+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatör: Dağlar)Konu:
 Michael Jordan Sorunsalı

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Konu: Michael Jordan Sorunsalı  (Okunma Sayısı 1070 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #20 : 24 Ocak 2008, 20:12:53 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri
Ynt: Michael Jordan Sorunsalı

YA abi konu OK:Hoş ama yok oyuncular karşılaştırılmış..Yok MJ e ben merkez denmiş....yok Isıah vs MJ olmuş...yok efendim niye ilah yaptınız bu herifi...yok Kobe üstün MJ falan...Ya böyle kişiler ve kurumlar ile karşılaştırma oldu mu ve herkes ortadaki muhallebiyi bile üstüne alındımı işin tadı kaçıyor.......
YA bu site bir NBA sitesi..Ve tartışılan MJ ne kadar kötü olabilir ki sizce...En iyi dediğimiz bir herifi aha konuda açılmışken bir iki bal da biz sürelim diyip olaya dalınmış..Hiç arka plana değinilmemiş..Kemal Abi artık tanıdın sen beni ve birbirimizi iyi anlarız..Ve gene beni anlayacağını düşünüyorum.....
İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım...(Kemal abi bilir... Cheesy )

Bir kere MJ aşırı rekabetçi,üstün seviyesinin aşağısında duranla fazla vakit harcamak istemeyen,sabırsız, zaman zaman gereksiz işlere kalkışan, kumarı, delik başına 1000 küsür dolarla golf oynamayı seven, bazen arsız, bazen yersiz,dünyanın kapitalleşmesinde(amerikalalaşmasında) istemesede rolü büyük bir günahkar adam gibi seyre geldi....

Fakat şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim......

Şimdi size çeşitli kişi ve kaynakların ağzından Jordan nın başka görünümleri...

Phil Jackson; halkın benliğindeki büyük sporcu olmaktan çıkıp, bir spor tanrısına dönüştüğüne inanıyorum..Onun heykeli önünde diz çöken gençler gerçekten bizi heyecanlandırdı...."

Profesyonel sporları ve bu spor alanlarında siyahi amerikalılara verilen rolleri sert dille eleştiren siyahi sosyolog Harr Edwards: "Bana bir uzaylıya insan potansiyelinin, yaratıcılığının, azminin ve ruhunun enginliğini tanıtma görevi verilse; o uzaylıyı Michael Jordan ile tanıştırırdım..."

Time= "Jordan nın icra ettiği sanat, Mola Lisa yı aştı.."

Jordan= "baskebol tek kaçışım,mabedim; onun haricinde herşey çok karmaşık"

Dr.J=" Jordan 24 saat boyuncu tüketilen bir mal olmuş, inanılmaz "
(92 Barcelona)
Walter LaFaber= " Jordan, büyük bir inançla, birisi kendisinibir an için bile bir otel odasında görecek olsa, kendisini münasip, iyi giyimli ve saygı değer biri olarak hatırlamasını istediğini söylemişti..Her zaman dikkatli ve özenliydi..Gerçekten saygıya değerdi.."

Phil Jackson=" Jordan gibi birini 12 saat otelde tutmak saçmalık bence saatini şaşmadıkça Atlantic City e gitmesi sorun değil " (Yani bir iki el pokere...)

Mike Lupica ve Bob Greenne(1993)=" Jordan nın hayatı gitgide Elvis inkine döndü.Onu eleştirenler artık çenelerini kapamalı. Michael eşi benzerine bir daha rastlanmayacak bir yetenek...Hayatını kendini ve oynadığı oyunu geliştirmeye adamış bir dehadır...Yasalara karşı gelmemiş..her dava dan alınakıyla çıkmıştır...Hiçkimseyi haya kırıklığına uğratmadı...Yakında bunları hepsinden bıkıp, bir bahane ile basketbolu bırakacak ve sanki beraberinde bu spor dalınıda götürmüş gibi olacak"  ve bırakmıştı.....

Chicago bölgesi Ticaret odasının baş iktisatçısı John Skorburg= Jordanın bölge ekonomisine katkısı neredeyse 2 milyar dolar,Şampiyonluk maçlarında, gazete tirajları %33 ila %50 arası artışlar gösteriyor...Bulls un 85 deki değeri 18.5 milyon dolarken 93 de 200 küsür milyon dolara 96 da 400 milyon dolarlara yakın bir bütçeye sahip olmuştur..."

Jordan cazibesinin kayda değer bir sonucu yabancı merkezli iş adamlarının yatırım bölgesi olarak bu bölgeyi seçmesiydi...Illinois eyaleti yetkililerinden biri; eyaletin tanıtımı için:" uluslararası ticaret fuarlarına katıldığımızda insanların ilk sordukları: ""yanınızda Michael Jordan posteri var mı" oluyordu..."

Jerry West" Onun en iyi olduğundan emindim...Ama ikinci dönüşündeki oyuna hakim ve 2. Three peat i yakalayan Jordanı görünce tamamen emin oldum...Gelmiş geçmiş ve gelebilecek en iyi sporcu"

Dönemin Phoneix koçu Danny Aige(şimdiki Boston GM i)= Ben her zaman Larry"nin tüm oyunculardan daha fazla çalıştığını düşünmüşümdür.Ne michael Jordan nede başka birisinin kazanmak konusunda Larry den hırslı olabileceği aklımın ucundan geçmedi...Fakat Michael Jordan daha üstün bir sporcu olmasının yanı sıra bu alanların hepsinde herkesten üstündü..En azından Larry e denkti( Smiley )..Tüm zamanların kesinlikle en iyisi"

13 Ocak 1999=JORDAN BIRAKTI

Chicago Tribune= Bir çağ kapandı
Romanya da iki gün televizyon ve radyo hatları kapandı
Çin, Japoya, İngiltere, İspanya da o gün herkes işi gücü bıraktı...

Çinli bir çocuğa 20. yüzyılın en büyük kişişi sorulduğunda 1. Michael Jordan 2.Çu En-Lay diyordu...
Çu en-lay diyodu çünkü komünist demokrat Çin devriminin oluşturucu mrciğiydi...
Jordanı tanıyordu çünkü o inanılmazdı diyor bir gazetecide....

Ted Turner( CNN kurcusu)= Jordan bizi spora çekti eskiden sadece 3 kanal spor maçlarını gecikmeli bir şekilde yayınlarken....MJ geldikten 6-7 yıl sonra onun cazibesine kapılmak mümkün değildi"

Arkadaşlar bu Jordan"NIN isttistiki rakamları yada başarılarının sınandığı bir mesaj değil dikkat ettiğiniz gibi...Bu insanların, çeşitli sektörlerin, koçların, GM lerin, oyuncuların, sokaktaki çocuğun MJ e bakış açısı idi..Yani o vazgeçilmez bir kutsallık olgusunda olmamakla birlikte yadsınamaz, görmezden gelinemez bir kaynakdı..gerek reklam.gerek TV ,gerek sponsorlar, gerek NBA ligi, gerek diğer gelecekteki oyuncular için, gerek kendi için...O kocakaynak olmuş ama tüm bu sıfatlara sahip olmakla birlikte oyundan ve oynamaktan hiç bıkmamış bir adam hemde bu sektörün(maalesef artık bir sektör) en pis yüzünü görmesine rağmen hala aşık bir sporcu öyleki ..Hala Bobcats ile onu antremanda görebilirsiniz...

Son Söz çok büyük birinden

Bill Russel=" Bilirsiniz basketbol ve oyuncular hakkında pek konuşmam, ama Michael için şu söylenebilir; O  hiçbir maça zor ya da kolay gözüyle bakmadan her gün orada bize aynı istikrarla bize Michael Jordan"ı sundu..Bir kere olsun sahip olduğu şöhret ve servetin etkisinde kalarak biz izleyicilerinden kendini mahrum bırakmadı...Her gün o sahada sadece ismiyle değil oyunuyla da Michael Jordan olarak oradaydı..İşte bunu ancak o başabilirdi..."

Artık bu kişinin bir sorunsal olmadığını ve sadece yanlış merci ve değerlere çekilen bir oyun aşığı olduğunu da söyleyerek bu mesajı bitiriyim.....

TEŞEKKÜRLER...

yani şu mesaj için sadece MJ fanrı bir arkadaş mesaj çekmiş ve dier arkadaşlar başka yerlere takılıp alakasız bir yere girdik......Gerçekten alakasız ve gereksiz.......olmaya başladı..

@ NYK Ayrıca sana birşey sökme sevdam olduğunu hatırlamıyorum.....Çok istiyorsan git anadolu tarlalarında pancar sök Cheesy
Benim caf caf la işim yok.....Caf caf olan konu zaten Cheesy
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf Wink
« Yanıtla #21 : 24 Ocak 2008, 20:21:13 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

ne yazıkki bu siteye böyle olaylardan dolayıda fazla girmiyorum yoksa daha çok bu durumla karşılaşıcağıma eminim
İnandığın değerleri savunuyorsun diye kimse sana çıkıp zaten bir şey diyemez..Burası forum herkes fikrini söylesin diye varız..Yani sen ne diye ortalığı gereceksin ya da bu yüzden girmemezlik yapacaksın..Sen geliyorsun diye ya da yazdın diye bu forumda tartışmalar olmuyor..Zira her konuda illa bir tartışma olur..

Sonuç olarak sen inandığın değerleri karşındaki de inandığı değerleri savunacak..Arada tartışma olsun zaten tartışmaktan korkmayalım..

Salih'i de (NYK) tanıyorum, Flash'ı Utkan'ı da tanıyorum..İkinizinde içinden geleni çekinmeden söyleyen kişiler olduğunuzu biliyorum..Samimiyetinizi biliyorum..Demem o dur ki ortada bok atma gibi bir durum yok..
Jordan'ı sevenler kadar sevmeyenler de olabilir..Tartışılmaz diyenler kadar tartışılır diyenler olabilir..Herkes kendi penceresinden olaya bakacak ki forumun bir anlamı olsun..Hepimiz aynı şeyi düşünsek ne anlamı kalır..
« Yanıtla #22 : 24 Ocak 2008, 20:23:56 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

@ Michael 23 JORDAN : Daha kaç kere söylemem lazım? Jordan'a bok atma amacım yok.Ama Jordan'ı kusursuz gören apaçilerden bunaldım artık.

He bu arada başlardada söylediğim gibi hiç bir zaman kusursuzdur demedim ama kusurlarını kapatmasını bilen ve bu yüzdende kusursuza yakın bir oyuncudur benim için

Benim için de aynen budur.Burada bir düşmanlık falan da sözkonusu değildir.Ama ilk mesajındaki üslup,cevaben tepki doğurmuştu ki bu da normaldir.Dönüp bir kere daha o mesajını okumanı tavsiye ederim.

@ NYK Ayrıca sana birşey sökme sevdam olduğunu hatırlamıyorum.....Çok istiyorsan git anadolu tarlalarında pancar sök Cheesy

Ben Konyalıyım şeker çocuk.Pancar da sökerim,zararlı otları da.

"İşte geldim burdayım,ben bu işte ustayım" ya da " İşte o zaman yiğitliğimiz dirilir" tarzı basmakalıp lafların da ne kadar cafcaftan uzak olduğunu gösteriyor.

Bir de nedir bu sürekli "Kemal abi sen beni tanıyorsun" edebiyatı? Şikayet mi ediyorsun aklınca?

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #23 : 24 Ocak 2008, 20:26:08 »
BuckéYé
Mad ''Sexy'' Buck
All-Star

Üyelik Bilgileri

@ Michael 23 JORDAN : Emmioğlu senin arşivin varmıdır?
MJ'in hangi tarihi maçları vardır.hangi müthiş skorları,hangi haberleri vsvs..
21 yaşındasın sen daha MJ basketbolu bıraktığında 12 yaşındaymışsın ki bu yaşta NBA ile ilgilendiğini hiç sanmıyorum..

Bu fanatizm sadece anlatılanlar ve MJ'in dillerde ki yerinden geliyor..

Demek istediğimi anlayan anladı..

@Flash: hacı;2 lafından biri ''kemal abi beni bilir-anlar'' ... napalım yani?
« Yanıtla #24 : 24 Ocak 2008, 20:28:20 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Bu konuya şöyle açıklama getireyim ''Kemal abi beni tanır derken'' gerçekten tanıyorum o anlamda söylüyor yani içinde kötü niyet olmadığını ve kavga amacıyla mesaj atmayacağını biliyorum..Şikayet gibi bir şey yok..

Bu arada Mad Buck'ım sende bi fikir ortaya atsaydın  grin
« Yanıtla #25 : 24 Ocak 2008, 20:32:29 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderatör
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

kemal abi doğru diyorsun Michael JORDAN'ı herkez sevmek zorunda değil herkez sevmiyorda ama şimdiye kadar öyle bi durumda kaldımki sanki ben JORDAN örnek verip olayları karıştırıyomuşum yada alakam yokmuş gibi durumda hissediyordum bir çok konuda artık bi düşmanlık gibi laf sokmalar falanda cabası sevmezsini eyv. ama bari doğru şekilde bunu dile getirin ben kimseye ne sevmiyon sevsene demiyorumki yada sen bunu seviyon ama bu şöyle böyle sende böylesin tarzında bişeyde demedim

bu arada arkadaşım sende keşke konunun içinde bulsaydım ama mesajını göremiyorum hani 3. düşer gibi oldun kusura bakma  smiley

@ Michael 23 JORDAN : Emmioğlu senin arşivin varmıdır?
MJ'in hangi tarihi maçları vardır.hangi müthiş skorları,hangi haberleri vsvs..
21 yaşındasın sen daha MJ basketbolu bıraktığında 12 yaşındaymışsın ki bu yaşta NBA ile ilgilendiğini hiç sanmıyorum..

Bu fanatizm sadece anlatılanlar ve MJ'in dillerde ki yerinden geliyor..

Demek istediğimi anlayan anladı..

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #26 : 24 Ocak 2008, 20:33:56 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

@ Michael 23 JORDAN : Daha kaç kere söylemem lazım? Jordan'a bok atma amacım yok.Ama Jordan'ı kusursuz gören apaçilerden bunaldım artık.

He bu arada başlardada söylediğim gibi hiç bir zaman kusursuzdur demedim ama kusurlarını kapatmasını bilen ve bu yüzdende kusursuza yakın bir oyuncudur benim için

Benim için de aynen budur.Burada bir düşmanlık falan da sözkonusu değildir.Ama ilk mesajındaki üslup,cevaben tepki doğurmuştu ki bu da normaldir.Dönüp bir kere daha o mesajını okumanı tavsiye ederim.

Ben Konyalıyım şeker çocuk.Pancar da sökerim,zararlı otları da.

"İşte geldim burdayım,ben bu işte ustayım" ya da " İşte o zaman yiğitliğimiz dirilir" tarzı basmakalıp lafların da ne kadar cafcaftan uzak olduğunu gösteriyor.

Bir de nedir bu sürekli "Kemal abi sen beni tanıyorsun" edebiyatı? Şikayet mi ediyorsun aklınca?
Sağol gerçekten şeker çocuğumdur..Son derece caf caf dan uzağım....En az senin kadar Wink
Sevdim seni....(bir kere başkasını sevemem şeker çocuk diyorlar bana desinler değişemem) Cheesy
Ya Allah aşkına bırakın da rahat bir forum ortamında güzel anlayışlı mesajlarla...iyi takım arkadaşları gibi birbirimizi yükseltelim...Bu ne böyle iğni deliğinden bile çamur atmayın....

Bu arada bende Sivaslıyım ama 10 yıldır İzmirdeyim..Yani bende Anadoludanım..O yüzden di o pancar olayı alınmanı istemem...

Mad Buck hacı değilim ama bende arşiv var....Eğer fanlık ve hayranlık ve doyum arşiv geretiriyorsa.....

Ben şikayet ile uğraşcak kadar aciz değilim....Ve Kemal Abi beni tanır lafını da bu konuda anlayacak kadar da kötü niyetli değilim...Bu sitede beni ve benim NBA üslubumu ve tarzımı en iyi o bilir..Kemal abi de burada güvenilir bir mercidir..Açıkcası bir bakıma referans ama sanırım siz böyle kavramlardan uzaksınız....

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf Wink
« Yanıtla #27 : 24 Ocak 2008, 20:34:49 »
Michael 23 JORDAN
Majesteleri
Moderatör
Starter

Let Your Game Speak

Üyelik Bilgileri WWW

He Ch3m!c4L BucK arşivin varmıdır diyosun sanırım 1 gb resim bir çok yazılı belge dergi 7 film ve 2 gb falan video arşivi senin için yeterlimi acaba

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ
« Yanıtla #28 : 24 Ocak 2008, 20:35:05 »
BuckéYé
Mad ''Sexy'' Buck
All-Star

Üyelik Bilgileri

Atayım abi..

MJ,iş ahlakı mükemmel olan,efendi,oyunu ile büyülemediği kişi kalmayan ve 80 yaşında ki babaannemin bile 1-2 kere ağzında olan bir adam..

Jordan,basketbolu bıraktığından beri,yetişen jenerasyonlar onun ismi ile büyüdü ki şu 2 fanatic insan o kuşaktan..
Onun ismi ile NBA evrensel bir kurum halinde ben bundan yanayım ve normalde de burası su götürmez bir gerçektir bana göre..

Kimsenin ona laf atmaya hakkı yoktur zaten atanda çıkaz ki atanı allah çarpar..

Basketbola yaptığı katkılar ( okuduğum-dinlediğim-izlediğim kadarı ile ) tartışıllmaz..
Herkesin üstünde ondan izler vardır..

O liderdir,kalbi ile oynayan,beyni ile kalbini harmanlayıp efsane olmuş bir oyuncudur..
Ama en büyük Allahtır Smiley
MJ,dünyanın bir diğer ucudna ki insan için bel ki de hayata bağlanma sevincidir,belki de zevk anlayışıdır..

« Yanıtla #29 : 24 Ocak 2008, 23:06:52 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Bu tartışmaya site bile dayanamadı akşam saatlerinde gitti..Neyse şaka bir yana gerginliklerin adamı olan biri olarak derim ki;
Biraz daha sakin tartışalım olayları kişiselleştirmeden ve kişiliğe girmeden..

Salih ve Utkan beni kırmayacağınızı biliyorum..Bende sizi kırmam söyleyin bende tartışmam grin

Neyse konu yeterince konuşuldu kanımca..Daha sakin bir şekilde devam ederiz  wink
« Yanıtla #30 : 24 Ocak 2008, 23:14:28 »
magic mania
Magic Johnson #32
All-Star

Üyelik Bilgileri

Bu arşiv olayı nedir ya ?.. Benim arşivim yok ama 100'lerce Mj maçı izledim ve onlarla büyüdüm.İlla arşiv mi olması lazım bu işi bilmek için? Saçma.

« Yanıtla #31 : 24 Ocak 2008, 23:21:34 »
BuckéYé
Mad ''Sexy'' Buck
All-Star

Üyelik Bilgileri

Bu arşiv olayı nedir ya ?.. Benim arşivim yok ama 100'lerce Mj maçı izledim ve onlarla büyüdüm.İlla arşiv mi olması lazım bu işi bilmek için? Saçma.

bi sen mantıklısın dimi hemşerim?
Adamın fanıymış ..hani bende dedim ki '' topluyordur ilgilendiği günden beri maçlarını,demeçlerini,haberlerini vsvs'' ..

he ya saçma.. bi sen akıllısın.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2008, 23:23:25 Gönderen: Ch3m!c4L BucK » Logged
« Yanıtla #32 : 24 Ocak 2008, 23:24:04 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Biri bitiyor biri başlıyor..Abicim biraz sakin ya..Demin daha msj attım..
« Yanıtla #33 : 24 Ocak 2008, 23:27:56 »
BuckéYé
Mad ''Sexy'' Buck
All-Star

Üyelik Bilgileri

Bu zat herşeye muhalefet..
Dünyada ne kdar doğru varsa hepsini o biliyor ve en mantıklı kişi kendisi..

O bakımdan seviyem yetmiyor ona ama ..napalım..
« Yanıtla #34 : 24 Ocak 2008, 23:37:53 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Şuan en mantıklısı kilit çakmak sanırım..

Boş yere gerilmeye gerek yok..
« Yanıtla #35 : 02 Mart 2008, 18:32:59 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Ulan amma büyük sorunmuş mj efendi şu forumda şunu canlı izleyen hatta kendi takımını
madara edişini büyük nefretle takip eden hatta etrafta bulls forması görünce jordan aklına
gelen ben onu izlemeden büyüyen siz genç adamlar size tek sölücem laf şu eğer jordan ile
büyüseydiniz ya nefret ederdiniz yada tapardınız ama hiçbir retro nbasever asla ona saygısızlık
yapmaz.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatör: Dağlar)Konu:
 Michael Jordan Sorunsalı

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv