haslem orlando'ya gelse çok iyi olur, hido 2 numarada oynar, lewis 3'te oynar, nelson'ı gönder, patlat bi monta ellis tamamdır bu iş, hidayet "türk basketbol tarihinin 2. nba şampiyonu olan oyuncusu", "türk basketbol tarihinin 2. all-star seçilen oyuncusu" diye her yerde duyarız artık bu lafları
Yorum yazmışın ama kuru kuruya yazmışın keşke nasıl alacaklarınıda yazsaydın..
Gelelim senin dediklerine;
Haslemin 2 yıllık kontratı var..Bu yıl 6,575,000 seneyede 7,100,000 lik bir kontratı mevcut haslemin..Ben maimi olsam ki bu benimde görüşüm haslemi bırakmam..Beasley yetenekli bir oyuncu olabilir ama hemen rotasyona girmesini sakıncalı buluyorum..SF oyuncusu..Beasley sf oynarak artestlerle,odomlarla,g-wallecelarla,t-princelerle mücadele edecek..Ki bu adamlarla beasleyin baş edeceği adamlar değil..Bu arası NBA,UNCA değil..
Marion gibi ellerinde çok yönlü oyuncu var maiminin..Marionu 3 e kaydırmak,haslemi 4 te oynatmak daha mantıklı..Hele ki maimi iyi bir 5 numara alırsa bu üçlü daha çok iş yapar...
Gelelim nelson-haslem takasına..Nelsonun bu yıl 5MDlik bir kontratı var,hasleminde 6MD demiştik..Orlando ve maimin şuanda 12MDlik bir salary cap boşluğu bulunmakta..Maimi bu kadar ucuza verirmi haslemi kesinlikle hayır..Orlandodan mutlaka ya bir çaylak yada 1-2 draft istiyecektir,bencede istemeliler..Tekrar söylüyorum haslemin takımdan gitmesinden yana değil..Nelson maimin şuanda aradığı en guard tercih olabilir,ridnour tercihini buna dahil etmiyorum..Ama bir doolignten bir luedan daha iş yapar diyorum nelson...
Gelelim monta ellis konusuna;adam en az 10MDlik bir kontrat isteyecektir..Monta ellisi isteyen takım çok bu da onun fiyatını yükseltecektir..Zaten GSW bu adamı bırakmaya niyeti olmadığını hepimiz biliyoruz...Haslem takasından sonra 10MDlik bir boşluğu oldu monta için bunu önerebilirler ama ne kadar çok takım isterse onunda fiyatı artacaktır..
Monta ellis 1 numara kesinlikle oynamaz..2numara oynar..1numara oynarsa nelsonda sadece;daha yetenekli, ve skorer bir oyuncu..Nelson gibi zaman zaman yaptığı gibi pas kanallarını gören bir oyuncu değil..Magicin soru neydi howarda iyi pas dağıtacak,iyi top indirecek,pas kanallarını açabilecek iyi bir guard istiyordu..
Şimdi hidayete gelelim;
Orlandoda hidayetten başka pazarda değeri iyi olan bir oyuncu yok,gidipte howardı takasta kullanmıcaklar heralde..Onun takas edilmesi iyi bir guard alınmasına yardımcı olur,takımına..
Hido-ridnour;bu takas olur,orlandonun tam aradığı bir guard tipi ridnour hem howardı iyi besleyebilir hemde nelsondan daha iyi pas kanallarını açıyor ve saha okuyuşu daha iyi...Zaten sezonun çoğunluüunda oynatılmamıştı..Hido ise seattlein ihtiyacı olan lider konusunda,ilaç olacaktır..Liderlik vasıfları yüksek bir oyuncu..Gerçi takımda durant var ama!!!
Hido-ridnour takası o kadar basit olmaz,orlando 1 veya 2 draft isteyecektir seattledan..Ki bencede doğru isticektir orlando..En doğrusuda bu olacaktır zaten
Sonuç olarak;
bir tek monta ellisin takıma gelmesi zor gözüyor,diğer parçaların takıma gelmesi orlandoyu bir üst seviyeye çıkartabilir
edit;bunlar sadece senaryo, arkadaşın söylediği takaslara açıklık getirdim..