandırma Banvitspor, İtalya'da ''Teramo Cup'' turnuvasında Lions Wien ile yaptığı maçı 85-37 kazandı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Bandırma Banvitspor, ilk periyotta rakibine 24-7'lik üstünlük kurarken, devreyi 42-15 önde tamamladı. Üçüncü periyotta da üstünlüğünü sürdüren Bandırma temsilcisi, sahadan 85-37 galip ayrıldı.
Bandırma Banvitspor'un en skorer ismi 14 sayı atan Polat Kaya oldu.
Kaynak : AA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2006, 10:21:20 » |
|
trepagnier
|
Banvit ile Basketbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜBAD) ortaklaşa organize ettiği turnuvada Banvit iyi başladığı karşılaşmada, ilk beş dakikayı 12-4 önde geçmesine karşın, dahasonra toparlanan Galatasaray, Mitchell ve Mcgowan'ın sayılarıyla oyunda dengeyi kurdu ve ilk periyot 19-19 sona erdi. İkinci periyot karşılıklı basketlerle geçildi. Banvit, periyot sonuna doğru skor üstünlüğünü ele aldı ve devreye 42-41 önde girdi. Üçüncü periyottan itibaren oyuna ağırlığını koymaya başlayan evsahibi takım Bekir, Radoseviç ve Ersin'in sayılarıyla farkı açmaya başladı ve 3. çeyreği 61-52 önde geçti. Oyunda üstünlüğünü sürdüren ev sahibi takım, karşılaşmadan 27 sayı farkla 90-73 galip ayrılmayı başardı.
Kaynak:www.nbatr.com
|
|
|
|
|
|
I Miss You Ülkerspor turn again to my life
|
|
|
« Yanıtla #9 : 22 Eylül 2006, 08:42:01 » |
|
Kaan Mert
|
Bandırma'da yapılan 3.Banvit TÜBİAD turnuvasında Banvit İsrail'li rakibi Bnei Hasharon'u ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 83-52 yendi... Banvit ilk maçında dün G.Saray'ı mağlup etmişti...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 23 Eylül 2006, 19:52:23 » |
|
Kaan Mert
|
Banvit TÜBAD'da şampiyon! Bandırma Banvitspor ile Tüm Basketbol Antrenörleri Derneğinin (TÜBAD) ortaklaşa organize ettiği ''3. Geleneksel Banvit-TÜBAD Turnuvası''nda final müsabakasında Banvit Bandırma Fenerbahçe Ülker'i 75-69 yenerek turnuvada şampiyonluğa uzandı..
Kaynak : SuperSpor.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2006, 14:00:00 » |
|
Dağlar
|
Banvit menajeri Turgay Çataloluk, 20-23 Eylül 2006 tarihleri arasında Bandırma'da 6 takımın katılımı ile gerçekleştirilen 3. Banvit-TÜBAD Turnuvası'nın çok kaliteli ve zevkli maçlara sahne olduğunu ifade ettti.
Çataloluk yaptığı açıklamada, gerek turnuvaya yurtdışından katılan Lukoil Academic ve Bnei Hashoran takımlarının gerekse Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown ve Mersin Büyükşehir Belediye takımlarının hepsinin Bandırma'dan mutlu ayrıldığını ifade etti. Turnuvaya Bandırmalı basketbolseverlerin de ilgi gösterdiğini ifade eden Çataloluk, "Turnuva çok kaliteli ve zevkli maçlara sahne oldu. Sanırım tribünleri dolduran tüm Bandırmalı basketbolseverler de basketbola doydu" şeklinde konuştu.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Banvit-TÜBAD Turnuvası'nın her geçen yıl daha da geliştiğini sözlerine ekleyen Çataloluk, bundan sonraki yıllarda çok daha başarılı turnuvalara imza atacaklarını da ifade etti..
20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada, final maçında Fenerbahçe Ülker'i 75-69 mağlup eden Banvit, sezon öncesi ilk kupasını kaldırmıştı.(alıntı)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2006, 11:11:36 » |
|
trepagnier
|
Tadım Türkiye Kupası'nda Banvitspor ilk maçında Türk Telekom'a 74-77 yenilmekten kurtulamadı.
Banvit'in antrenörü Mete Babaoğlu ise karşılaşmaya hücum anlamında iyi başlayamadıklarını ifade ederek, " Maça hücum olarak kötü başladık. İki takım da bana göre lige hazır ve güçlü kadroları var.
Bu tip maçlarda 10 sayılık farkı eritmek çok kolay olmuyor ama biz son dakikada bunu başararak farkı 1 sayıya kadar indirdik ancak son 14 saniyede topu iyi kullanamadık ve öne geçme şansını yitirdik. Bu bir turnuva ve daha 2 maç var önümüzde.. bu iki maçı kazanıp kupada ilk 8 takım arasına kalmak istiyoruz" diye konuştu.
Basın toplantısında söz alan Banvit'in oyuncusu Bekir Yarangüme de kalan 2 maçlarını kazanmak istediklerini belirterek, " Bu maçı kazanmış olsak da bir şey fark etmeyecekti. Çünkü diğer iki maçı kazanmamız gerekecekti. Maçın son saniyelerinde maçı lehimize çevirme şansını yakaladık ama bunu iyi kullanamadık. İkinci yarıdaki oyunumuzu maçın geneline taşımamız gerekiyor. Artık bu maç geride kaldı. Kalan 2 maçı kazanıp hedefimize ulaşmak istiyoruz " şeklinde konuştu.
|
|
|
|
|
|
I Miss You Ülkerspor turn again to my life
|
|
|
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2006, 21:52:43 » |
|
Kaan Mert
|
Babaoğlu:Maç Sonunu İyi Oynadık E-posta Tadım Türkiye Kupası B Grubu'nda Beykoz'u 75-69'luk skorla mağlup etmeyi başaran Banvit'te karşılaşma sonrası Mete Babaoğlu, maç sonunu iyi oynayarak sonuca gittiklerini belirtti... Rakip Beykozspor'u sergiledikleri mücadeleden ötürü tebrik eden Banvit Baş antrenörü Mete Babaoğlu, "Bu sezon TBL’de kimim kimi yeneceği belli değil. Bunu Türkiye Kupası maçları gösterdi. Bana göre sezonun favorisi yok. Bugün oynadığımız basketboldan memnun değilim ancak oyuncularım maçın sonunu iyi oynayarak kazanmasını bildiler. Bir hafta öncesine göre iyi basketbol oynamıyoruz. Yarın mutlaka kazanmak zorunda olduğumuz bir maça çıkacağız" dedi... ( Alıntı )
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2006, 21:55:04 Gönderen: heatmans »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 02 Ekim 2006, 12:14:37 » |
|
Kaan Mert
|
Radosevic:Kendimi Türk Gibi Hissediyorum ..
Gerek oynadığı basketbol ile gerekse saha içindeki ve dışındaki davranışları ile örnek bir sporcu olan ve herkes tarafından çok sevilen tecrübeli oyuncunun yaşamındaki tek sıkıntısı ise eşi ve iki çocuğundan basketbol kariyeri yüzünden ayrı kalması. Radosevic, yılın sadece 2 ayını ailesi ile birlikte geçirebildiğini ifade ederken, “Ben basketbol oynamayı çok seviyorum. Çocuklarımın eğitimlerinin başlamış olması ve eşimin işi nedeniyle onlar Türkiye’ye gelemiyor. Yaklaşık 5 yıldır ailemden ayrı olarak basketbol kariyerimi sürdürüyorum. Hayat böyle bir şey işte” dediği cümlelerinin arasına aile özlemi sıkışıyor.
Türkiye’yi ve Türk insanlarını çok sevdiğini sıklıkla dile getiren başarılı oyuncu “Türkiye evim gibi. Üç sezon önce Banvit’ten transfer teklifi geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Ben kendimi bir Türk gibi hissediyorum” derken de Türkiye’de ne kadar mutlu olduğunu vurgulamış oluyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : 02 Ekim 2006, 20:02:15 » |
|
Kaan Mert
|
Mete Babaoğlu: "Keyifli bir sezon bizi bekliyor"
Tadım Türkiye Kupası'ndaki son maçını kazanarak ilk 8 takım arasına giren Banvit'de Antrenör Mete Babaoğlu açıklamalarda bulundu.
Tadım Türkiye Kupası, Samsun Grubu’ndaki son maçında Selçuk Üniversitesi’ni 69-86’lık skorla mağlup eden Banvit ilk 8 takım arasına adını yazdırdı. Maç sonrasında Banvit Antrenörü Mete Babaoğlu TBL’de keyifli bir sezon yaşanacağını söyledi.
Banvit Antrenörü Mete Babaoğlu yaptığı açıklamada “Kadro olarak bakıldığında bu normal bir sonuçmuş olarak görülebilir. Ancak Selçuk Üniversitesi ve Beykoz bu sezon ligde çok can yakacaklar. TBL’de kalite her geçen gün artıyor. Biz de eleştirilerimize dikkat ederek pozitif davranmalıyız. Bütün takımlar için deplasmanlar ve oynanacak maçlar gerçekten zor olacak. Keyifli bir sezon bizi bekliyor” dedi. Kaynak = TBF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 04 Ekim 2006, 09:52:43 » |
|
Kaan Mert
|
Dördüncülük Başarı Olamaz Basketbola Yeşilyurt başlayan, 15 yaşında ikinci ligde forma giyen ve sergilediği başarılı performansla Milli Takım’a kadar yükselen Banvitli oyuncu Can Akın bu sezon ligi dördüncü sırada bitirmeleri halinde kendilerini başarılı saymayacağını söyledi.
19 yaşında Türk Telekom’a transfer olan ve öğrenim hayatıyla basketbolu bir arada yürütmeye çalışan başarılı oyuncu, “Lise öğrencisi olduğum için ders programları oldukça ağır ve yoğundu. Ancak bana okulumdan da bu konuda tolerans gösteriyorlardı” diyerek öğrenim ve spor hayatının da bir arada yürüyebileceğini ifade ediyor.
2.5 sene Ankara’da basketbol oynadıktan sonra Banvit’e transfer olan Can Akın, Banvit’e çok zor bir dönemde geldiğini ifade ederek, “Çok zor bir dönemde geldim Banvit’e. Takımın gidişatı iyi değildi. Zorlu bir sezon geçiriyorduk hem şansın bizden yana olması hem de ligde kalmayı çok arzuluyor olmamız bizim ligde kalmamızı sağladı” diye konuştu.
Ankara’dan, Bandırma’ya gelerek çok doğru bir seçim yaptığını dile getiren Can, “Türk Telekom’da son senemde istediğim kadar süre alamıyordum. Bu yüzden de daha çok süre alabileceğim bir takıma gitmek istedim. Beni kadrolarında görmek isteyen takımlar vardı ancak ben Banvit’i tercih ettim. Banvit kişisel hedeflerime ulaşabileceğim bir takım. Burada halkın ve takımın bana olan ilgisi çok fazla. Bu da beni mutlu ediyor. Hedefim Banvit’te iyi bir performans sergileyerek, 12 Dev Adam’ın da kalıcı bir üyesi olmak istiyorum” dedi.
Banvit’i Türk Basketbolu’nun yükselen bir değeri olarak gördüğü söyleyen genç oyuncu, “Bandırma, seyircisiyle birlikte tam bir basketbol şehri. İki senedir Banvit forması giyiyorum. Maçlarımızı iyi bir seyirci desteğiyle oynuyoruz. Seyircinin salonu dolduruyor olması bizim üzerimizde baskı yaratmıyor tam tersi daha pozitif bir hava yaratıyor. Buradaki insanları mutlu etmek için maçlara çok daha iyi hazırlanıyor ve maçlarda da daha çok konsantre oluyoruz. Buraya gelen takımların seyircimizden etkilendiğine onlar için olumsuz bir hava oluştuğunu görebiliyoruz. Dışardan gezerken bütün esnaflar bize selam verip saygı gösteriyor, bizde onlara saygı ve sevgi gösteriyoruz. Bu çok hoş ve güzel bir durum. En önemlisi kaybettiğimiz bir maç sonrası dışarı çıktığımızda bize söyledikleri bir kaç atışınız girmedi, çok iyi mücadele ettiniz, sakın moralinizi bozmayın, bir dahaki maçta kazanırsınız gibi yorumlarla karşılaşıyoruz. Bu Banvit için, Bandırma basketbolu için ve biz oyuncular için çok güzel bir olay” diye konuşarak Bandırma’da hayatından memnun olduğunu da sözlerine ekliyor.
Tadım Türkiye Kupası’nda Samsun Grubu’nda mücadele eden ve üç maçta iki galibiyet alarak 8’li finale kalmaları ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Can Akın, “Türk Telekom ile birlikte 8’li finale kaldık. Zorlu maçlar oynadık. İki galibiyet alan takım ilk sekiz takım arasına kalacaktı. Bizim öncelikli hedefimiz buydu ve bunu gerçekleştirdik. 8’li Final’e kalarak kulüp tarihimizde bir ilki gerçekleştirdik. Bundan sonraki hedefimiz ise Türkiye Kupası’nda final oynamaktır” dedi.
Bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde çok zevkli bir mücadelenin geçeceğine inandığını söyleyen genç oyuncu, “Bu sezon geçtiğimiz senelerden daha çekişmeli olacak. Bütün takımlar kadrolarını yaptıkları transferlerle güçlendiriyor. Ligin yeni takımları da birinci lig tecrübesi olan takımlar. Zirveye oynayan takımların sayısı geçen sezonlara oranla daha fazla. İlk baktığımda zirveye oynayacak takımlar arasında Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekom ve tabi ki Banvit’i sayabilirim. Bunlar ilk aklıma gelen takımlar 16 takımda gerçekten güçlü takımlar. Biz avantajlıyız çünkü arkamızda bizden desteğini esirgemeyen seyircimiz var” diyerek sezon öncesi düşüncelerini dile getirdi.
Geçtiğimiz sezonunu dördüncü sırada bitirdiklerini ancak bu sezonu yine aynı sırada bitirmeleri durumunda kendilerini başarısız olarak göreceğini de söyleyen Can Akın, “Bu sene ligi yine dördüncü sırada bitirirsek kendimizi başarısız olarak görürüm. Tabii ki öncelikli hedefimiz bu seneyi yüzde yüz ilk dört sıra içinde tamamlamak. Geçen sene dördüncü olduk, bu sene en kötü dördüncü olmalıyız diye düşünüyorum” dedi.
Milli Takım kampında bacağından sakatlandığını söyleyen başarılı oyuncu, “Öncelikli olarak bu sakatlığımdan kurtulmalıyım. Milli Takım formasını bıraktığım yerden tekrar giymek istiyorum. 12 Dev Adam’ın kadrosunda kendime kalıcı bir yer edinmek en büyük amacım. Tabi ki bunu başarabilmek için de öncelikle bu sezon Banvit’te başarılı bir performans sergilemem gerektiğinin farkındayım” >>>>>> Kaynak = TBF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 15 Ekim 2006, 16:16:42 » |
|
Kaan Mert
|
Banvit'in rakipleri belli oldu FIBA Avrupa Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Bandırma Banvit'in ilk turda karşılaşacağı rakipleri ve maç programı belli oldu. 8 grupta toplam 32 takımın mücadele edeceği FIBA Avrupa Kupası'nda, Banvit C Grubu'nda yer aldı.
Bu grupta Banvit, Macaristan temsilcisi Atamerömü SE Paks, Ukrayna temsilcisi SC Azovmash Mariupol ve Rusya temsilcisi Lokomotiv Rostov takımları ile mücadele edecek. Banvit, ilk maçını 7 Kasım Salı günü deplasmanda Ukrayna'nın SC Azovmash Mariupol takımı ile yapacak.
FIBA Avrupa Kupası'ndaki statüye göre, ilk turda gruplarında ilk 2 sırayı alacak olan takımlar, bir üst tura yükselecek. İkinci turda yeni gruplar oluşturulacak ve bu gruplardaki maçlar 9 Ocak-20 Şubat 2007 tarihleri arasında oynanacak. Bu gruplarda da ilk iki sırayı alacak olan takımlar, çeyrek final play-off mükabakalarını oynamaya hak kazanacak. Çeyrek final müsabakaları ise 6-14 Mart tarihleri arasında oynanacak. FIBA Avrupa Kupası Final Four karşılaşmaları ise 13-14 Nisan 2007 tarihlerinde oynanacak ve 2006-2007 basketbol sezonunun şampiyonu belli olacak.
Banvit'in kupadaki maç programı şöyle:
"7 Kasım 2006 Salı: SC Azovmash Mariupol - Banvit
14 Kasım 2006 Salı: Banvit - Atomerömü SE Paks
21 Kasım 2006 Salı: Banvit - Lokomotiv Rostov
28 Kasım 2006 Salı: Banvit - SC Azovmash SE Paks
05 Aralık 2006 Salı: Atomerömü SE Paks - Banvit
12 Aralık 2006 Salı: Lokomotiv Rostov - Banvit
Kaynak : İHA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 20 Ekim 2006, 11:10:32 » |
|
Kaan Mert
|
Banvit Beykoz Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor
Beko Basketbol Ligi'nde bu hafta Beykoz ile karşılaşacak Banvit hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, bu hafta evinde Beykoz ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Pazar günü Edip Buran Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati ise 16:00
Lige, deplasmanda oynadığı CASA TED Ankara Kolejliler maçı ile başlayan ve karşılaşmadan 84-81 mağlup ayrılan Banvit, geçtiğimiz hafta da evinde Mersin Büyükşehir Belediye'yi konuk etti. Evinde oynadığı ilk karşılaşmadan 79-64 galip ayrılan Banvit, bu hafta da evinde konuk edeceği Beykoz karşısında maça galibiyet parolasıyla çıkacak.
Kulüp başkanı Özkan Kılıç, yaptığı açıklamada, kendi saha ve seyircileri önünde oynayacakları Beykoz maçını mutlaka kazanacaklarına inandıklarını söyledi. Ligde 1 galibiyet ve 1 yenilgilerinin bulunduğunu anımsatan Kılıç, ''Ligin daha başı. Bizim amacımız geçen sezondan daha başarılı olmak. Beykoz iyi bir takım, ama biz daha iyiyiz. Galibiyetten başka sonuç düşünmüyoruz'' dedi.
Öte yandan bu hafta Banvit ile karşılaşacak olan Beykoz ise yine Banvit gibi ligde 1 galibiyet ve bir yenilgiye sahip. Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasında Alpella ile deplasmanda karşılaşan Beykoz mücadeleden 74-66 mağlup ayrılmıştı. Geçtiğimiz hafta evinde Pınar Karşıyaka'yı konuk eden sarı siyahlılar bu mücadeleden ise 81-73 galip ayrıldı.
>>> TBF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 25 Ekim 2006, 14:57:15 » |
|
Kaan Mert
|
Banvit, Selçuk Üni. Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, 28 Ekim tarihinde Selçuk Üniversitesi ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını bayramda da sürdürüyor.
Kulüp başkanı Özkan Kılıç, Kara Ali Acar Spor Salonu'nda hazırlıklarına devam eden teknik kadro ve oyuncularla antrenman sonrası bayramlaştı. Oyunculara baklava ikram eden Kılıç, ''Banvit, form yakalamaya başladı. Bu sezon yine hedef, çıtayı yükselterek yukarılara tırmanmak. Daha iyi ve netice alıcı göze hoş gelen oyun oynayan bir Banvit istiyorum'' dedi.
Antrenör Mete Babaoğlu da ligde ''kuvvetli, zayıf takım'' diye bir ayrımın olmadığını, her takımın birbirini yenebilecek güçte olduğunu söyledi. Babaoğlu, yaptığı açıklamada ''Bizim için çok önemli bir deplasmana gidiyoruz. Kazandığımız takdirde önümüzün açılacağını düşünüyorum. Bundan sonra maçlarımız biraz daha sertleşiyor. O zaman takımımızın ligdeki ağırlığı, gerçek yüzü ortaya çıkacak. Burada iyi ya da kötü olmaktan ziyade, önemli olan hedeflere ulaşmak. Geçtiğimiz iki sene Türkiye Kupası'nda ilk 8 takım arasına giremeyen Banvit Basketbol Takımı bu yıl bunu başarmıştır'' dedi.
İki haftadır Marque Perry'nin sakatlığı olduğuna da değinen Babaoğlu, ''Hafif sakatlığı bulunan Can Akın’da zaman zaman düşük tempoda antrenman yaptı. Bekir Yarangüme'nin dizinde şişlik var. Tedavi oluyor'' dedi.
Öte yandan Bandırma temsilcisi Selçuk Üniversitesi ile Tadım Türkiye Kupası'nda karşılaşmış ve mücadeleden 69-86'lık skorla galip ayrılmıştı.
>>> B.Severler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|