+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Anketler (Moderatör: delyvaldes)Konu:
 İkililer

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Anket
Soru: sizce başarı için hangi pozisyonlardaki iki oyuncunun ön planda olması gerekli?
pg-sg - 0 (0%)
pg-sf - 0 (0%)
pg-pf - 6 (24%)
pg-c - 8 (32%)
sg-sf - 1 (4%)
sg-pf - 2 (8%)
sg-c - 5 (20%)
sf-pf - 1 (4%)
sf-c - 1 (4%)
pf-c - 1 (4%)
Toplam oy: 25

Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: İkililer  (Okunma Sayısı 380 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 10 Ağustos 2008, 22:11:42 »
nashsss
newspaperman
All-Star

İyi ki Dallaslıyım

Üyelik Bilgileri
İkililer

nba e damgasını vuran bir çok ikili izledik jordan pippen, stockton malone ,kobe shaq ve daha niceleri...peki sizin oyun felsefenize göre hangi ikili ön planda olmalı?(lütfen örneklerimizi paylaşalım)
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

Mahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2008, 22:33:49 »
wiltchamberlain
Last Sixer Fan
Starter

Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: İkililer

Ben oyumu PG-C'ye verdim. Bana göre oyunu yönlendirebilecek zekada ve tüm oyuncuları besleyebilecek bir PG'ye sahipsen işin zaten başta rahat başlıyor. Birde pota altında iyi bir savunmacı ve skor kimliği olan bir PF veya C bulursak başarı yakalamak için bi adım daha atarız.

Ama bu iki oyuncu ne kadar iyi olursa olsun. Diğer oyuncularda SG-SF-PF ve bench kaliteliş olmak zorunda. Bunlar olmadan olmaz Ne yaparsan yap olmaz. Takım başarısı sadece 2 oyuncunun üzerinden kazanmak çok zordur. Diğer oyuncularda iş yoksa bişey olmaz diye düşünüyorum

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2008, 23:25:23 »
Anto James
Brotherhood
Rookie
**

T-mac LeBron Fan

Üyelik Bilgileri

Ben anlam veremedim;fakat pf-c'ye verdim...Elbette guardlar da oyun denince göze çok çarpıyor ama daha çekici geldi bu şık...Cheesy
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık...   By Anto James

« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2008, 23:30:22 »
MeaCulpa
The Lawyer
Yönetici
All-Star

Üyelik Bilgileri

Ya bunu pg-sg vs diye sınırlandırmamak lazım.Sonucta ikili kadar takımı tamamlayan diger parcalarda cok önemli.
Ayrica bana göre topu forse edebilecek,oyunu kurabilecek hem dısardan hem iceriden sayı atabilecek bir oyuncu ile uzun bir oyuncunun bu ikiliyi olusturmaları lazım.Yani PG-SG-PF-C dörtlüsünden iki kisi gibi.

CSKA FANS!!!
2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS
6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR
CSKA!!!!
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2008, 00:02:25 »
SaCtoKinGDoM
Life is money but Stern is love
Starter

De-fense!!! Sacto!!!

Üyelik Bilgileri

Bu konuda bütün pozisyonları ayrı ayrı eşleştirmek çok detay olur ve anlamsızdır.Bana göre iyi bir kısa(pg-sg yada sf) ve iyi bir uzun(pf yada C) olmalıdır.Şampiyonluk için ise 1-iyi bir dış savunmacı,2-iyi bir pota altı savunmacısı,3-iyi bir kısa skorer,4-iyi bir uzun skorer ve 5-yeterli bench gerekir.
Örneğin SAS:
Tim Duncan:Yukarıda belirttiğim iki özelliğe sahip.(pota altı savunucusu ve Uzun skorer)
Tony Parker:Kısa skorer.
Bruce Bowen:Dış savunmacı
Manu Ginobili,Finley vs.:yeterli bench.
« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2008, 22:44:24 »
wiltchamberlain
Last Sixer Fan
Starter

Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu

Üyelik Bilgileri WWW

Arkadaşlar bana düşmez yanlış anlamayın ama nashsss arkadaşımız bir anket yapmış. Bunu böyle oylayamıyosanız. Bence şöyle düşünebiliriz.

Nba'deki bütün takımlarda oyuncuların özellikleri aynı olsa ve sadece 2 süperstarları olabilse hangi mevkilerdekiler süperstar olursa daha başarı getirir.

Bunu nashsss arkadşımıza sığınarak diyorum. Yanlış birşey dediysem kusura bakmayın

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY
« Yanıtla #6 : 11 Ağustos 2008, 23:07:52 »
Ilkkan
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

Değişir . Yani bir SG - SF ikilisi olur , PG - C ikilisini geçer , öbür bir PG - C ikilisi olur , SG - SF ' yi geçer . Ha , illa bir şık seçmemiz gerekiyorsa , o da PG - C ( PF ) olur . Çünkü bir uzunu , bir kısa tamamlar , haliyle bir kısayı da , bir uzun . Yani bir SG ile SF elbet anlaşabilir , ama tam anlamıyla tamamlayamaz , bu diğer mevkiideki oyunculara düşer . Örnek Micheal Jordan - Scottie Pippen ikilisi  şu an '' En iyi ikili '' olarak görülüyor , ama birbirlerini tam anlamıyla tamamlayamıyorlar . Mesela riband ve blok gibi , yada pick and roll ' larda bir kısa - uzun kadar etkili olamazlar . Yani toplamda bir eksikleri kalıyor göründüğü gibi , ama bir uzun - kısa ikilisinde kalmıyor , kısanın yapamadıklarını uzun yapıyor , uzunun yapamadıklarını da kısa . Bu yüzden tam bir tamamlayıcı oluyor bu iki mevkii de . Örnek Stockton ve Malone . Stockton ' un yapamadığı her şeyi , uzun olmasının avantajıyla Malone yapabiliyor , örnek vermek gerekirse , içeriden oynama , riband , blok , uzun oyuncuyu savunabilme , etkili pick and roll ' ler gibi . Malone ' un yapamadığı her şeyi de Stockton yapabiliyor , topu sürüp oyun kurma , takımı yönlendirme , asist yapması , kısa oyuncuyu savunması gibi , bu örnekler çoğaltılabilir . Bu yüzden kısa ve uzun ikilisi , '' Tamamlayıcı '' ikili oluyor , ama dediğim gibi bir SG ve SF de bunlar yok , mevkiilerindeki görevlerinden dolayı da olamıyor bunlar . Mesela Jordan ve Pippen hiç bir zaman bir uzunu savunamaz , riband ve blok da yeterli olamazlar , anca kendi mevkiilerinde '' iyi '' denebilecek seviyede olurlar , pick and roll yapamazlar , yaparlarsa da sağlam olmaz . Tabi elbet iki kısa olmanın da avantajları var , ikisi de top sürüp oyun kurabilmesi gibi , dışarıdan daha tehlike olmaları gibi , bu örnekler çoğaltılabilir . Ama hiç bir zaman tamamlayıcı olamıyorlar . Bu yüzden kısa ve uzun yani PG - C ( PF ) diyorum . İyi forumlar .
« Yanıtla #7 : 12 Ağustos 2008, 18:09:39 »
2pac
<THUG|LİFE>
Rookie
**

2PAC İS LEGEND AND LEGEND'S NOT DEAD

Üyelik Bilgileri

pg-c çünkü tarih boyunca böyle ikliller başarılı olmuştur

m.johnson-k.a jabbar ...
LİFE BY THE GUN-DİE BY THE GUN
« Yanıtla #8 : 12 Ağustos 2008, 22:07:27 »
nashsss
newspaperman
All-Star

İyi ki Dallaslıyım

Üyelik Bilgileri

Arkadaşlar bana düşmez yanlış anlamayın ama nashsss arkadaşımız bir anket yapmış. Bunu böyle oylayamıyosanız. Bence şöyle düşünebiliriz.

Nba'deki bütün takımlarda oyuncuların özellikleri aynı olsa ve sadece 2 süperstarları olabilse hangi mevkilerdekiler süperstar olursa daha başarı getirir.

Bunu nashsss arkadşımıza sığınarak diyorum. Yanlış birşey dediysem kusura bakmayın
doğru söylüyorsun ancak bu soruyu daha önce hangi ikililerin daha ön planda olduğunu görmek için soruyoruz.işaretlediğimiz şıkkın örneklerini de verirsek daha sağlıklı olur

Mahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)
« Yanıtla #9 : 13 Ağustos 2008, 15:39:43 »
tmacfatih
Rookie
**

geç artıq şu ilk turu!!!!

Üyelik Bilgileri

pg-c örnekleri çok Magic-Kareem Malone-Stockton son jenarasyon Amare-Nash

« Yanıtla #10 : 13 Ağustos 2008, 16:30:45 »
nashsss
newspaperman
All-Star

İyi ki Dallaslıyım

Üyelik Bilgileri

pg-c örnekleri çok Magic-Kareem Malone-Stockton son jenarasyon Amare-Nash
malone stockton/amare nash ikililerini pf -guard  sayabiliriz

« Yanıtla #11 : 22 Ağustos 2008, 21:59:08 »
hobe24
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

bence pg-c çünkü oyunun temeli bu ikiliye bağlı guardla center anlaşamazza takımın bişeyler yapması zor
« Yanıtla #12 : 02 Ekim 2008, 02:01:38 »
miamiwade
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri WWW

bence oyun kurucu ve pivot çünkü takımı bı iki pozisyon yönetiyor...

Miami Heat(The Champions...)
« Yanıtla #13 : 02 Ekim 2008, 08:53:21 »
arbalest
LOTR and Legolas fan
Starter

Oyun değil ki Yaşamak!

Üyelik Bilgileri

kobe-shaq,wade-shaq gibi örneklerle sg-c diyorum çünkü vasat bi oyun kurucuyla maçı idare etsen sonlara kadar topu c ye vererek son dakikalarda öne çıkacak biri olmalı pg ler daha çok pasör oldukları için sg diyorum

Zinedine Zidane
Hakeem Olajuwon
Kareem Abdul-Jabbar
Muslim and great players
« Yanıtla #14 : 17 Kasım 2008, 21:31:45 »
TheKingLeBron23
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri

bence nbadeki superstarların cogu sg ve sf oldugu icin sg ve sf daha onemli
Sayfa: [1]   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Anketler (Moderatör: delyvaldes)Konu:
 İkililer

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv