+ NBA Tr Forum » NBA Tarihi Tartışma Alanı » NBA Tarihi Analiz Bölümü (Moderatör: Michael 23 JORDAN)Konu:
 NBA Tarihinin en iyi 5'i

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: NBA Tarihinin en iyi 5'i  (Okunma Sayısı 1571 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 04 Şubat 2008, 21:52:50 »
-Curtis-
Rookie
**

Üyelik Bilgileri
NBA Tarihinin en iyi 5'i

Burası yerimi bilmiyorum ama, açma gereği hissettim. Yeri değilse Adminler değiştirirsiniz.

Evet. Gelelim konuya. Her zaman NBA'in en iyi beşi belirlenir. Gereksiz olsada zevklidir bu konuyu tartışıp konuşmak.
Herkes NBA tarihinin en iyi 5ini kendi fikrince yazsın. ( Diğerlerinin saygılı olması şartıyla )

Dikkat: Günümüzdeki oyuncular hariç.

Benim Kadrom

C  Wilt Chamberlain
PF Lary Bird
SF Michael Jordan
SG Pete Mavarich
PG Magic Johnson
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2008, 22:05:27 Gönderen: -Curtis- » Logged
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2008, 21:57:49 »
--
Ziyaretçi

Ynt: NBA Tarihinin en iyi 5'i

Konu güzel gece bende yorum yaparım zaten..

Baştan bende uyarayım ki konu sahibi de belirtmiş zaten;

Dikkat: Günümüzdeki oyuncular hariç

Denmiş günümüzü katıp işin çivisini çıkartmaya kalkanın mesajı editlenir..
Artı herkes 5'ini yazsın amma kıyaslamaya girmeyelim..Benim ki senin kini yener gibi muhabbetler dönmesin..
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2008, 22:18:18 »
the_apo_1
_ThE__ThUG_
Superstar

Üyelik Bilgileri

Artı herkes 5'ini yazsın amma kıyaslamaya girmeyelim..Benim ki senin kini yener gibi muhabbetler dönmesin..
Abi senin uyarılarına bi ekte bulunmak istiyorum izninle.
Sadece oyuncuları ismini yazıp geçmesek,neden seçtiğimizide kısada olsa açıklasak daha güzel olur demi smiley
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2008, 22:21:12 »
-Curtis-
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

Abi senin uyarılarına bi ekte bulunmak istiyorum izninle.
Sadece oyuncuları ismini yazıp geçmesek,neden seçtiğimizide kısada olsa açıklasak daha güzel olur demi smiley

Bence olur. Ama KE ne der onu bilemem. O varken bana laf söylemek düşmez tabi.
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2008, 22:23:31 »
--
Ziyaretçi

Yani açıklama yapılması en sağlıklısı..
Size katılıyorum  grin
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2008, 16:16:52 »
Flash
All-Star

I Belivie,I Can Fly

Üyelik Bilgileri

C-Hakeem Olajuwan= Wilt in inanılmaz rakamları, Russel ın yanından geçilemiyecek takımsal başarısı, Kareem in  hazine sandığı gibi gizli saklı rekorları olsa da.....Bu adamda ruh var ve yaratıcılık.......
Oyunun iki yönündede rekorlar buluduran....Hücumda harika ayak hareketleri ve birbiri ardına Dream Shake leri ile rakiplerin bilek,bel,omuz gibi bölgelerini kıran Cheesy Temel hareket dediğimiz kavramlara bile üstüne bir temel inşa eden adam....Savunmada Blokları ve top çalmaları ile caydırıcı yıldırıcı bir panter...
Saha dışındaki efendi, emine,diline,beline(gerçi beline pek hakim olamadı Cheesy ) hakim tavrı ile ve de Müslüman sporculara Kareem den sonra bir rahatlık teşkil etmesi ile benim MJ sonrası en sevdiğim Oyucudur....Yetenek olarak başka hiçbir C onla kapışamaz...

PF-C.Barkley= K.Malone,T.Duncan daha istikrarlı, Garnnet,Webber daha yetenekli, Kemp,Amare,Howard daha atletik olsada Bu adam 1.94 boyu ile sahada 5 pozisyonuda oynayan; Pasör,şütör,delici,itici,güçlü oyun seçenekleri ile tam konsantre bir NBA adamı benim gözümde,

SF=Dr.J-En çok zorlandığım yer Pippen-Bird-Dr arasında gittim geldim...İlk önce Bird i eledim....İşte bundan sonrası çok zor oldu...Pipen isviçre çakısından bile çok yölü , temel hareketleri ve oyun anlayışı üst düzey bir deha ama Dr.J in oyuna kattıkları ve Onun zarafeti ile pippen yarışamadı.

SG=Michael Jordan- En kolay yer oldu benim için..Sebep olarak gidin yeni yazdığım Makale yi okuyun derim

PG=Burada da zorlandım; Tim Hardaway ve Kidd en sevdiğim oyun kurucular... Ama Isıah, Stocktkon ve Magic e daha büyük saygım var....Ama sonunda sihir kazandı Magic=İt's Showtime
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf Wink
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2008, 14:47:00 »
atak
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

C-WilT Chamberlain
PF-Kareem Abdul-Jabbar
SF-James Worthy
SG-Jerry West
PG-Magic Johnson

Bu isimleri yazdım çünkü ben  taraftarıyım grin. Bu oyunculara çok şey borçluyum çünkü böyle oyuncular sayesinde  bir NBA devi oldu.
« Son Düzenleme: 04 Mart 2008, 21:18:07 Gönderen: atak » Logged
« Yanıtla #7 : 13 Nisan 2008, 15:41:19 »
airborn91
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

c-Hakeem "The dream" Olajuwon  ----> Kesinlikle NBA in gördügü en yetenekli Center...

PF-Charles " Sir Charles " Barkley ----> 198 olan boyu 194 e düşmüştü.En son 192 olarak kaldı.Bu boyda bi adam PF oynayarak sezon MVP oluyorsa ben bu adamı takımıma tac ederim...

SF-Dennis "The Worm" Rodman -----> Eger şampiyonluk kovalayan bi takım olacaksa bu takım birbirini tamamlamalı.En iyi tamamlayıcı olarak Bay manyak'ı seçtim..Sorunlu adamları hep severim...Yani bu takımda olmasının sebebi benim insiyatifim Smiley

SG-Michael "Air Jordan" Jordan ----> Buna bişey yazmasam kimse yadırgamaz sanırım...Tarihin en büyük oyuncusu benim takımımda ölene kadar oynayabilir....

PG-Earvin "Magic" Johnson ---> Gerektiginde skor yapabilecek.Takımı iyi yönetecek.Hakeem(Benim takımımda Hakeem var Smiley ) sakatlanınca 5 numara oynayabilecek.Fizigi ile NBA deki PG lerin canını cıkaracak yegane oyuncu oldugu için bu secim cok zor olmadı....

Yukarda bi efsaneler takımı deil daha cok bi bütünleyici takım olusturmaya calıstım...Cogu kişi bu takıma rodman ı yakıştırmayacaktır..ama o NBA tarihinin en büyük yüregine sahip oyuncusu..
Dikembe Mutombo'ya yumruk atıp üstüne cıkmak yürek ister.
« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2008, 23:33:14 »
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

Sadece duvarlar Dönmez.....

Üyelik Bilgileri

Bir önceki takım show takımı olmuş bende bir winner takım oluşturayım bari ;

Center___Bill Rusell : parmaklarından fazla yüzüğü olan, bir istikrar abidesi, nerede ne yapılacağını bilen takımı için her         şeyini ortaya koyan ve son olarak Wilt Chamberlain i savunmasıyla her daim alt etmiş nadir insan. Yetenek az ama bu adamdan daha iyi bir winner gelmedi yeryüzüne.

Power Forward___Larry Bird : NBA e bileği düzgün bir köylü çocuğu olarak tanıtılan ama kariyerinin başından itibaren bu lafları söyleyenlerin ağzına yüzükleri sıralayarak sokan tarihin en sakin en mütevazı en medyadan uzak kalmayı başarabilen oyuncusu.

Önemli not : Sırf Aktif oyuncular yok diye Duncanı koymadım buraya yoksa tarihte ondan daha winner bir PF yok olamazda, belki Bird yaklaşır ama yaklaştığıyla kalır.

Small Forward____ Scottie Pippen : Kazanmak için sahip olmanız gereken 3 numaranın tam karşılığı olan bu adam aldığı yüzüklerle bir winner olduğunu kanıtlamıştır.

Shooting Guard____Micheal Jordan : Winner = Rusell olabilir ama Rusellın arkasından da GERÇEK MANASIYLA BİR ŞAMPİYONUN YÜREĞİNE SAHİP OLAN BU YÜCE KİŞİLİK GELİYOR. Hepimizin bildiği şeyleri sıralamanın manası yok bu adam yakın geçmişin en iyi winner ı kazanmak için gerekirse canını vereceğinden kuşkum yok.

Point Guard____ Isıah Thomas : Şu NBA de sadece bir maçı izleyerek hakkında kesin hükme varabileceğiniz tek adam varsa o adam I.Thomas dır. Yine hatırlayamadığım (konferans finali??) bir maçta maçın büyük bölümünü sekerek oynamıştı ve sanırım muazzam bir oyun sergilemişti. Topallayarak oynamak ne demek düşünebiliyor musunuz hemde NBA gibi bir platformun playofflarında . İşte ben bu adama kazanmak için oynuyor derim.

« Yanıtla #9 : 17 Nisan 2008, 19:45:07 »
sawash
Rookie
**

Suns Fan

Üyelik Bilgileri

C: David Robinson: Amirali anlatmaya kelimeler yetmez bana kalırsa, yaptığı Quadruple onun nası bi oyuncu olduğunu göstermeye yeter. Savunma, hücum her yönüyle muazzam bi pivottu.

PF: Charles Barkley: Monster Jam yeter onu bu listeye almama Cheesy

SF: Oscar Robertson: Komple oyuncuları hep sevmişimdir. Kendisini izleyememiş olsam da istatistikleri ve triple-double sayısı bi insanı etkilemeye yeter. Keza kariyer toplamında Havlicek ve Drexler'la beraber 20bin sayı 6bin asist 6bin top çalma yapan 3 oyuncudan biri.

SG: MJ: Majesteleri, Ekselansları vs. vs.

PG: John Stockton: Stockton to Malone lafını duymaktan bıkmamış biri olarak guardımız tabiiki John amca olacaktı. Sokakta mühendis görünümüne sahip bu adamı izlemek beni mest ediyor hep açıkçası Smiley
Get up, stand up, stand up for ur rights!!

« Yanıtla #10 : 20 Nisan 2008, 13:05:56 »
the_apo_1
_ThE__ThUG_
Superstar

Üyelik Bilgileri

Oyuncuları neden ve niçin seçtiğinizi lütfen yazın.Sadece oyuncu isimleri yazılan mesajlar silindi ve bundan sonra da silinecektir wink
« Yanıtla #11 : 21 Nisan 2008, 16:33:19 »
Kq5
CaptaiN Jac'K
Superstar

WeLcoMe To BostoN CeltiCs DariuS MiLeS

Üyelik Bilgileri

C:Wilt Chamberlain Nba'de gelmiş geçmiş en iyi Centerlarının en başında geliyor en çok sayı atma rekoruna sahip.
Pf Charles Barkley Boyu 1.98 denildi vs vs ama o 1.90'larda gezinen boyuna rağmen o Bu pozisyonda iyi peformanslar gösterdi MVP bile oldu
Sf:Scottie Pippen M-J ile süper ikili oyunları var Bulls'u iyi yerlere getirdiler smiley
Sg:Michael Jordan Şimdi onu anlatmaya kalksak bitmicem biliyorum grin
Pg:John Stockton: Karl Malone ile NBA'de en iyi ikililer arasında nasıl bir oyunu olduğunu herkez iyi biliyor smiley
« Yanıtla #12 : 22 Nisan 2008, 13:07:55 »
emintd21
Rookie
**

T I M D U N C A N

Üyelik Bilgileri

C-Wilt Chamberlain: Ortalamaları gerçekten inanılmaz. Attığı sayılar topladığı ribaundlar vs...
Pf:Günümüz oyuncuları yasak olmasa Duncan derdim çünkü o tam bir winner ama hiç şampiyonluk görememesine en çok üzüldüğüm adam Karl Malone'nu seçiyorum o gerçekten harika bir oyuncuydu.
Sf:Dr.J NBA'ye smaçı sevdiren, smacın babası inanılmaz mesafelerden bastığı smaçlar, attığı turnikeler ile NBA'de bir dönüm noktası olmuştur bence.
Sg:M.Jordan majesteleri hizmetinizdeyim.
Pg:Magic Johnson maç içinde 5 pozisyonu da dolaşan, topunu çalan, sayısını atan, asistini yapan, ribaundunu alan gerçekten lakabını sonuna kadar hakeden bir yıldızdı o. 

« Son Düzenleme: 22 Nisan 2008, 13:10:03 Gönderen: emintd21 » Logged

« Yanıtla #13 : 03 Mayıs 2008, 23:21:07 »
by_nash
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri

C-Kareem-Aldığı ödüller milwakueyi şampiyonşuğa taşıması ve fazlası
PF-Larry Bird-Heralde onun pozisyonunda oynayıp onun kadar düzgün bilekli insan yoktur.
SF-Dr.Julius-Smacın babası bana göre o pozisyonda oynayan ve herşeyi yapabilen nadir oyunculardan.
SG-Michael JORDAN-Onu anlatmak için kullanacağım kelimeler kifayetsiz kalır.
PG-Magic-Hem 2:08 boyunda olcan hem oyun kurucu oynuycan bazı zamanlarda da 5 no oynuycan imkansız bişe olurdu heralde ama onda bunların hepsi var. 
« Yanıtla #14 : 30 Haziran 2008, 16:27:46 »
c-note
NBA Oyuncusu
*

oakya

Üyelik Bilgileri

C-Kareem Abdul Jabbar: Kendi stili var.
PF-Karl Malone: Nba tarihinin en iyi 50 oyuncusundan biri.
SF-Michael Jordan: Nedenini biliyorsunuz.
SG-Clyde Drexler: Bence MJ'den sonra en iyi oyuncu.
PG-Magic Johnson: Nba tarihinin gelmiş geçmiş en iyi PG'si.
chicago'nun arka sokaklarından nba'in parkelerine... dwyane wade
« Yanıtla #15 : 03 Temmuz 2008, 11:35:51 »
[23]emin[23]
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

C:         Wilt Chamberlain ( Tarihte En Çok Ribaund Alan Oyuncu We Onun Kadar Şanssızı Yok   Belkide, Çünkü O Zamanlar Blok Ortalaması Tutulmuyordu Tutulsaydı Maç Başına 10'u Geçik Blok Yapabileceği Söyleniyor Zaten Gayri Resmi En Fazla Blok Yapan Oyuncu Da O 1 Maçta 28 Blok Şaşırdınız Değilmi )
PF:        Larry Bird  (Tarihte En Fazla Triple Double Yapan 5. Oyuncu 59 Triple Double Yapmış Meral Ettiğinizi Biliyorum En Fazla Yapanı En Fazla Triple Double Yapan 1. Oyuncu Oscar Robertson 181 Triple Double Ben Fazla Şaşırmadım Çünkü Tüm Sezonu Triple Double'yle Bitiren Oyuncudan Beklenecek Bir Başarı 2. Oyuncu Magic Johnson 138 Triple Double 3. Oyuncu Jason Kidd 100 Triple Double)
SF:       Oscar Robertson ( Tarihin En Fazla Triple Double Yapan Oyuncusu 181 Triple Double 2-3 Kez De Tam Sezon'u Triple Double Yaparak Bitirdi )
SG:       Michael Jordan   ( Yorumsuz )
PG: Magic Johnson ( 2.08 Boyuyla Hem Blok Hemde Top Çalma Becerileri War We En Fazla Triple Double Yapan 2. Oyuncu 138 Triple Double )
« Yanıtla #16 : 22 Temmuz 2008, 15:07:06 »
wiltchamberlain
Last Sixer Fan
Starter

Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu

Üyelik Bilgileri WWW

C-WİLT CHAMBERLAİN=> Onun hakkında diyecek birşey yok. Ortalığı kasıp kavuran bu adam resmen bir piskopat. 100 sayı-50 riband-28 blok ve daha bir çok insan ötesi istatistikler. Bu  adam süperman'ın gezegenden düşmüş olmalı Cheesy

PF-Charles Barkley=>O belki bir Guard boyuna sahipti ama inanılmaz riband gücü ve skorerliğiyle adeta uzunsunuzda ne oluyor dedirten bir adam. O müthiş bir oyuncu.

SF-Julius Erving=> Nba'in gördüğü en iyi smaçör oyuncu. Videolarını izlediğim zaman kendisine hayran kalıyorum. O muhteşem.

SG-Micheal Jordan => O zaten bir efsane. Herkesin ilk beşinde yer alan bir isim. Dünya basketbolunun gördüğü en iyi 2 oyuncusundan biri.

PG-Oscar Robertson=> Nba tarihinin en fazla triple double yapan oyuncusu. Aslında Magic Johnson'ı koyacaktım ama son anda vazgeçtim. Neden yaptım bilmiyorum. Cheesy Bunu yapmamın en büyük nedeni Oscar Robertson'ın oyununun beni daha fazla etkilemesi

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY
« Yanıtla #17 : 23 Temmuz 2008, 15:26:33 »
SaCtoKinGDoM
Life is money but Stern is love
Starter

De-fense!!! Sacto!!!

Üyelik Bilgileri

Center-Lewis Alcindor(Kareem):Pivot fundamentalında yenilikler getirdi.Birçok oyuncu onu taklit etmeye çalıştı ama o sky-hookları kimse onun gibi yapamadı.
Power Forward-Larry Bird:Basketbolun sıçramadan da oynanabiliriğini kanıtladı.Bakmayın PF olduğuna her pozisyonda oynardı.
Small Forward-George Gervin(Asıl pozisyonu SG ama bazen SF oynardı.):Tarihin en iyi 50 oyuncusundan biri.
Shooting Guard:_ _ _ _ _ _ _   _ _ _ _ _ _ siz doldurun ellerim yorulmasın grin
Point Guard:Magic Johnson:
Gazeteci; Sizce NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi point guardı kim?
C.Barkley; John Stockton
Gazeteci; Neden Magic değil?
C.Barkley; Magic mi? Magic point guard falan değildi, o tanrının garip bir şakasıydı.
« Yanıtla #18 : 24 Temmuz 2008, 12:55:10 »
2pac
Rookie
**

2PAC İS LEGEND AND LEGEND'S NOT DEAD

Üyelik Bilgileri

C:w.chamberlain (adamın kırmadığı rekor yok)
PF:k.malone (her ne kadar winner olmasada süper bir pf di)
SF:l.bird (nba de tutunmak için hoplamak zıplamak şart değildi onun için)
SG:mj (adı yeter)
PG:m.johnson (hıv olmasa... )
]
« Yanıtla #19 : 07 Ağustos 2008, 12:57:52 »
nashsss
newspaperman
All-Star

İyi ki Dallaslıyım

Üyelik Bilgileri

magic johnson(point guard demek magic demek ) mj(basketbolcu demek mj demek)larry bird (oyun zekası şutları ve bu oyuna kattığı herşey ile zirvedekilerden)karl malone (postacı şut nasıl atılır ne zaman atılır nerde durulur nerde top alınır ders gibi)bill russell (o bir efsane winner olmak nasıl olur galibiyet için neler yapmak gerekir ondan öğrenilir)

Mahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Tarihi Tartışma Alanı » NBA Tarihi Analiz Bölümü (Moderatör: Michael 23 JORDAN)Konu:
 NBA Tarihinin en iyi 5'i

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv