İşte bir diğer yazım kısa süre içinde ana sayfaya eklenecek şimdilik buradan okuyabilirisiniz:
Hoş Geldin Odom
Yazıma başladığım şu günlerde Odom Lakers’a geri dönmüş bulunuyordu. Odom bildiğiniz gibi birkaç gün önce sakatlıktan kurtuldu ve Lakers üçgen hücumunun önemli oyuncusuna kavuştu.Odom bu sene kariyerinin en iyi yılını geçiriyor ve sakatlıktan döndükten sonrada yine iyi performanslar sergiliyor.(hala bana gelen maillerde üçgen hücumu sahada göremediklerini ve anlayamadıklarını söyleyen arkadaşlar var bukadar zor mu görmek? Bilmiyorum ben gayet açık bir şekilde anladım.Ve anlatmayada çalışıyorum.)
Odom ile ilgili bu kısa bilgiyi verdikten sonra Bynum ile devam etmek istiyoru.İki ay önce yazdığım yazıdada Bynum’un çok iyi bir pivot olacağını ilerisi için ondan çok şeyler umut edildiğini söylemiştim.O günden itibaren Bynum dahada iyi oynuyor.Kwame Brown’un sakatlığında İlk beşte oynayan Bynum Kwame döndükten sonra Phil Jackson tarafından kesilsede Genç oyuncuları oynatmayan ve onlara güvenmeyen bir koç olarak Bynum’a çok iyi süreler verdi.Lakers’ın oynadığı kırkdört maçın(yazımı yazdığım günlerde maç sayısı değişecektir.) yirmi yedisinde ilk beş başladı Bynum.Buda Bynum’dan bir şeyler beklendiğinin göstergesidir.Bynum dışarıdaki yaşamına ise iyi ve saygılı bir genç.Bir Amerikalı yazarın Slam(Amerika) dergisinde
Yazdığı yazıda şöyle diyor:Bynum bir cafede oturmuş sandviçinin içindeki hindi ve peynir oranını ayarlarken içeriye giren bir kadın ondaki Lakers armasını görüyor ve ‘’Lakers’tamı oynuyorsun?'', diye soruyor.Bynum ‘’evet efendim diye cevap veriyor’’ kadın ise ‘’oğlum duyduğunda çok heyecanlaancak’’ diyor.Bu olayın geçtiği sıralar Bynum’u fazla tanıyan yok ama ileride herkes onu tanıyacak.Biraz konu dışına çıktım ama Amerikalı yazarın Bynum’u anlatırken bu örneği vermesi ilgimi çekti ve bir alıntı yaptım.Bynum’un istatistikleri ile devam edelim; Bynum, Spurs Golden State Warriors karşısında 15, Charlotte Bobcats karşısında 16 ribaund, San Antoino Spurs karşısında ise 11 ribaund topladı.Ve double-double yaptı.Phil Jackson ise onun hakkında şunları söylüyor: “Artık topları daha iyi takip ediyor. Her geçen gün kendisini daha da geliştiriyor.Phil Jackson bunun yanında Bynum’a New Orleans pivotu Tyson Chandler’ı örnek almasını söyledi.Bynum şuan 8.4 sayı 6.5 reb 1.3 asist ortalamaları ile oynuyor.
Gelelim takımın geri kalanına Kobe Washington maçında mükemmel bir oyun sergiledi ve 39 sayı 6 asist 6 ribaund ile maçı kazandırdı.Kobe bu sıralar bu tip performansları çok fazla sergiliyor ve takımına galibiyeti etiriyor.Lakersın durumu şimdilik hiçte fena değil.Daha iyi olacağınada emnim.Phil Jackson’ın takımdan çok önemli bir şikayeti yok.
Gardımız Smush Parker ise zaman zaman savunmasıyla beni deli ediyor.Bu kadar kötü savunma yapmaması lazım.
Bu arada Kobe 24 numara neden giyiyor gibi tartışmalar sıkça vardı ben Murat Kosova söylemeden önce daha yazın 24 giyeceği öğrenildiğinde pazarlama stratejisi olduğunu söylemiştim.Kobe şuan forma satışlarında ilk sırada 24 numaranın tamamen manevi olduğunu söyleyenler biraz iyimserler.
Bu arada takımızın adı çeştli takaslarla anılıyor.’’Kriz’’ Webber ve Pau Gasol gibi yazında Garnett ile anılıyordu Garnett ve C-Webb doğru çıkmadı.Kriz şuan Detroit’te Pau Gasol takasıanada pek bir ihtimal vermiyorum açıkçası. Ve yazımı burada bitiriyorum birdahaki ay görüşmek üzere bol basketbollu günler..
Oğuz Can Ekinci
djocny@nbatr.com oguzcanekinci@gmail.com