|
Ty
|
Hornets-Spurs serisinden Spurs'un cikacagini belirtmistim onceden, bir de Spurs'u istedigimi belirtmistim...
Hornets'e gore cok daha kolay bir eslesmedir bana kalirsa Spurs eslesmesi. Bunu aciklayacaktim da, maca cok az kaldi, 2 tane de sinavim var yarin, elim kolum bagli yani, kusura bakilmasin.
Spurs serisi cok kilit noktalar barindiriyor bizim adimiza, hani mactan once verirler ya 'Key Factors' seklinde madde madde dikkat edilmesi gerekilen durumlari, ben de onlari yazayim zira bu seride Lakers'in 3-4 seye dikkat ederse rahat cikacagini dusunuyorum, 4-2 diyerekten de maddelere geceyim;
- Kendimiz... Bunu her seride soyluyorum, yine soyleyeyim. En buyuk rakimiz, kendimiz. Acayip heyecanlaniyoruz, ozellikle Gasol, tam performansimizi gosteremiyoruz. Saha avantaji buyuk bir olaydir elbette ama bize ters isliyor, henuz bir kazaya ugramadik ama evimizde verecegimiz bir mac, seriyi bitirebilir, bu kadar eminim de yani.
- Hucum ribaundlari... Hornets'i istemememin onemli yanlarindan biriydi hucum ribaundlari, Chandler'li bir pota altiyla bize ribaund sansi tanimayacaklardi, Utah serisindeki gibi daginik bir hucumla da ustumuze gelmeyeceklerdi. Spurs ise bizim yapimiza daha benzer bir sekilde oynuyor, pota alti oyunculari yok, Duncan disinda. Oberto daha fazla yer kaplamak icin oynuyor, ribaundlarda da oldukca basarisizdi bana kalirsa Hornets serisinde. Duncan ise zaten takimini hucumda toplamaya calisirken ne ribaundlara, ne de savunmaya konsantre olabiliyor; yani 'Kobe sartlar uygun olsa DPOY bile olabilirdi.' ile ayni durumda Duncan. Lakers'a karsi da boyle oynayacaktir, baya bir yipranacaktir da hem hucum, hem de savunma yapayim derken. Odom-Gasol ikilisini tutacak 2 kisi yok Spurs'de. Yani, Gasol'u biraz daha iceriye sokmaliyiz, ribaund'lari toplamaliyiz, sonunda bu avantaji elde etmek, cok onem olacaktir bizim adimiza.
- Ne Duncan, ne de Parker, ikisine de karsi herhangi bir savunma gucumuz yok... Ginobili'den zerre korkmuyorum, eski Ginobili'yi aratiyor, iyi bir oyuncu gibi gozuktu bu Playoff'ta, o kadar. Duncan'i onceden Odom'la tutmuslugumuz var, Kwame Duncan'i savunuyordu, kalan bolumde de Odom savunuyordu. Kwame-Gasol takasindan karli ciktigimiz dogru da, savunmada Kwame cok daha ustundu Gasol'dan, Duncan'a da harika post savunmasi yapardi, onu da arayacagiz. Gasol degil de Odom'la savunalim, boyu uygun, daha hareketli, daha tecrubeli. Gasol cidden cok silik, risktir onla savunmak, hucumda daha fazla yararlanilsin, savunmada da alamadigi ribaundlari ceksin. Faul problemine girersek, 'Duncan'a karsi Turiaf' durumunu dusunmek dahi istemiyorum. Deron'u gayet iyi savundu Fisher, harika oynadi o seride ancak bu seride Parker'a karsi bir sey yapabilecegini dusunmuyorum, aksine pick'lerde faul problemine girebilir & yorulabilir, Farmar'in canlanmasi gerek.
Cok fazla sart-kosul yazmisim gibi gelebilir ama biraz dikkatle hepsinin ustesinden gelebiliriz. Cidden 4-2 gececegimize inaniyorum bu seriyi, hatta korkmuyorum bile Spurs'den. Dedigim gibi, tek korktugum sey bizim oyuncularin STAPLES'taki kisa surelik durgunluklari. Denver'a karsi, Utah'a karsi yasadilar bu durgunlugu STAPLES'ta, ancak kolay atlattik. Spurs acimayacaktir, kendi evimizde verecegimiz bir mac, seriyi bitirecektir, benim gorusum bu.
edit
Son olarak; hucumda ilk opsiyonumuzun Kobe degil Odom olmasi gerekiyor, hicbir cevabi yok Spurs'un Odom'a karsi. Bir de Radman, Allahaskina ucluk cizgisindeki adamlar sut atarken kolunu kaldir, lutfen...
|