+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » NBA Play Off 2008 » Konferans Finalleri (Moderatör: TP)Konu:
 Los Angeles Lakers (4) - San Antonio Spurs (1)

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Anket
Soru: Seri Nasıl Sonlanır ?
Lakers 4-0 - 0 (0%)
Lakers 4-1 - 5 (9.4%)
Lakers 4-2 - 13 (24.5%)
Lakers 4-3 - 16 (30.2%)
Spurs 4-3 - 9 (17%)
Spurs 4-2 - 10 (18.9%)
Spurs 4-1 - 0 (0%)
Spurs 4-0 - 0 (0%)
Toplam oy: 53

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 11   Yukarı git
Konu: Los Angeles Lakers (4) - San Antonio Spurs (1)  (Okunma Sayısı 3884 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #20 : 20 Mayıs 2008, 23:31:36 »
Salvation
I'm Cool
Starter

Mr.Big Shot

Üyelik Bilgileri
Ynt: Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs

İlk Maça göre yorum yapsam daha temiz gibi olur şimdi Bowen çok iyi bi savunmacı teke tek olarak ama Ben Kobe denilen kişiye Ginobiliyi verirdim ben olsam Ginobili onu daha zorlicakdır Topunu zorlicakdır en azından top çalarak onu bozabilir manu ama bakdın olmadı sonraki tercih kesinlikle Bowen Olur Hornets maçınıda izledim de Süper bi savunma yapiyor Bowen adam adama..

« Yanıtla #21 : 20 Mayıs 2008, 23:48:41 »
k0be
Rookie
**

All eyez on me !

Üyelik Bilgileri

güzel bir seri bizi bekliyor gönlüm lakers dan yana tabiki de Cheesy lakers iyi bir savunma yapması lazım bende manu ya kobe wermesi iyi olur zaten fisher dwille yaptıgı direnci parker a da gösterirse iyi olcagını düsünüorum tabi iş duncan da bitior ona nsl bir savunma yapalıcagı merak konusu cünkü gasol yakın bir savunma yapmayı sevmiyor sanırsam odom un yardıma gelmesi lazım kısaca 2 taraf icin de kolay olmayacak iyi seyirler ...
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

« Yanıtla #22 : 21 Mayıs 2008, 11:08:49 »
emintd21
Rookie
**

T I M D U N C A N

Üyelik Bilgileri

Kobe'ye çalınan all-star düdükleri abartılmazsa savunması ile 7.maçta Spurs'ün bu seriyi geçeceğine inannıyorum ama tabiyki bu noktadan sonra hangi takım seriyi geçerse kimseyi şaşırtmaz.Spurs'ün Lakers'tan daha yorgun olarak bir deplasman maçından sonra tekrar bir deplasmana gidecek olmasa ilk maçı Lakers'ın kazanma şansını fazlasıyla arttırdı. Heyecanla maçları bekliyoruz.

« Yanıtla #23 : 21 Mayıs 2008, 11:49:53 »
_samo_
NBA Oyuncusu
*

AMARE STOUDAMİRE

Üyelik Bilgileri

spursun tecrübesi lakerstan üstün o yüzden burada spurs avantajlı spursun tecrübesinin fazla olmasının bir de dezavantajı oyuncuların yorgunluğu.bence çok çekişmeli geçecek olan bu seride izleyenler çok keyif alacağa benziyor.bu seride kimin finale çıkacağında bir sürpriz olmaz bence.ama ben lakersın  kazanmasını istiyorum
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2008, 11:52:01 Gönderen: _samo_ » Logged
« Yanıtla #24 : 21 Mayıs 2008, 14:11:45 »
Kaan Mert
Zep (çıtır :P )
Yönetici
MVP

Why So Serious ?

Üyelik Bilgileri WWW

Spurs buraları seven bir takım şu anda moral açısından daha üst düzeydeler bana kalırsa. İlk turda Suns ve arkasından 2-0 geriye düştükleri serileri çevirmeyi başardılar. Ki Duncan'lı Spurs ilk defa 2-0'dan seri çevirmiş. Lakers ise buraya daha kolay geldi. Denver onları hiç zorlayamadı. Utah'ta formsuz bir Boozer ve Kobe'yi savunamayacak oyuncular vardı. Utah ve Denver'a karşı hızlı basketbol oynandı ama bu seviyede oda olmayacak Lakers'ta. Spurs bu açıdan avantajlı.

Serinin kilit isimleri Gasol&Duncan olacak. Gasol hücumda her ne kadar çevikliği çabukluğu ile artı sağlayabilirse de Duncan'ın savunmasını da yabana atmamak lazım. Duncan'ın cephesinde ise hücumda bu kez Chandler gibi güçlü bir isim yok. Gasol savunma konusunda sıkıntı yaşatabilir Lakers'a. Ki benchten de Duncan'ı durdurmaya yönelik bir cevabı olduğunu düşünmüyorum.

Guard rotasyonunda da Parker'ı savunmak güç olacak Lakers için. Fisher ve Farmar savunmada iyi gözükmetiler bu sene itibari ile. Parker elbette muazzam bir performans sergilemeyecek ama istatistikleri bleirleyici olabilir. Fisher'ın yavaş kalması Lakers savunmasını Parker'ın penetrelerini kesmeye itecektir.

Kobe'nin karşısında onu ligde en iyi savunabilecek oyunculardan biri var. Bruce Bowen. Tabi ki Kobe'yi durdurmasını beklemek hata elbette Bowen Kobe'yi ne kadar yavaşlatabilecek mesele burda. Geçen seneki finallerde Lebron'a zaman zaman üçlü sıkıştırmalar gelmişti Spurs'te. Ki baya sert bir basketbol oynamışlardı, eğer yine bunu sergilerlerse hakemlerin kararları da seride etkili olabilir.Standartı belirlemeleri lazım.

Kobe'nin hücumu demişken savunması da bir o kadar önem taşımakta. Muhtemelen Kobe'nin savunmadaki eşleşmesi Ginobili olacak. Bu açıdan bu eşleşme de serinin kaderini belirleyecek gibi. Kobe hücum marifetlerini elbette sergileyecek ama ne olursa olsun savunma meziyetlerini de es geçmemesi gerek.

Koç bakımından da bir takımın ağır bastığını söylemek güç. Bir tarafta Phil diğer tarafta Pop. İki takımda da basketbol zekası kuveetli oyuna müdahele eden doğru işleri doğru zamanda yapabilen iki koç var.

Tahmin = Spurs 4-3

girin uğrayın okuyun uleyn xD
« Yanıtla #25 : 21 Mayıs 2008, 15:11:39 »
koobee24
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

kobe devamlı driwe edip çok serbest atış kullanacaktır.  bu sen spurs'u son maçta iyi yenmiştik. ilk iki maçı alırsak olay biter zaten. ginobiliyi de durdurmak çok önemli duncan eskisi kadar formda değil.
ayrıca kobe buraları çok özledi ve eminim çok özel bir performans sergileyecektir.
1.Kobe her drive ettiğinde faul düdükleri texas'ta çıkmaz.  2.Duncan NoH serisinde Chandler tarafından müthiş savunuldu. Ama Phx serisinde nası oynadığını görmüştük.Bu seridede iyi oynayacaktır çünkü lakers uzunları pek teması sevmiyo ve kalıp olarak da ince kalacaklardır. Duncan'a karşı ki duncan'ı  genelde kalıplı oyuncular yavaşlatabilir. 2-0 öne geçersek iş biteri neye göre diyosun. Noh da 2-0 öne geçmişti!!

noh olmadığımıza güvenerek diyorum.
« Yanıtla #26 : 21 Mayıs 2008, 15:12:46 »
Kq5
CaptaiN Jac'K
Superstar

WeLcoMe To BostoN CeltiCs DariuS MiLeS

Üyelik Bilgileri

Bence gasol lamar odom kobee her maçta etkili olurlarsa spurs'ü geçeceklerine inanıyorum spurs çok tecrübeli bir takım kadrosunda iyi isimleri barındırıyor kobee'yi tabiki bowen ile kesmeye çalışacaklar gasol ile duncan eşleşecektir odom ile oberto eşleşebilir lakers bu seriyi alıp finale yükseleceğina inanıyorum smiley
« Yanıtla #27 : 21 Mayıs 2008, 17:00:14 »
Salvation
I'm Cool
Starter

Mr.Big Shot

Üyelik Bilgileri

Gasol Odom Kobe etkili olsa bile Karşısında Spurs üstüne o üçlünün karşısında Duncan Tony Parker Manu Ginobili olduğunuda unutmamalı Lakers ve Spurs ikisininde çok ağır Playoff tecrübesi ve şampiyonlukları var Lakers'ın yakın zmanda olmaması şeysi ama Spurs bence Zorlansa bile lakers karşısında geçecekdir Finale..

« Yanıtla #28 : 21 Mayıs 2008, 17:02:02 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

noh olmadığımıza güvenerek diyorum.

Di mi.Hornets ayakçı takımı...
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
« Yanıtla #29 : 21 Mayıs 2008, 17:58:46 »
mertsas
Warlord
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

Bence gasol lamar odom kobee her maçta etkili olurlarsa spurs'ü geçeceklerine inanıyorum 
Tamam da o zman ginobili duncan parker her maçta etkili olursa sas turu geçer .

Parker'ın savunmsı bence serinin en kritik noktalarından biri.Çünkü parker penetre ettiğinde çok iyi bitirebiliyor hemde sas hücümunu rahatlatıyor .Derek fisher bakalım nasıl savunacak
« Yanıtla #30 : 22 Mayıs 2008, 01:01:26 »
Torres#9
" El Nino "
Editör
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Tahmin,4-2 bizim lehimize,bunun nedenlerini daha geniş bir zamanda açıklarım ama özellikle ilk iki deplasman maçından ya da beşinci maçtan bir galibiyet koparıp,altıncı maç seriyi bitiririz diye tahmin ediyorum.

Şimdi de sabah maça uyanmak üzere,yatağın yolunu tutuyorum.Tutarken de,güzel bir seri olması temennilerimi tüm nbaseverlere iletiyorum.Özellikle Duncan geçen serideki gibi rahatsız olmayacaktır ve Parker'da Lakers'a karşı daha rahat penetre edecektir,Bynum'un olmaması iyi bu konuda.Artı Manu'nun da oyun açan yapısı ve yan faktörlere güveniyorum ben bu seri öncesi.

ailecek takip edebileceğiniz iki blog,eheh =) bekleriz çaya,kahveye.
« Yanıtla #31 : 22 Mayıs 2008, 01:40:32 »
manu_spurs
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

Çok zor ve çekişmeli bir seri bizleri bekliyor güzel maçlar olucağı kanaatindeyim bence seri 7. maça uzar kobe'yi durdurabilirsek seriyi alırız.
GO SPURS GO!
« Yanıtla #32 : 22 Mayıs 2008, 01:49:28 »
Dave Mustaine
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

Lakers'ın savunmadaki en büyük eksiği kalınlık sanıyorum..Gasol teması hiç sevmeyen bir uzun...Duncan bunun nimetlerini fazlasıyla yiyecektir.Noh serisindeki duncanın ortada olmayacağı açık..2li sıkıştırmaları NBA'de en iyi kullanan uzun Duncan.

Bowen kobeyi yavaşlatabilirmi emin değilim...Ama yavaşlatsa bile Kobe oyunu açmayı çok rahat başarabilen bir oyuncu..Önemli olan Gasol'ün Duncan karşısında tamamen kaybolmaması(ki bu konuda pek ümitli değilim)

Kısalar ise Maçın asıl belirleyici oyuncuları olucaklar..Parker'ın penetreleri Lakers'ı çok zorlayabilir..Kobe-Bowen karşılaşması hakkında ise yorum yapmak henüz güç..

Öle böyle çok güzel bir seri olucak..7 maça uzaması ihtimal bir seri..

Tahminim ise 4-3 Spurs
To Live Is To Die...

« Yanıtla #33 : 22 Mayıs 2008, 02:07:25 »
alper_14
Rookie
**

Hornets Fan!

Üyelik Bilgileri

Çok güzel ve zevkli bir seri olacağı kesin.Lakers ve Kobe buraları özledi.Daha farklı oynayacaktır.Spurs yıllardır buralarda yer alan tecrübeli bir play off takımı.2 takım için de çok zor bir seri olacak.Fakat 4-3 Lakers alır diyorum.

« Yanıtla #34 : 22 Mayıs 2008, 02:58:24 »
Ty
Yönetici
Rookie

Üyelik Bilgileri

Hornets-Spurs serisinden Spurs'un cikacagini belirtmistim onceden, bir de Spurs'u istedigimi belirtmistim...

Hornets'e gore cok daha kolay bir eslesmedir bana kalirsa Spurs eslesmesi. Bunu aciklayacaktim da, maca cok az kaldi, 2 tane de sinavim var yarin, elim kolum bagli yani, kusura bakilmasin.

Spurs serisi cok kilit noktalar barindiriyor bizim adimiza, hani mactan once verirler ya 'Key Factors' seklinde madde madde dikkat edilmesi gerekilen durumlari, ben de onlari yazayim zira bu seride Lakers'in 3-4 seye dikkat ederse rahat cikacagini dusunuyorum, 4-2 diyerekten de maddelere geceyim;

- Kendimiz... Bunu her seride soyluyorum, yine soyleyeyim. En buyuk rakimiz, kendimiz. Acayip heyecanlaniyoruz, ozellikle Gasol, tam performansimizi gosteremiyoruz. Saha avantaji buyuk bir olaydir elbette ama bize ters isliyor, henuz bir kazaya ugramadik ama evimizde verecegimiz bir mac, seriyi bitirebilir, bu kadar eminim de yani.

- Hucum ribaundlari... Hornets'i istemememin onemli yanlarindan biriydi hucum ribaundlari, Chandler'li bir pota altiyla bize ribaund sansi tanimayacaklardi, Utah serisindeki gibi daginik bir hucumla da ustumuze gelmeyeceklerdi. Spurs ise bizim yapimiza daha benzer bir sekilde oynuyor, pota alti oyunculari yok, Duncan disinda. Oberto daha fazla yer kaplamak icin oynuyor, ribaundlarda da oldukca basarisizdi bana kalirsa Hornets serisinde. Duncan ise zaten takimini hucumda toplamaya calisirken ne ribaundlara, ne de savunmaya konsantre olabiliyor; yani 'Kobe sartlar uygun olsa DPOY bile olabilirdi.' ile ayni durumda Duncan. Lakers'a karsi da boyle oynayacaktir, baya bir yipranacaktir da hem hucum, hem de savunma yapayim derken. Odom-Gasol ikilisini tutacak 2 kisi yok Spurs'de. Yani, Gasol'u biraz daha iceriye sokmaliyiz, ribaund'lari toplamaliyiz, sonunda bu avantaji elde etmek, cok onem olacaktir bizim adimiza.

- Ne Duncan, ne de Parker, ikisine de karsi herhangi bir savunma gucumuz yok... Ginobili'den zerre korkmuyorum, eski Ginobili'yi aratiyor, iyi bir oyuncu gibi gozuktu bu Playoff'ta, o kadar. Duncan'i onceden Odom'la tutmuslugumuz var, Kwame Duncan'i savunuyordu, kalan bolumde de Odom savunuyordu. Kwame-Gasol takasindan karli ciktigimiz dogru da, savunmada Kwame cok daha ustundu Gasol'dan, Duncan'a da harika post savunmasi yapardi, onu da arayacagiz. Gasol degil de Odom'la savunalim, boyu uygun, daha hareketli, daha tecrubeli. Gasol cidden cok silik, risktir onla savunmak, hucumda daha fazla yararlanilsin, savunmada da alamadigi ribaundlari ceksin. Faul problemine girersek, 'Duncan'a karsi Turiaf' durumunu dusunmek dahi istemiyorum. Deron'u gayet iyi savundu Fisher, harika oynadi o seride ancak bu seride Parker'a karsi bir sey yapabilecegini dusunmuyorum, aksine pick'lerde faul problemine girebilir & yorulabilir, Farmar'in canlanmasi gerek.

Cok fazla sart-kosul yazmisim gibi gelebilir ama biraz dikkatle hepsinin ustesinden gelebiliriz. Cidden 4-2 gececegimize inaniyorum bu seriyi, hatta korkmuyorum bile Spurs'den. Dedigim gibi, tek korktugum sey bizim oyuncularin STAPLES'taki kisa surelik durgunluklari. Denver'a karsi, Utah'a karsi yasadilar bu durgunlugu STAPLES'ta, ancak kolay atlattik. Spurs acimayacaktir, kendi evimizde verecegimiz bir mac, seriyi bitirecektir, benim gorusum bu.

edit

Son olarak;
hucumda ilk opsiyonumuzun Kobe degil Odom olmasi gerekiyor, hicbir cevabi yok Spurs'un Odom'a karsi. Bir de Radman, Allahaskina ucluk cizgisindeki adamlar sut atarken kolunu kaldir, lutfen...
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2008, 03:01:05 Gönderen: Ty » Logged
« Yanıtla #35 : 22 Mayıs 2008, 08:55:58 »
airborn91
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Los Angeles Lakers (1) - San Antonio Spurs (0)

Spurs için rezalet bi gece 20 sayı öne geçip kaybettiler...olası bişey deil..ayrıca kobe ayrı bi insan oldugunu yine gösterdi...lakers'ı bu galibiyet için tebrik ediyorum...SAS bu şokla seriyi kaybedebilir..çunkü konf. finalinde 20 sayı öne geçmişsin..karsında kobe var..sen adamlar dinlensin diye oturt...büyük hata...bu şok u atamazlarsa süpürülebilirler ....
« Yanıtla #36 : 22 Mayıs 2008, 09:41:50 »
c_marlowe
Starter

kazanınca tecrübeli kaybedince yaşlı takım olursun

Üyelik Bilgileri

Spurs için rezalet bi gece 20 sayı öne geçip kaybettiler...olası bişey deil..ayrıca kobe ayrı bi insan oldugunu yine gösterdi...lakers'ı bu galibiyet için tebrik ediyorum...SAS bu şokla seriyi kaybedebilir..çunkü konf. finalinde 20 sayı öne geçmişsin..karsında kobe var..sen adamlar dinlensin diye oturt...büyük hata...bu şok u atamazlarsa süpürülebilirler ....
sen her halde spurs'u başka takımlarla karıştırıyorsun...sanki spurs buraları hiç yaşamamış gibi süpürülmekten bahsediyorsun...ne diyelim hayal gücün çok kuvvetliymiş...
ikinci maçta dış adamlarımız istikrarlı şut atarlarsa bir maçı alıp saha avantajını elimize geçireceğimizi düşünüyorum...
« Yanıtla #37 : 22 Mayıs 2008, 11:05:34 »
TP
Turkish Delight
Moderator
Superstar

...

Üyelik Bilgileri WWW
Lakers Son Çeyrekte (1-0)

Lakers Son Çeyrekte (1-0)

Staples Center'da oynanan 18,997 kişinin izlediği Batı Finalin'in ilk maçında Los Angeles Lakers evinde ağırladığı San Antonio Spurs'u son çeyrekteki geri dönüşü ile 89-85 yenmesini bildi.

Maçın ilk çeyreği Spurs'un 27-24 üstünlüğü ile geçildi.İkinci çeyrekte de üstünlüğü sağlayan Spurs ilk yarıyı 51-43 ile 8 sayı önde kapattı.Üçüncü periyod oyunu dengeleyen Lakers farkı 7 sayıya indirdi.Son periyodta farkı eriten Lakers öne geçerek maçı 89-85 kazandı.

Lakers'ta Kobe Bryant 27 sayı-9 asist-5 ribaunt ile ortalamalarının yakalarken,Gasol 19 sayı-7 ribaunt ile oynadı.Utah serisinin kahramanlarından Fisher 4 sayıda kalırken 1/9 ile şu attı.Odom 8 sayı-8 ribaunt ile,Radmanovic 10 sayı-5 ribaunt ile maçı tamamladı.Benchten gelen Farmar 8 sayı,Vujacic 10 sayı ile galibiyete katkı sağladılar.

Spurs'ta Duncan 30 sayı-18 ribaunt ile maçın en etkili ismi olurken mağlubiyete engel olamadı.Parker 18 sayı-10 ribaunt-6 asist ile geceyi tamamlarken,Ginobili 10 sayı ile sınıfta kadı.Bowen 12 sayı ile oynarken benchten gelen Udoka 7 sayı ile katkı verdi.

« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2008, 12:55:27 Gönderen: the_apo_1 » Logged

Come Back Boozer!

« Yanıtla #38 : 22 Mayıs 2008, 12:34:31 »
hasan1299
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

20 sayı geriden gelip maçı almak seriyi nekadar istediğini gösterir.bu seri daha çok sular kaldırır.2 takımda çok iyi ama 20 sayı geriden gelip maçı almak lakers a doping gibi gelir.mvp kobe mvp gibi oynamaya devam ederse bu seriyi lakers alır
« Yanıtla #39 : 22 Mayıs 2008, 15:52:30 »
mertsas
Warlord
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

Bir önceki seride 7.maçı bize getiren 3 lük yüzdesini bu maçta yakalayamadık .Duncan kendisi gibi oynamaya başladı.Lakers'ın parkerı iyi tuttğunu düşünüyorum .Ginobili ise kayıp bu maçta .İnşallah 2. maçı alıp saha avantajını ele geçiririz
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 11   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » NBA Play Off 2008 » Konferans Finalleri (Moderatör: TP)Konu:
 Los Angeles Lakers (4) - San Antonio Spurs (1)

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv