« : 08 Kasım 2007, 21:40:46 » |
|
lordapo
|
Yıllardır hep şu sölenir basketbolu jordan geliştirdi ,yok herkez onun sayesinde basketbola başladı bilmem ne, sormak istiyorum sizce jordan mı nba yi bu günlere getirdi yoksa jordan olmasaydı nba bu kadar popüler bir oluşum olur muydu global olarak?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2007, 22:06:27 Gönderen: Kemal Erdem »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2007, 22:03:56 » |
--
Ziyaretçi
|
Güzel bir konu olmuş Apo Abi.. Jordan'ın payı büyük NBA'in popülerliğinde ancak Jordan'ın popülerliğinde de NBA'in payı büyük..Aslında geniş yelpazeden bakacak olursak konu saptırılacak ancak o dönemleri çok iyi bilenler canlı yaşayanlar mesela Apo abi, Salih gibi ve o dönemi gören diğer arkadaşlar da bilirler ki NBA'de Jordan'ı ön plana çıkartmak için zemin hazırladı..Örnek vermek gerkirse; Jordan'a koruma kalkanı olan ''Jordan Kuralları''.
Ancak NBA'in bu denli Dünya Pazarında söz sahibi olmasının temel nedeni Jordan öte Stern'dir bana göre..Ve bağlantılı olarak Avrupa'lı oyuncular..En basitinden Mirsad'la başlayan ve İbo'larla devam eden Hido ve Memo ile tavan yapan bir Türk oyuncu portalı NBA'de olmasa Türkiye'de belli kesimlerde ilgi bu kadar büyük olmazdı.
Bizim için geçerli olan Parker'ın Fransa'sı ve Dirk'ün Almanya'sı içinde geçerli..Ve Yao'nun Çin'i..
Jordan oyunun yüzü oldu zamanında ancak içerik Küreselleşme hameleleridir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2007, 22:07:34 » |
|
fadeaway86
|
MJ sonrası gelen yıldızlar icin hep "Yeni Jordan" yakıstırması yapıldı ama ne bileyim "Yeni Drexler","Yeni Barkley" ve benzeri yakıstırmalar hic duymadım.Belki de hep karsısındaki yıldızların önünü tıkadıgı icindi.Tabii ki o yıldızlar da önemliydi ama MJ'in yaptıkları hep şu meshur laf "spot ışıkları" kavramını onun uzerinde tuttu.Stockton,Malone,Drexler onun gazabından nasibini alanlardandı.Sonuc olarak MJ'in oyunu sevdirmede kocaman bir imzası var ama,bıraktıgı mirası 98den beri (Son dönüşünü saymayayım) başarıyla taşıyanlar mevcut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2007, 22:12:05 » |
|
c_marlowe
|
bence jordan çok iyi bir reklam projesinin bizlere gülümseyen yüzüdür...o kadar iyi bir reklam yüzüdür ki... basketbol topunu görünce bomba zannedecek kadar basketboldan uzak olan amcam bile MJ ismi zikredilince bir kaç kelam edebiliyor(pek çok basketbol özürlüsü insanın MJ ismi geçince edeceği bir çift sözcük mevcuttur...çevrenizde illaki rastlamışsınızdır böyle durumlara)...tabi birde şu konu vardır ki...jordan sadece reklam yüzü olarak kalmamıştır...efsane olmuştur...yani doğru reklam doğru kişiyle yapılmıştır...burda da yönetimsel bir başarı söz konusudur...bunda da en büyük övgüyü tartışmasız stern hakediyor...onun ticari zekası NBA'in gelişiminde çok etkili olmuştur...stern zamanında NBA sadece atletik oyuncuların spekteküler hareketler yaptığı bir yer olmaktan çıkmış büyük bir sektör oluşturmuştur...bu kadar doğru stratejilerin uygulandığı yani yönetimsel bir başarının söz konusu olduğu bir yer olan NBA'in MJ olmasaydı bünyesinden doğru bir projeyi(yani oyuncuyu) bulacağını ve onun etrafında yine bu kadar popüler olabileceğini düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2007, 22:54:33 » |
|
CurtisJackson
|
Nba gene çok popüler olurdu ama bu kadar olmazdı bencede.Bugün arkadaşın dediği gibi basketlen alakasız biri Mj diyince hop dur orda diyor.Yani açıkçası kendimden örnek vereyim basket sevgisi bana Mj ile başladı.Bulls-Jazz finallerini izleyerek başladım ben baskete Mj'den herkes etkilendi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2007, 22:58:45 » |
Allen Iverson
Steal Man
Rookie

King Of Crossover
|
Bende öyle başladım.Hiç basketbolu bilmeyen bi adama bile sorsanızbilir yani.bende ilk izlediğim maç mj nin maçıydı kafat AI yı tanıdıkça MJ bana çok daha itici gelmeye başladı... Sorunun cevabı Hayır Olmazdı Malesefff... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2007, 06:37:48 » |
|
Michael 23 JORDAN
|
Ben bu konuda çok konuştum şimdiye kadar, sizlerde bu konuya çok güzel açıklık getirmişsiniz aslında fazla dicek bişey kalmamış ama yinede bir iki şey söylemeden edemicem. Bence NBA bu kadar Populerliği olmazdı gerçekten her yönden iyi olabilcek kadar iyiydi hatta benim için mükkemel bir oyuncu hücumuyla, savnumasıyla, smaçıyla, bloklarıyla, fadeawaylarıyle, son saniye atışlarıyla, asisstleriyle her zaman en iyi ilk 10 hareketin içinde yer almış hatta daha hala bu ilk 10'ların içinde olan biri, o yüzden oynunu izlemek hırsını görmek şovunu uçuşunu izlemek izliyenlerin neredeyse hepsi büyük bi zevkle izlemsine nedendi tabi NBA 'de reklamını iyi yapınca bana göre hem basket oynayanların sayısı, hem ilgilenenlerin, sayısı hemde NBA izlenme sayısı artmış durumda bunu devam ettirmek içinde bence NBA 2. adamını bulmuş durumda oda lebron james bana kalırsa 5 sene sonra Lebron'u 10 sene önceki Mike Olarak gösterecekler NBA Yeni populer ismi lebron olucak ne kadar beğenmesemde bu olay 2002'den beri belli olan bişey bide şöyle bişey var Michael JORDAN'da tabiki NBA Sayesinde bu kadar ismini duyurabildi mesela 6 şampiyonluğu var 90'lı yılların şampiyon ismi oldu ve en iyisi oldubide 2000'li yıllarında şampiyon takımı san antonio spurs ve bu takımın lideri Duncan ama bir çok oyuncuya göre ismi geride kalan bir oyuncu gerçi her ne kadar Michael JORDAN'la fazla kıyaslanıcak bir oyuncu olmasada NBA Duncanı'da yere göğe sığdırılamıyan bir oyuncu yapabilirdi tabi bu benim görüşüm aslında çok derin bi konu çok fazla şey çıkar bu konudan o yüzden bu kadarcık yazmam yeterlidir heralde 
|
|
|
|
|
|
 Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
|
|
|
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2007, 19:15:09 » |
|
NYK
|
Bu aslında bir çıkmaz sokak.Yani hem Jordan hem de NBA birbirinden nemalanmıştır bence.Evet Jordan çok büyük bir oyuncudur,evet bir efsanedir,evet yapılamayan ve belki de asla yapılamayacak işler yapmıştır.Ama bu kadar büyümesinde,Stern'ün müthiş pazarlama zekası da önemli pay sahibidir.Bu da inkar edilemez.
Müthiş atletizmi ve göze hoş gelen hareketlerini ön plana çıkararak oyunun popülerliğini artırmak amacıyla hareket eden,NBA Action,NBA Jam gibi programların oluşumunu sağlayan,haftanın en iyi hareketlerini seçtiren Stern olmasaydı,Jordan bu kadar batamazdı insanların gözüne.Yani niye Magic ya da Bird,Jordan kadar bilinmiyor ya da Jordan onlardan daha fazla biliniyor? İşte cevap burada saklı.
Aslında ben dertliyim bu mevzuda.Stern'ün pompalamasıyla yetişen ve sadece potaya saldırmayı düşünen,orta mesafe şuttan ve ya pivot hareketlerinden,kısaca temel fundamental öğretisinden,bile-isteye uzaklaşan yeni nesiller,oyunun teknik yönünü,setleri,katları vs... yedi,bitirdi resmen.Oyunun canına ot tıkadı.
Keşke gençler Pipen'ı örnek alsaydı diyesim geliyor bazen...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınYippi Ka Yey motherfucker...
|
|
|
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2007, 22:44:49 » |
|
lordapo
|
Belkide mj yi sevmemenin en büyük sebebi bu basketbol u sadece pota altında yada kişisel bir spormuş gibi göstermesi herkeze ama temel bellidir hep takım oyunu yane pippen,rodman,kerr,paxon,grant,kukoç aklıma gelmeyen bütün katkısı olan bulls oyuncuları ile bir bütün oldu jordan ve majesteleri denildi kendisine ama işin acı tarafı nba yi popüler hale getiren bu adam hall of fame olmadı onunla aynı devre olan zeke ,joe d ,bird ve mc hale bu onura ulaşmış ken 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2007, 22:45:23 » |
|
TP
|
Ya tabiki oyuncuların hele M:J de katkısı var ancak ben NBA'in bu kadar popüler olması kesinlikle Show'a dönük olması çünkü insanlar bundan hoşlanıyor.Birde NBA'deki organizasyonları payıda çok fazla.
|
|
|
|
|
|
Come Back Boozer! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
« Yanıtla #10 : 08 Ocak 2008, 20:38:05 » |
|
alfonso13
|
Michael Jordan olmasaydı NBA yine bu kadar popüler olurdu diye düşünüyorum. Çünkü baktığımızda tamam Jordan NBA'in en harika yeteneklerinden ama NBA'de sadece Jordan'dan oluşmuyo. Bugün NBA'de oynanyan bir çok yıldız var ve yine bize harika keyifli maçlar izletiyorlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 08 Ocak 2008, 21:27:04 » |
|
sawash
|
Ekselanstan önceki Celtics-Lakers rekabeti olmasa Jordan da popüler yapamazdı NBA i bence.He eğer Jordan olmasaydı 90lı yıllara Karl Malone Stockton vururdu damgasını. Onlar da olmasa Shawn Kemp Gary Payton onlar da olmasa Barkley onlar da olmasa Drexler lı Portland vs. vs. Biri illa ki üstlenirdi bu görevi, ama MJ hepsini sildi şimdi NBA diyince aklımıza Jordan geliyor. Eğer yaşamış olmasaydı bu görevi üstlenecek history-maker lar olurdu.
|
|
|
|
|
|
Get up, stand up, stand up for ur rights!! 
|
|
|
« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2008, 12:12:30 » |
|
Flash
|
Tibetteki bir yaşlı amca ve torunu yak öküzlerini yaylaya çıkartırken o sıra belgesel çeken ve gezi yapan bir amerikalı gazeteci onla konuşmak isteyince adam ilk olarak Jordan nasıl bir adam ve Kızıl Öküzler(Chicago Bulls) bu yıl nasıl gidiyor diye sormuş
Bu gerçek bir olaydır... Açıkcası adamın etkisini buradan anlamak mümkün
Stern kurusallaştırdı ve yaydı...Ama bu olayı yayması için yani siz benim ligimi izleyin bende size bunu veririm demesi gereken bir şey lazımdı ve bu fazlasıyla Jordan dı.......NOKTA
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf 
|
|
|
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2008, 12:20:20 » |
|
berkay19
|
bence olurdu her ne kadar nbain gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olsada o olmasaydı larry birdden veya şimdi ki kobeden böyle bahsedecektik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 24 Ocak 2008, 12:31:32 » |
|
Flash
|
Ekselanstan önceki Celtics-Lakers rekabeti olmasa Jordan da popüler yapamazdı NBA i bence.He eğer Jordan olmasaydı 90lı yıllara Karl Malone Stockton vururdu damgasını. Onlar da olmasa Shawn Kemp Gary Payton onlar da olmasa Barkley onlar da olmasa Drexler lı Portland vs. vs. Biri illa ki üstlenirdi bu görevi, ama MJ hepsini sildi şimdi NBA diyince aklımıza Jordan geliyor. Eğer yaşamış olmasaydı bu görevi üstlenecek history-maker lar olurdu.
Bak hep demişsin ki Jordan olmasa biz Jordan olmasaydı..kim olurduyu konuşmuyoruz..Buz MJ in rolü ve katkısını sınıyoruz..Zaten sen bu Mesajla Jordanın görevini ve katkısının büyüklüğünü belirlemişsin..O kadar ismin olduğu bir dönem Jordan o aradan sıyrılıp bir NBA in yüzü olduğuna göre...Elbette bu pazarlama işinde tek değil..Hakeemler,Malonelar,Barkley ler,Mullinler falan.... Ama dağdaki adam Jordan"ı sormuş Malone u değil.... İyi ürün iyi satılır....Jordan iyi bir ürünün üstüne çıkıp artık iyi bir üretici oılmuştu bu konuma daha önce ğelen olmamıştı..Ve Dünyla bu adamı çok istedi..olay budur... Bir de arkadaşlar elbbete NBA = Jordan demiyoruz...Ama NBA=Eveybody gibi bir Stern ilkesi başarılı gidiyorsa hemde şimdiki gibi ottar, boktan avrupalı, yabancı çıkartıp lige sokmadan bile daha TV kanalı ile blie şimdikinden çok Rating almışsa NBA işte orada Jordan=Spektakülarite+Rating oldu.... Yani MJ in yaşamı Hollywood a konu olup bir film çıksa...adamı çok abartmışlar derdik..İşte MJ o kadar iyi idi......
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf 
|
|
|
« Yanıtla #15 : 07 Şubat 2008, 15:35:05 » |
chosen1_23_james
NBA Draft'ında
|
ya basketbola başlayanların çoğu ilk olarak jordan ı bilir köylü çocuuna bile sorsanız küçümsemek içim söylemiorum adını duymuştur ve araştırmaya başlamıştır ve basketbola başlamıştır jordan büyük efsaneydi jordan olmaysaydı kobe lebron a kalsaydı bu kadar popüler olmzdı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 06 Mart 2008, 17:26:46 » |
siyahi aşkına
Yeni Üye
|
bnece michael olmasaydı nba bu kadar popüler olmazdı.o bi efsane bunu kimse red edemez red edenide görmiim yani:Dama dorusu da bu efsanelere saygılı olmak gerekir.adam bi dahiydi ve bneim gözümde hala öle.kendisini sırtıma dövme yaptırcam bayılıorm o adama ya yk böle bişe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 08 Mart 2008, 23:46:24 » |
atak
NBA Draft'ında
|
Jordon olmasaydı NBA yine bu kadar popüler olurdu.NBA e şimdiye kadar ne yıldızlar geldi,geçti ve gelecek yani NBA sadece Jordon sayesinde bu kadar popüler değil.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Mart 2008, 00:11:09 Gönderen: atak »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 09 Mart 2008, 21:16:19 » |
|
Flash
|
Zaten "NBA Jordan sayesinde mi popüler bir lig" değil soru..o olmasa bu kadar olurmuydu...Ve olmazdı...Şu anda NBA biz avrupa ve asyalılar için iyi bir dönemde gibi görünsede Amerika da yıllardan beri aldığı en az rating i alıyor..Bu sene ki çekişme biraz hayat öpücüğü verdi..Yoksa San Antonio nun şampiyon olduğu final serisi bir ulusal kanalda yayınlanıp da en az dating alan finaldi....
Uzun lafın kısası, artık keyfi kaçtı biraz...
Evet NBA bir çok yıldıza sahip oldu..Ama biz hala MJ olmasaydı ne olurduyu konuşuyorsak, buda onun diğerlerinden farkını açıkca ortaya kor..
Ha MJ e mecburmuyuz.. ASLA! Biz ve bizim gibiler bu oyunun ve bu ligin bu olurunu bu oluşumunu sevdik..(en azıdan ben) Ama MJ olmasa bu kadar keyif verici bir şey olmazdı..LBJ,Wade,Kobe,T-Mac,Carter gibi adamlar daha iyisi için uğraşmazdı..MJ tüm oyuncular için çıtayı yükseltti..Çıtası öyle bir yerdeki, herkes ona yetişmek ya da geçmek istiyor..BUda MJ in hala bu oyunun kalitesine olumlu yönde katkısı olduğunu gösteriyor....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 10 Mart 2008, 14:19:47 » |
|
Nihat Emre
|
Tek vereceğimiz cevap; MJ, NBA'in popülaritesini, NBA'de MJ'in popülaritesini arttırdı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|