YA abi konu OK:Hoş ama yok oyuncular karşılaştırılmış..Yok MJ e ben merkez denmiş....yok Isıah vs MJ olmuş...yok efendim niye ilah yaptınız bu herifi...yok Kobe üstün MJ falan...Ya böyle kişiler ve kurumlar ile karşılaştırma oldu mu ve herkes ortadaki muhallebiyi bile üstüne alındımı işin tadı kaçıyor.......
YA bu site bir NBA sitesi..Ve tartışılan MJ ne kadar kötü olabilir ki sizce...En iyi dediğimiz bir herifi aha konuda açılmışken bir iki bal da biz sürelim diyip olaya dalınmış..Hiç arka plana değinilmemiş..Kemal Abi artık tanıdın sen beni ve birbirimizi iyi anlarız..Ve gene beni anlayacağını düşünüyorum.....
İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım...(Kemal abi bilir...

)
Bir kere MJ aşırı rekabetçi,üstün seviyesinin aşağısında duranla fazla vakit harcamak istemeyen,sabırsız, zaman zaman gereksiz işlere kalkışan, kumarı, delik başına 1000 küsür dolarla golf oynamayı seven, bazen arsız, bazen yersiz,dünyanın kapitalleşmesinde(amerikalalaşmasında) istemesede rolü büyük bir günahkar adam gibi seyre geldi....
Fakat şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim......
Şimdi size çeşitli kişi ve kaynakların ağzından Jordan nın başka görünümleri...
Phil Jackson; halkın benliğindeki büyük sporcu olmaktan çıkıp, bir spor tanrısına dönüştüğüne inanıyorum..Onun heykeli önünde diz çöken gençler gerçekten bizi heyecanlandırdı...."
Profesyonel sporları ve bu spor alanlarında siyahi amerikalılara verilen rolleri sert dille eleştiren siyahi sosyolog Harr Edwards: "Bana bir uzaylıya insan potansiyelinin, yaratıcılığının, azminin ve ruhunun enginliğini tanıtma görevi verilse; o uzaylıyı Michael Jordan ile tanıştırırdım..."
Time= "Jordan nın icra ettiği sanat, Mola Lisa yı aştı.."
Jordan= "baskebol tek kaçışım,mabedim; onun haricinde herşey çok karmaşık"
Dr.J=" Jordan 24 saat boyuncu tüketilen bir mal olmuş, inanılmaz "
(92 Barcelona)
Walter LaFaber= " Jordan, büyük bir inançla, birisi kendisinibir an için bile bir otel odasında görecek olsa, kendisini münasip, iyi giyimli ve saygı değer biri olarak hatırlamasını istediğini söylemişti..Her zaman dikkatli ve özenliydi..Gerçekten saygıya değerdi.."
Phil Jackson=" Jordan gibi birini 12 saat otelde tutmak saçmalık bence saatini şaşmadıkça Atlantic City e gitmesi sorun değil " (Yani bir iki el pokere...)
Mike Lupica ve Bob Greenne(1993)=" Jordan nın hayatı gitgide Elvis inkine döndü.Onu eleştirenler artık çenelerini kapamalı. Michael eşi benzerine bir daha rastlanmayacak bir yetenek...Hayatını kendini ve oynadığı oyunu geliştirmeye adamış bir dehadır...Yasalara karşı gelmemiş..her dava dan alınakıyla çıkmıştır...Hiçkimseyi haya kırıklığına uğratmadı...Yakında bunları hepsinden bıkıp, bir bahane ile basketbolu bırakacak ve sanki beraberinde bu spor dalınıda götürmüş gibi olacak" ve bırakmıştı.....
Chicago bölgesi Ticaret odasının baş iktisatçısı John Skorburg= Jordanın bölge ekonomisine katkısı neredeyse 2 milyar dolar,Şampiyonluk maçlarında, gazete tirajları %33 ila %50 arası artışlar gösteriyor...Bulls un 85 deki değeri 18.5 milyon dolarken 93 de 200 küsür milyon dolara 96 da 400 milyon dolarlara yakın bir bütçeye sahip olmuştur..."
Jordan cazibesinin kayda değer bir sonucu yabancı merkezli iş adamlarının yatırım bölgesi olarak bu bölgeyi seçmesiydi...Illinois eyaleti yetkililerinden biri; eyaletin tanıtımı için:" uluslararası ticaret fuarlarına katıldığımızda insanların ilk sordukları: ""yanınızda Michael Jordan posteri var mı" oluyordu..."
Jerry West" Onun en iyi olduğundan emindim...Ama ikinci dönüşündeki oyuna hakim ve 2. Three peat i yakalayan Jordanı görünce tamamen emin oldum...Gelmiş geçmiş ve gelebilecek en iyi sporcu"
Dönemin Phoneix koçu Danny Aige(şimdiki Boston GM i)= Ben her zaman Larry"nin tüm oyunculardan daha fazla çalıştığını düşünmüşümdür.Ne michael Jordan nede başka birisinin kazanmak konusunda Larry den hırslı olabileceği aklımın ucundan geçmedi...Fakat Michael Jordan daha üstün bir sporcu olmasının yanı sıra bu alanların hepsinde herkesten üstündü..En azından Larry e denkti(

)..Tüm zamanların kesinlikle en iyisi"
13 Ocak 1999=JORDAN BIRAKTI
Chicago Tribune= Bir çağ kapandı
Romanya da iki gün televizyon ve radyo hatları kapandı
Çin, Japoya, İngiltere, İspanya da o gün herkes işi gücü bıraktı...
Çinli bir çocuğa 20. yüzyılın en büyük kişişi sorulduğunda 1. Michael Jordan 2.Çu En-Lay diyordu...
Çu en-lay diyodu çünkü komünist demokrat Çin devriminin oluşturucu mrciğiydi...
Jordanı tanıyordu çünkü o inanılmazdı diyor bir gazetecide....
Ted Turner( CNN kurcusu)= Jordan bizi spora çekti eskiden sadece 3 kanal spor maçlarını gecikmeli bir şekilde yayınlarken....MJ geldikten 6-7 yıl sonra onun cazibesine kapılmak mümkün değildi"
Arkadaşlar bu Jordan"NIN isttistiki rakamları yada başarılarının sınandığı bir mesaj değil dikkat ettiğiniz gibi...Bu insanların, çeşitli sektörlerin, koçların, GM lerin, oyuncuların, sokaktaki çocuğun MJ e bakış açısı idi..Yani o vazgeçilmez bir kutsallık olgusunda olmamakla birlikte yadsınamaz, görmezden gelinemez bir kaynakdı..gerek reklam.gerek TV ,gerek sponsorlar, gerek NBA ligi, gerek diğer gelecekteki oyuncular için, gerek kendi için...O kocakaynak olmuş ama tüm bu sıfatlara sahip olmakla birlikte oyundan ve oynamaktan hiç bıkmamış bir adam hemde bu sektörün(maalesef artık bir sektör) en pis yüzünü görmesine rağmen hala aşık bir sporcu öyleki ..Hala Bobcats ile onu antremanda görebilirsiniz...
Son Söz çok büyük birinden
Bill Russel=" Bilirsiniz basketbol ve oyuncular hakkında pek konuşmam, ama Michael için şu söylenebilir; O hiçbir maça zor ya da kolay gözüyle bakmadan her gün orada bize aynı istikrarla bize Michael Jordan"ı sundu..Bir kere olsun sahip olduğu şöhret ve servetin etkisinde kalarak biz izleyicilerinden kendini mahrum bırakmadı...Her gün o sahada sadece ismiyle değil oyunuyla da Michael Jordan olarak oradaydı..İşte bunu ancak o başabilirdi..."
Artık bu kişinin bir sorunsal olmadığını ve sadece yanlış merci ve değerlere çekilen bir oyun aşığı olduğunu da söyleyerek bu mesajı bitiriyim.....
TEŞEKKÜRLER...
yani şu mesaj için sadece MJ fanrı bir arkadaş mesaj çekmiş ve dier arkadaşlar başka yerlere takılıp alakasız bir yere girdik......Gerçekten alakasız ve gereksiz.......olmaya başladı..
@ NYK Ayrıca sana birşey sökme sevdam olduğunu hatırlamıyorum.....Çok istiyorsan git anadolu tarlalarında pancar sök