Artık Utah yolun yarısını geçti,finişe çok yaklaştı.Aslında bu maçta Houston'dan birşeyler bekliyordum,yaptılarda bence son çeyreğe kadar ama güçleri buna yetti.Tecrübesiz oyunculardan,normal sezonda aldıkları katkıları alamadılar,serbest atışları başarılı kullanamadılar ve maçın başından beri gerek savunmada,gereksede hücumda iyi oynayan T-Mac'in son çeyrek susmasıyla hücum güçleri düştü epeyce,zaten sınırlı hücum güçleri var,bir de oyunun kritik anlarında T-Mac'de susunca olay bitti onlar adına.
Şuan notlarıma bakıyordumda,ilk devre sonunda yazdığım şey,Rockets'in üçlüklerinin yerlerde olduğu ve böyle devam ederse tutunamayacaklarını (ki sezon içerisinde kazandıkları maçta üçlüklerin katkısını görmemek olmaz,0-7) ve boyalı alan savunmasının yanında T-Mac'in bu oyununun devam etmesi de maçı sonuna kadar böyle götürür olmuş ki,T-Mac susana kadar da bu oldu,üçlüklerde üçüncü çeyrekte geldi Rockets'den.Yani son çeyreğe girilirken aslında yapmaları gerekenleri yapıyorlardı.
Maçta 4 üçlük attılar,bu 4 üçlükte üçüncü çeyrekte (ilk ikisi periyotun başında Bobby'den,diğer ikisi son dakikalarda Battier'dan geldi ) atıldı Rockets tarafından,son periyota girilirken keza T-Mac'in oyunuda etkileyiciydi.22 sayısı ve yanında ribauntları asistleri vardı ki savunmada ki istekliği de cabası ama maç sonunda sayı hanesi 23'ü gösteriyordu,yani 1 tane sayı atabildi T-Mac.Takımın starı son periyotta susunca da Utah aldı maçı.
Notlarımın bir diğerinde de Utah'ın oyunu hızlı oynaması gerektiğini yazmışım.Bunun nedeni de sete setlerde,pota altını kullanamıyor olmalarıydı.Rockets takım halinde boyalı alanı çok iyi savunuyordu,top indirmiyordu ama Memo-Deron'ın dış şutları çok canlarını yaktı Rockets'in bu maçta,ama yine de takım halinde yaptıkları boyalı alan savunmaları etkileyiciydi.
Kısacası,son çeyrekte iyi kadrosu olan öne çıktı.Sakatlıklarla boğuşan,ligin en iyi pivotundan ve 22 maçlık seride çok müthiş maçlar çıkaran Alston gibi iki as oyuncuları olmadan yapabileceklerini yaptılar bence,serbest atışlarda ve üçlüklerde biraz daha iyi olsalardı, maçı da alırlardı bana kalırsa ama ona güçleri yetmedi.Zaten bu maçı almaları da yetmeyecekti,sadece erken bitmiş oldu seri bence,neyse.
Edit=
Acaba hakem hiç konuşulacak mı ?
Ben de merak ediyorum.