« : 13 Haziran 2008, 01:35:41 » |
Kemal Erdem
Ziyaretçi
|
Normal sezonda ve özellikle play-off'larda benchten gelerek yaptığı extra katkılarla adın sıkça söz ettirmeye başlayan Los Angeles lakers'ın yıldızı Sasha Vujacic'in nasıl bir kontrat alacağı merak konusu.
1 Temmuz'dan itibaren sınırlı free-agent olması beklenen Sasha Vujacic'in taliplerinin çıkacağı ifade edilirken, oyuncuya yapılacak olan tekliflere Lakers'ın denk bir teklif yapıp yapmayacağıda soru işareti.
Sasha Vujacic, play-off'larda yaptığı katkı ile değerinide katlıyor.
---------------------------------- NbaTr/KE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2008, 02:00:35 » |
|
c_marlowe
|
bu sezon fena oynamıyor...ama kontrat senesi olduğundan bu kadar kasması normal... eğer iyi bir kontrat sonrası eski haline gelecekse ona güvenen takıma yazık olur... ama bu performansa yakın performansları gelecektede sürdürürse içinde bulunduğu takım için faktör oyunculardan birisi olur...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2008, 02:03:03 » |
|
Dağlar
|
Vujacic özellikle bu son yıl değerini çok arttırdı. Kontrat meselesini şuan ne Lakers, ne de Vujacic düşünür. Önlerinde kazanılması gereken maçlar var. Önce şampiyonluk sonra kontrat vardır kafasında.-öyle olması gerekir-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2008, 02:09:33 » |
|
Ty
|
Walton'in istedigi turde bir kontrat isteyecegi belli, hakki da aslinda istemek... Sonucta gecim kaynagi olacak bu kontrat, alabilecegi en yuksek kontrati da ancak bu zaman alabilecek, yasi 30'a dayandiginda bu ayardaki adamlara verilmiyor kontrat bilindigi uzere.
Yillik 5-6 milyon isteyecegini, Lakers'in da buna atlayacagini ve Vujacic'i takimda tutacagini dusunuyorum... Ancak bence yanlis olur.
Nedenlerine gelecek olursak;
- Bu adam kontrat senesindeydi... Kontrat senesinde herkes patlama yapiyor, bu bilinen bir gercek, nedeni de ilk paragrafta iste, gecim kaynagi durumu. Walton'dan dilimiz yandi, daha gecen sene. Simdi ayni durumdayiz, degisen bir sey yok. Walton'da guya harikaydi gecen sezon ama bu sezon neredeydi Allah bilir. Kontrat vereceginiz oyuncunun tum kariyerini goz onunde bulundurmak gerek iste bu yuzden. Vujacic dun neydi, bugun ne oldu, hangi kontrati hakeder bu durumda, olay bundan ibaret. Tabii ki gelisim olabilir bir oyuncuda, cok dogal bir olay. Ama kontrat senesini bulmasi tesaduf degil bana kalirsa, gorecilirdir-her fikre saygim var bu konuda ancak bence tamamen duygusal!
- Yaptiklari cok sinirli. Harika bir sutor ve savunmada gayretli olan bir insan. Baska da bir sey yapmiyor... Ancak her takimin sahip olmasi gereken, gorev adami olarak nitelendirilebilecek biri. Yine de Salary konusunda sikinti yasayacak Lakers'in, yaptiklari sinirli olan bir adama yillik 5 milyon dolar vermesi bana sacma gelir.
- Oyuncu bollugu... Lakers savunmasinin hali icler acisi, yani asla savunmaci bir takim olamadik. Bunu goren insan, sorar Newble ve Ariza neden oynamiyor diye. Cevabi belli, kadro siskinligi. En iyi savunmacilarimizdan olan bu ikili, sure alamiyorlar. Daha Bynum gelecek bu takima bir de! Odom 3'e kayacak, Radman-Walton-Ariza uclusu bench'te olacak ve ayni pozisyonun yedekleri olacaklar. Bu dortlunun yaklasik 55 dakikayi paylasmasi gerekecek! Bu cok kotu bir durum aslinda. Sen bu dortluye yillik 25 milyon dolar veriyorsun, sadece 1 mevkiiyi kapatabilmek icin. Kalan yerlerde de Gasol-Bynum-Kobe uclusu olacak, max. kontratlara sahip uclu.(Bynum almadi, alacak.) Yani Lakers'in buna goz yummamasi gerektigini dusunuyorum. Radman-Walton o kontratlarla 4-5 dakika sahada kalacak oyuncu tipi olmamali, kaldi ki Radman Vujacic'den daha iyi bir sutordur bana kalirsa, Walton'in da Vujacic'e gore degisik ozellikleri vardir. Ariza deseniz, hepsinden degerlidir gozumde, sakatlanmayip 2-3 ay calisabilse savunmanin krali olur. Vujacic'e kontrat vermek demek, ona 15-20 dakika sure vermek demektir... Kobe'nin arkasinda bulabilir 10-15 dakika sureyi, kalanini da Fisher-Farmar ikilisinden alabilir rahatlikla. Ancak dedigim gibi, bu kadar forvetin o kadar az sure almasi sikinti yaratacaktir kuskusuz. Ariza zaten guard olabilen bir adam, Radman ise islevi bakimindan ucgende rahatlikla guard olabilir, kosede sutorluguyle.
