Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
07 Ekim 2008, 11:16:44
196223 Mesaj 6988 Konu Gönderen: 23752 Üye
Son üye: Hard_Thunder
NBA Tr Forum  |  NBA Genel Tartışmalar  |  Doğu Konferansı  |  New York Knicks  |  Konu: New York Knicks tarihi « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: New York Knicks tarihi  (Okunma Sayısı 1052 defa)
Dağlar
spontaneously sportsman
Yönetici
MVP

Üyelik Bilgileri WWW
« : 21 Ekim 2006, 00:34:36 »

New York Knickerbockers, ya da bilinen adıyla kısaca Knicks, NBA'in Boston Celtics ile birlikte ilk günden beri orjinal kalan, yani adını veya şehrini değiştirmeyen 2 takımından biri. 1946'dan beri onlar, New York kentinin ayrılmaz bir parçası. Bu konuda o kadar tutucular ki, New York Nets'i ABA'den NBA'e geçiş sürecinde kentte barındırmamışlar ve Nets de New Jersey'e taşınmak zorunda kalmış. Artık bir marka olan Knicks, 1950'lerin başında 3 kez final oynamış, 1970'lerde 2 şampiyonluk yaşamış. 1990'larda ise yine 2 kez final oynadı ama kazanamadı.

NBA'in temellerini atanlardan
Aslında Knicks tarihi bir anlamda NBA tarihi de demek. 6 Temmuz 1946'ta New York'ta Commodore otelinde BAA (Basketball Association of America) kuruluyor. 11 takım 2 gruba ayrılıyor. Doğu'da New York Knickerbockers, Boston Celtics, Philadelphia Warriors, Providence Steamrollers, Washington Capitols, Toronto Huskies; Batı'da ise Pittsburgh İronmen, Chicago Stags, Detroit Falcons, St. Louis Bombers, Cleveland Rebels... Bu takımlardan sadece Knicks ve Celtics, bugün NBA parkeleri üzerindeki yerini koruyor.

1 Kasım 1946
Bu tarih, New York Knicks'in ligdeki ilk maçını oynadığı ve ilk galibiyetini aldığı gün. Toronto Huskies'i deplasmanda 68-66 yeniyorlar. Tarihi maçta Koç Neil Cohalan ve ilk 5'te Ossie Schectman, Stan Stutz, Jake Weber, Ralph Kaplowitz ve Leo "Ace" Gottlieb başlıyor...

BAA , NBA'e dönüşüyor
1949-50 sezonunda BAA, NBL (National Basketball League) ile birleşip NBA'e dönüşürken, NBL'den 6 takım daha katılıyor ve 17 takımla 3 gruptan oluşan lig başlıyor.

Lig "renk"leniyor!
1950-51'de Doğu Grubu'nu 3. kapatıyor. Aslında bu sezonun çok önemli bir tarihsel yanı var. O güne kadar sade "beyaz" olan basketbol sahaları renklenmeye başlıyor. New York ilk kez bir zenciyi, 8 numara Nathaniel "Sweetwater" Clifton'u kadrosuna alıyor. Play-off'larda Boston ve Syracuse Nationals'ı geçen Knicks, finalde Rochester Royals ile karşılaşıyor. İlk 3 maçı Royals alıyor; Knicks 3 - 3'e getiriyor. 7 ve son maçın bitimine 2 dakika kala Knicks, önde. Royals'in yıldızı Bob Davies, içeri giriyor basket ve faul; 2 atış da isabetli ve Royals 79 - 75'lik skorla şampiyon oluyor. 1951-52 ve 1952-53'de Minneapolis Lakers'a kaybediyorlar finalde.

1970 ilk şampiyonluk
New York adının zirveye yazılması için '70'leri bekliyor. Willis Reed, Walt Frazier, Dick Barnett, Dave DeBusschere, Bill Bradley... Hepsinin adı bugün Knicks müzesinde yazıyor, formaları ise "ölümsüzler" listesinde. 1969-70 sezonunda Knicks Doğu Grubu'nu 60 galibiyet, 22 yenilgiyle kapatıyor. Play-off'u ilk turunda Baltimore'u 7 maçta, sonra da Milwaukee Bucks'ı 5 maçta geçiyorlar. Finalde rakip Los Angeles'e taşınan Lakers... L.A.'de NBA'in 2 büyük efsanesi Jerry West ve Wilt Chamberlain var.

Unutulmaz final
24 Nisan'da başlayan serinin ilk maçını Knicks 124 - 112 alıyor. İkincisi 105 - 103 Lakers'ın; uzatmalara giden üçüncüsünü 111 - 108 Knicks, 4. maçı ise 121 - 115 Lakers kazanıyor. Beşinci maçta Reed sakatlanıyor, bir sonrakini Knicks kazansa şampiyon olacak ama Reed yok. Lakers'da Wilt Chemberlain 45 sayı ve 27 ribaundla durumu 3 - 3'e getiriyor.

Reed'in yarattığı ruh
Yıl, takımın kaptanı ve pivotu Willis Reed'in yılı; normal sezon ve All-Star maçından sonra final serinin MVP-En değerli oyuncusu seçilen Reed, şampiyonluğu New York'a getiriyor. 8 Mayıs'ta 7. karşılaşma şampiyonu belirleyecek. Reed sakat, doktorlar "hayır" diyor ama "oynamak istiyorum, 20 yıl sonra aynaya bakıp oynamayı deneyebilirdim diyeceğime oynarım" diyor. Ayakta bile zor duran Reed'in sahaya çıkışı, NBA tarihinin en unutulmaz sahnelerinden biri. Orada olması bile herşeyi değiştiriyor. Başlama atışını Chamberlain'den alıyor ve Knicks'in ilk 2 basketini atıyor. Sadece o kadar ama takımı ateşlemeye yetiyor. O sahaya çıktı mı, ne olursa olsun yüzde yüzünü veren bir oyuncuydu. 113 - 99'luk skor Knicks'i şampiyon yaparken, Reed adını NBA tarihine altın harflerle yazdırıyordu.

2. ve şimdilik son
1970-71'de Reed'in yokluğunda başarısız olan Knicks, 2. şampiyonluğunu 1972-73'de aldı. Reed geri dönmüştü ve normal sezonu Atlantik Grubunda Boston'un arkasında 2. bitirdiler. Play-off'da önce Baltimore ve sonra da Boston'u geçtiler ve finale çıktılar. Lakers ile 4 yılda 3. kez finalde karşılaşıyorlardı. İlk maçı 115 - 112 kaybettiler. Ondan sonraki 4 maçı aldılar ve 10 Mayıs'da bie kez daha zirveye çıktılar. Reed, yine final serisine damgasını vurup MVP seçildi.

'90'larda 2 final
Knicks ve New Yorklular, tekrar final heyecanı yaşamak için 1993-94'ü bekledi. Jordan, basketbola ara vermişti, bu da Jordan kayasına toslayanların yolu açılması demekti. Knicks'in yıldızı yine bir pivot Patrick Ewing... Play-off'da önce New Jersey Nets'i, Konferans yarı finalinde Jordan'sız Chicago'yu, Konfederasyon finalinde ise İndiana Pacers'ı geçiyorlar. Finalde rakip Houston Rockets...

Ewing - Olajuwan düellosu
1993-94 finali bir anlamda 2 dev pivotun da mücadelesiydi. Ewing ve "the Dream" Olajuwan, üniversite yıllarındaki finalleri rövanşını bu kez NBA'de yaptı. George Town ile NCAA finalini kazanan Ewing, bu kez Olajuwan'a boyun eğdi... Knicks 3 - 2 geçtiği seriyi son 2 maçta verdi. Hakeem Olajuwon, Knicks'in bütün hesaplarını bozdu. Lakers'daki parlak dönemin ardından New York'a gelen Koç Pat Riley, ne yaptıysa, ne ettiyse de onun önüne geçemedi. 6. maçın son saniyesi herşeyin dönüm noktası oldu. Hakeem, Knicks'in gardı John Starks'ın üçlüğünü kesti ve maçı 90 - 88 Rockets kapatıp durumu 3 - 3 yaptı.

Hâlâ aynı soru soruluyor
Son maç John Starks ve Riley için kelimenin tam anlamıyla bir kabustu. 18 iki sayılık şuttan sadece 2 tanesini soktu; 11 üçlükte ise sıfır çekti Starks... Sokaktaki New Yoklu o maçı ve giden şampiyonluğu hatırladıkça, hâlâ aynı soruyu soruyor ve yanıt bulamıyor: "Riley, neden Starks da ısrar etti?!" Riley, 1 sezon sonra ayrıldı ve Knicks 1995-96'ya Don Nelson'un koçluğunda başladı. Nelson, sadece 60 maç kalabildi ve yerine Jeff Van Gundy geçti.

1999'da 1 final daha
Patrick Ewing'in sakatlıklarla geçirdiği sezonda Van Gundy, takımı tamamen değiştirdi neredeyse. Sezonun başlamasına 2 hafta kala Golden State'den gard Latrell Sprewell'i alıp karşılığında John Starks, Chris Mills ve Terry Cummings'i verdi. Daha önce de, Toronto'ya Charles Oakley'i verip pivot Marcus Camby'i aldı. New York normal sezonun ardından play-off'ta Miami'yi 5 maçta geçti, son karşılaşmanın bitimine 8 salise kala Allan Houston'un şutu turu getirdi. İkinci rakip Atlanta Hawks'dı ve bu seride Camby, sahneye çıktı. Konferans finalinde İndiana Pacers ile oynadılar ve 2. maçta Patrick Ewing, aşil tendonundan sakatlandı. Bu serinin kahramanı ise, forvet Larry Johnson'dı ama o da 6. maçta dizinden sakatlandı. New York seriyi 4 - 2 kazanıp finalin yolunu tuttu. San Antonio ile kısa final oldu. Hatta, çok kısır demek gerek. Knicks, sadece 3. maçı 89 - 81 kazandı o kadar. Son yılların en zevksiz final serisinde San Antonio Spurs, hepsi de 100'ün altında, hatta 80 - 67 gibi biten maçlar sonunda kupayı aldı ve Jordan ile Chicago'nun yokluğu çok daha derin hissedildi NBA'de...
(alıntı)

bu takıma olan sempatimden dolayı(2.takımım zaten)bu konuyu açıyorum çok mütiş bi geçmişi var bu takımın sizinde görüşlerinizi duymak iyi olur

Ynt: New York Knicks tarihi

lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2006, 05:42:46 »

94 finalini hayal meyal hatırlıom ama mal starks maçın içine etmişti,kendisien saygım sonsuzdur nyk tarhinin en büyük oyuncularından biridir ama resmen önüne konulan fırsatı değerlendirmemesi bu takımda lanet mi var dememesebeb oldu,99 finalini çok iyi hatırlıom allen houston letral sprewall larry johnson ve godzilla finalde pek konsantre değildi ve tim duncan denen genç çocuk(ilk sezonuydu)resmen amiral ile nyk yı ezdi geçti ve bileğinin hakkıyla yendi bu takım 8 kez nba finali oynadı 2 şampiyonluğu var boston ile beraber nba in ayakta kalan en eski 2 takımından biri nba tarihinde lakers bulls gibi takımlar süperstarları ile bir çok şampiyonluk kazanmışlardır ama nyk kadar köklü geçmişleri olmamıştır boston ve new york nba tarihinde iki köklü çınar olarak hala dimdik ayaktadır
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2007, 19:05:21 Gönderen: lordapo » Logged

AlonZoMourning
All-Star

Oh Whats up Buddy?

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2006, 14:27:10 »

Ben bunu İngilizce olarak okumuştum fakat bir kere de Türkçe olarak okumak hoş oldu.Bu yazı nba.com un NYK bölümündeki yazıydı sanırsam...

Vallahi şanlı tarihimizi okudukça insan bi geriliyor bi göğüs şişkinliği yaşıyor.Gönül isterki Miami'li taraftarlarda koysunlar fakat ne yazıkki 89 kurulumlu cheesy Ne pis laf soktum ya...

Yeah..!

Linkleri Görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
Dağlar
spontaneously sportsman
Yönetici
MVP

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2006, 15:03:40 »

Gönül isterki Miami'li taraftarlarda koysunlar fakat ne yazıkki 89 kurulumlu cheesy Ne pis laf soktum ya...

pff çok pis laf soktun  cheesy   

ben sevmediğim bi takımın konularını açmam zaten sevdiğim için açtım ne kadar güzel ne kadar köklü bi takım olduğunu sizle paylaşmak istedim ama burdan çakan pek fazla yok sadece nyk fanları

AlonZoMourning
All-Star

Oh Whats up Buddy?

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2006, 17:49:00 »

Tabiki olmayacaktır.Sonuçta bu forumun yaş ortalaması belli o yüzden doğal şeyler bunlar.

Bobcast bu sene şampiyon olsun bakın görücez nasıl fanları ortaya çıkıyor.Yada Aİ oraya gitsin bakın nasıl herkes Bobcast taraftarı olur.O yüzden bu işler böyledir.Bu sene Miami-Dallas seneye Bobcast-Jazz...

Yeah..!

Gencay
Manyak Efesli
All-Star

''Faul atar gibi üçlük atmak''-Tony Granger

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : 24 Ekim 2006, 17:57:08 »

yaw starks gerçekten 2-29 mu şut attı yaw?

inanamıyorum...
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : 24 Ekim 2006, 18:38:36 »

valla bu forumda en eski knicks fanı benim,jordan magic schrempf cabbar miller ve ewing ile büyüdüğüm için ne blim nyk bana sempatik geldi herkez ya lakers ya bulls taraftarıydı bi gün ewing i izledim baktım adam süper oynuyor sora dedim bu adamlar bana göre sora nyc karşı özel bir sempatim olduğunu fark ettim 11 eylülde feci üzüldüm
zaten nyhc dinliom feci şekilde ns konuyu saptırmayalım zaten lakers lı olmasam tutcam takım celtics olurdu kesinlikle batı yakasındaki takımlarla işim olmaz i love u east coast ii love u new york knickerbockers

Dwyane Wade 3
I Love This Game
All-Star

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 24 Ekim 2006, 18:44:23 »

Sizin şu yazılarınızı okuyorum da...Düşünüyorum biz neden Miamililer olarak böyle organize olamıyoruz?Şunu söyleyebilirmki bu forumda takımlarını en çok seven taraftar New York fanlarıdır...

lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : 24 Ekim 2006, 19:00:28 »

valla sen vede cansu harici sadece miami fanı görmedim gerisi wade fanı sadece kimse darılmasın kızmasın ben de çocuk olsam belki bende wade james carmelo yüzünden kafam karışcaktı ama beni en çok etkiliyen oyuncu geçen sene josh smith hakeem warrick micheal pietruss du nerdeyse nba top tan da bu vatandalar paso ilk 5 de gözüküyorlardı grin yane wade james carmelo kadar popüler dediğim vatandaşlar ama ben de onları seviom özellikle josh smith

Knicks_Fan
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2006, 00:48:54 »

New York Knickss Tarihhiii yaa....İşte Gerçek Efsanee..Nba bana göre gerçek 2 efsane warsa biri Celtics diğeride Knickstir arkadaşlar..1940 lı yıllardan bu yana kurulduğu şehirden ayrılmayan ve aynı isimle anılan 2 takım..Ama o Patrick Ewing ve John Starks ın sürüklediği kadro benim Knicksli olmamı sağladı ..Herkes Chicago yu , Lakers ı ve Utah ı tutarken Ben New Yorku Sevdim...99 yılından sonra bi düşüş içinde olsak da sonuna kadar new yorkluyz ...2 secondsss One Seconddd.....JOHNSONNN FOR DA WINNN...YEAASSS...HE MAKESS IT..OH MAAA LARRY-J BURIESS IT AD DA BUZZERRR UH I LOVE DIZ GAME COZ OF NEW YORK KNICKSSS !!(Kusra bakmayın gaza geldim yine Sad )

AlonZoMourning
All-Star

Oh Whats up Buddy?

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : 13 Kasım 2006, 21:34:52 »

Godzilla'ya selamlar olsun demekle başlayayım hikayeme.Onun süt içişi bile güzeldi.Ayrıca dengesizler ordusu dediğimiz NYk mizin Starks gibi ultradengesiz ve MSG'nin parkelerini öpen bir adama sahip olması da çok güzel.Şimdi düşünüyorum da biz o finali kazansaydık ve Starks yine böyle kötü oynamış olsaydı hakkında bu kadar çok konuşulurmuydu?Belki Starks'ın bu hareketi yıllar sonra bile hatırlanacaktır.Ama iddia ediyorum o MJ'i NBA'de tutmaya en yakın oyuncuydu.

Yeah..!

lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : 13 Kasım 2006, 21:49:24 »

Lordapo abiniz o zamanları canlı yaşadı be hey gidi hey starks chlids mason ewing rice penny hatta mirsad türkcan neler geldi geçti nyk rotasyonundan kim ne derse desin boston ve new york yarım asırlık çınarlar kim ne derse desin nba tarihi onlarsız yalan

lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : 18 Ağustos 2007, 22:56:13 »

Batug evcimenin yazısını okudum arkasından da dünyanın en büyük knicks fan organizasoyonu olan
knicksonline da m j liston un yazısını okudum anladığım kadarı ile bizim zeke den önceki gm layden denyosu
o kadar salaklıklar yapmış ki zekeye kızamadım 94 deki efsane kadro inanılmaz şekilde pasifize edildi
takımın dinamoları charles oakley,patrick ewing,anthony mason alakasız adamlar karşılığında trade edildi
hele patrick ewing e yapılanlar utanç vericyidi ,takıma gelenlerde maşallah paramı alayım yatayım cinsinden
mesela 99 da ronron(almak için k*çımızı yırtıoz şu aralar) tam seçilcek iken bizimkiler vc nin şamar oğlanı
fransız pivot frederic weis i seçmişler angry,saolsun layden ve o zamanın menajeri olan Ed Tapscott takıma
bir kaç dinamit daha yerleştirdi,adam hep kötü şeyler yapmadı camby,houston ve letrall gibileri takıma
dahil edildi  ,2001 de allan houston la 6 sene için 100,6 m $ lık kontrat imzalandı sonunu gördük geçen sene
draft olaylarına hiç girmek istemiyorum mike sweetney gibi değerleri(!) seçmiş saolsun neyse artık zeke ye
laf sölemem ben layden saolsun ondan betermiş

Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : 18 Ağustos 2007, 23:12:00 »

abi şok oldum o yazıyı bana attıığında o menajer kadar gerizekalısını görmedim duymadım.ya artesti alması bir kenara weis ı alması ne iş ya.
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : 18 Ağustos 2007, 23:16:44 »

Bana da yolladı..Yat kalk Mitch'e dua et tarzında bir şey dedi zaten Fantastic

lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : 19 Ağustos 2007, 11:46:30 »

Beyler anlayın ki bu takım bu yüzden bu hallerde zeke ye laf etmicem artık organizasyon bozuk

BARBARQS
NBA Draft'ında

sevdim sizi bir kere EFES-NYK-TRABZON-Ferrari

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : 13 Şubat 2008, 03:57:04 »

94 finalini hiç unutamam
ben 16 kardeşim 11 yaşındaydı
biryanda dünya kupası biryanda nba finali
kardeşim ve ben 7 maçıda izledik
ve ben üzüldüm kaybettim
kardeşim sevindi ve houston sonra 2 daha yaptı
ama 94 finalleri ölene dek unutulmayacak bir seri oldu bize

sevdim seni bir kere başkasını sevemem
deli diyorlar bana desinler değişemem

EFES - NYK - TRABZONSPOR - Ferrari Scuderia
t-machr
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : 05 Temmuz 2008, 14:17:54 »

arkadaşlar bu arada şunu belirtiyorum nba de ilk basketi bir new yorklu atmıştır bende nba belgeseli var ordan öğrendim

LEGEND*
NBA Oyuncusu
*

Winner

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : 05 Eylül 2008, 20:25:46 »

arkadaşlar bu arada şunu belirtiyorum nba de ilk basketi bir new yorklu atmıştır bende nba belgeseli var ordan öğrendim

İşte Knickerbocker olmanın gururu

Knicks i tutmamım sebebi bende sebebini bilmiyorum ama bana sempatik gelmesidir.2010 dan sonra ligee amborga koyacağız(LBJ effect)

4ever New York Knicks 

SAS 4ever
Sayfa: [1]
NBA Tr Forum  |  NBA Genel Tartışmalar  |  Doğu Konferansı  |  New York Knicks  |  Konu: New York Knicks tarihi « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer:  

Hosting Hizmetleri

Arşiv İzolasyon - ISO Standartları NBA NBA Haberleri | NBA Haber| Basketbol Haberleri | NBA Forumu NBA | Basketbol | Redtube 89 NBA | Basketbol Euroleague Beko Basketbol Ligi