+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » NBA Play Off 2008 » 1. Tur Eşleşmeleri (Moderatör: TP)Konu:
 Los Angeles Lakers (4) - Denver Nuggets (0)

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Anket
Soru: Seri Nasıl Sonlanır ?
Lakers 4-0 Nuggets
Lakers 4-1 Nuggets
Lakers 4-2 Nuggets
Lakers 4-3 Nuggets
Nuggets 4-3 Lakers
Nuggets 4-2 Lakers
Nuggets 4-1 Lakers
Nuggets 4-0 Lakers

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 11   Yukarı git
Konu: Los Angeles Lakers (4) - Denver Nuggets (0)  (Okunma Sayısı 4022 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #20 : 18 Nisan 2008, 23:35:10 »
Arda
Nuggets Fan
All-Star

Allen ''The Answer'' Iverson

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Los Angeles Lakers - Denver Nuggets

Cümlelerimden belki öyle anlaşılıyor ama Kobe'yi hiç bir oyuncu kolay savunamaz bu su götürmez bir gerçek.Hele savunmayla arası kötü olan JR'dan zor beklenir ama burası playoff olunca iş başka.JR geçen sene Ginobili'yi savunma işinde bu başarılı oldu.Kobe'ye durdurur demiyorum ama atletik savunmasıyla Kobe'ye zor anlar yaşatır. Iverson konusunda haklısın savunma yapmıyor ama Camby konusunda ise haksızsın bence.Camby Lakers oyuncularına pota altını zindan edicek bana göre.Seri hakikaten çok güzel olucak süperstarlar ve yıldızlarla dolu bir eşleşme ntvspor'un ilk maçı vermesi de ayrı bir güzellik hele maçın 10.30'da olması çok ayrı bir güzellik.
« Yanıtla #21 : 18 Nisan 2008, 23:42:58 »
magic mania
Magic Johnson #32
Editör
All-Star

Üyelik Bilgileri

Camby pota altını dar edebilir,edemeyedebilir ona bi lafım yok.Ancak ben Camby'nin iyi savunmacı değil iyi blokçu olduğunu söylüyorum.AI nasıl pas kanallarına kapanıosa,buda onun uzun ve blokçu hali.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
« Yanıtla #22 : 19 Nisan 2008, 00:44:22 »
NYK
The Doc
Yönetici
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Avantajlar - Dezavantajlar

- Lakers pota altı savunmasını zayıflığı ve dışarıdan potaya yüklenen hızlı guardlara karşı sorun yaşadığı bir gerçek.Sezon içi maçlarda Iverson'un ortalamaları da bunu gösteriyor zaten.Iverson ve J.R'ın performansı önemli.

- Iverson'un drivelarını,Farmar'ın hızlı ayakları ile kesmeye çalışmalı Phil ve Fisher'ı yedekten getirmeli.

- Odom'un Melo ile eşleşeceğine inanıyorum ve uzun kolları ve eşdeğer hızı ile Melo'yu durduracağını tahmin ediyorum.

- Yukarıdaki maddeye paralel olarak Turiaf 5,Gasol 4,Odom 3 başlamalı bence.Pota altı sertliği oluşturmak ve Gasol'ü hucumda daha aktif kullanmak,savunmada yıpratmamak için Turiaf kullanılmalı.

- K-Mart'ın Gasol'a yapacağı savunma çok önemli.

- Denver'ın hiç bir suretle Kobe'ye cevabı yok.

Sonuç

Lakes 4 - Denver 1

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #23 : 19 Nisan 2008, 01:11:35 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

- Denver'ın hiç bir suretle Kobe'ye cevabı yok.
aynen abi, ayrıca yukarıda arda jr.smith savunur falan yazmış. savunmaya önünde durmak diyorsan bir şey demem ama bi bowen ya da marion değil ki bu adam kobe'yi durdursun. banko alırızı olan bir seri deil ama turu geçeriz.
« Yanıtla #24 : 19 Nisan 2008, 01:39:49 »
Ty
Yönetici
Rookie

Üyelik Bilgileri

Iverson'i ve Iverson tarzi guardlari savunamadigimizi soyleyen bendim ilk, yani bu konuda karsi cikmiyorum da bu Lakers adina seriyi goturecek bir sey degildir... Iverson 40 atsin iceriye yaptigi penetrelerle, avans olsun haydi. Peki gerisi? Denver'in pota alti savunmasi iyi mi? Gasol'u - Odom'u savunacak adamlari var mi, birakin Kobe'yi...

Camby'de pota altini dar eden bir oyuncu degildir. Aksine Turiaf'imsi bir savunma tipi var; istatistik sevdasi yuzunden savunmanin icine ediyor, gecen sene de DPOY'u nasil aldigini anlayamadim acikcasi, Denver'daki diger oyunculara gore vasat savunmasina ragmen one cikmis olmasindandir herhalde ki bu da seriyi buyuk olcude acikliyor zaten. Suns-Nuggets macini izlemistim en son Denver'in. Shaq bile sasirmisti eline gecen pozisyonlara. Netball vardir burada, basketbol gibi bir spor dali, bayanlar oynar ve boyali alana girince savunma yapamazsaniz - sut atmak zorunda kalir hucum eden. Ahanda, Denver'in pota alti savunmasi da oyleydi. Amare-Shaq icin yol gecen haniydi, Camby'de sek sek oynuyordu sanirsam.

Lakers'in birden cok silahi var, Denver'dan daha fazla hucum opsiyonumuz var yani... Saha avantaji da bizde, Playoff tecrubesi de, basarili koc - sistem de. Savunmamiz kotuyse, Denver'inki daha da kotu, bunu gorerek degerlendirme yapilmali diye dusunuyorum.

AI penetre etsin zaten, AI'dan gelecek 40-50 sayi bana koymaz cidden. O AI, Philadelphia'da kaldi; o sistemle de bir basari yakalayamazlar, hele de ayni anda 'bireysellikle' Melo-AI'yi oynatmalari mumkun de degil pek, soylediginiz bicimde - pota altinda.

@Salih abi;

Zannetmiyorum... Odom-Melo'da sorun yaratacaktir, Radman deseniz hic olmaz, Walton deseniz Allah gostermesin. Bana kalirsa sirti donuk oynayacak bir Melo'yu en iyi Kobe tutacaktir, yorulmaz da yerinde savunma yapacagindan oturu. Pek bir boy dezavantaji olmaz, fizik deseniz Melo'nun kullanacagini dusunmuyorum. Boylelikle AI-Carter(JR) guard ikilisini de Fisher-Vujacic(Farmar) ikilisine devretmis oluruz ki, Vujacic'in ciddi bir 'suluk savunmasi' var ve etkili oluyor gaza geldiginde, hele de kontrat senesi olunca... Farmar gecen sene Nash'e karsi caylak yili olmasina ragmen o kadar da ezilmedi, 20+ asistleri gorduk elbette ama idare ederdi savunmasi. Simdi daha tecrubeli, sutunu cok gelistirdi, her seyden onemlisi de kendine guveni geldi. Ayaklari cabuk, dogrudur; ancak Fisher'in tecrubesine daha bir ihtiyacimiz olabilir, ozellikle Playoff surecinde oldugumuzdan oturu. Onun yaptirdigi birkac hucum faulun, verdigi kritik paslarin, ucgene harfi harfine uyusunun ne kadar onemli oldugunu unutmamiz gerek. Savunmada kafayi yedirtecektir, ona lafim yok.

Kobe'den de korkmasin Denver'lilar, buyuk bir ihtimalle son ceyreklerde kenarda oturup Newble-Turiaf-Vujacic-Farmar-DJ Mbenga besini seyredecektir.

Korkmuyorum yani Denver'dan...
« Yanıtla #25 : 19 Nisan 2008, 01:54:55 »
NYK
The Doc
Yönetici
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

- K-Mart,Najera ve ya Camby'nin Gasol'u yavaşlatma olasılığı mevcut.En azından kağıt üstünde.

- Kobe ve Fisher dışındaki oyuncularınızın play-off tecrübesinden bahsetmek komik oluyor.Diğer tüm avantajlar sizden yana,bu kesin.

- "Iverson atsın her maç 50 sayı,bana koymaz" demek aşırı kendine güven göstergesidir bence ve hafife almaktır.Iverson'un penetreleri ile zaten sayılı olan uzunlarınızı faul problemine sokacağını,yardıma gelen uzunlarınızın boş bırakacağı Camby-Martin gibi adamları rahatlıkla topla buluşturacağını ve ya faul çizgisinden bulduğu sayılarla sizi zorlayacağını,hepsini geçtim,yavaş ayaklara sahip savunmanızı yıpratacağını,yoracağını tek kalemde silmek ve "atsa ne olur?" demek hayli çiğ bir yorum.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #26 : 19 Nisan 2008, 02:26:35 »
Kaan Mert
Zep (çıtır :P )
Yönetici
MVP

Why So Serious ?

Üyelik Bilgileri WWW

Los Angeles Lakers vs Denver Nuggets

Sezon başında play-off yapar mı dediğimiz Lakers Şubat ayında Gasol’u kadrosuna kattıktan hemen sonra Batı’da liderliğe kadar yükseldi ve play-off’ta iki sezondur ilk turda elenen Denver Nuggets ile eşleşti. Öncelikle Lakers adına seriye bakalım ;

Kobe Bryant haziran ayında bir kez daha şampiyonluk yüzüğünü parmağında görmek arzusuyla oldukça hırslı ve terinin son damlasına kadar savaşan biri olacaktır. Bunun dışında Gasol’de ilk turda veda eden yıldız kategorisinden sıyrılabilmek için ayrı bir motivasyonla çıkabilir sahaya. Gasol’un takıma gelişi ile birlikte müthiş bir ivme yakalayan Lakers sistemini de oturtmuş vaziyette. Bu noktada Denver önünde mutlak favoriler. P-Jax faktörü de bu takımın başında olunca Lakers bir adım daha öne fırlıyor.

Denver’da ise sorun en başta takım savunması. Camby pota altında savunma yapmaya gayret ediyor ancak bu takımın geneline 48 dakika boyunca yansımamakta. Az önce Kobe’nin hırslı olacağından bahsettik. Kobe’nin parmağında bir sakatlık yada midesinde bir ağrı vs olmazsa Denver’ın onu durduracak gücü yok. Eşleşme problemleri de cabası. Dışardan da oynayabilen bir Gasol ile içeri gömülen Camby , sahanın her tarafında boy gösteren ve Lakers için kritik bir oyuncu olan Odom’un Martin’i bir hayli zorlayacağı açık. Bunun dışında Fisher, Walton ve zaman zaman da Kobe top getirme konusunda Iverson yada Jr’a karşı sorun yaşamayacaklardır. Lakers Denver önünde normal sezonda da bu eşleşme problemlerini değerlendirerek 3-0’lık bir seri yakalamıştı ve hiçbir maç yakın skorda bitmemişti.

Tahmin = 4-1 Lakers

girin uğrayın okuyun uleyn xD
« Yanıtla #27 : 19 Nisan 2008, 09:26:33 »
halvet
NBA Draft'ında

I Love This Game

Üyelik Bilgileri

Öncelikle süper bir serinin bizi beklediğini belirtmek istiyorum herkes gibi.İki takımda iyi hücum yapan ekipler. Denver ın savunma konusunda neler yapacağı,neler deneyeceği merak konusu. Lakers'ın savunma yapısı ve düzeni belli zaten. Hücum yönünden zaten her iki takımda da gerekli vurucu timler mevcut ve bunlar bence NBA in en iyilerinden. Serinin kaderini etkileyecek bence en önemli etken Lakers ın Denver a ters gelmesi ayrıca sezon içindeki durum zaten 3-0. Tabi Lakers ın tecrübesi de tartışılmaz. Ayrıca P.Jackson gibi playoffs rekorlarına yaklaşılamayan bir koça sahip Lakers.
Umarım seri 4-3 Lakers şeklinde sonuçlanır. Tabiki bu herkesin temennisi. Çünkü bu iki takımı izlemek gerçekten çok zevkli. Ancak seri tahminim 4-1 Lakers şeklinde..
« Yanıtla #28 : 19 Nisan 2008, 09:36:01 »
TP
Turkish Delight
Moderator
Superstar

...

Üyelik Bilgileri WWW

İverson-Carmelo faktörü doğrultusunda 2 maç alır diyorum Denver.Seri 4-2 biter yalnız Lakers üçümserse rakibini Denver fena çarpabilir.Hepsinden önemlisi İverson'la Kobe'yi yan yana izlemek olucak.

4-2 Lakers.
(Detaylı yorumu akşama yaparım)

Come Back Boozer!

« Yanıtla #29 : 19 Nisan 2008, 11:11:38 »
magic mania
Magic Johnson #32
Editör
All-Star

Üyelik Bilgileri

- K-Mart,Najera ve ya Camby'nin Gasol'u yavaşlatma olasılığı mevcut.En azından kağıt üstünde.

- Kobe ve Fisher dışındaki oyuncularınızın play-off tecrübesinden bahsetmek komik oluyor.Diğer tüm avantajlar sizden yana,bu kesin.

- "Iverson atsın her maç 50 sayı,bana koymaz" demek aşırı kendine güven göstergesidir bence ve hafife almaktır.Iverson'un penetreleri ile zaten sayılı olan uzunlarınızı faul problemine sokacağını,yardıma gelen uzunlarınızın boş bırakacağı Camby-Martin gibi adamları rahatlıkla topla buluşturacağını ve ya faul çizgisinden bulduğu sayılarla sizi zorlayacağını,hepsini geçtim,yavaş ayaklara sahip savunmanızı yıpratacağını,yoracağını tek kalemde silmek ve "atsa ne olur?" demek hayli çiğ bir yorum.
İverson'dan öte Melo'dan korkuyorum Kobe bir şekilde maçın kritik anlarında İverson'u yavaşlatacaktır,ancak Radman nasıl tutsun Melo'yu? Sanırım bu sene Dirk'ü falan yavaşlatan diğer senelere göre gayretinin hoşumuza gittiği Odom tutar ama nasıl tutar onu bende bilmiyorum.O zaman K-Mart sorun yaratır.

K-Mart veya Camby değilde Najera sertlikle yavaşlatabilir,en azından oyunun belirli dönemlerinde.Camby savunmacı falan değil sadece ligin en iyi blokçularından Çağatay anlatmış işte nedenlerini,katılıyorum.K-Mart hele tutarsa Gasol'u ne güzel.

« Yanıtla #30 : 19 Nisan 2008, 11:39:29 »
Fear No One_3
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

herkezin kendine göre bi açıklaması var ama şunu düşünen yok.AI ın parmağına yüzüğü takmak için ne kadar hırlı olacağını düşünmüyo kimse ayriyetten melo JR tabi lakers içinde aynı şeyler geçerli ama bence tabi İnşallah Denver bu seriyi geçer.
« Yanıtla #31 : 19 Nisan 2008, 12:40:15 »
Salvation
I'm Cool
Starter

Mr.Big Shot

Üyelik Bilgileri

Bu maç Lakers için Kolay olmiyacak Kobe Gasol'a çok iş düşecek ama Denver da pes etmiyecekdir bir Süpriz olacak diyorum bende AI ve Melo Elinden gelenin en iyisini yapacakdır ve seri 4-3 Denver Diyorum..

« Yanıtla #32 : 19 Nisan 2008, 14:32:49 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

gaza geldim baya, hadi artık şu seri bi başlasın...

doğuşu'un da dediği gibi radman-melo eşleşmesinde baya bi problem yaratacaktır melo, mecburiyetten melo'nun üstüne odom'u veririz ama bu seferde kenyon boşta kalır.belki bu seferde daha iyi olur hiç deilse melo o kadar rahat oynayamaz.
« Yanıtla #33 : 19 Nisan 2008, 21:06:13 »
havril
Nazot
Rookie
**

Pişmalık asla kaçamayacağım bir canavar...

Üyelik Bilgileri WWW

ilk iki maç çok önemli onları mutlaka almalıyız

muhtemelen Kobe'yi savunacak Jr smith'ten umtluyum ben en azından geçen sene Ginobiliye yaptığı savunmadan
daha iyi yaparsa  ne ala

bizim açımızdan kilit nokta savunma ; bunu en iyi şekilde yapmaya çalışırsak ve yaparsak ne mutlu bize
Iverson + melo sezon içerisenden daha iyi oynayacaklardır. Arda nın aktardığı söze göre daha hırslı bir Iverson olacak karşımız da..

sonuç olarak ;
4-3 Nuggets

« Yanıtla #34 : 19 Nisan 2008, 22:13:11 »
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..

Üyelik Bilgileri

Ben size soleim dogusta demis Jr Smith bu serinin kaderini belirliyecek adam herkes sayı atar ama Jr Kobe'ye yapacagı savunmayla serinin kaderini belirler.Benchten gelerek neler yaptıgını hepimiz biliyoruz bu sezonmuydu gecen sezonmuydu bi lakerrs macında kobeyi mukemmel savunmustu ardından 3lükleriyle kazandırmıstı Nuggets'a maçı. Yani bi tahminim yok hersey Smithe baglı..
« Yanıtla #35 : 20 Nisan 2008, 11:50:26 »
mvp d-wade3
NBA Oyuncusu
*

NBA'de Oynayan Oyuncular:Dwyane Wade ve diğerleri

Üyelik Bilgileri

Denver ne kadar müthiş bir hücum takımı olsa da çok kötü de bir savunma takımı.Her maç çok atıp çok yiyorlar.Bu onların dezavantajı.Lakers'da Bynum sakat olmasa Lakers Denver'a maç bile vermezdi.O olmayıca Pau Gasol ve Lamar Odom pota altında Denver'a üstünlük sağlayacaktır.Denver Kobe'ye ikili sıkıştırma getirse Kobe az şut kullanıp yanındakileri besler.Ben seriye 4-1 Lakers dedim.1 maçı da yıldızların coştuğu bir maçta Denver alır diye verdim
« Yanıtla #36 : 20 Nisan 2008, 12:01:38 »
Dağlar
spontaneously sportsman
Moderatör
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Bu akşam seri başlıyor. Bu gecenin en merakla beklediğim maçı. Sipru'mu da kurdum NTVSpor'dan izleyecem inşallah.
Şu görünüşüyle Kobe'ye hayran kalmamak elde değil. Bakalım AI ve Melo neler yapacak!!
« Yanıtla #37 : 20 Nisan 2008, 22:06:47 »
Arda
Nuggets Fan
All-Star

Allen ''The Answer'' Iverson

Üyelik Bilgileri WWW

Hadi bismillah maç NTVspor'da başlıyor.

Go Nugs Go !  
« Yanıtla #38 : 20 Nisan 2008, 22:21:48 »
Fear No One_3
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

valla şu sipru durdu durdu maç başlarken açıldı Allaha çok şükür:D nese biz maç için elimizden geleni yaptık sıra denver da İnşallah kazanacaklar Cheesy
« Yanıtla #39 : 20 Nisan 2008, 23:14:36 »
nbasopcast
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

kobeyi kenyon martin tutuyor fena da tutmadı kobenin 3 faulü var ilk yarıda ama gasol azmış durumda 18 sayı 7 reb 5 asist, lamar da eşlik ediyo.. lakers 58-56 önde bitirdi ilk yarıyı..
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 11   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » NBA Play Off 2008 » 1. Tur Eşleşmeleri (Moderatör: TP)Konu:
 Los Angeles Lakers (4) - Denver Nuggets (0)

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv