+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu ArşiviKonu:
 Michael Jordan Sorunsalı

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: Michael Jordan Sorunsalı  (Okunma Sayısı 1127 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 13 Kasım 2007, 21:24:02 »
--
Ziyaretçi

Michael Jordan Sorunsalı

Jordan Efasnesi'nin hep kusursuzluğundan dem vuruldu..
Peki Jordan gerçekten kusur muydu? Yoksa bizler hep bardağın dolu tarafına mı baktık..

Sevapları hep konuşuldu..Jordan'ın günahları olduğunu düşünenler buraya yazabilir..
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2007, 21:31:31 »
magic mania
Magic Johnson #32
All-Star

Üyelik Bilgileri
Ynt: Michael Jordan Sorunsalı

Kusursuz değildi tabi ki ama kusursuza yakındı.Düşünürsek eksikleri tabiki vardı ancak bunları kapatmayı her zaman bildi,örneğin (bu örneğim yanlış anlaşılmasın) Kobe bana kalırsa Jordan'dan daha büyük bir hücum potansiyeli ancak Jordan'ın gerek kazanma azmi olarak gerekse işin savunma kısmı olarak Kobe'den üstün olduğu kesin.

Jordan NBA tarihi için önemli ancak vazgeçilmez değil...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2007, 00:00:54 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderatör
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

Kusursuz değildi tabi ki ama kusursuza yakındı.Düşünürsek eksikleri tabiki vardı ancak bunları kapatmayı her zaman bildi,örneğin (bu örneğim yanlış anlaşılmasın) Kobe bana kalırsa Jordan'dan daha büyük bir hücum potansiyeli ancak Jordan'ın gerek kazanma azmi olarak gerekse işin savunma kısmı olarak Kobe'den üstün olduğu kesin.

Jordan NBA tarihi için önemli ancak vazgeçilmez değil...

Katılıyorum hataları var yok değil ama o kadar çok güzel yönleri vardıki kusurlarını çok güzel kapatabiliyordu ilk bakıldığında ne kadar hücum olarak görünsede savunmada,asisst'e top çalmada blokta ve bir çok yönde illaki izliyenleri ağzı açık izletmiştir hatta karşı takım oyuncularıda bunlar arasında vardır örnek: Magic Johnson bunu hep itiraf etmiştir. Her yönden çok iyiydi kusursuza yakındı tabi kusursuz değildi 95 baskete ilk geri döndüğünde Playoff'larda Orlando Magic'e karşı  kaybettiği top gerçekten çok kötüydü ama hatasını çok güzel telafi etti ertesi sene 71 Lig galibiyetiyle lig rekorunu kırdı ve playofflara kaldı artı şampiyon oldu hemde 3 kere Michael JORDAN bu yüzden kusursuza yakındı ve hatasına laf edenlere karşı hatasını telafi etmekle karşılık verirdi elinden gelen herşeyide yapardı hırsıda bu konuda en büyük silahıydı.

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2007, 00:09:24 »
--
Ziyaretçi

Bunun yanlış anlaşılmasını istemem..Sonuçta burada fikirleri çarpıştırmak için buradayız..Seviyeyi koruduğumuz sürece de tartışabiliriz..Bu bağlamda şunu söylemek istiyorum;
Benim ilk seyrettiğim maç 90'da Trt'de verilen Jordan maçıydı..Zaten o dönemlerde Jordan'lı Bulls, Magic'li Lakers, Bad Boys vs vs bu tip takımlar ön plandaydı ki hepsinin de bir stili vardı.
Neyse..Jordan'ı seyretmek tv'de, videolarda büyük keyif elbette..Ancak hakemlerin de onu koruma altına almasının yakalanan bazı başarılarda payı yok sayılamaz..
Bad Boys, Jordan'ın çıkışını geciktirdi derler..Jordan'a yapılan sert savunmanın da ilerleyen zamanlarda diğer takımlar tarafından kullanılmaya başlanmasıyla beraber ''sertliğin'' manipüle edildiği gerçeğini atlamayalım..
Ki Utah Jazz'e yapılan Bavetta tarafından kıyımı da es geçmek olmaz..
Tabi burdan şu sonucu çıkartmıyorum hakemler olmasa Jordan olmazdı..Tam tersi Jordan yine Jordan olurdu..Ancak hakem rüzgarının da arkasında olduğu bir gerçek..
Ayrıca Dream Team'e Isiah Thomas'ın gelmesini engellemek için yaptıkları da Jordan'ın melek olmadığının ispatıdır..Zeke'i şuan bir yönetici ya da Coach olarak sevmeyebilirsiniz ancak kimse oyunculuğuna ve oynadığı dönemdeki karakterine laf edemez..
Kısaca Jordan'ın hatalarını da yok saymak ya da Jordan lehine yapılan bazı rüzgarları es geçmek de olmaz.
« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2007, 00:37:34 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderatör
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

Tabiki Isiah Thomas konusuna kadar doğru söylüyosundur  çünkü tarafsız bakıyorsun hakemler konusunda günümüzdede bu konu aynı her zaman iyiler korunuyor ne kadar iyi yada kötü bu olucak her zaman ama isiah usa takımı olayını tam bilmiyorum o yıllardada takip etmem tabiki çocuk olduğum için imkansız ama bir yazı okumuştum ne yazıkki bütün dergileri gazeteleri her zaman saklarım hiç atmam ama bazıları ne yazıkki annem tarafından çöplükte çürümüş durumda ve bu en önemli yazıda onlar arasındaydı Hatta kaynak Fanatik Basket gazetesi yazıda Isiah Thomas ve bunun etkisiyle diğer yıldızların Michael JORDAN'nın daha ilk seneleri olduğu halde bütün yıldızlardan daha iyi muamele görüyor bunu haketmediğini düşündüğü için Isiah Thomas'ın organize oyunlar oynadığı hatta Doğu takımından bile bir çok kişiyi bu konuda tetiklediği maçlarda boş bile olsa pas atılmadığı anlatıyordu bu olayda 90 yıllara kadar süren All - Star'ların perde arkası olaylarını anlatan bir yazıydı birde diğer bad boys maçları var onlardanda bazı yazılar yer verilmişti yazıda ama All - Star konuları dışında diğerleri çok aklımda kalmadı açıkcası eğer Michael JORDAN yüzünden U.S.A Milli takımına sokulmamışsa bana göre eden bulur anlamına gelir şimdi bir çok kişi aşırı tepki gösterebilir bana ama bence bu yazıyı okuduktan sonra ben olsam bende böyle bi karşılık verirdim.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2007, 00:40:14 Gönderen: Michael 23 JORDAN » Logged

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #5 : 14 Kasım 2007, 00:50:38 »
--
Ziyaretçi

Olayları bizde yazıldığı kadarıyla biliyoruz elbette tam olarak neler geçtiğini bilmek mümkün değil..Ancak Isiah Thomas'ın ki bunu tekrar etmekte fayda var Oyunculuğunu ve Yöneticiliğini ayrı kefeye koyarak değerlendirmek lazım.
Zeke oyunculuk döneminde hiç bir zaman hizipçi ortalığı karıştıran bir karakterde olmadı.Tam aksine birleştirici ve tam bir takımdaşdı..Pistons ekolünde yetişen her oyuncuda olan genel felsefe Thomas'da da vardı ki bu felsefe yanlış değildir.
Dream Team, Jordan'ın babasının çiftliği değil..Thomas'ın felsefesinde herkes Lider herkes yıldız herkes işçidir..En azından o dönemlerde felsefesi buydu..Jordan, elbette süper star'dır ve onun ön planda olması da doğaldır..Zeke'de bundan rahatsız olacak biri değil.Ancak sıkıntı bir oyuncunun takım içinde karşı dağları ben yarattım havasına bürünmesinden başlar..
Jordan'a sorsan Zeke beni karalıyor der, Zeke'e sorsan liderlik olayını abartmaya başladı hep bana hep bana diyordu der..

Bugün Kobe-James Milli Takım'da bir arada oynar mı tartışmasının ana sebebi James'in All Star'da yaptığı saçmalıklardı..Ve aynısını Milli Takımda yapıp kimyayı bozması yönünde korkular vardı..Burda mesele birini dışarda bırakıp diğerini almak değil..Bunu herkes yapar..Bu sorunu çözmek değildir..Sorunu görmemezlikten gelmektir..Mesele ikisini de çatır çatır oynatıp Milli Takımın içine o olayı sokmamakta biter..

Isiah Thomas'ı suçlamadan önce, Jordan'ın ben merkezli bir oyuncu olduğunu atlamayın..Herkes Pippen olmak zorunda değil..
« Yanıtla #6 : 14 Kasım 2007, 01:02:24 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderatör
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

Tamam sen öyle diyorsun doğrudur ama ben inanmıyorum Isiah Thomas bütünleştiriciydi falan diyosun ama belliki Michael JORDAN'a karşı bir gıcığı en baştan vardıki sert savunmaları ortaya çıktı ne zaman yenildiler seride Detroit'li biri el sıkıştı maçtan sonra diye bir güzel azarladığı hatta maçtan sonra elini bile sıkmadığı günler olmuştur buda herkez tarafından bilinen bir örnek ama şuda varki Jordan'nın Milli Takım konusunda ne kadar doğru yada yanlış yaptığı tartışılır benim düşümcem bir çok kişiye göre yanlı olabilir tabiki ama şöyle bakıyorum ben anlaşamıcak iki oyuncudan milli takımda oynadıkları zaman ne kadar hayır gelir. tekrar söylüyeyim Michael JORDAN kusursuz değildir kusurları olmuştur her zaman ama biraz kurcalandığında hepsinde olmasada bir çok olayda nedenleri belli olur

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #7 : 14 Kasım 2007, 01:06:18 »
--
Ziyaretçi

Yok Dostum benimki doğrudur demiyorum, doğruluğu kendi içinde dahi sorgulanır bir durum grin..Bende varsayım üzerinden gidiyorum..Zaten benimde olaya tamamen objektif yaklaştığım pek doğru olmaz..Sonuçta Zeke bizim evladımız grin Bende duygusal bakıyor olabilirim olaya..
« Yanıtla #8 : 14 Kasım 2007, 01:12:07 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderatör
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

Aslında bendede çok objektif bakılmam beklenemez ama öyle işte haklıyım  tongue tongue herşey bir yana gerçekten ilk defa Micahel JORDAN'a karşı cephelenerek konuşan biriyle hakiketten ağız tadıyla bir tartışma yaptım sağolasın bunun için şimdiye kadar hep ya kavga yada içimde uhteyle sonuçlanmıştı tartışmalarım içim rahatladı be dünya varmış grin

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2007, 09:55:52 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Ama Jordan'ın oyuna kişsel gözlerle bakan mantalitesi,her türlü savunmayı "aşılması gereken" bir engel olarak gören yapısı ve sürekli meydan okuyan,sürekli zorlayan hata bu yüzden zaman zaman abuk-sabuk hareketler yapan bir oyuncu olduğu gerçeğini de kimse gözardı edemez.

Hatta konuştuğunuz Detroit - Chicago çekişmesinde görebiliriz bunun en güzel örneğini.Jordan'ın kişisel zorlamalarına karşı akıllıca geliştirilmiş "Jordan kuralları" yani Jordan'a ikili hatta üçlü hatta zaman zaman dörtlü (potaya saldırırken tabi) sıkıştırmalara cevaben Jordan'ın sürekli zorlaması,arkadaşlarını kullanmayı aklından bile geçirmemesi ve bu bağlamda oyununun olgunlaştığı,kariyerinin ilerleyen dönemlerine kadar sürdürdüğü yanlış tutum en büyük hatasıdır.Tabi Bill Laimbeer'ın şu manidar sözünün de eklemek lazım buraya : "Ne zaman ki sahada arkadaşları olduğunu hatırladı,o zaman yapabileceğimiz bir şey kalmadı." Bunu idrak edebilmesi için ise 2 kez tokatlanması gerekti.

Tokalaşmama mevzusu ise,kişsel rekabetten ziyade,takım olarak karşıdaki takıma verilen bir mesajdır.Centilmenlik dışı olabilir ama son derece manidardır.

Jordan'ın diğer bir hatası da Phill Jackson sonrası dönemde başka bir coach ile çalışmayı reddetmesi ve sanki mahalle maçında kafası bozulan çocuğun yaptığı gibi "Küstüm,oynamıyorum." diyerek basketbolu bırakmasıdır.Adama sorarlar "O zaman niye döndin daha sonra Wizards formasıyla?" diye.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #10 : 14 Kasım 2007, 20:54:49 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Bu forumda jordan ı sevmediğim herkez tarafından bilinir ,neyse açıkcası ben çocukken yane
nba maçları daha trt de iken hep jordan gösterildi hatta övüldü yane ben açıkcası şunu dedim
kendi kendime'' bu adamdan başkası yok mu nba de?'' mesela knickerbocker olmamla jordan ı
sevmemem arasında paralellik kurunlar da oldu mesela msg de her maçda bizi darma duman
etmesi falan neyse konuyu saptırmamayım mesela madem knickerbocker olarak sevmioyorum
o zaman bird,red baba,bad boys tayfası hatta celtics ve nets oyuncularının alayına sövmem
lazım Smiley
     Bunu artık açıklamak zorunda kaldım neden jordan ı sevmediğimi açıkca belirtcem ama eğer
gidipte biri sen sevmek zorundasın gibisinden sapan saçma söylemlerde bulunursa olay kavga
boyutuna taşınır,aslında herifi hiç sevmem ama nba için yaptıklarına hatta 90 larda bu olayı
insanlara sevdirmesine çok saygım var ama bu onu sevdiğim anlamına gelmez,aslında loser
karakterleri sevmem buna istinaden kendini takımın içinde gören genelde görev adamı olan
ön plana çıkmaktan hoşlanmayan insanları örnek aldım ama açıkcası insanların mj efendiyi
sanki nba de başka oyuncu yokmuş gibi göklere çıkarmaları üstüne nba de yer edinmiş
büyük efsaneleri o varken yok saymaları bunda etkili oldu ,tamam jordan asla kaybetmeyi
sevmeyen bir kişilik ama kaybetmeden kazanmanın değerini bilemezsin diye bir söz vardır
ben bunu kendime hayat felsefesi yapanlardanım,konuyu bağlıyayım yoksa yazcak çok
şey var açıkcası kobe,melo,iverson,nowitzki,garnett yada nba yıldızlarından haz etmedim
benim için takım önemli yane mj efsane olabilir ama benim için saygı duyulması gereken bir
zat sadece hatta ileri gideyim ona göstercem sevgiyi red ve mikan a duyarım(anlayana)

« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2008, 12:05:41 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım...(Kemal abi bilir... Cheesy )

Bir kere MJ aşırı rekabetçi,üstün seviyesinin aşağısında duranla fazla vakit harcamak istemeyen,sabırsız, zaman zaman gereksiz işlere kalkışan, kumarı, delik başına 1000 küsür dolarla golf oynamayı seven, bazen arsız, bazen yersiz,dünyanın kapitalleşmesinde(amerikalalaşmasında) istemesede rolü büyük bir günahkar adam gibi seyre geldi....

Fakat şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim......

Şimdi size çeşitli kişi ve kaynakların ağzından Jordan nın başka görünümleri...

Phil Jackson; halkın benliğindeki büyük sporcu olmaktan çıkıp, bir spor tanrısına dönüştüğüne inanıyorum..Onun heykeli önünde diz çöken gençler gerçekten bizi heyecanlandırdı...."

Profesyonel sporları ve bu spor alanlarında siyahi amerikalılara verilen rolleri sert dille eleştiren siyahi sosyolog Harr Edwards: "Bana bir uzaylıya insan potansiyelinin, yaratıcılığının, azminin ve ruhunun enginliğini tanıtma görevi verilse; o uzaylıyı Michael Jordan ile tanıştırırdım..."

Time= "Jordan nın icra ettiği sanat, Mola Lisa yı aştı.."

Jordan= "baskebol tek kaçışım,mabedim; onun haricinde herşey çok karmaşık"

Dr.J=" Jordan 24 saat boyuncu tüketilen bir mal olmuş, inanılmaz "
(92 Barcelona)
Walter LaFaber= " Jordan, büyük bir inançla, birisi kendisinibir an için bile bir otel odasında görecek olsa, kendisini münasip, iyi giyimli ve saygı değer biri olarak hatırlamasını istediğini söylemişti..Her zaman dikkatli ve özenliydi..Gerçekten saygıya değerdi.."

Phil Jackson=" Jordan gibi birini 12 saat otelde tutmak saçmalık bence saatini şaşmadıkça Atlantic City e gitmesi sorun değil " (Yani bir iki el pokere...)

Mike Lupica ve Bob Greenne(1993)=" Jordan nın hayatı gitgide Elvis inkine döndü.Onu eleştirenler artık çenelerini kapamalı. Michael eşi benzerine bir daha rastlanmayacak bir yetenek...Hayatını kendini ve oynadığı oyunu geliştirmeye adamış bir dehadır...Yasalara karşı gelmemiş..her dava dan alınakıyla çıkmıştır...Hiçkimseyi haya kırıklığına uğratmadı...Yakında bunları hepsinden bıkıp, bir bahane ile basketbolu bırakacak ve sanki beraberinde bu spor dalınıda götürmüş gibi olacak"  ve bırakmıştı.....

Chicago bölgesi Ticaret odasının baş iktisatçısı John Skorburg= Jordanın bölge ekonomisine katkısı neredeyse 2 milyar dolar,Şampiyonluk maçlarında, gazete tirajları %33 ila %50 arası artışlar gösteriyor...Bulls un 85 deki değeri 18.5 milyon dolarken 93 de 200 küsür milyon dolara 96 da 400 milyon dolarlara yakın bir bütçeye sahip olmuştur..."

Jordan cazibesinin kayda değer bir sonucu yabancı merkezli iş adamlarının yatırım bölgesi olarak bu bölgeyi seçmesiydi...Illinois eyaleti yetkililerinden biri; eyaletin tanıtımı için:" uluslararası ticaret fuarlarına katıldığımızda insanların ilk sordukları: ""yanınızda Michael Jordan posteri var mı" oluyordu..."

Jerry West" Onun en iyi olduğundan emindim...Ama ikinci dönüşündeki oyuna hakim ve 2. Three peat i yakalayan Jordanı görünce tamamen emin oldum...Gelmiş geçmiş ve gelebilecek en iyi sporcu"

Dönemin Phoneix koçu Danny Aige(şimdiki Boston GM i)= Ben her zaman Larry"nin tüm oyunculardan daha fazla çalıştığını düşünmüşümdür.Ne michael Jordan nede başka birisinin kazanmak konusunda Larry den hırslı olabileceği aklımın ucundan geçmedi...Fakat Michael Jordan daha üstün bir sporcu olmasının yanı sıra bu alanların hepsinde herkesten üstündü..En azından Larry e denkti( Smiley )..Tüm zamanların kesinlikle en iyisi"

13 Ocak 1999=JORDAN BIRAKTI

Chicago Tribune= Bir çağ kapandı
Romanya da iki gün televizyon ve radyo hatları kapandı
Çin, Japoya, İngiltere, İspanya da o gün herkes işi gücü bıraktı...

Çinli bir çocuğa 20. yüzyılın en büyük kişişi sorulduğunda 1. Michael Jordan 2.Çu En-Lay diyordu...
Çu en-lay diyodu çünkü komünist demokrat Çin devriminin oluşturucu mrciğiydi...
Jordanı tanıyordu çünkü o inanılmazdı diyor bir gazetecide....

Ted Turner( CNN kurcusu)= Jordan bizi spora çekti eskiden sadece 3 kanal spor maçlarını gecikmeli bir şekilde yayınlarken....MJ geldikten 6-7 yıl sonra onun cazibesine kapılmak mümkün değildi"

Arkadaşlar bu Jordan"NIN isttistiki rakamları yada başarılarının sınandığı bir mesaj değil dikkat ettiğiniz gibi...Bu insanların, çeşitli sektörlerin, koçların, GM lerin, oyuncuların, sokaktaki çocuğun MJ e bakış açısı idi..Yani o vazgeçilmez bir kutsallık olgusunda olmamakla birlikte yadsınamaz, görmezden gelinemez bir kaynakdı..gerek reklam.gerek TV ,gerek sponsorlar, gerek NBA ligi, gerek diğer gelecekteki oyuncular için, gerek kendi için...O kocakaynak olmuş ama tüm bu sıfatlara sahip olmakla birlikte oyundan ve oynamaktan hiç bıkmamış bir adam hemde bu sektörün(maalesef artık bir sektör) en pis yüzünü görmesine rağmen hala aşık bir sporcu öyleki ..Hala Bobcats ile onu antremanda görebilirsiniz...

Son Söz çok büyük birinden

Bill Russel=" Bilirsiniz basketbol ve oyuncular hakkında pek konuşmam, ama Michael için şu söylenebilir; O  hiçbir maça zor ya da kolay gözüyle bakmadan her gün orada bize aynı istikrarla bize Michael Jordan"ı sundu..Bir kere olsun sahip olduğu şöhret ve servetin etkisinde kalarak biz izleyicilerinden kendini mahrum bırakmadı...Her gün o sahada sadece ismiyle değil oyunuyla da Michael Jordan olarak oradaydı..İşte bunu ancak o başabilirdi..."

Artık bu kişinin bir sorunsal olmadığını ve sadece yanlış merci ve değerlere çekilen bir oyun aşığı olduğunu da söyleyerek bu mesajı bitiriyim.....

TEŞEKKÜRLER...
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2008, 12:13:20 Gönderen: Flash » Logged

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf Wink
« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2008, 15:57:42 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderatör
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

Flash dostum tek kelimeyle süpersin, gerçekten çok güzel bir açıklama olmuş söylenecek bişey kalmamış artık burdaki bir grub camiaya iyi bir cevap olmuştur umarım bundan sonra Michael JORDAN'ı bu forumdakiler bu kadar sorun etmez kafalarına çünkü artık bu konunun üstüne gelinmesinden ve cevapları açıklamaları getirildiği halde (sanki bu yönde yazılanlar okunmuyormuş gibi) hep aynı şekilde eleştirilmesinden bıkmış durumdayım artık herkez kendi sevdiği, fanı olduğu takıma yada oyuncularla ilgili konulara yönelsin bence bilmem anlata bildimmi bu yönde sorusu veya sorunu olanlara inşallah biraz olsun bu yazılanlar kafalarına girmiştir diyebilirim sadece.
He birde burdaki bazı arkadaşlar bundan bir kaç ay önce kendi fanı olduğu takıma karşı başka birisi tarafından eleştirici açıklama yapıldığını görmüştüm ve fanı yada sevdiği kişiler tarafından bu yazılana sert tepki gösterdiklerini görmüştüm hatta cevap olarakta 'sevmiyorsun madem ne konuşuyorsun' tarzında cevaplar verilmişti burdaki sevmiyorum sevmek zorunda değilim ama her türlü eleştirimi yaparım diyen arkadaşlarım madem kendi fanı yada sevdiğiniz takıma karşı bir eleştiriye o cevabı verecek düşüncedeydiniz neden aynısını size göre hata yada yanlış olan şeyi başkalarının sevdiği, fanı olduğu oyuncuya yapıyorsunuz o zaman böyle düşünen arkadaşlar sevmiyorsa hiç konuşmasın bu konuda bence haksızmıyım?

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2008, 19:23:58 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Lafın banaysa eğer,halt etmişsin derim.

"Heipinizin kafasına girsin.Kusursuz işte,daha da konuşmayın" tarzında bir açıklama bu ve devam ettirmen durumunda daha sert tepki alırsın benden.

Kimseye bok attığımız yok.Jordan gibi büyük bir oyuncuya saygıda kusur etmek zaten ahmaklık.Kemal'in konu başında ilk attığı mesajı bir hatırlatayım sana :

Jordan Efasnesi'nin hep kusursuzluğundan dem vuruldu..
Peki Jordan gerçekten kusur muydu? Yoksa bizler hep bardağın dolu tarafına mı baktık..

Sevapları hep konuşuldu..Jordan'ın günahları olduğunu düşünenler buraya yazabilir..

Olay bundan ibaret.Ve yazdıklarımızın hepsi de doğruluğu sizin tarafınızdan da onaylanmış gerçekler.Yanlışları da oldu her insan gibi.İlahlaştırmanın ne manası var?

« Yanıtla #14 : 24 Ocak 2008, 19:43:04 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

Michael23JORDAN aynı adamın hastasıyız ve iyi niyetlisin..Fakat ben hizbir grup ya da camia cevap yazmadım ben fikrimi mesaj ile icra ettim..Dikkatinizi çekerse..MJ in günahından da, sevabından da örnekler vererek...ve negatiflerini yazarak çok hastası olmama rağmen ... objektifliğimi sergiledim.......

Ben sadece birbirinden çok farklı figürlerin ortak noktada buluştuğu bir oyuncu olmakla sadece bir spor tanrısı değil(yani ilah olmadığını savunanlara biraz da katılarak) aynı zamanda çoğu kişi ve bu oyun için deha niteliğinde bir kaynak olduğuna ve asla bir sorunsal başlıkta yer alamayacağına inandığımı dile getirdim...

Kema labi beni bilir.....Ben yiğidi öldürürüm..ama hakkını veririm... Açıkcası durum bu...

Benim mesajlarım kapak değildir..o içerikle yazılmaz..mantık ve basketbol aşkının yarattığı duygusallıkla yazılan anlamlı ve bilgi içerikli ufak tefek yazılardır..Ama hak yenen yerde...Benim gibi Yiğitler dirilir... o ayrı..kimsenin hakkı yenmemeli.....ama kimsede kusursuz ve hatasız ilan edilemez(HAşa ALLAHA mahsustur.)
Ama ben sadece bu 23 numaralı siyahi amerikalı, çok iyi bir sporcu olan adamın hakkınıda yedirtmem..Demek isterim sadece......Ama onuda alıp cam fanusa koymam...elbette eleştirilecek azarlanacak...gerekirse de hor görülecek..Ama hakkını yedirtmeyiz Tongue

Anlaşıldı mı..Mesajlarımın içeriği?

tekrar TEŞŞEKKÜRLER...(benim gibi bir aklı yitiği  halen bu forumda barındırdığınız için..)

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

« Yanıtla #15 : 24 Ocak 2008, 19:50:48 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Kimseye bok attığımız yok.Jordan gibi büyük bir oyuncuya saygıda kusur etmek zaten ahmaklık.

Kimin hakkını yiyoruz bilader?

« Yanıtla #16 : 24 Ocak 2008, 19:58:04 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

Kimseye bok attığımız yok.Jordan gibi büyük bir oyuncuya saygıda kusur etmek zaten ahmaklık.

Kimin hakkını yiyoruz bilader?
Sana mı dedim "bilader"....Yaran var gocunacağın mı geldi..YA Lütfen tartışma yaratmayalım....Bu bir topic ya savaş alanı değil..Tartıştığımız da harika bir sporcu..Daha da çamura batmayalım Wink

« Yanıtla #17 : 24 Ocak 2008, 20:01:00 »
--
Ziyaretçi

Konuyu ben açtım ben suçluluk duymaya başladım  grin

Arkadaşlar ben bu konuyu açarken o ara başka bir topic de Jordan tartışılıyordu ve hataları var mı yok mu muhabbeti dönüyordu bende topici açtım hataları olduğunu düşünenler yazsın dedim ki bende bir şeyler yazmışım olay bu yani  grin
« Yanıtla #18 : 24 Ocak 2008, 20:08:23 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Sana mı dedim "bilader"....Yaran var gocunacağın mı geldi..YA Lütfen tartışma yaratmayalım....Bu bir topic ya savaş alanı değil..Tartıştığımız da harika bir sporcu..Daha da çamura batmayalım Wink

Şu başlıktaki mesajları adam gibi oku.Jordan'ı kayıtsız şartsız savunmayan,hataları da olduğunu belirten 3 tane adam var : Ben,Kemal ve Lordapo.Lafın kime o zaman bileyim.Hani yiğitliğin diriliyormuş ya,söyle madem yiğitçe.Ortaya laf atıp,sonra da "yaran var ki gocunuyorsun" edebiyatı yapamazsın.

Laf olsun torba dolsun diye yazılan cafcaflı sözler sökmez bana.Lafını bil de konuş.Bu site evinin arka bahçesi değil.

Gerginlikse gerginlik...

« Yanıtla #19 : 24 Ocak 2008, 20:11:18 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderatör
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

Flash dostum mesajını kendime göre sonuclandırdığım için kusura bakma.

NYK arkadaşım orda demek istediğim arasında sende varsın ama sırf sana değildi bu olayda lordapo'da var ve bir kaç kişi daha var bana kızabilirsiniz ama hep Michael JORDAN yazısı geçtiği her yerde illaki bir bok atılma söz konusu nerde adı geçse o öyle bu böyle yok safmısınız siz daha ne buluyosunuz bu herifte hatta ileri bile gidip JORDAN'a hakaret etmekle kalmayıp Fanlarınada hakaret edildiği oluyor bu durumla bir kaç kez karşılaştım sanki JORDAN basketbolu mahvetmiş bende onun gibi NBA'le ilgili konularda JORDAN adını geçiyorumda mahvediyormuşum gibi hep bi karşı gelme durumu vardı ne yazıkki bu siteye böyle olaylardan dolayıda fazla girmiyorum yoksa daha çok bu durumla karşılaşıcağıma eminim

He bu arada başlardada söylediğim gibi hiç bir zaman kusursuzdur demedim ama kusurlarını kapatmasını bilen ve bu yüzdende kusursuza yakın bir oyuncudur benim için

NOT:Ben bu üstekileri yazarken yine olay oldu topicte Michael JORDAN adındnamı kıllanıyonuz artık ne yazpıyonuz bilmiyorum düşman gibisiniz.

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu ArşiviKonu:
 Michael Jordan Sorunsalı

Gitmek istediğiniz yer: