« Yanıtla #40 : 20 Aralık 2007, 22:40:41 » |
|
TP
|
Wilt Chamberlain ort:50,4 bune abi ya ozaman nasıl bir absketbol oynanıyormuş öyle kırılması imkansız gibi birşey günümüz basketbolunda.
|
|
|
|
|
|
Come Back Boozer! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
|
|
|
« Yanıtla #41 : 07 Şubat 2008, 15:37:20 » |
chosen1_23_james
NBA Draft'ında
|
blok istatisliklerinde bill russell in olmaması şaşırtıcı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #42 : 27 Mayıs 2008, 08:55:54 » |
|
airborn91
|
o zamanın pota altına koy dwight howard ı...wilt ten daha iyi istatistik tutturur..abi arkadasın dedigi gibi herif pota altında resmen piknikyapıyodu..kurmus tezgahı.verin wilt e oynasın..2.18 de boy var..adamın topu yere vurdugu yoktu ya nerdeyse..potanın 2-3 metre yakınında heryerden attıgını sokuyo..savunma olmayınca...ama mj'e yapılanlar gözümün önüne geliyoda o adam eger wiltle aynı dönem oynasaydı sanırım ligi sürklase ederdi...80 sayı ortalama yapardı..15 ortalama top calardı..15 kez mvp olurdu...sayı krallıgı ztn 10 tane var..onun üstüne 7-8 tane daha eklerdi (tabi o kadar sezon oynadıysa..tam olarak bilmiyorum ama 16 galiba. ) yapardı da yapardı..sonuc olarak benim gözümde bi shaq,olajuwon,dwight howard wilt ten daha iyi pivotlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #43 : 27 Mayıs 2008, 11:51:25 » |
|
Cpzai3
|
sonuc olarak benim gözümde bi shaq,olajuwon,dwight howard wilt ten daha iyi pivotlar...
Benim de şöyle bir düşüncem var.Bu adamlar Wiltten daha iyiyse, Wiilt sayesindedir.Onun lige kattığı stil ve hareketler sayesindedir.
|
|
|
|
|
|
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #44 : 27 Mayıs 2008, 12:52:42 » |
DontTouchM3
NBA Draft'ında
|
o zamanın pota altına koy dwight howard ı...wilt ten daha iyi istatistik tutturur..abi arkadasın dedigi gibi herif pota altında resmen piknikyapıyodu..kurmus tezgahı.verin wilt e oynasın..2.18 de boy var..adamın topu yere vurdugu yoktu ya nerdeyse..potanın 2-3 metre yakınında heryerden attıgını sokuyo..savunma olmayınca...ama mj'e yapılanlar gözümün önüne geliyoda o adam eger wiltle aynı dönem oynasaydı sanırım ligi sürklase ederdi...80 sayı ortalama yapardı..15 ortalama top calardı..15 kez mvp olurdu...sayı krallıgı ztn 10 tane var..onun üstüne 7-8 tane daha eklerdi (tabi o kadar sezon oynadıysa..tam olarak bilmiyorum ama 16 galiba. ) yapardı da yapardı..sonuc olarak benim gözümde bi shaq,olajuwon,dwight howard wilt ten daha iyi pivotlar...
ya benim anlamadıgım nokta Wilt le Mj yi niye kıyaslıyosunuz zaten 2 oyuncu kıyaslanamaz zaman farklı mevkiler farklı adamların tarzı farklı herşey farklı 2 oyuncu karşılaştırılamaz karşılaştırılmaya kalkıncada böle olur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #45 : 28 Mayıs 2008, 16:04:28 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

Sadece duvarlar Dönmez.....
|
Basketbol değişiyor sonuçta şu geyiği duymuşsunuzdur Kobe nin 81 i Wilt in yüzünden daha değerli diye kesinlikle katılıyorum...Kobe ye yapılan savunmayla ona "yapılamayan "savunma bir mi?
İnsanlar o maçta Wilt 100 ü bulunca sahaya aatlamışlar maç bitti diye...Ama tabi o maçta kamera olmadığı için biz buna şahit olamıyoruz...
Sonuç olarak Wilt Chamberlain ligin akışını değiştirmiştir...Şimdi adını hatırlayamadığım yakın zamanda vefat eden bir Lakers pivotu ile bu llige dominant tanımını getiren adamdır...
Ama lütfen şunu unutmayın Wilt Chamberlain mahallenizdeki basketboldan anlamayan 2 metrelik çocuğun olduğu takımın kazanması gibi bie etki yaratıyordu sahada...Tabi kurallar değişik vs vs...Ha demiyorum ki Wilt kütüktür ama yeteneklerinin ve başarılarının MJ veya Kobe veya Shaq gibi oyuncularla karşılaştırılması saçma...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #46 : 29 Mayıs 2008, 14:41:41 » |
|
koobee24
|
bence wilt'in yaptıklarını zamanımızla kıyaslama yanlış. adamda öyle boy onunla mücadele eden de 2 metre boyunda o boyu o zamanlar bana verseler bend e nba efsanesi olurmuşum yani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #47 : 23 Haziran 2008, 15:20:08 » |
pardus
NBA Draft'ında
I Love You NBA
|
Zamanına göre değerli oyuncular vardır ve önemlidirler ama asıl olay zamanından sonrada değerli olan bir oyuncu olmaktadır.
|
|
|
|
|
|
Hayat Kendisini Alt Edenindir.D-Wade-GilbertArenas
|
|
|
« Yanıtla #48 : 14 Temmuz 2008, 22:31:46 » |
|
BlacK_SmokE
|
bu ray allen da amma safmış o zamanlar  bir insan potayı şaşırır mı ya, smacı bastıktan sonra bi de hareket yaptıysa iyice rezil olmuştur garibim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #49 : 16 Temmuz 2008, 15:49:22 » |
|
dwyane_wade
|
ya şu yorumlara kesinlikle karşıyım aynı zamanda oynasalardı o kadar sayı atabilir miydi belki atardı nereden bileceğiz eski uzunlar bu gün yokkkk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #50 : 18 Temmuz 2008, 17:54:49 » |
|
2pac
|
wilt bunların hepsini 2 sayıyla attı(3 lük yok zate o zamanlar)ayrıca o zamanlar kolay kolay faulde çalınmıyordu.ayrıca wilt serbest atışta shaqtan da beterdi.serbest atış videoları izleyin anlarsınız...
bir yerde okumuştum wilt kolejdeyken serbest atış kaçırma antremanları yapılıyormuş wilt rebaundu alıp sayı yapsın diye bununda etkisi vardır sayı rekorlarında
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2008, 11:57:01 Gönderen: irfunk »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #51 : 18 Temmuz 2008, 18:23:39 » |
|
BlacK_SmokE
|
biraz önce wilt chamberlain videosu izledim, o zamanlar pota şimdiye göre bayaa kısaymış, bu da etkilidir durumda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #52 : 24 Temmuz 2008, 14:59:40 » |
|
wiltchamberlain
|
Ewt Wilt Chamberlain işte bu zaten. Ben NBA'in gelmiş geçmiş en iyi basketbolcusu olarak görüyorum. Ama bunu deyince arkadaşlarımın bazıları bana gülüyor ama biliyorum ki hiçbiri WiltChamberlain'i tanımıyorlar. +20 sayı +20 riband +20 asistlik bir triple double rekoru var bu adamın. Bu adam mükemmel sayı atan, süper ötesi riband alan, bir guard kadar asist yapabilen bir oyuncu ki devasa bir blok makinası ama şansızlığına zamanında bloklar sayılmıyordu. Sayı ortalaması kariyerinde 30.1. M.J ile aynı ama bunun böyle olmasının nedeni koçlar ve NBA. Koçlar onun sayı atmasını istemedi. NBA onu durdurmaak için her yolu denedi yeni kurallar çıkardı. Maçlarda sayı attırmamak için kasti foullere mahruz kaldı ama onu hiç durduramadılar. O 1 numara onun gibisi yok
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınI LOVE SIXERS Elton Brand WELCOME TO PHILLY
|
|
|
« Yanıtla #53 : 27 Temmuz 2008, 16:21:34 » |
|
2pac
|
aynen adadmım. zate onun kariyeri bir abdul jabbar kadar sürse ohooo oh yani...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #54 : 01 Ağustos 2008, 06:46:11 » |
aytunc
NBA Draft'ında
|
buradaki herkesin dediği gibi gerçekten de inanılmaz rekorlar ama ben yenilerin de güzel rekor kıracağını düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #55 : 07 Ağustos 2008, 12:14:00 » |
|
nashsss
|
valla wiltin şimdi oynasa neler yapacağını merak ediyorum doğrusu en nihayetinde karşıdakilerde insan ve öyle yada böyle savunma yapıyordu bence onu izlemiş insanlara sormak lazım
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınMahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)
|
|
|
« Yanıtla #56 : 07 Ağustos 2008, 22:38:45 » |
Anto James
Brotherhood
Rookie

T-mac LeBron Fan
|
bence wilt'in yaptıklarını zamanımızla kıyaslama yanlış. adamda öyle boy onunla mücadele eden de 2 metre boyunda o boyu o zamanlar bana verseler bend e nba efsanesi olurmuşum yani.
Bence sen biraz abartmışın yani...Kendini Nba yıldızı Wilt'i mahalle çocuğu yaptın...Ayrıca Wilt sadece boyla kazansaydı şimdi adını anar olmazdık...
|
|
|
|
|
|
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık... By Anto James 
|
|
|
« Yanıtla #57 : 11 Ağustos 2008, 17:51:54 » |
|
nashsss
|
abi ne olursa olsun mahallede oynasan 20 sayı 20 asist 20 ribaunt yapamazsın normal rakamlar değil bunlar
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınMahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)
|
|
|
« Yanıtla #58 : 13 Ağustos 2008, 18:48:41 » |
Anto James
Brotherhood
Rookie

T-mac LeBron Fan
|
abi ne olursa olsun mahallede oynasan 20 sayı 20 asist 20 ribaunt yapamazsın normal rakamlar değil bunlar
Fakat arkadaşın demek istediği(kobee24) şu:''Wilt sadece boyuyla kazanıyor''...Wilt Chamberlain asla yeteneksiz değildir bana kalırsa,tekrarlıyorum sadece boyla kazansaydı adını anmazdık şu an...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2008, 16:31:10 Gönderen: Anto James »
|
|
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık... By Anto James 
|
|
|
« Yanıtla #59 : 25 Ağustos 2008, 18:35:04 » |
|
wiltchamberlain
|
Wilt sadece boyla kazanan bir oyuncu değildi ki. Boyuna göre çok atletik bir adam. Nba tarihinde onun kadar uzun olmasına rağmen bir kaç tane bu kadar atletik adam bulruz. -Bu adam sadece sayı yapıp riband yapmıo. Asistte yapıyor. Ya bir pivotun bir guard kadar asist yapması doğal değil. Bu adam insan değildi. Süperman'in akrabası büyük ihtimal. Aynı gezegenden düşmüşler
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınI LOVE SIXERS Elton Brand WELCOME TO PHILLY
|
|
|
|