Forumda aylar sonraki ilk postuma,"Alacağız bu seriyi" diye başlamak isterdim ama kafam karışık.Spurs tamam,Play-Off takımıydı ama Lakers kapalı bir kutu gibi görünüyor bana.Açıkcası Kobe'nin ve Gasol'un açlığı beni korkutuyor..
Dün NOH'ın yenmesini o kadar isterdim ki..En zayıf pozsiyonları 2 numara zira.Sezon içinde top paylaşımı sorun olmasın diye,Karl'ın J.R'ı yedeğe çekip Carter'ı ilk 5 sürmesini anlayabiliyorduk..Fakat play-off'larda bunun böyle olacağını düşünmek mantıksız..Kobe'nin karşısında IVy'nin savunmada düşeceği durumları düşünebiliyor musunuz?
Naçizane bir değerlendirme yapacak olursak;
Iverson geçen sene geldiğinde "bizi 7 maçlık bir seride 4 kere yenmek kolay olmayacak" tarzından iddialı bir açıklama yapmıştı.Geçen sene Spurs karşısında oldukça dağınık bir oyun ortaya koyarken sözünü unutmuş muydu acaba Allen efendi diye sorabilirz..Bu seride 1 numaraya çekileceğini,Fisher'a karşı oynayacağını düşünüyorum.Ne diyelim,performansını en çok merak etiğim oyuncu.
J.R. Smith yukarıda da dediğim gibi ilk 5 çıkacağını düşündüğüm adam.Ondan savunmada atletik özellikleriyle Kobe'yi yavaşlatmasını bekliyoruz.Savunmada takılmayan bir oyuncu bile olsa,malzemesi iyi aslında.Ayrıca,hücumda da istatistikleri iyi görünmesine rağmen bazı maçlarda çok savruk oynuyor.Play-off'larda elinin cayır cayır yanmasını dileyerek onu da geçiyoruz.
Melo'nun arası çok iyi görünmesini rağmen,IVy'den gerçekten hoşlanıyor mu diye merak ediyorum.Bana sorarsanız takımda Ray Allen gibi bir oyuncu bulunmasını daha çok istiyordur..İlk periyotlarda 13 sayı atıp sonra maç boyu yatan Melo'yu çok izledik sezon boyu.Bana bu oyunu sevdiren adamdan,6 senedir yapamadığı şeyi yapıp tur atlatmasını istiyoruz..
Kenyon ne kadar eski yırtıcılığı olmasa da önemli bir oyuncu bence.Play-Off'larda kiminle karşılacağını merak ediyorum..Ama bir kere onun 30 Sayı 11 Reboundluk maçını izlemiştim..Ondan sonra daha derli toplu görünmüştü.Savunmada ve hücumda katkı bekliyoruz ondan.
Pota altı direğimiz Camby,son maçlarda düşük bir performans göstermişti..Play-Off'larda şu blok sevdasından vazgeçip gerçek bir savunmacı gibi Gasol'a potayı göstermemesini,Kobe'yi birkaç kere kıçının üstüne oturtmasını diliyoruz.
Bench'den ise özellikle Najera son zamanlarda istim üstünde.İstatistiklerine bakınca anlayamazsınız ama,Denver maçlarını izleyenler varsa hak verecektir bana.Formunu play-off'lara taşımasını diliyoruz.Kleiza,ilk yarıdaki oyununu oynayamıyor,ama uluslararası arena'da heyecanlar yaşamış bir oyuncu olarak play-off atmosferine uyum göstereceğini düşünüyorum.Muhtemelen benche çekilecek olan Carter da 20 civarı dakikalar süre bulacaktır tahminim.Ivy-Melo'ya gelecek ikili sıkıştırmalarda sokacağı/sokamaycağı şutlar takımın gidişatını etkileyecektir.Nene ise,henüz hazır değil gibi göründü,kolay değil tabi sezon boyu antreman bile yapamamak.Play-off'larda Karl'ın onu kullanıp kullanmayacağını görücez.
Açıkcası,ben daha oyumu kullanmadım.İlk maç bakıp ona göre bir daha yorum yapmayı düşünüyorum.Ne diyelim,hayırlısı olsun
Bu arada,Lakers'da Bynum'un oynamayacapı kesinleşti mi.Bi de o çıkmasın başımıza

Yani,Lakers'ın dizilişinin Fisher-Kobe-Radman-Odom-Gasol olacağını mı düşünüyorsunuz?