- Daha veteranlar gelecek bu takima veteran minimum'larla... Cassell-House-PJ Brown-Posey gibi adamlar Boston'a nasil geldi, aynen Lakers'a gelecekler seneye bu durumu paylasan veteranlar. Pekala bir guard alinabilir.
Uzun lafin kisasi; Takim icindeki duzeni, Salary'i bozmamak icin Vujacic'e kapinin gosterilmesi lazim... Ama Walton-Radman ikilisi kenarda oturduklarinda uzulmeyeceklerse, onlara verilen milyon dolarlar Buss'in bir tarafina batmayacaksa, Salary'deki siskinlik yuzunden artacak olan Luxury Tax ise yine Buss'in pokerdeki hareketlerini kisitlamayacaksa tutsunlar Vujacic'i takimda. Arti bir oyuncu, her takima lazim. Ancak ben olsam, tutmam. Lakers mi? Tutacaklardir, kesinlikle.
( Yazida hep negatif seyleri ele aldim, sutorluk ve savunma gayreti haricinde... Bir olay daha var, Vujacic'in saha disindaki ozellikleri. Lakers cok uluslararasi bir takim haline geldi; Turiaf 6, Kobe-Vujacic-Radmanovic 4 dil biliyorlar... Bunlar sadece benim hatirladiklarim, daha devami da var bunlarin. Turiaf-Kobe-Gasol uclusunun Ispanyolca ile anlasabilmeleri(Kobe pek iyi olmadigini soylese bile), Kobe-Radmanovic-Vujacic uclusunun ise hem Italya, hem de Sirpca bilmeleri filan. Ufak gozuken ama aslinda cok onemli olan detaylar bunlar. Takim icindeki butunluk, arkadaslik. Vujacic'in gitmesi, tum takimi bozabilir. Sirf Kobe olsa, onemli degil, Turiaf konusunda da bahsetmistim bundan ama takim butunlugu apayri bir konu, bozulmamali. Belirtmeden gecmeyeyim dedim. )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2008, 02:14:20 » |
|
DaviD#Villa
|
bencten gelip şut katkısı yapabilir ama o kadar ilk 5 oyuncusu değil ve öyle bi savunması yok giderse lakers tınlamaz bile alırlar c.navarro'yu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2008, 05:34:59 » |
|
vence
|
Walton'in istedigi turde bir kontrat isteyecegi belli, hakki da aslinda istemek... Sonucta gecim kaynagi olacak bu kontrat, alabilecegi en yuksek kontrati da ancak bu zaman alabilecek, yasi 30'a dayandiginda bu ayardaki adamlara verilmiyor kontrat bilindigi uzere.
Yillik 5-6 milyon isteyecegini, Lakers'in da buna atlayacagini ve Vujacic'i takimda tutacagini dusunuyorum... Ancak bence yanlis olur.
Nedenlerine gelecek olursak;
- Bu adam kontrat senesindeydi... Kontrat senesinde herkes patlama yapiyor, bu bilinen bir gercek, nedeni de ilk paragrafta iste, gecim kaynagi durumu. Walton'dan dilimiz yandi, daha gecen sene. Simdi ayni durumdayiz, degisen bir sey yok. Walton'da guya harikaydi gecen sezon ama bu sezon neredeydi Allah bilir. Kontrat vereceginiz oyuncunun tum kariyerini goz onunde bulundurmak gerek iste bu yuzden. Vujacic dun neydi, bugun ne oldu, hangi kontrati hakeder bu durumda, olay bundan ibaret. Tabii ki gelisim olabilir bir oyuncuda, cok dogal bir olay. Ama kontrat senesini bulmasi tesaduf degil bana kalirsa, gorecilirdir-her fikre saygim var bu konuda ancak bence tamamen duygusal!
- Yaptiklari cok sinirli. Harika bir sutor ve savunmada gayretli olan bir insan. Baska da bir sey yapmiyor... Ancak her takimin sahip olmasi gereken, gorev adami olarak nitelendirilebilecek biri. Yine de Salary konusunda sikinti yasayacak Lakers'in, yaptiklari sinirli olan bir adama yillik 5 milyon dolar vermesi bana sacma gelir.
- Oyuncu bollugu... Lakers savunmasinin hali icler acisi, yani asla savunmaci bir takim olamadik. Bunu goren insan, sorar Newble ve Ariza neden oynamiyor diye. Cevabi belli, kadro siskinligi. En iyi savunmacilarimizdan olan bu ikili, sure alamiyorlar. Daha Bynum gelecek bu takima bir de! Odom 3'e kayacak, Radman-Walton-Ariza uclusu bench'te olacak ve ayni pozisyonun yedekleri olacaklar. Bu dortlunun yaklasik 55 dakikayi paylasmasi gerekecek! Bu cok kotu bir durum aslinda. Sen bu dortluye yillik 25 milyon dolar veriyorsun, sadece 1 mevkiiyi kapatabilmek icin. Kalan yerlerde de Gasol-Bynum-Kobe uclusu olacak, max. kontratlara sahip uclu.(Bynum almadi, alacak.) Yani Lakers'in buna goz yummamasi gerektigini dusunuyorum. Radman-Walton o kontratlarla 4-5 dakika sahada kalacak oyuncu tipi olmamali, kaldi ki Radman Vujacic'den daha iyi bir sutordur bana kalirsa, Walton'in da Vujacic'e gore degisik ozellikleri vardir. Ariza deseniz, hepsinden degerlidir gozumde, sakatlanmayip 2-3 ay calisabilse savunmanin krali olur. Vujacic'e kontrat vermek demek, ona 15-20 dakika sure vermek demektir... Kobe'nin arkasinda bulabilir 10-15 dakika sureyi, kalanini da Fisher-Farmar ikilisinden alabilir rahatlikla. Ancak dedigim gibi, bu kadar forvetin o kadar az sure almasi sikinti yaratacaktir kuskusuz. Ariza zaten guard olabilen bir adam, Radman ise islevi bakimindan ucgende rahatlikla guard olabilir, kosede sutorluguyle.
- Daha veteranlar gelecek bu takima veteran minimum'larla... Cassell-House-PJ Brown-Posey gibi adamlar Boston'a nasil geldi, aynen Lakers'a gelecekler seneye bu durumu paylasan veteranlar. Pekala bir guard alinabilir.
Uzun lafin kisasi; Takim icindeki duzeni, Salary'i bozmamak icin Vujacic'e kapinin gosterilmesi lazim... Ama Walton-Radman ikilisi kenarda oturduklarinda uzulmeyeceklerse, onlara verilen milyon dolarlar Buss'in bir tarafina batmayacaksa, Salary'deki siskinlik yuzunden artacak olan Luxury Tax ise yine Buss'in pokerdeki hareketlerini kisitlamayacaksa tutsunlar Vujacic'i takimda. Arti bir oyuncu, her takima lazim. Ancak ben olsam, tutmam. Lakers mi? Tutacaklardir, kesinlikle.
( Yazida hep negatif seyleri ele aldim, sutorluk ve savunma gayreti haricinde... Bir olay daha var, Vujacic'in saha disindaki ozellikleri. Lakers cok uluslararasi bir takim haline geldi; Turiaf 6, Kobe-Vujacic-Radmanovic 4 dil biliyorlar... Bunlar sadece benim hatirladiklarim, daha devami da var bunlarin. Turiaf-Kobe-Gasol uclusunun Ispanyolca ile anlasabilmeleri(Kobe pek iyi olmadigini soylese bile), Kobe-Radmanovic-Vujacic uclusunun ise hem Italya, hem de Sirpca bilmeleri filan. Ufak gozuken ama aslinda cok onemli olan detaylar bunlar. Takim icindeki butunluk, arkadaslik. Vujacic'in gitmesi, tum takimi bozabilir. Sirf Kobe olsa, onemli degil, Turiaf konusunda da bahsetmistim bundan ama takim butunlugu apayri bir konu, bozulmamali. Belirtmeden gecmeyeyim dedim. )
işte ben buna gülerim. Sasha'nın yaptıkları sınırlı mı? Savunmada fazlaca gayretli, epey de işe yarıyor. Hücumda desen boş şutların neredeyse hepsini cezalandırıyor. Kaç tane her işi yapabilen basketbolcu var şu ligde? Bir görev adamından daha ne bekliyorsun, daha atletik olmasını filan mı? Sasha her zaman için büyük tehdit. Benchten gelip yüksek skor katkısı verebilecek bir 2 numara her zaman işe yarar. Seneye bu düzeyde oynamasa bile buna yakın oynayabilir Vujacic. Düşerse savunmadaki gayreti düşer biraz, o da olsun zaten. Second unitteki adamın savunma performansı düşecek diye mi korkacağız? Walton'a gelince, geçen sene harika filan değildi. Kendi standartlarına göre iyiydi. Üçgeni idare edecek adam olmadığı için-ki 1 numara Smush Parker isimli yaratıktı- çok iş yaptı. Bu sene Fisher varken aynı ölçüde etkili olması zaten beklenemezdi. Savunmadaki hal içler acısı filan değil. Kaldı ki attığımız sürece savunma yapmaya ihtiyacımız da yok. Buraya sanki savunmayla geldik de savunmamız kötü diye dertlenmemiz gerek. Bir de takımın savunması kötü de bu herif benchte oturuyor. İlk 5 çıksa, yine kabul edilebilir şu söylediklerin de zaten adamın aldığı alacağı süre 20 dakika, o da genellikle rakibin yedeklerine karşı. Kontrata gelince Bynum max alsın da Odom kontrat almasın arkadaş. Herife her seride bir maç çıksın oynasın diye mi vereceğiz 12 milyonu? Kalan elemanlar da aynı katkıyı hatta çok daha iyisini verebilir. Bir de Sasha kontrat almazsa Walton Radman ikilisi mi oynayacak 2 numarada? 4-5 dakika almamaları lazımmış, 2 numaraya mı kayacaklar? (edit: tekrar okudum da, oha yani. radman guard oynayabilirmiş bilmemne. savunma performansı kötü de sasha için, gel radman'ı guard oynat. hem de o boyla, yazıklar olsun. nerede o zaman senin savunman? komik, vallahi komik) Cassel'in katkısına bak, Sasha'nın katkısına bak. 2 numarada başka adamın yok, sen gelmiş veteran katkısından bahsediyorsun. Sasha'nın alacağı 6 yıllık 30 milyonla salary filan bozulmaz. Walton Radman ikilisinden herhangi biri ya da ikisi birden de biten kontrat karşılığı filan gönderilsin. 3 numarada bir dolu adam var, 2 numaradaki tek yedeği de göndermeye kalkıyorsunuz. Şaka gibi...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2008, 05:43:55 Gönderen: vence »
|
|
kaybetmeye başlayınca değil, çaptan düşmeye başlayınca yaşlı takım olursun.
|
|
|
« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2008, 21:34:34 » |
|
lordapo
|
Laker lar daha iyi bilir ama şunu sölemek istiyorum yüksek müsadeleri ile,kobe yanılmıyorsam 2 numara oynuyor ve sasha vujacic ve ira newble dışında doğru düzgün yedeği yok.Şimdi sasha efendi bu sene çoştu normaldir kontrat sezonu yane ben şişko halimle ölcemi bilsem kendimi paralarım.Ariza gelecek vaad eden bir oyuncu ama takımda bynum un dönüşü ile 3 numara enflasyonu olcağı için çocuk fazla süre alamıcak.Radmanovic 3 oynardao boyla nası 2 numara oynar merak ediyorum ama seattle zamanı gayet iyi şutördü onu hatırlıyorum.Bence mitch kupack kontrat vermek yerine elindeki 3 numaralardan birini takasta kullanıp 2 numaraya bir oyuncu katmalı yada sasha ya salary i sarsmıcak bir teklif yapmalı ki görücez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 13 Haziran 2008, 21:52:32 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

Sadece duvarlar Dönmez.....
|
Bugün NBA action da izledim yanlış çevrilmiş olabilir ama bence önemli bir ayrıntı Sasha efendi diyor ki "Gasol ün gelmesi iyi oldu ileride bir kaç şampiyonluk kazanabilirler ( ! )"
Eğer doğru ise bu açıklama bir çeviri hatası falan yoksa Sashanın kalmak istemediğini anlamak zor olmasa gerek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2008, 21:56:07 » |
|
lordapo
|
Bugün NBA action da izledim yanlış çevrilmiş olabilir ama bence önemli bir ayrıntı Sasha efendi diyor ki "Gasol ün gelmesi iyi oldu ileride bir kaç şampiyonluk kazanabilirler ( ! )"
Eğer doğru ise bu açıklama bir çeviri hatası falan yoksa Sashanın kalmak istemediğini anlamak zor olmasa gerek...
İnanırım buna keza adam başka hedefler koyduysa önüne neden olmasın sonuçta iyi bir 2 numara her zaman yer bulur helede savunması iyi ise.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2008, 22:06:57 » |
|
Cpzai3
|
Daha geçen sene, ligin en kötü 3 4 gardı arasında gösteriliyordu.Bu senelik performans için 30 milyon doları bu adama yatırmak, hata olur bence.
|
|
|
|
|
|
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2008, 22:23:24 » |
|
lordapo
|
Daha geçen sene, ligin en kötü 3 4 gardı arasında gösteriliyordu.Bu senelik performans için 30 milyon doları bu adama yatırmak, hata olur bence.
Valla dooling gibi denyoların peşinde adamlar olduğu sürece vujacic de alır o kontratı hatta toprağı udirch de alıcak benden sölemesi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 13 Haziran 2008, 22:25:22 » |
|
Cpzai3
|
Bence de alacak abi..Ama yine de hata 
|
|
|
|
|
|
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #12 : 20 Haziran 2008, 12:07:54 » |
Kobeci Çocuk
NBA Oyuncusu
Seneye Şampiyonuz
|
vujacic e takımların çok para vericeğini sanmıyorum. o çok fazla olmıyan parayı lakers te verir. yani parada sorun olacağını sanmıyorum. sözleşme süresi ise 2 yılı geçmemeli hadi 2 olmadı 3 yıl dan fazla olmamalı yoksa kendi ni çok rahat hisseder.ama yine de en mantıklısı 2 yıl.
|
|
|
|
|
|
Mvp Kobe Mvp'nin o inanılmaz maçı Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
« Yanıtla #13 : 20 Haziran 2008, 13:53:55 » |
|
DaviD#Villa
|
3 yıl için 10 milyon yeter buna fazlası zarar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 20 Haziran 2008, 18:07:22 » |
|
Kaan Mert
|
Sasha ve Turiaf L.A.'da Kalmak İstiyor NBA'de finalde Boston Celtics'e 4-2 yenilerek sezonu ikinci sıada tamamlayan Lakers'ta kontratları bu sezon biten Sasha Vujacic ve Ronny Turiaf takımda kalmayı umduklarını belirtti.
Sasha Vujacic yaptığı açıklamada ''Biliyorum ki gelecek sezon takımın ihtiyaç duyduğu yerde olacağım. Büyük bir takımız ve oturmuş bir kimyamız var, bu birlikteliği kim bozabilir ki. Eğer beni buradan göndermek istiyorlarsa da mutlu ayrılacağımdan eminim.'' dedi.
Sasha Vujacic geçtiğimiz yıl 1.8 milyon dolar alırken Ronny Turiaf ise 770 bin dolar almaktaydı.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2008, 18:09:51 Gönderen: Kaan Mert »
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın girin uğrayın okuyun uleyn xD
|
|
|
« Yanıtla #15 : 20 Haziran 2008, 18:47:06 » |
Kobeci Çocuk
NBA Oyuncusu
Seneye Şampiyonuz
|
şimdi top lakers te. bu iki adam bizim için çok önemli
|
|
|
|
|
|
Mvp Kobe Mvp'nin o inanılmaz maçı Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
« Yanıtla #16 : 21 Haziran 2008, 12:26:35 » |
lunatic_1994
NBA Oyuncusu
Phoneix Suns
|
bence vujajic'le yüksekte olsa bş kontrat yapılmalı çünkü takıma inanılmaz katkı yapıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 21 Haziran 2008, 14:10:10 » |
Kobeci Çocuk
NBA Oyuncusu
Seneye Şampiyonuz
|
ama vujacic in sağı solu belli olmaz ya geçen seneki gibi değil de 2 sene önceki gibi dönerse
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 22 Haziran 2008, 21:42:20 » |
|
Kq5
|
Bu sezon o kadar iyi olmasada iyi işler başardılar bunda vujacic'in katkılarıda dahil ama bende şuna katılıyorum vujacic hala ilk 5 çıkacak oyuncu değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|