+ NBA Tr Forum » TBL-Avrupa-Diğer Organizasyonlar » Türkiye'den Basketbol » Türkiye Basketbol LigiKonu:
 İbrahim Kutluay Milli Formaya Veda Ediyor

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: İbrahim Kutluay Milli Formaya Veda Ediyor  (Okunma Sayısı 66 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 08 Eylül 2008, 23:53:36 »
Alexi Utkan
Magic Alexi
Editör
Starter

yenı olan her şey daha güzeldır

Üyelik Bilgileri

A Milli Takım’ın efsane oyuncusu ve eski kaptanı İbrahim Kutluay, uzun yıllar başarıyla taşıdığı ve büyük hizmetlerde bulunduğu milli formaya veda ediyor...

Milli Takım formasını tüm kategorilerde toplam 258 kez giyen ve Ay-Yıldızlı forma altında rakip potalara tam 3212 sayı bırakan İbrahim Kutluay, A Milli Takım’ın 10 Eylül Çarşamba günü Fransa ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu müsabakası öncesinde düzenlenecek olan törenle, unutulmaz maçlar sığdırdığı 18 yıllık Milli Takım kariyerini noktalayacak.

Gerek Milli Takım, gerekse de kulüp takımı forması altında; birçok ilke ve sayısız başarılara imza atan, madalya kazanan ve şampiyonluk kupası kaldıran ‘efsane kaptan’a Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türk basketboluna ve Milli Takım’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı birer teşekkür ve tebrik plaketi verecekler.

İbrahim Kutluay’ın Kariyeri
Profesyonel kariyerine 1990-91 sezonunda Fenerbahçe forması altında başlayan İbrahim Kutluay, 9 sezonda Fenerbahçe’de 1 Lig şampiyonluğu, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. 1997-98-99 yıllarında Avrupa All-Star kadrosuna seçildi. 1999-2000 sezonunda Efes Pilsen’e transfer olan Kutluay, Avrupa 3.lüğü sevincini yaşadı. Tecrübeli oyuncu aynı sezon TBL’de “Yılın Yerli Oyuncusu” seçilirken aynı zamanda “En Skorer Oyuncu” oldu. 2000-01 sezonunda Yunanistan’ın AEK takımına transfer olan İbrahim Kutluay, 2001-02 sezonunda ise Yunanistan bir başka takımı Panathinaikos ile sözleşme imzaladı. 2001 yılında Yunanistan’ın da All Star kadrosuna adını yazdıran İbrahim Kutluay, Türk ve Yunan ilişkilerine yaptığı katkıdan dolayı ‘Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü’ne de layık görüldü. Panathinaikos ile Yunanistan Kupası’nı kaldıran tecrübeli oyuncu Yunan liginde en iyi 5’e seçildi. 2002 yılında Yunanistan’da şampiyonluk ve Yunanistan Kupası sevincini yaşayan Kutluay ayrıca aynı yıl Panathinaikos’un Euroleague şampiyonluğunda büyük pay sahibi olurken bu kupayı kazanan ilk Türk sporcusu ünvanına da sahip oldu.

2003-04 sezonunda Ülkerspor ile anlaşarak yeniden Türkiye’ye dönen İbrahim Kutluay aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Kupasını kaldırdı. 2004 yazında ABD ile oynanan dostluk maçında gösterdiği performans ile NBA takımlarından Seattle Supersonics ile anlaşan Kutluay Türkiye’yi yeniden uluslararası alanda temsil etme başarısını gösterdi. 2005 yılının Şubat ayında Yunanistan’ın Panathinaikos formasını giymek üzere Yunan takımı ile bir kez daha anlaşan Kutluay, yeniden Yunanistan Kupası ve Lig kupasını kazanan takımda yer aldı. 2005-06 sezonunda yeniden Ülkerspor’a imza atan Kutluay, burada lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazandı. Ülker ile Fenerabahçe arasında yapılan sponsorluk anlaşması gereği kariyerinin başladığı Fenerbahçe’ye dönen Kutluay, aynı sezon TBL şampiyonluğunu kazandı ve Beko All Star kadrosuna seçildi. Kariyerine sayısız kupa ve başarı sığdıran İbrahim Kutluay, 2007-2008 sezonunda ise Yunanistan’ın PAOK takımının formasını giydi.

İbrahim Kutluay 1990 yılından beri tüm kategorilerde toplam 258 kez milli formayı giydi. 2001 yılında 12 Dev Adam’ın gümüş madalya kazandığı Avrupa Şampiyonası’nda en iyi 5’e seçilen Kutluay, 9.8 sayı ve 2.2 ribaund’luk ortalamasıyla Japonya’da düzenlenen 2006 Dünya Şampiyonası’nda elde edilen altıncılıkta önemli rol oynadı.

alıntıdır
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2008, 00:13:35 »
AoGVinsanity
Bir Ömür Neylesin Sensiz
Admin
MVP

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: İbrahim Kutluay Milli Formaya Veda Ediyor

İbrahim Kutluay, İbrahim Kutluay, İbrahim Kutluay...

Çok enteresan bir yeri vardır bende bu adamın. Sadece ben sevmiyorum/sevemedim herhalde. Onun da hikayesi var. Ben daha NBA nedir bilmezken, basketbolu yeni yeni izlemeye başlamlışken İbrahim Kutluay Fenerbahçe'deydi. Sanırım onun kaçırdığı serbest atış yüzünden şampiyonluğu kaçırmıştık. Nasıl kızmıştım anlatamam, daha küçüktüm tabi. Ayrıca boyu olmasına rağmen boş pozisyonlarda basit turnikeleri ve daha çok atışa yönelik basketbolu da bu düşüncelerim de etken.

Onun dışında yine yaptıklarından dolayı bir "eyvallah"ı haketmiyor değil..

Ağladımm sabahlara dek, gözlerim kan nehri sersefil...
Yalvardımm sen duyana dek, kimse duymadı ruh bedende tek kefil...
Yas günü gözlerim, kalk desen derman mı var...
El esir sözlerim, sus desen çarem mi var...
Sayfa: [1]   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » TBL-Avrupa-Diğer Organizasyonlar » Türkiye'den Basketbol » Türkiye Basketbol LigiKonu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv