+ NBA Tr Forum » NbaTr Hakkında » Duyurular ve İsteklerKonu:
 Hayır ve Sevap İşleri

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Konu: Hayır ve Sevap İşleri  (Okunma Sayısı 2246 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 02 Haziran 2006, 19:13:38 »
AoGVinsanity
Bir Ömür Neylesin Sensiz
Admin
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW
Hayır ve Sevap İşleri

Biz annemizin yaptığı yemeği beğenmeyip dışarıda pizza,hamburger yerken onlar açlıktan toprak yiyolar.Biz ayakkabıcıya gittiğimiz zman nike mı’ alsak adidas mı? Diye düşünürken onlar pet şişelerden ayakkabı yapıyor.Biz ailemizle vakit geçirmekten sıkılıp paramızı play-station’a,internet cafelere harcarken onların aileleri bile yok.Biz geç saatlere kadar uyumayıp elimizde kumanda keyif yaparken
onlar sokakta uyuyabilmek için tanrı’ya dua ediyolar.Onlar kim biliyomusunuz? Amerika denilen şerefsiz ve adi bir devletin sömürgesiyle yaşamış Afrika.Evt arkadaşlar Afrika bu yaz en kurak dönemini yaşıyor ve bilim adamları yaklaşık 1 milyon insanın ölceği tahmininde.Biz keyif yaparken,yemek yerken,internet denilen mükemmel bir şeyden yararlarnırken,kız arkadaşımız varken,ailemize karşı istediğimi
şeyin alınması için asilik yapmaktayken onlar hergün aramızdan ayrılıyor.Biz bu nimetlere şükretmemiz gerekirken hep daha fazlasını istiyoruz lütfen bu dediklerimi bi düşünün ve bi yorum yapmanızı istiyorum.Bu konu hakkında duyarlı olmamız gerekiyor.Acaba yardım yapabilirmiyiz?Lütfen görüşlerinizi sunun ve bi yardım yolu bulalım onlara biz gydiklerimizi 1 yıl sonra atarken onlar 10 yıllık yırtık
yırtık t-shirte dua ederken vicdanımız bu kadar rahat olmamalı.Benim diyeceklerim bu kadar.Lütfen bu yazdıklarımız okurken ego’nuzu bastırın ve biraz bencil değil’’sencil’’ düşünün.Şimdiden teşekkürler

yazan: unFit-Music

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
Mesaj atmadan önce kuralları okuyun!

Ağladımm sabahlara dek, gözlerim kan nehri sersefil...
Yalvardımm sen duyana dek, kimse duymadı ruh bedende tek kefil...
Yas günü gözlerim, kalk desen derman mı var...
El esir sözlerim, sus desen çarem mi var...
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2006, 19:16:48 »
DwyaneWadeCns
Gizli Admin :P
Moderatör
MVP

Kişiiişellll Meşajjjj :)

Üyelik Bilgileri
Ynt: Elinizi Vicdanınıza Koyun(!)

ooo cok guzel yazı olmus ya kesınlıkle dogru bırsey. bunların cogunu yapıyoruzdur malesef haksız oldugumuz ıcın bırsey dıyemıyorum pek fazla.

''Hayattan korkmayın,hayatın yaşamaya değer olduğuna inanın.İnancınız gerçeği yaratmanıza yardım edecektir.''      Henry James
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2006, 19:22:20 »
AmaRe The ORc
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

Sonuna kadar destekliorum
.              Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2006, 19:27:30 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW

Lafla olmuyor bu işler icraat lazım nasıl yardım edeceğiz?Ben etmek isterim.

www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2006, 19:33:41 »
Kivanc-Mac
Ziyaretçi

Biz annemizin yaptığı yemeği beğenmeyip dışarıda pizza,hamburger yerken onlar açlıktan toprak yiyolar.

abi tam da yemeği beğenmeyip dışardan sipariş vermiştim. gelmesini bekliyorum. olcak iş mi şimdi bu ya. ama gercekten okurken bende üzüldüm.
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2006, 19:36:16 »
approachfani
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

evet ya kesilikle katılıyorum ve bende yardım etmek istiyorum ayrıca yanlıs hatırlamıyosam ihh afrika için bi yardım kampanyası duzenledı bunun hakkında daha detaylı bılgı ogrenıp yardım edelım

« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2006, 20:11:22 »
k0be
Rookie
**

All eyez on me !

Üyelik Bilgileri

çok güzel bir yazı yazmışsın abi aynen sana katılıyorum  Alkış yalnız nasıl yardım edecez  huh

« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2006, 20:45:45 »
KİDD_Fan
All-Star

Kidd is the best point guard in the NBA

Üyelik Bilgileri

Bu yazı da gerçekten çok güzel ama bir de şu slaytı izleyin.İçiniz parçalanacak ve bir daha bunları yapmamaya çalışacaksınız.Lütfen izleyin..

« Yanıtla #8 : 03 Haziran 2006, 13:55:11 »
koray_NBA
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

ewet ya çok güsel bi yazı olmuş sana aynen katılıyorum hatta +1 weryorum ama nasıl yardım etcezz bileniniz war mı?
« Yanıtla #9 : 03 Haziran 2006, 21:44:12 »
unFit-Music
Starter

kaka''22

Üyelik Bilgileri

Arkadaşlar hadi bi işe yarayalım Smiley
 Yardım etmemizi sağlayacak bilgiler bulalım.. Yani nası yardım edicez ben size bu yazıyı onun için yazdım.. Kendi başıma bulamadım ama büssürü tane insanız.. Bişiler yapabiliriz dimi.. 1 milyon çocuk ölürken ben bu yataklta yatamam.. Lütfen Cry
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2006, 03:28:47 »
RAP's MVP
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

Der Spiegel Dergisine bir mülakat veren Afrikalı ekonomist J.Shikwati Batı dünyasından artık Afrikaya yardım etmemesini istiyor. Peki neden?

Spiegel- Sayın Shikwati, G-8 zirvesi Gleneagles'da Afrika için kalkınma yardımını arttırmak üzere toplandı... J.S- Allah Aşkına, lütfen şu işten bir an evvel vazgeçsinler. Spiegel- ... Nasıl, vaz mı geçsinler? Batının sanayileşmiş ülkeleri açlık ve sefaleti yok etmek istiyorlar ama... J.S. - Bu tür çabalar 40 yıldır kıtamıza zarar veriyor. Eğer sanayileşmiş ülkeler gerçekten yardım etmek istiyorlarsa, bir an evvel bu berbat yardım işinden vazgeçsinler. Yardımın en büyük kısmını alan ülkeler aynı zamanda en iğrenç durumda olanlar. Afrikaya dökülen milyarlara rağmen, kıta hala fukaralığın pençesinde kıvranıyor. Spiegel- Peki bu ikilemi nasıl izah ediyorsunuz? J.S- Bu yardım paralarıyla devasa bürokrasiler finanse ediliyor, yolsuzluk ve yöneticilerin refahı artıyor. Afrikalılara bağımsız olmaları değil dilencilik öğretiliyor. İlaveten, gelen yardımlar yerel piyasaları zayıflatıyor, hayati şekilde ihtiyaç duyduğumuz girişimci ruhu zedeliyor. Kulağa ne kadar absürd gelirse gelsin: Kalıkınma amaçlı yardımlar Afrikanın problemlerinden biridir. Gelişmiş ülkeler bu yardımları kestiğinde normal vatandaşın haberi bile olmayacaktır. Bu durum sadece memurların işine gelmeyecektir. Zaten onlar da sırf bu sebeple yardımlar olmazsa dünyanın artık devran etmeyeceği iddiasını sürdürmektedirler. [vs. vs.]

bir siteden alıntıdır ...

-ama ben ne olursa olsun kesinlikle yardım etmek istiyorum ve yardım için gerekli bilgileri topluyorum. bulunca mutlaka sitemizede koyacağım ...
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2006, 03:42:17 »
kobe_91
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

Bu konuda yaptığın çalışmalar olursa her zaman arkandayım Rap's Mvp.Bu konuda biraz hassasımdır biraz para kazanmaya başlayayım bir kısmını bağışlanmak istiyorum yoksullara ama kısmet...
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2006, 03:51:16 Gönderen: kobe_91 » Logged
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2006, 03:48:23 »
RAP's MVP
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

arkadaşlar şimdilik bunu buldum eğer yapmak isterseniz ...ama daha araştırıyorum

« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2006, 03:48:51 »
kobe_91
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

Biz annemizin yaptığı yemeği beğenmeyip dışarıda pizza,hamburger yerken onlar açlıktan toprak yiyolar.Biz ayakkabıcıya gittiğimiz zman nike mı’ alsak adidas mı? Diye düşünürken onlar pet şişelerden ayakkabı yapıyor.Biz ailemizle vakit geçirmekten sıkılıp paramızı play-station’a,internet cafelere harcarken onların aileleri bile yok.Biz geç saatlere kadar uyumayıp elimizde kumanda keyif yaparken
onlar sokakta uyuyabilmek için tanrı’ya dua ediyolar.Onlar kim biliyomusunuz? Amerika denilen şerefsiz ve adi bir devletin sömürgesiyle yaşamış Afrika.Evt arkadaşlar Afrika bu yaz en kurak dönemini yaşıyor ve bilim adamları yaklaşık 1 milyon insanın ölceği tahmininde.Biz keyif yaparken,yemek yerken,internet denilen mükemmel bir şeyden yararlarnırken,kız arkadaşımız varken,ailemize karşı istediğimi
şeyin alınması için asilik yapmaktayken onlar hergün aramızdan ayrılıyor.Biz bu nimetlere şükretmemiz gerekirken hep daha fazlasını istiyoruz lütfen bu dediklerimi bi düşünün ve bi yorum yapmanızı istiyorum.Bu konu hakkında duyarlı olmamız gerekiyor.Acaba yardım yapabilirmiyiz?Lütfen görüşlerinizi sunun ve bi yardım yolu bulalım onlara biz gydiklerimizi 1 yıl sonra atarken onlar 10 yıllık yırtık
yırtık t-shirte dua ederken vicdanımız bu kadar rahat olmamalı.Benim diyeceklerim bu kadar.Lütfen bu yazdıklarımız okurken ego’nuzu bastırın ve biraz bencil değil’’sencil’’ düşünün.Şimdiden teşekkürler

abi bi konuya kadar katılıyorum o da eğer paran olursa hem ekonomik hem de kaliteli olanı seçmelisin.Mesela ben hayatımda bir kere nike ayakkabı aldım onu da yazın giyiyorum(kardeşim bi kaç haftalığına istedi,ailemdekiler istiyor yani kim olursa veririm cimrilik yapmam).Hatta 1,5 senedir iki tane ayakkabım var ukalalık gibi algılamayın ama durumuma bağlı yeni ayakkabı istemem ama tabii ki eski ayakkabılarımı kuzenlermi falan verince çok mutlu oluyolar ben de kullanmadığım şeyleri veriyorum mutlu oluyolar aslında.Böyle küçük şeylerle işe başlamak gerek.Sonuç olarak imkanını sonuna kadar zorlaman gerekir kundurayla basketbol oynayamayacağına göre...
« Yanıtla #14 : 07 Haziran 2006, 17:03:48 »
Highflyer_Wade™
I'm Nowitzness
MVP

Üyelik Bilgileri

ahaaa AĞlamak istiyorum......
« Yanıtla #15 : 07 Haziran 2006, 22:57:23 »
RAP's MVP
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

ahaaa AĞlamak istiyorum......

ağla ağla açılırsın ama onlara ağlamanında ötesinde elle tutulur gözle görülür bişeyler yapmamız gerekmezmi sizce de?
« Yanıtla #16 : 10 Haziran 2006, 10:35:06 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW
Hayır-Sevap İşleri

Artık isteyen istediği tür online hayır linklerini yazabilir, paylaşım ve muhabbetlerde bulunabilir.
« Yanıtla #17 : 10 Haziran 2006, 10:35:36 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Hayır-Sevap İşleri

ntvmsnbc'nin eğitime destek kampanyasına bi destek de senden gelsin istiyorsan şu linke ara sıra tıkla:

ayrıca bu işin güzelliği kaç kere tıklarsan o kadar hayır yapıosun. istersen 5 dakkada 100 kere tıkla.
« Yanıtla #18 : 10 Haziran 2006, 10:43:24 »
k0be
Rookie
**

All eyez on me !

Üyelik Bilgileri
Ynt: Hayır ve Sevap İşleri

walla beyler şuanki halimize şükretmeliyiz bu biraz da kader işi kaderimiz bazen doğduğumuz da yazılıyor,düşünsenize doğduğunuzda kendinizi afrika'da kuraklık bir yerde açlıktan acı çektiğinizi düşünmek bile istemiyorum çok acı birşey bunun için hepimiz elimizi vicdanımıza koyup birşeyler yapmalıyız

« Yanıtla #19 : 10 Haziran 2006, 11:57:14 »
KİDD_Fan
All-Star

Kidd is the best point guard in the NBA

Üyelik Bilgileri
Ynt: Hayır ve Sevap İşleri

ntvmsnbc'nin eğitime destek kampanyasına bi destek de senden gelsin istiyorsan şu linke ara sıra tıkla:

ayrıca bu işin güzelliği kaç kere tıklarsan o kadar hayır yapıosun. istersen 5 dakkada 100 kere tıkla.
Evet bir iki dakikanızı harcayarak bu işe bi katkıda bulunabiliriz.Haydi tıklar başlasın..

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NbaTr Hakkında » Duyurular ve İsteklerKonu:
 Hayır ve Sevap İşleri

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv