Seri başlamazdan evvel bir köşeye iliştirdiğim ve ilk maçın skoru ya da istatistikleri gözönüne alınmadan karalanmış notlarım :
Avantajlar - Dezavantajlar - Pota altında Boozer ve Memo ikilisinin Gasol - Odom iklisine karşı daha üstün olduğu görüşündeyim.Memo nihayet ritmini bulmuş gibi gözüküyor ama Boozer son zamanlarda istikrarsız.Houston serisinde ruh gibiydi.Birşeyler bekler gibi.Öte yandan "x-factor" Millsap yırtıcılığı ve enerjisi ile beklenmeyen skor katkıları,hücum ribaundları ile etkin olabilir ve Gasol'un savunulmasında başarılı olabilir.
- Brewer'ın Kobe'yi ne kadar yavaşlatabileceği çok önemli.Skora katkı yapmasına lüzum yok.Kobe'nin maç başı 5 top eksik kullanmasını sağlayabilirse ve 30 sayı altında tutabilirse,bence başarılıdır ve hatta böyle bir durumda Utah maçı kazanır.Buradan "Kobe'nin 30 sayı üzerine çıktığı her maçı Lakers alır." gibi bir yorum çıkarırsınız,doğrudur.
- Üstteki maddeden anlaşılacağı gibi Krilenko'nun Kobe'nin üstüne salınmasının mantıksız olduğu düşüncesindeyim.Odom'un durdurulması çok daha önemli bence.Özellikle hücum ribaundlarına mani olunmalı.Lakers için "x-factor" bence Odom olacak.Hem yardım savunması hem de hücumdaki katkısı ile.
- Bench desteği her iki takım içinde kritik.Harpring ve Korver'ın katkısına karşılık Sasha,Walton ve Farmar'ın vereceği katkı çok önemli.
- Derron çok akıllı oynamalı.Derron'a karşılık cevabı yok Lakers'ın ama ilk turda denenmeyen önerim halen geçerli.Fiziksel dezavantaja sahip olmasına rağmen,savunmadan anlayan ve hızlı ayaklara sahip Farmar,Derron'u yavşlatmada başarılı olabilir.
- Takım savunması ve sertlik açısından Utah,Lakers'a nazaran daha önde.Hayır Utah savunması da bir Spurs savunması değil ama Lakers savunmasına göre daha derli-toplu ve daha oturmuş.Radman,Sasha,Walton gibi açıkları daha az ve "meşhur yama" Krilenko ibreyi Utah'a çevirmeme sebep oluyor.Tabi odom tehtidi sebebiyle ne kadar yardıma gelebilecek tartışılır.
Sonuç : Utah 4 - Lakers 3
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gelelim ilginç yerlere :
Geçmiş sayfalardaki tartışmaları tamamen okudum.Öncelikle kendi ifademle bir "Lakers kızılelma grubu" oluştuğunu görmekteyim.Hep beraber en ufak eleştiriye karşı,bıkmak-usanmak bilmez bir cevap verme,üste çıkma ve hatta "had bildirmeye çalışma" amacı var.Sakin olun gençler."Lakers vs. Planet" gibi bir durum yok.Nefret ediyorum futboldan örnek vermeyi ama buraya "cuk" oturuyor ve sosyolojik bir yönü de var : "Anti-Fenerbahçelilik" gibi bir kavram var bu ülkede ve bunun temel sebebi olarak da Fenerbahçelilerin ve onların nezdinde Aziz Yıldırım'ın ifadeleri gösteriliyor.Yani ufak bir dönşüm ile ; sizin ifadeleriniz ve çıkışlarınızdır antipatik görülmenizin sebebi ya da herkesin size karşı duruyormuş gibi görünmesinin sebebi.
Daha amiyane tabirle,üç bir koldan saldırmanıza müthiş sinirlendim.Neredeyse iki yıldır buradayım,az-çok bilinir,asla "Lakers-hater" olmadım.Bu "sinirlenme" nin de ne nefretle ne de kıskançlıkla alakası yok.Olay üslup ile alakalı.
Gasol'un kötü gününde bile ortalğın ağzına s.çtığı şeklinde değerlendirilmesi ama Memo'nun paspasçı yapılması ayrı bir delirtti beni.Memo'ya sistem gereği bile olsa guard gibi oynadığı için en çok kızan benim ama bu kadar subjektif olunamaz.Gasol'un Memo'dan ne artısı vardır? Hatta boy ve kilo olarak eksisi vardır.Sakın biz böyle demedik falan demeyin,"
Gasol'u durdurabilecek tek etken yine kendisidir" diyen de sizsiniz "
Tek meziyeti üçlük atmak olan Memo..." diye başlayan cümleler kuran da sizsiniz.Quote yapmadım ama yaparım gerekirse.
Beklendiği gibi inanılmaz bir seri filan da olmaz. Lakers içeride maç vermez, dışarıda da en az bir tanesini alır. Serinin 5 maçlık ömrü var, fazlası pek imkanlı değil.
Hatta bir başka siteye şöyle birşeyler de yazdım, bilmem yardımcı olur mu;
En çok 1 maç kaybederiz. 4-1
Sen neyine güvenip bu kadar iddialı konuşuyorsun? Daha 1 hafta evvel Philly ve Atlanta tüm Dünya'nın tahminlerini çevirip tahminleri yapanların g.tüne yerleştirirken (ki emininm sen de farklı düşünmüyordun,yoksa "Nostradamus" diyeceğim ya da "üfürükçü") neredeydin?
Kemal abi ne var bunda? Utah Lakers ayarında bir takım değil işte,bunu normal sezonda da gördük ilk turdaki performanslarda da gördük.
Buyrun bir diğer asap bozucu yorum.Utah babamın takımı değil ama nasıl bir saygısızlık,nasıl bir kibir,nasıl bir densizlik bu? Sanki Tekel - Lakers eşleşmiş.
Kobe savunmaya konsantre olduğu zaman ligin pozisyonunda en iyi savunmacılarından biridir.
Şu geyik de bir son bulsun artık.Bir türlü göremedim ben bunu.