Sakin yanlis anlasilmasin, bence de Chris Paul suana kadar Playoff'larin en degerlisi gibi gozukmustur, buna laf etmiyorum... Ama sunu yapmayin yahu.
Her odulu otoriteler veriyor sonucta, hepsi de bizden bilgililer evvela. Ayni sekilde Shaq takasini yapan GM Kerr'de oyle, Dallas'in sahibi Cuban'da... Eger bu tutumu sergileyeceksek, cekelim gidelim, nasil olsa herkes bizden daha akilli - oturakli.
Umarim anlatabilmisimdir, konunun Paul'un olmasiyla veya olmamasiyla alakasi yok, dile getirmek istedim sorunumu. Yoksa ben de katilmiyorum hasan adli arkadasin dediklerine.
Gecen gun yolladigim mesaj bu...
En basitinden ornek vereyim: Kobe'yi elestiren sendin forumdaki mesajlarinda, anasayfadaki yazilarinda... Peki Kobe'den daha mi fazla basketbol oynadin?
Onu, bunu elestirdin; hatta kendin dersin her zaman Iverson'i filan elestirdigini... Peki onlardan fazla bilgili misin?
Buradaki kimse, NBA'de en fazla elestirilen GM olan Isiah'tan, sahip Cuban'dan, yonetici Jordan'dan, yorumcu Barkley'den, oyuncu Kobe'den bilgili degildir. Ama her insanin hatasi vardir, hatasiz kul olmaz! Eger hatalari elestiremeyeceksek bilgi duzeyinden oturu, neden buradayiz kardesim?
Shaq takasini yapan Kerr'u elestirmeyecegiz, bizden daha bilgili. Shaq'i oynatamayan D'Antoni'yi elestiremeyecegiz, bizden daha bilgili. D'Antoni'yi takiminin basina getiren Walsh'u elestiremeyecegiz, bizden daha bilgili. LeBron icin 2 yil Salary tutacak D'Antoni'yi elestiremeyecegiz, bizden daha bilgili...
Kapatalim forumu o zaman yahu. Hedo'yu elestirdik, tum oklar ustumuze atildi gecen gun. Hedo'nun yaptigi iyi isleri ovduk ancak hata yaptiginda da elestirdik; bilgi milgi onemli degil, hata yapar her insan, biz de elestiremeyeceksek soyleyin, cikalim gidelim.
Murat Kosova'nin sunumunu cok severim, ses tonunu, diksiyonunu ve bir cok sunucuda olmayan oyuncu ismini dogru okuma olayini. Ancak siniri asiyor artik. Memo-Hedo'yu biz de seviyoruz, maclarini fazlasiyla da yayinlayin, buna da tamamaim. Yeter ama yahu, guzel seriler varken, Hornets-Spurs serisinin neden maci verilmez de Lakers-Jazz, Orlando-Detroit verilir. Hani ulkenizin seyini yapin da, bu kadar degil, sonucta ulkede sirf Utah-Orlando taraftarlari yok. Ayrica nedir bu oyuncu koruma olayi. Memo mesela ucuncu macta harika oynadi, super mucadele etti. Ama her macta ovuldugu icin, millet hangi macta iyi oynadigini anlayamiyor. Ayrica Gasol'un pozisyonu yurtdisinda tartisilmadi, kaldi ki pozisyondan tek bahseden haber kaynagi TrueHoops'tu, onlar da Memo'nun rol yaptigini belirtti. NBA.com ise Gasol'un ofansif ribaundunu ovdu, yine faulle ilgili bir sey yok. ESPN yayininda da(isteyenler soylesin, gondereyim video'yu) Gasol'un faul yapmadigi iddia edildi sunucular tarafindan. Peki Kosova nasil emin olabiliyor bu pozisyondan? Haydi emin oldu diyelim, neden sirf o hatadan oturu Utah Jazz seriyi kaybetmis oluyor? Ayni olay 50 kere yasandi bizim aleyhimize EnergySolutions'da... Kaldi ki o pozisyonda faul calinsaydi, top 20 saniye kala Utah'a gececekti ama 3 sayi geride olacaklardi, yani ibre hala Lakers'a donuktu. Haydi diyelim 4 sayilik(!) bir atis yapip kazandilar 5. maci, 6.maci da biz kazandik, 7.maca - yani STAPLES'taki son maca kalacakti olay. Kosova nasil bir seri haksizligi yasatti, anlayamadim. Kirilenko'nun karisinin etegini, Boozer aksam yemeginde yedigini ogrencegine; bu oyuncularin ne kadar ruhsuz mucadele ettiklerini izleseydi keske. Pozisyonu baska maclarda tekrar tekrar dile getirmesi de icine yedirememekten baska bir sey degildir. Amerikan yorumculari da biliyoruz; KCAL9'da da, MSG'da da, FSN'lerin yerel yayinlarinda da tonlarca mac seyrettim. Yok boyle bir olay! Kaldi ki NTV tarafsiz olmali, tarafli olacaksa da sirf Memo ve Hedo'ya tarafli davranilmali. Utah'in rengi kirmizi-beyaz oldu da, haberimiz mi yok kardesim? Lakers basket atinca 'Onlar atti.' deniliyor, neden yahu? Gasol Ispanyol diye aglak oluyor; elin Kirilenko'su Rus, Rus'lar cok mu temiz? Boozer nereli? Milliyetcilige ne gerek var Basketbol'da... Onun yerine bir kac mac izlese de, duzgun bilgiler aktarabilse. Biktim artik her Lakers macinda Fisher'in cocugunun kanserinden, Turiaf'in ilk NBA'e girerken gecirdigi kalp operasyonundan bahsetmelerinden. Basketbolu takip edenler Kanal 24'e gecti... Keske bir imkan olsa da, Kanal 24 alsa yayinlari. MM en taraflisiydi, direk Utah taraftariydi ama bilgiliydi, bir seyler asilayabiliyordu hic olmazsa.
Korkuyorum, bir gun Murat Kosova - Mike D'Antoni - Steve Kerr - Isiah Thomas vb. biri cikacak ailenize kufredecek diye. Cevap veremeyeceksiniz resmen...