+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » ArşivKonu:
 Lakers Köşe Yazısı (20.11.2007)

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: Lakers Köşe Yazısı (20.11.2007)  (Okunma Sayısı 1813 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 05 Aralık 2006, 11:15:53 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW

Temmuz ayı için yazdığım yazıyı en alttan okuyabilirsiniz. Kısa süre içinde anasayfayada eklenecektir.

Lakers Umutlu

Kobe döndü iyi oynuyor Odom iyi bir performans sergiliyor Bynum iyi kısacası Lakers lige iyi bir başlangıçla beni ve tüm Lakes’lılara umut verdi.(umarım bu hayal kırıklığı ile sonlanmaz.) Lige gerçekten iyi bir başlangıç yaptı Lakers ve Pacific grubunun liderliğine oynuyor şimdilik..
Lakers’ı izlemek bana gerçekten zevk verdi bu ay. Phil amcanın kalçasından ameliyatı dışında hiçbir olumsuzluk yok. Kobe’de yavaş yavaş dödüğünün sinyallerini veriyor.Yeni Kobe’ye ise gerçekten hayran oldum diyebilirim.Yeni Kobe asist yapıyor sayı atıyor gerektiğinde maçı kurtarıyor arkadaşlarını oynatmaya özen gösteriyor ve gerektiğinde de 52 sayı atabiliyor. Sakatlığın etkisinden tam olarak kurtulduğunda All-Star arasından sonra Kobe iyice oyuna ağırlığını koyacaktır.

. Bunun dışında ‘’lige hazırım takıma alıştım ve kendime güveniyorum’’ diyen Kwame Brown ise son birkaç maçta çok etkisiz kaldı. Ama Lakers’ın çaylakları gerçekten çok umut vaat ediyor. Özellikle Bynum lige giriş maçlarında çok az aldığı süreleri mükemmel değerlendirdi ve bana göre birkaç sezon sonra NBA’in aranan pivotlarından biri olabilir.Gerçekten iyi bir yetenek.Çaylaklardan konu açmışken geçen yazımda uzu uzun bahsettiğim çaylaklardan Jordan Farmar istatistik olarak olmasada beni epey tatmin etmiş durumda. Farmar UCLA’de iken zayıf fiziği çok sorun olmuyor oyunu okuması sahayı görüşü ve hızlı olması ona yetiyordu.Ama NBA’de bu bir açıklıktır diye yazmıştım ama Farmar hiç kimsenin beklemediği şekilde triangle hücum sistemine çok iyi anladı.(çoğu kişi bu sistemi anlamaz veya yapamaz ayrıntılı bilgi için bkz . ilk Lakers yazım) ve Lakers’ın zor anlarında çok yardımcı oldu.Ve lakers’ın eksikliklerini yani üçgeni çok iyi tamamladı.İleride oda bizim için çok iyi bir avantaj olacak.

Gelelim takas dedikodularına Lakers’ın Garnett’i alacağı yönünde söylentiler var karşılığında Odom ve iki kişi daha sizce böyle bir şey olabilir mi? Odom Kobe’ye uyum sağlamaya başlıyor kafa yapıları tutuyor ve Kobe’ye tamamlıyor.Garnett zaten otuz yaşını geçmiş Lakers ileriye yönelik düşünürse Garnett’i zaten almaz Garnett’i alacak takım bu sezon kesin şampiyon olacağız diye düşünen takım olur. Lakers böyle düşünmüyor… Bence imkansız Garnett’in gelmesi…

Yazının başındada dediğim gibi umarım sezon sonunda hayal kırıklığı yaşamayız. İlerisi hakkında konuşmak şuan için zor ve doğru olmaz. Sonuçta takımın gidişi Kobe’ye bağlı. Kobe’nin oynamadığı bölümde Kwame’nin yokluğunda Bynum’un ortalaması 22 dakikada 10 sayı 6 ribaund ne demek istediğim şimdi çok daha açık oldu sanırım.Bunun dışında Odom’da Kobe gibi bir Superstarı’ın yokluğunu hissettirmedi ve bu dönemde 35 sayı gibi rakamlar tutturdu kariyerinin en verimli sezonunu yaşıyor. Kobe gelince bu rakamlar azaldı ama Odom hala iyi ve Lakers geçen seneden daha derin bir kadroyla yoluna devam ediyor.Kobe’nin tam olarak iyileşmesiyle takım hakkında net görüşüm belli olacaktır..

Oğuz Can EKİNCİ
                                                                                                           djocny@nbatr.com

« Son Düzenleme: 20 Kasım 2007, 16:17:28 Gönderen: djocny » Logged

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #1 : 15 Aralık 2006, 19:16:14 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Bu ayki ve Sonraki Lakers Köşe Yazılarım

Yazıma eklentiler yaptım tekrar daha iyi oldu yorum ve eleştiri bekliyorum ana sayfadanda okuyabilirsiniz...

www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2007, 14:24:31 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW

İşte bir diğer yazım kısa süre içinde ana sayfaya eklenecek şimdilik buradan okuyabilirisiniz:

Hoş Geldin Odom

Yazıma başladığım şu günlerde Odom Lakers’a geri dönmüş bulunuyordu. Odom bildiğiniz gibi birkaç gün önce sakatlıktan kurtuldu ve Lakers üçgen hücumunun önemli oyuncusuna kavuştu.Odom  bu sene kariyerinin en iyi yılını geçiriyor ve sakatlıktan döndükten sonrada yine iyi performanslar sergiliyor.(hala bana gelen maillerde üçgen hücumu sahada göremediklerini ve anlayamadıklarını söyleyen arkadaşlar  var bukadar zor mu görmek? Bilmiyorum ben gayet açık bir şekilde anladım.Ve anlatmayada çalışıyorum.)

Odom ile ilgili bu kısa bilgiyi verdikten sonra Bynum ile devam etmek istiyoru.İki ay önce yazdığım yazıdada Bynum’un çok iyi bir pivot olacağını ilerisi için ondan çok şeyler umut edildiğini söylemiştim.O günden itibaren Bynum dahada iyi oynuyor.Kwame Brown’un sakatlığında İlk beşte oynayan Bynum Kwame döndükten sonra Phil Jackson tarafından kesilsede Genç oyuncuları oynatmayan ve onlara güvenmeyen bir koç olarak Bynum’a çok iyi süreler verdi.Lakers’ın oynadığı kırkdört maçın(yazımı yazdığım günlerde maç sayısı değişecektir.) yirmi yedisinde ilk beş başladı Bynum.Buda Bynum’dan bir şeyler beklendiğinin göstergesidir.Bynum dışarıdaki yaşamına ise iyi ve saygılı bir genç.Bir Amerikalı yazarın Slam(Amerika) dergisinde
Yazdığı yazıda şöyle diyor:Bynum bir cafede oturmuş sandviçinin içindeki hindi ve peynir oranını ayarlarken içeriye giren bir kadın ondaki Lakers armasını görüyor ve ‘’Lakers’tamı oynuyorsun?'', diye soruyor.Bynum ‘’evet efendim diye cevap veriyor’’ kadın ise ‘’oğlum duyduğunda çok heyecanlaancak’’ diyor.Bu olayın geçtiği sıralar Bynum’u fazla tanıyan yok ama ileride herkes onu tanıyacak.Biraz konu dışına çıktım ama Amerikalı yazarın Bynum’u anlatırken bu örneği vermesi ilgimi çekti ve bir alıntı yaptım.Bynum’un istatistikleri ile devam edelim; Bynum, Spurs Golden State Warriors karşısında 15, Charlotte Bobcats karşısında 16 ribaund, San Antoino Spurs karşısında ise 11 ribaund topladı.Ve double-double yaptı.Phil Jackson ise onun hakkında şunları söylüyor: “Artık topları daha iyi takip ediyor. Her geçen gün kendisini daha da geliştiriyor.Phil Jackson bunun yanında Bynum’a New Orleans pivotu Tyson Chandler’ı örnek almasını söyledi.Bynum şuan 8.4 sayı 6.5 reb 1.3 asist ortalamaları ile oynuyor.

Gelelim takımın geri kalanına Kobe Washington maçında mükemmel bir oyun sergiledi ve 39 sayı 6 asist 6 ribaund ile maçı kazandırdı.Kobe bu sıralar bu tip performansları çok fazla sergiliyor ve takımına galibiyeti etiriyor.Lakersın durumu şimdilik hiçte fena değil.Daha iyi olacağınada emnim.Phil Jackson’ın takımdan çok önemli bir şikayeti yok.

Gardımız Smush Parker ise zaman zaman savunmasıyla beni deli ediyor.Bu kadar kötü savunma yapmaması lazım.

Bu arada Kobe 24 numara neden giyiyor gibi tartışmalar sıkça vardı ben Murat Kosova söylemeden önce daha yazın 24 giyeceği öğrenildiğinde pazarlama stratejisi olduğunu söylemiştim.Kobe şuan forma satışlarında ilk sırada 24 numaranın tamamen manevi olduğunu söyleyenler biraz iyimserler.

Bu arada takımızın adı çeştli takaslarla anılıyor.’’Kriz’’ Webber ve Pau Gasol gibi yazında Garnett ile anılıyordu Garnett ve C-Webb doğru çıkmadı.Kriz şuan Detroit’te Pau Gasol takasıanada pek bir ihtimal vermiyorum açıkçası. Ve yazımı burada bitiriyorum birdahaki ay görüşmek üzere bol basketbollu günler..

Oğuz Can Ekinci
                                                                                                             djocny@nbatr.com

oguzcanekinci@gmail.com

www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2007, 14:42:59 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW

Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın buda ana sayfadaki bölümü.

www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2007, 15:58:41 »
Eren
MVP

We will be back

Üyelik Bilgileri
Ynt: Bu ayki ve Sonraki Lakers Köşe Yazılarım(Yenisi Eklendi)

Oğuz can yenisi ne zaman gelicek bu yazıların bayağadır aynı
I'll be a Laker for life
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2007, 16:01:41 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Bu ayki ve Sonraki Lakers Köşe Yazılarım(Yenisi Eklendi)

Oğuz can yenisi ne zaman gelicek bu yazıların bayağadır aynı

Evet şuan yazılarla uğraşıyorum zaten yakında gelecek.

www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2007, 17:34:23 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Lakers Köşe Yazısı Temmuz 2007

İşte Temmuz ayı yazısı yorumları bekliyorum:

Kobe,Kobe,Kobe

Yeni bir yazıyla karşınızdayım.Uzun süre ara verdiğim yazılarıma tekrar devam ediyorum.Yazın ortalarındayız. Bu yazı sadece izleyerek geçirdim şimdi kağıda döküyorum.

Öncelikle Lakers adına yaza  damgasını vuran olay Kobe’nin gitmek istiyorum vs. vs. açıklamalar olduı.Uzun uzun yazmayacağım bunları.Herkes artık biliyor.Böylece gündeme oturdu Kobe. Arkadaşlarlada konuşurken ben Kobe’nin gitmeyeceğini ne derse desin kalacağını söylemiştim. Ve düşünürken kendi kendime şöyle bir komplo teorisi ürettim.Bende sevmem bu tip senaryoları ama yinede birden aklıma takıldı.  Söz konusu adam Kupchak olunca komplo teorisi üretmemek elde değil.Belki bilirsiniz; Mitch Kupchak 1980’li yıllarda Lakers’ta forma giymiş bir forvettir. Ama pek ön plana çıkmış bir oyuncu değildir. 1986’da Batı Konferansı finallerinde Houston karşısında geride olan Lakers (ozamanki koç Pat Riley’di galiba) koçu sahaya Kupchak’i sürdü. Houston’ın ikiz kuleleri Ralph Sampson ve Hakem Olajuwon’a Lakers’ın yapacak bir şeyi kalmamıştı Kupchak oyuna gerginlik yaratmak için girmişti. Ve başardı sahada kavga çıktı.. Polisler girdi.Ve Olajuwon soyundan atıldı.Lakers umutlanmıştı ama son saniyede Ralph Sampson’ın atışıyla maçı kazanan Hosuton oldu.Şimdi ‘’Kupchak’i suçlama Pat Riley yapmasını istedi’’ vs. gibi şeyler söylemeyin bir şeyler kalmıştır mutlaka.Her neyse işte bu olayı duyduktan sonra Kupchak hakkında komplo teorileri bana gerçekçi gelmeye başladı.

Bunun için bir komplo teorisi ürettim.Sürekli Kobe hakkında konuştuk.Giderse nereye nasıl gider? Dedik. Kobe’yi verip Lakers kimi alırsa başarılı olur gibi birçok konuda konuştuk. Sonuçta tahmin ettiğim gibi Kobe Lakers’ta kaldı. Peki sizce asıl konu bu mu? Bence asıl konu Kobe’nin yanına kimi alırsak başarılı oluruz. Bunu konuşmadık. Sadece aklımız Kobe’deydi. Sanki Kobe kalsa Lakers ligde en iddaalı takım olacaktı. Ve kaldı sonuçta. Beklide bir süre bu tip konuları uzak tutmak için Kobe’ye bu açıklamaları yaptırıp konuyu değiştirdiler. Sadece Kobe’yi düşünelim kalınca sevinelim yönetime teşekkür edelimdiye yönetim böyle bir hileye başvurdu. Kim bilir? Buda sadece bir düşünce böyle oldu demiyorum.Amacım sadece farklı bir bakış açıs yaratmaktı belki bu fikir aklınıza yatar.

Herneyse, sezon içinde takımla ve Phil Jackson’la problem yaşayan Smush Parker’ı gönderdik. Çok iyi oldu. Ama hala iyi bir guarda ihtiyacımız var. Tamam geçen sene Smush hakkında umut veren yorumlar yapmıştım ama tutmadı kabul ediyorum. Bir garda göre ayakları yavaş ve savunması kötüydü.Şutları iyi değildi.Üçgen hücumun lütfu boş şutları bile kaçırıyordu.Sonuçta gönderdik.Peki yerine kimi aldık? Derek Fisher’ı aldık.Eski Lakers’Lı veteran gard.Utah ile sözleşmesini fesh ederek bize geldi. Ama Derek Fisher gerek yaşı,gerek kızının hastalığı nedeniyle pek fazla katkı sağlayamacak oyuna. Ve yine olan genç oyuncularımıza olacak. Ki Phil amca gençlere fazla güvenen bir koç değil.
  Bunun dışında Luke Walton ile tekrar sözleşme yeniledik. Luke Walton ile yıllık 5 milyon dolarlık bir sözleşme imzalandı. Biraz fazlamı ne?... Ama Walton üçgen hücum için önemli bir üç numara oyuncuydu.Elimizde tutmamız iyi oldu.

Bunun dışında çok net bir hamlemiz olmadı. Jermaine O’neal dedikoduları bir ara çok revaştayken şimdi Lakers ile adı pek geçmiyor. Yine durgun bir Off Season. Her Lakers’lı gibi bende bunalımdayım.Hala heyecanla bir hamle beklyiorum. Umarım daha çok beklemeyiz.

NOT:Son günlerde Kupchak’e herkes fazla yükleniyor böyle bir durumda normal olabilir Kobe’yide suçlayabilirsiniz.Sonuçta olayların içinde ne olduğunu bilmiyoruz.Kobe’de yönetimde suçlanabilir.Asıl suçlu lig başlayınca belli olur.

Ağırlıkla Kobe üzerine bir yazı oldu.Ama ne yapalım Lakers yönetimi bunu konuşmamızı istiyorsa… Bol basketbollu günler.     

Oğuz Can EKİNCİ

djocny@nbatr.com
                                                                                                              oguzcanekinci@gmail.com
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2007, 17:39:47 Gönderen: djocny » Logged

www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2007, 17:44:51 »
hilmydogan™
NBA Oyuncusu
*

İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız...

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Temmuz 2007 Lakers Köşe Yazısı

Güzel yazı olmuş. Gözüme çarpan tek hata Fisher'ın yaşına oranla aldığı devasa kontrattan bahsedilmemesi oldu Grin
Eline sağlık...
« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2007, 17:58:14 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW

Güzel yazı olmuş. Gözüme çarpan tek hata Fisher'ın yaşına oranla aldığı devasa kontrattan bahsedilmemesi oldu Grin
Eline sağlık...

Yorum için teşekkürler. Yazıma hatası vs olabilir bunu Erdi düzenleyecek editörün işi o Grin  Düzenlenmiş halini yayınlayacağım tekrar. Fisher e Full MLE verdik bu konudan bahsetmek içimden gelmedi hiç. Grin

www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2007, 18:14:09 »
hilmydogan™
NBA Oyuncusu
*

İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız...

Üyelik Bilgileri WWW

Full değil de MLE'nin büyük bir kısmını verdik. 13.9 milyon$/3 yıl.
Ama MLE'yi yine dansözün alnına yapıştırdık orası öyle.
« Yanıtla #10 : 17 Temmuz 2007, 21:09:10 »
Eren
MVP

We will be back

Üyelik Bilgileri

Derli toplu bir yazı olmuş evet Fisher ı aradı gözler de bulamadı =) Her neyse Kupchack a bence az bile yükleniyoruz oğuzcan ilerde ne demek isteyeceğimi anlayacaksın
I'll be a Laker for life
« Yanıtla #11 : 17 Temmuz 2007, 21:42:47 »
Arda
Nuggets Fan
All-Star

Allen ''The Answer'' Iverson

Üyelik Bilgileri WWW

Bende yazıyı beğendim.Lakers'lı değilim ama Kobe olayına falan iyi değinmişsin.Zaten değinmen gerekirdi.Neredeyse 1.5 ay gündemdeydi.Güzel bir yazı olmuş.Ha birde bence Fisher'ı iyi güzel yazmışsın ama onun Utah'a karşı etik olmayan davranışından da bahsetseydin keşke...
« Yanıtla #12 : 17 Temmuz 2007, 22:15:34 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

Etiklik yok orada kardeş.Adam kızı için bırakmak istedi, Utah'da allah raqzı olsun izin verdi.Neyse bu off-season da bir transfer yaptık.Artık onla övünürüz.OğuzCan yaın genel anlamda ügzel olmuş, tebrik ederim.
« Yanıtla #13 : 18 Temmuz 2007, 12:14:59 »
OğuzCan
Melankolik
Yönetici
MVP

www.nbatr.com/oguzcan

Üyelik Bilgileri WWW

Ana sayfa linki: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

www.nbatr.com/oguzcan
« Yanıtla #14 : 13 Eylül 2007, 11:25:23 »
HustiE34
NBA Draft'ında

West Coast Rap Music Fan

Üyelik Bilgileri

Derek fisher olayı cidden saçmalık.madem oyun kurucu arıyorsun earl boykins gibi bi adam boştayken niye gidip 34 yaşında eski günlerini aratan fisher'a canım mid-level'ını harcıyorsun?kupchak için zaman daralıyor artık...

« Yanıtla #15 : 13 Eylül 2007, 11:51:38 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

Derek fisher olayı cidden saçmalık.madem oyun kurucu arıyorsun earl boykins gibi bi adam boştayken niye gidip 34 yaşında eski günlerini aratan fisher'a canım mid-level'ını harcıyorsun?kupchak için zaman daralıyor artık...
boykins. knight gibi kısa ve bizim üçgen hücuma uymayacağı diye onarı sildiler zaten..Eskiden bizde oynamış ve üçgen hücumu tanıyan bir oyuncu getirdiler..
« Yanıtla #16 : 13 Eylül 2007, 11:56:44 »
HustiE34
NBA Draft'ında

West Coast Rap Music Fan

Üyelik Bilgileri

iyi ama fisher'dan ne skor katkısı bekliyoruz ki?biz dedik ki kobe'ye ve odom'a hücumda yardımcı olabilecek bi gard lazım.boykins de iyi bir hücum silahı.üçgen hücum olayında ise haklı olabilirsin Cheesy

« Yanıtla #17 : 13 Eylül 2007, 11:59:52 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

iyi ama fisher'dan ne skor katkısı bekliyoruz ki?biz dedik ki kobe'ye ve odom'a hücumda yardımcı olabilecek bi gard lazım.boykins de iyi bir hücum silahı.üçgen hücum olayında ise haklı olabilirsin Cheesy
olay üçgen hücumda bittiği için benim belirttiğim boştaki guardlar alınmadı..yoksa neden gidip fisher alınsın ki, ben ya da başka biri bunu direk eskiden bu takımda oynaması ve üçgen hücumu bilmesine dayar..
« Yanıtla #18 : 13 Eylül 2007, 12:05:28 »
HustiE34
NBA Draft'ında

West Coast Rap Music Fan

Üyelik Bilgileri

zaten fisher'ı almanın başka bi acıklaması olamaz doğru söylüyorsun...

« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2007, 19:51:36 »
deron_utah
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

Fisher'e MLE vermek saçmalık bence...
tamam lakers geçmişi+üçgen hücum bilgisi var boykins,knight daha iyi gidebilirdi....

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » ArşivKonu:

Gitmek istediğiniz yer: